- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
pinnacle
nagyúr
Köszi hcl, Frawly! Újratelepítettem a Win-t, most nagyon gyors lett (kíváncsi vagyok meddig tart majd), lehet a Live Linuxot is hozza.
Perzisztens módban használtam a Live-ot, szerintem nagyon jó ötlet, hogy a beállítások, jelszavak megmaradnak. Most láttam, hogy az Universal USB Installer is tudja, lehet azzal jobban működik, mint a LiLi-vel.
Idő beállítás, lev258 linkjével, jó lett.
Windowson a ShareX-et használom képernyőlopásra. Nagyon jó, egyből feltölti, linket vágólapra teszi. Linuxon voltam gondban.
-
pinnacle
nagyúr
Jó nekem ez a Mate.
Kíváncsi vagyok újratelepítés után is jobb lesz-e a Windowsnál. Oldal görgetésnél, videóknál, mintha vízszintesen töredezne a kép. Szerintem ilyen nem volt az Ubuntunál. Ez is valami driver hiány lehet, ami ne tud Live-on települni? Firefox jelezte, hogy frissíteni kellene, de nem talált újabbat, pedig 65.02 a legújabb.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Frawly #35461 üzenetére
Pendrivera telepíteném nem Live-ra, hanem "állandóra". Egyébként ez csak annyi, hogy lehúzok minden meghajtót, és a Live-ról telepítem, egy másik Pendrive-ot kijelölve?
Ha ezután újraindításnál a pendriveról indítom a "rendes" Linuxot, ugye nem fog beleírni a Windowsba? -
pinnacle
nagyúr
Újraindítás után megint 1 órával kevesebb volt, Winben beállítottam, azóta jó.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
lev258 #35454 üzenetére
UTC-t hol lehet beállítani? Nekem GMT-t van mindenhol. Egyébként lehet, hogy megjavult. Valahogy megjelent Set a Budapest mellett, rákkattintva lett ez a házikó, és úgy néz ki ez pontos. Sorry, Linux alól nem tudom vágni a képet.
Bios-t sem változtatta meg, betöltés után egy ideig 1 órával többet mutat, de utána beáll.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
s1999xx #35450 üzenetére
Köszi mindenkinek! Majd inkább a kezdő topikban kérdezek.
Ez a Live Linux elállítja a Biosban az órát. Windows újraindítás után jó, Linuxból -1 óra. Pedig beállítottam, de újraindítás után fent a pontos idő, alul meg eggyel kevesebb. Mindegy ez legyen a legnagyobb probléma.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
lev258 #35441 üzenetére
Köszi lev258, hcl! Úgy néz ki, hogy a linuxmint-19-mate-64bit-v2-vel minden működik.
Csak ezt a kodeket telepítette magától. Korábban problémás Youtube is 1080p-n indul alapból, nekem az első videó Facebooknak látszódik, azt is lejátszotta. LiLi reklamált az elején, lehet ezért nem futottak le a frissítések. Mondjuk én nem is indítottam, lehet ez automatikus. Szerintem nagyon jó ötlet ez a perzisztencia, másnak nincs ilyen telepítője? Persze lehet sok gond van vele azért. Már késő van, valószínűleg azért nem találom, hol van az állandó telepítés leírása? Február elejéig néztem vissza.
Mindkettő Live Linux után az idő 1 órával korábbra áll a Windows. Ez mitől lehet, Linixon is helyi időt állítottam be.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
lev258 #35437 üzenetére
Erre nem is gondoltam, hogy az Intel VGA ment. Hol tudom ellenőrizni melyiket használja?
Frawly Köszi! Akkor kipróbálom a Mintet. Innen bármelyik mehet, vagy van ajánlott? Live, perzisztens mód gondolom ezzel sem probléma. Utóbbi azért kell, hogy a Firefox jelszavaim, könyvjelzőim megmaradjanak.
Innen a Facebook videó nem indult el, RTL videó sem indult el. Egyébként mivel tudom ellenőrizni, hogy a megfelelő dekóder fent van-e? Van valami tesztoldal? Ezzel a H264 (szerintem ez magától települt), Flash, OpenGL-el igazából gond nélkül kellene működni mindennek?
-
pinnacle
nagyúr
válasz
lev258 #35435 üzenetére
Köszi! Firefoxhoz mit kellene telepíteni az online videók lejátszásához?
Egyébként nincs olyan Linux, amiben ezek az alapdolgok eleve benne vannak? Régebben valamelyik Linux fórumban (csak most nem találom), adtak olyan képfájlt, ami általános használatra jó volt. Szerintem akkor valaki a sajátját töltöttem fel nekem. Ilyen "kiegészített" Linuxoknak nincs valami gyűjtőoldala? -
pinnacle
nagyúr
Köszi! Nem találom, csak meg akartam mutatni, hogy mik jelentek meg a frissítésnél. Akkor az Nvidiát se rakjam fel, vagy az magától települ?
Mondjuk semmiből nem tart, újra telepíteni a pendrivera. Flash már működik, ezt a ubuntu-restricted-extras nem lehet Live Linuxra felrakni? Lehet azzal már minden videó menne. -
pinnacle
nagyúr
válasz
Frawly #35427 üzenetére
Hozzászólásban írtam, hogy sikerült telepíteni. Ez az Ububtu oldala.
hcl, VLC települt, ikont is kirakta, de nem lehet megnyitni. Próbáltam, hogy a gyári lejátszó, tudja az mts felvételemet vagy az mkv-t. Előbbire ezt írta, de nem talált semmit. MKV-ra ezt jelezte.
Ahogy látom van pár teendő, nekem valószínűleg a 4. pontban jelzett, ubuntu-restricted-extras kellene. Ezt már korábban is láttam, próbáltam telepíteni, de nem ment. Szoftver frissítés menüben, most több pontot láttam, a 750Ti drivere is megjelent, de újraindítás után ez fogadott.
Pendrive-on hol vannak a képernyőfotók?Egy kicsit pihenek, majd újrakezdem.
-
pinnacle
nagyúr
Köszönöm a segítségetek! Open GL-t bekapcsoltam, h264ify-t telepítettem, de utána nem tudta lejátszani, a Youtube videókat. Ha be van kapcsolva ezt mutatja. Kikapcsolva a jobb oldali 2 aktiválódik. Töröltem, Youtube megy, lehet a csökkentett felbontás a feltöltők hibája, mert minden más, akár 4K-ban is mehetne.
H.264-et kellene aktiválni valahogy. Az elfelejtettem írni, hogy 750Ti VGA van. Gondolom azzal nincs driver gond, mert akkor a Youtube 1080p sem menne. Egyébként nagyon gyors a rendszer. Én még nem láttam ilyet, hogy azonnal betöltenek a weboldalak, Youtube is nagyon gyorsan tölt be. Azt mondták, Windowsról is hasonlónak kellene lenni, Samsung 850EVO 1TB SSD van, de szörnyen akad. Mondjuk szerintem az elején sem volt ilyen gyors, mint ez a Live Linux. pl. az Index betöltése (amíg az a 2 kis kék pont villog felül) Windowson 9mp, Linuxon szinte azonnal, 1-2mp. Ez lenne a legkevesebb, de az egész gép áll. Sajnos úgy néz ki, hogy csak újratelepítéssel derül ki, hogy SSD vagy Windows hiba van. -
pinnacle
nagyúr
Köszi! Ezt írta ki, sikerült is telepíteni. Online videók lejátszásához, mit kellene még telepíteni, illetve arra van ötleted, hogy egyes Youtube videók miért nem mennek teljes felbontáson?
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Ubuntu 18.04 LTS-t, LiLi-vel, Perzisztens módban telepítettem pendrive-ra. Adobe Flash-t tudok erre telepíteni? Leírás alapján próbáltam, de nem sikerült. Perzisztens mód működik, beállításaim megmaradnak, 140MB-os frissítés is települt.
Yotube-on egyes 1080p-s videók, csak csökkentett felbontásban érhetők el. Erre van valami megoldás, hogy teljes felbontásban lássam?
-
pinnacle
nagyúr
Ubuntu 14.04-ben hol van az a monitor tesztelő program, amivel a pixelhibát tudom ellenőrizni? Régebben volt, de már a 10.04-ben sem találom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- body007: Magyarország kifosztásának története
- Windows 11
- Parkside szerszám kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- sziku69: Szólánc.
- Arena Breakout: Infinite
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Gyermek PC játékok
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged