- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
stopperos
senior tag
válasz
szaszayanou #14412 üzenetére
Én 3450-el vagyok így. De a nyílt driver nagyon jól muzsikál. Esetleg engedélyezheted az power management-et link, azóta nem melegszik nekem annyira.
-
stopperos
senior tag
válasz
slayer007 #14270 üzenetére
Szerintem errefelé nézelődj (hogy éljek a ph szokással): http://linuxakademia.com/nyitolap
Én a videóik alapján sok minden újat tanultam. Keresd meg Czakó Krisztiánt, és elmondja mit lehet.
Amúgy nem tudom, hogy melyik városból vagy. De tudást is cserélhetünk, mert én most linuxokkal foglalkozok már közepes méretben viszont windows tudás hiányzik. -
stopperos
senior tag
válasz
#59070464 #13963 üzenetére
Először Ubuntu-ra tettem fel xfce-t majd végül csak Xubuntu-t tettem fel. (később kiegészítettem a xubuntu-dev ppa-val, hogy menjen a 2 monitor is. Azóta így használom.
-
stopperos
senior tag
válasz
lionhearted #13956 üzenetére
Ha úgy nézzük minden LTS-nek megvan a maga előnye és hátránya. Nekem ezek a véleményeim:
8.04-nagyon szerettem, és kapott a via-tól zárt unichrome drivert. Imádtam, hogy pik-pak volt a rendszer. Ez sokáig maradt meg szervernek és virtuális gépnek.
10.04-végre támogatottabbak voltak az új kernelek, de a 2.6.32 is nagyon jól sikerült. Itt már nem használtam köztes verziókat, csak néha pár tesztre felraktam valamelyik gépre.
12.04-itt váltottam először más felületre (xfce), de a visszaportolt HWE-k miatt sokáig maradni fog a "stabil gépeken". A unity-t meg lehet szokni, de csak akkor van értelme, ha a gpu is támogatja. Most ilyen szervereim vannak. A köztes verziókkal az volt a bajom, hogy az llvmpipe dolgot nagyon erőltették, hogy a unity azon is tud futni.
14.04-azért kezdtem el használni, mert a 3.12-es kernelben volt csak a wifi-m támogatása. Volt pár bug, de ennek a tudatában tettem fel, illetve fel vagyok rá készülve. Eddig tetszik, ha lesz 3.14 kernel, akkor talán ez lesz a kedvencem. Illetve még az nagyon bejön, hogy virtualizált környezethez különválasztották a nem szükséges extra modulokat. -
stopperos
senior tag
válasz
soundsthu #13910 üzenetére
Még nem foglalkoztam ilyennel, de szerintem ez a kérdés a tieddel azonos és az első válasz jónak tűnik, főleg a második eszköz.
-
stopperos
senior tag
válasz
voyager4.4 #13856 üzenetére
Vedd ki, és egyesével próbáld a memóriákat. Próbáld meg másik slot-ban. Ez hw hiba lesz.
-
stopperos
senior tag
válasz
#68216320 #13826 üzenetére
Itt a hiba, te régi catalyst-ot használsz. Nem támogatja az új kernelt. Még a legfrissebb stabil 13.12 is csak Ubuntu 12.04.2 vagy 13.04. A beta driver kell neked.
Mindig olvasd el a Release Notes-t. Abban benne van mindig, hogy mit támogat. -
stopperos
senior tag
válasz
#68216320 #13820 üzenetére
Legközelebb írd le a kártyád típusát is. De tippre HD5000 alatti kártyád van, amihez legacy driver volt fenn. A gond az, hogy azt már csak a 3.2 kernelhez készítették. Újabbal nem fog menni.
Én is ugyanebben a cipőben járok, HD3450 kártyámmal. Inkább átváltottam a nyílt forrású driverekre. Vagy visszamész 3.2 kernelre, vagy pedig felrakod az xserver-xorg-lts-saucy csomagot, és nyílt forrással tolod. -
stopperos
senior tag
válasz
#59070464 #13738 üzenetére
Nincs különbség, ugyanazt a verziót éred el, csak a software center szebb köntöst ad neki.
Firefox esr-el ne szenvedj. Rakd fel a tárolóból a legfrissebb verziót és kész. Nem éri meg a szenvedést.Linuxon nem szokás külső helyről telepíteni, mert ott van ami kell a tárolóban. Amit külső helyről tennél fel, annak meg van leírása. De ha annyira akarod, akkor a google megmondja, hogy cseréld le a firefox verziódat esr-re.
Én személy szerint a /opt mappát használom a külső dolgokhoz, de ahhoz rendszergazda jogok kellenek. -
stopperos
senior tag
válasz
#59070464 #13734 üzenetére
az url-ben van benne: http://cs3.swfu.edu.cn/ubuntu/ubuntu/dists/trusty/main/installer-amd64/current/images/netboot/
a többit a http://cdimage.ubuntu.com/netboot/ oldalról szoktam, de ott még nincs trusty.A frissítések minden nap jönni fognak hogy a fejlesztés halad.
(#13735) Remekelek28: Milyen kiadást tettél fel? Office témában pedig libreoffice mehet fel, a csomagtárolóban benne van.
-
-
stopperos
senior tag
válasz
#59070464 #13727 üzenetére
A netinstall képben csak annyi van benne, hogy legyen hálózat meg alap hw kezelés, a többit mindet netről húzza le az adott tárolóból. A későbbiekben pedig te választod ki, hogy most akkor egy ubuntu netinstall esetén milyen taskokat akarsz még (SSH szerver, Xubuntu desktop, Video és audio cuccok, Kubuntu netbook,...). Mivel ezek a tárolóból jönnek le, ezért mindig a legfrissebb.
A kollégiumban úgy csináltam meg, hogy van 1-2 fix live cd amit pxe-ről el lehet érni, ha javítani kell. De a telepítéseket mindig netboot-ba pxe-zve csinálom. Annyi a kiegészítés, hogy van a szerveren egy squid-deb-proxy a rendes proxy mellett, és a csomagokat itt keresi (a proxy letölti, ha nem lenne). Így ha 9 gépet telepítek újra, akkor csak 1x tölti le a csomagokat, a többi már csak belső hálózatról megy.
-
stopperos
senior tag
Én netinstall daily-vel mennék neki a dolognak. Akkor jönnek le a legfrissebb csomagok.
-
stopperos
senior tag
válasz
#68216320 #13706 üzenetére
Ne felejtsd el az xserver-xorg-lts-saucy csomagot sem felrakni. Én már egy 2 hete trusty xubuntu-val nyomom (ott 3.13 a kernel), a standby még nem működik nálam, de emígy jól használható.
(#13708) hcl: A munkahelyemen nekem csak 3.8 kernellel volt hajlandó látni a hálókártyámat. Vagy ha felraktam a 3.2 kernelhez a backportolt modulokat.
Ethernet controller: Qualcomm Atheros AR8161 Gigabit Ethernet (rev 10)Neked milyen kártyád van?
-
-
stopperos
senior tag
válasz
Aethelstone #13514 üzenetére
Ez úgy küszöbölik ki, hogy már nem /dev/sdX* néven hivatkoznak rá linuxék, hanem uuid szerint. Nézd meg az fstab-ot.
-
stopperos
senior tag
-
stopperos
senior tag
válasz
legendary #13403 üzenetére
Nálad lehet, mert nekem a kubuntus gépek mindig jeleznek. Mondjuk az lehet, hogy a háttérben települnek fel a frissítések.
Más: Megelégeltem, hogy a tplink wifi stickem nincs támogatva csak 3.12 kerneltől, és külső githubos modulokkal kell ökörködni. Most legyalultam a korábbi 12.04.4-et és 14.04 alpha 2-t tettem fel xubuntu variánsban. Eddig jók a tapasztalatok. -
stopperos
senior tag
Szerintem egy tiszta telepítés sokszor a legegyszerűbb. Ubuntun belüli variánsok közül én Xubuntu-val dolgozom az utóbbi időben (itt a legújabbat javaslom, vagy a 12.04-hez rakd fel a dev ppa-t.
Ha normális grafikus kártyád van, akkor Kubuntu-val is megpróbálkozhatsz, nekem egy Radeon 9600-on fut OpenGL 2 gyorsítással az asztal az egyik gépemen.Ez egy olyan, hogy kinek mi jön be, mi áll jobban kézre. Ha próbálni kell valami újat, akkor virtualbox-ban vagy LiveCD segítségével nézem meg általában.
-
stopperos
senior tag
-
stopperos
senior tag
válasz
rybank #13300 üzenetére
Jól mondod, a 3.2+régi zárt vs. 3.11+új open egy érdekes meccs. Nálam azért dőlt el az utóbbi javára, mert nem játszom napi szinten és xfce felületet használok. Így nem kell sok 3d.
Illetve mikor a gyári oldalról a drivert felraktam, még 3.2 idején, akkor kirakta hogy nem támogatott hw az asztal sarkába. Nem szenvedtem vele, inkább feladtam és frissítek azóta is. -
stopperos
senior tag
válasz
atesss #13297 üzenetére
Kernel 3.2 és az alap xorg-ot használod?
Mert ha feljebb frissítéttél kernelt (3.5, 3.8, 3.11) és/vagy xorg-ot, akkor már nem megy a zárt driver, mert a HD4*** szériát már nem támogatja az AMD. Ezt onnan tudom, hogy nekem egy HD3450-esem is van, és ott is ugyanez a helyzet.
Amúgy nyílt driverrel simán megy a kiterjesztett asztal két monitorra, én is azt használom. Az alap kijelző beállítóssal be tudom állítani. -
stopperos
senior tag
válasz
bandras0226 #13288 üzenetére
Ok értem. Kösz a választ.
-
stopperos
senior tag
válasz
bandras0226 #13284 üzenetére
Ez csak egy olyan terület, amit a Windows-ok használnak, hogy boot adatokat tároljanak. Simán lehet törölni. Gparted megteszi neked, meg azzal meg is tudod növelni a partíciót. (Azért vedd figyelembe, hogy csak óvatosan és ésszel, egyszerre csak egy lépést.)
Megj#1: Engem nem zavarna a terület, nem olyan sok.
Megj#2: Miért nem formázod át valami linux közeli fájlrendszerre (ext4, xfs) az egészet? -
stopperos
senior tag
válasz
#68216320 #13268 üzenetére
sudo apt-get install linux-lowlatency
Ez felteszi a lowlatency kernelt és a header fájlokat, és ha jön ki új akkor frissülni fog. Boot időben a grubban tudod kiválasztani. A régi kernelt is apt-get parancsokkal el tudod távolítani.Megjegyzés: Melyik kernelt használod most? 3.2? 3.5? 3.8? 3.11? Mert ennek függvényében kell a csomagot felrakni.
-
stopperos
senior tag
válasz
atesss #12635 üzenetére
Ubuntu 12.04-ben 3.2 kernel van alapból, de lehet hozzá telepíteni az újabb kiadásokból származó kerneleket és xorg-okat. Itt leírás.
Backports alatt értem, amikor a már meglévő 3.2 kernelhez fordítanak későbbi kernelekből származó modulokat és azokat csomagolják. Ezek általában linux-backports-modules- el kezdődnek, és most a wireless részből ez a legújabb kernelre épülő linux-backports-modules-cw-3.12-genericNekem a 723v3-al volt problémám, a 722-t nem ismerem. De az Atheros chipre nem volt még panaszom, amikor kölcsönbe volt egy 821-es. Ezért javasolnám, hogy olyat válassz, amibe olyan van.
-
stopperos
senior tag
válasz
atesss #12631 üzenetére
Szerintem errefelé nézelődj:
http://wikidevi.com/wiki/TP-LINK_TL-WN727N_v4
http://wikidevi.com/wiki/TP-LINK_TL-WN722N
Ezek alapján a 722-est javaslom, mivel az atheros chip jobban támogatott. Mondjuk szerintem kelleni fog rá a 3.8 as kernel vagy a backport.
A 727-t azért nem ajánlom, mert nagy esély van rá, hogy v4-et kapsz, amin újabb Realtek chip van. A 3.12 kernelbe került csak bele a 8188eu fw. Nekem 723v3-am van és innen működtetem. De nem olyan élvezetes, mert ki kell kapcsolni az energia menedzsmentet a modul betöltésnél, hogy ne kapcsolja le időközönként az antennát.Az a jótanácsom, hogy kerüld a realtek chippet, mert azok jóval később támogatódnak.
-
stopperos
senior tag
válasz
atti1848 #12609 üzenetére
Nálunk a kollégiumban egy Zentyal 3.0 szerver fut és arra rákötve 9 ubuntu lts kliens (+ pár win7). Csak a kerberos miatt jó ez az összeállítás, mert nincs roaming profile ubuntu alatt, de legalább mindenki saját felhasználónevet és jelszavat használ, és nem kell 95 felhasználót kézzel felvinni.
A klienseken likewise van, illetve a lightdm-et úgy konfiguráltam, hogy engedélyezze a manuális logint (neked kell beírni a felhasználót). LightDM -et érdemes parancssorból kezelni. -
stopperos
senior tag
válasz
ngabor2 #12452 üzenetére
Ha ext4 fájlrendszert használsz, akkor az alap beállítás szerint 5%-nyi hely van fenntartva a root-nak, hogy ha a felhasználók tele is pakolják, de a rendszer folyamatok működjenek, pl loggolás és telepítés-
Az apt-get elszáll hibával és nem települ fel a csomag, ha kifogy a hely. Ha futtatsz még egy dist-upgrade -et akkor azt az egy csomagot újra telepíteni próbálja, mivel úgy érzékeli, hogy nincs fenn (és valószínűleg nincs is). Úgyhogy nem kell átvizsgálni, mert vagy sikeresen települt, vagy felkínálja a telepítést/javítást az apt-get. -
stopperos
senior tag
válasz
HuMarc #12330 üzenetére
Én már csak LTS->LTS váltást csinálok. Közben meg felrakom a HE Stack-et mindig. Nekem ez így bevállt eddig. Minden gép amivel dolgozom, vagy hozzám van rendelve 12.04.3-at futtat, illetve van két laptop 10.04.4 + ubuntuzilla megoldással. Egyiknél sajnos kernel bug van 2.6.34 felett, a másiknál pedig a gnome2-nél akart a felhasználó maradni. De 14.04-nél az utóbbi költözni fog xubuntura.
-
stopperos
senior tag
válasz
Sub-ZeRo #10501 üzenetére
mert ubuntu utc-re állítja az órát a biosban a win meg localtime ra. googleban keress rá hogy milyen registry kulcsot kell állítani ehhez. xp, vista, 7 biztos tudja, mert azokon már megcsináltam. csak most mobilon vagyok nem tudom a linket elökeresni.
(amúgy ubuntuba is lehet állítani valahol hogy ne utc legyen) -
stopperos
senior tag
Sziasztok, van két esetem, amit csak megosztanék.
1) Tegnap egy érdekes jelenséget tapasztaltam. Kubuntu 13.04-et tettem fel és kezdtem el használni az asztal effektusokkal együtt, ám olyan 45-50 perc után megfagyott. Újraindítottam, és nem kapcsolt be a grafikus kártyára kötött monitor, hanem az alaplapi integrált indult el. Többször újraindítottam és áramtalanítottam, de semmi. Kivettem a kártyát és visszaraktam, még mindig semmi. Majd egy kósza gondolattól vezérelve a DVI kimenetre is monitort tettem, és azóta van kép mindkét kimeneten.
Gép: Albatron KM400; AthlonXP 2000+; Radeon 9600; 1,5 GB DDR
Melegedés nem lehet, új hardver nem lehet mert egy összeszokott gép és az utóbbi időben Portal-t nyomok rajta. Xubuntu és Ubuntu korábban jól futott rajta, leszámítva a standby utáni hálókártyás sztorit. Esetleg valami ötlet?2) Meglett az Asrock 760GX(SIS) gép hibája a múltkori standby összegzésemből. A merevlemez elektronikája valamiért nem akar lekapcsolni, és nem engedi a gépet lemenni S3-ba. Hogy kicseréltem egy SATA merevlemezre, azóta tökéletes.
#randras: fel tudod telepíteni az lm-sensors csomagot? Mert abban a sensors paranccsal nyomon tudod követni a hőmérsékletet (ha nem akkor pedig a sensors-detect paranccsal tudod a kernel modulokat megkerestetni.
A log fájlok közül a /var/log/syslog és a /var/log/dmesg -et ajánlanám. Nagyjából ugyanaz van bennük.
Hőmérséklet kijelzéshez pedig a psensor csomagot kellene telepíteni. -
stopperos
senior tag
válasz
huliganboy #9938 üzenetére
Szia én most raspberrypi-al szórakozgatok. Az openelec disztróval az xbmc jól működik rajta.
Szerver alatt mit értesz? Milyen funkciók?
Ami még érdekes ARM vonalon az a cubieboard mert lehet rá csatlakoztatni sata merevlemezt és nem is olyan eldobnivaló a hardver.PC vonalon az ATOM procit fejeltsd el, az nem jó semmire. Ha csak az asrock oldalát nézem akkor ott az E350M1 biztos nyerő linux alatt. A via is a driver támogatáson csúszik el.
-
stopperos
senior tag
válasz
huliganboy #9933 üzenetére
Beteszel egy live CD-t vagy USB-t, és megnézed. Amúgy szerintem nem fogja a 3D-t támogatni, mert PowerVR a grafikus mag. Így ubuntu 12.04-el kellene próbálkozni.
Itt van amúgy az egyik fórum, ahol hőbörögnek: http://communities.intel.com/message/179033 -
-
stopperos
senior tag
válasz
God Vazzeg #9634 üzenetére
használj paranccsort. sokkal egyszerübb, és látod mi a baj forrása is.
cp -vr /honnan /hova
Ezt amúgy tömörítve csinálom én általában, pl
tar -czvf backup.tar.gz /mappa -
-
stopperos
senior tag
válasz
Tutu7030 #9453 üzenetére
meg a .config alatt is nézd meg.
Mondjuk érdemes a következő parancsot lefuttatni:
find ~ | grep gimp
És akkor kiír minden olyan fájlt és mappát amibe benne van a gimp szó. Így meg lehet az összes beállítós mappát találni, mert azok nevében benne van a gimp.Legközelebb 1 kommentbe írom a kettőt, bocsi mindenkinek.
-
stopperos
senior tag
válasz
God Vazzeg #9450 üzenetére
1 - a STDOUT; 2 - a STDERR kimenet. Mivel az unreachable az errorba megy, és amúgy sem vagyok rá kíváncsi, ezért eleve írgy irom be a parancsot. a null a "fekete lyuk".
win-re nem tudok hasonlóságot, én unixon nyomom.
-
stopperos
senior tag
válasz
God Vazzeg #9447 üzenetére
fping parancs lesz a segítségedre. Tárolóban benne van, és nagyon hasznos.
Én ezt használom:
fping -a -g 192.168.1.1 192.168.1.255 2>/dev/null(#9443) Foose: 1.3.12-beta verzióban is van. Fájl menüben ott az exportálás. Talán az a bajod, hogy nincs feltelepítve az ubuntu-restricted-extras csomag.
-
stopperos
senior tag
Simán. Volt hogy meghalt a "szerver" gép, és egy asztali gépbe át lett rakva a merevlemez gyorsan, hogy menjenek a dolgok. Intel->Amd váltás, Intel->nvidia chipset... DDR1-> DDR2
Csak a hálókártyákat kellett törölni: /etc/udev/rules.d/70-persistent-net.rules hogy újraossza, meg utána átnevezni őket a szabályoknál, ha máshogy nevezte el.
Miután meglett a gép, visszatettem, és visszaraktam a korábbi udev szabályt, ugyanúgy ment, mint korábban.Szerencsére a kernelben minden benne van. Egyedül csak a zárt driveres gépek hasonló manipulálásával volt gondom, hogy nem indult el az X felület.
-
stopperos
senior tag
válasz
szoke12 #9370 üzenetére
A 12.04 3.2 kernellel simán megy. Nyugodtan frissíts rá, nem lesz semmi gondod. Csak mi, akik kísérletezünk és új dolgokat próbálunk ki szaladunk rá érdekességekre a 3.8 as kernelnél.
A flash problémádra pedig csak annyit tudok mondani, hogy töröld a csomagot, és tedd fel újra. -
stopperos
senior tag
válasz
eternam #9360 üzenetére
Én szeretem kipróbálni az újabb verziókat. Pl libreoffice 4.0.1 ben 2 hibát is jelentettem, amit kijavítottak. Azért tértem át négyesre, mert abba benne volt a personas támogatás és javítottak a docx konverzión.
Még mikor fedora 13-14-15 ös kliensekkel dolgoztam, folyamatosan küldtem a bugreportot, mert a fedorának az a lényege, hogy a kijavított hibákat át lehessen red hat-be is vinni, és ott már ne kelljen összeomlással találkozni.
Pl azért kezdtem el használni szerveren a 3.5-ös kernelt, mert belekerült a CoDel, ami a hálózati buffer tartalmát igyekszik rangsorolni, azóta sokkal stabilabb a net még ftp terhelés esetén is. 3.8 at pedig az xfs stabilitása miatt tettem fel, meg mert próbálkozgatok az f2fs fájlrendszerrel. Nálunk a kliens gépek mind xfs-en futnak, és nem jött elő a standby bug egyiken sem, így maradhatott.
Az irodai munkagépen viszont maradt minden LTS 12.04 kernel 3.2 meg gyári libreoffice, mert ott a stabilitás a lényeg mindenek előtt. -
stopperos
senior tag
nem hasznltam lubuntut már egy ideje, ami biztos, hogy nyomtatók kezeléséhez admin jogok kellenek.
Kérni szokta, hogy nyomtató kezelésekor add meg a felhasználódat.
No ha ez nem megy, akkor böngészőben is lehet kezelni, csak be kell írni, hogy http://localhost:631/
ha fenn van rendesen a cups, akkor menni fog a dolog. -
stopperos
senior tag
-
stopperos
senior tag
válasz
TigerCat #9235 üzenetére
fenn van az usb-modeswitch csomag?
Tudod telepíteni parancsorból egyszerűen (és akkor kiírja, ha már fenn van) a következő paranccsal:
sudo apt-get install usb-modeswitch
majd enter, add meg a jelszavad (amit látszólag nem fog írni, majd enter enter.
Ha nem volt fenn a csomag, akkor felrakja, és ekkor működnie kell. Ha fenn volt, akkor másnak kell segítenie. -
stopperos
senior tag
Megtaláltam egy ppa szerűséget, ahonnan a gyári firefoxot lehet telepíteni külső tárolóból. Így megoldódott az a probléma, hogy ubuntu 10.04 -en már nem frissül a firefox.
Itt
Csak fel kell rakni a tárolót a leírás szerint, és el kell távolítani az ubuntus verziót. Majd a magyar nyelvet is felrakni, és ennyi. Nincs vele gond. -
stopperos
senior tag
Értem.
Csak azért kérdeztem, mert pl a tárolóban lévő virtualbox csak 3.2 kernellel ment eddig a hétvégéig 12.04-en. Azóta kijött egy javítás és megy 3.5-tel is. Gondoltam valami hasonló bug lehet, de akkor a kernel változott valamit, amit még nem követtek le a fejlesztők.Amúgy lehet, hogy feltetted, de azért megkérdezem: A linux-headers-generic-lts-raring csomag is fenn volt, vagy csak a kernel csomag?
-
stopperos
senior tag
Nálunk ftp fut, mert a samba nagyon húzta a szervert, mert súl sokan csatoltak fel meghajtót. Az ftp-nél le kell előbb szedni a szerverről és utána nézni. A dlna pedig streamel. Ha samba lenne akkor nem lenne szükség sem ftp re sem dlna-ra, mert akkor menne, mint a helyi fájlrendszer, csak az nagyon fogta a szervert.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest