- Magisk
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iGO Primo
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
stopperos
senior tag
válasz
Nowhereman #7710 üzenetére
Pedig nekem ilyenen is elment, sőt raspberry pi-on is ezt használom.
Csak mikor 64biten mentem, akkor volt szorongatóan kevés a ram, de 32 biten telejsen okés. -
válasz
Nowhereman #7710 üzenetére
fél giga felett??? Nekem Cinnamon is csak 463 megát zabál... (mondjuk nem gáz, mert RAM van elég).
-
válasz
Nowhereman #7705 üzenetére
Úgy legyen, de majd ők eldöntik. A felhasználóknak meg igazából mindegy, hogy a konzolon milyen oprendszer fut, mert a teljes képernyőre nagyított Steam klienst látják belőle úgyis. Ott nem lesz se Unity, se GNOME Shell, se pedig Xfce panel.
Egyébként ha azt sem tudod mi az a CS, akkor feltételezem, hogy téged ez az egész játékosdi nem is érint. Vagyis különösebben foglalkoznod sem kell azzal, hogy milyen teljesítménnyel futnak ezek a szoftverek. -
válasz
Nowhereman #7699 üzenetére
Ez már más kérdés
-
válasz
Nowhereman #7695 üzenetére
Nyilván, csak ha úgy megy oda egy vevő, hogy neki desktop megoldás is kell a szerverek mellé, akkor jó, ha tudnak saját deskotopot is prezentálni, különben lehet, hogy úszik az egész üzlet.
-
Penge_4
veterán
válasz
Nowhereman #7688 üzenetére
"Az Ubinál(ha a teljes képernyős módban unity kuss bekapcsolva) csak 1-2%-kal gyorsabb a Xubi."
Egyrészt játszani olyan játékokkal, ahol nagy igényed van a magas FPS-re (tehát nem Super Mario) teljes képernyős módban szoktak. Ha nem az a default működési mód, hogy ilyenkor kikapcsolja a Unity-t (ahogy a Windows is az Aero-t) akkor az baj. Az meg nem meglepő, hogy egy OSX-re hajazó grafikájú desktop-csilivili 15%-ot ront az FPS-en egy direkt gyenge gépekre kiélezett, minimál grafikájú ablakkezelőhöz képest. Az Xfce-hez képest valószínűleg a KDE4-es Kubi is alulmaradna FPS-ben. A Mate meg ha jól tudom Gnome 2-n alapul, tehát ugyancsak nem olyan GPU-intenzív.
-
válasz
Nowhereman #7688 üzenetére
Hogyan nézted azonos driverekkel, mikor csak a kernelből frissebb van az Ubuntuban? De nem csak abból, hanem a nyílt és a zárt meghajtókból is. És persze az, hogy egy már kiadott rendszert tesztelsz, nem jelenti azt, hogy a következőt nem fejlesztik ez ügyben. Hiszen a 13.04-es kiadás lesz az első amit a játékokhoz is hozzáigazíthattak. A tesztek szerint pedig nem is kis sikerrel.
De amúgy meg mindegy, mert ha te a Debiannal akarsz játszani, akkor játszhatsz a Debiannal is. Senki sem tart vissza, maximum csak a szoftveres problémák, az elavult csomagok. De elmondhatod, hogy 20%-al gyorsabban fut a CS. -
válasz
Nowhereman #7684 üzenetére
Amennyire én tudom, a Novell, Redhat azért is tart desktop kiadásokat, mert az üzleti verziókhoz azt is el lehet adni, ha valamelyik ügyfél full Linux megoldást akar.
-
Penge_4
veterán
válasz
Nowhereman #7684 üzenetére
Ezeket a százalékokat milyen módon mérted? Ugyanolyan hardverkörnyezetben, friss telepítéssel, teljesen azonos szoftverkörnyezetben? Amennyiben igen, azt alapul vetted-e, hogy mely rendszereken milyen folyamatok futnak alapjáraton, alaptelepítéssel, ami talán hatással volt az eredményre?
-
válasz
Nowhereman #7678 üzenetére
Jó, nem a fejlesztés lassú, hanem a csomagok frissítésének tárolóba kerülési ideje. És itt inkább a magcsomagokról van szó, hiszen a legtöbb csomagforrást az Ubuntu is a Debianból veszi át. Például amíg Debian Wheezy-n a nyílt meghajtó nem támogatja a grafikus vezérlőmet, addig Ubuntu alatt már több kiadás óta megoldott ez a dolog. Amíg a bugos 12.6-os Catalysttot lehet letölteni a Debian tárolójából, addig az Ubuntuhoz frisset csomagolnak a kiadásra (persze az sem feltétlen tökéletes). Érthető módon ez a Debian-féle felfogás egy Valve-nek nem jó.
Azzal, hogy az Ubuntu a főként támogatott Linux-disztribúció, a rendszer maga is fejlődik. Nem egyoldalúan döntött erről a Valve, hanem partnert keresett. A Unity-t, vagyis a felhasználói felület miatt bekövetkező teljesítményvesztést pedig javították már, nem is kevés sikerrel.
Azt nem értem, hogy miért lenne jó még egy disztribúció kiadása, az nem tenne jót senkinek sem. A felhasználóknak nem csak egy játékra optimalizált rendszer kell, a Valve-nek meg csak plusz teher lenne (hiszen a közhiedelemmel ellentétben egy Ubuntu szintű disztribúció karbantartása nem kis munka), miközben meg amúgy is figyelembe kellene venni a többieket. -
válasz
Nowhereman #7678 üzenetére
Na, nálam ez utóbbi miatt vannak a Ubiból a K és L variánsok, más nincs.
-
válasz
Nowhereman #674 üzenetére
Nekem sem rontott még el lemezt mostanában a K3B. Ellenben a GUI nekem is mindegy, de funkciókat szívesen látnék - ez sok minden másra is igaz. Pl. jó lenne, ha a Kdenlive/Cinelerra jól venne fel pl.
-
SektorFlop
aktív tag
válasz
Nowhereman #680 üzenetére
jah és ha a /home-ban lévő fájlok mentek tönkre tudok vele valamit kezdeni vagy egyszerűbb ha újrarakom? végülis nem sok mindent veszítenék vele....
-
SektorFlop
aktív tag
válasz
Nowhereman #680 üzenetére
nem telepítettem semmit, tegnap került a gépre a rendszer... és rá az ati driver és android feljelsztői rendszer, semmi más nem ment rá... az a baj hogy számomra ez a Linuxos téma annyira új terület, most is csak az android fejlesztés miatt újítottam be egyet... de tervezem hogy sokat használom szóval meg kell valahogyan tanulni.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
Nowhereman #676 üzenetére
Ezt nem vitatom. De jelen esetben és kérdésben a Brasero egyszerűsége pont elegendő.
-
SektorFlop
aktív tag
válasz
Nowhereman #678 üzenetére
nem felejtettem el a jelszót, beléptem vendég ként és miután ott beírtam a jelszavamat és ott tudtam állítani a belépési rendeken. De igazából olyan mint ha a fikókomat valamiért nem tudná betölteni... a töltés felénél visszadob... legutóbb ati videókártyát telepítettem és felbontást állítottam, de azóta volt már egy újraindítás. nem hiszem hogy ez lehet a gond, de azért leírtam hátha van köze hozzá.
-
eternam
tag
válasz
Nowhereman #660 üzenetére
Linuxra nincs egy normális DVD író szoftver ez tény, ami röhejes. A múltkor is meg akarok írni egy isot, 12 szeresre állítottam a k3b-t, ehhez képest 4 szeres írta meg félig, aztán elrontotta a lemezt. A Nero meg azt csinálta hogy az isot elkezdte másolni valami chace-ba, vártam negyed órát aztán csak nem írta, ezért újraindítottam a gépet mert kikapcsolni a linuxos nerot nem lehetett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged