- Vodafone mobilszolgáltatások
- iOS alkalmazások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Aktív témák
-
bsanya
aktív tag
Kezd elegem lenni a Kubuntuból, és a legidegesítőbb, hogy a lámaságom miatt van ez
Újra raktam a z egész rendszert, hagytam hogy ő állítsa be a partíciókat, majd rájöttem az mégsem jó és a partitional managerrel felosztottam, kapott 50Gb a rendszer és lett egy 250Bb Media nevű partícióm.
Mi a francot kell megadnom és hol, hogy bármelyik fájlkezelőben lássam a Media partíciót, mert sem a beépített Dolphin, sem az általam jobban kedvelt Krusader nem látjaXiaomi Mi 11i
-
Laca 012
őstag
válasz bobalazs #43604 üzenetére
Valahol szerintem hcl válaszában lesz a megoldás, mert ugye eredetileg semmi plusz csomag/szolgáltatás nem kellett a fájlrendszerek felcsatolásához, illetve a vendég fióknál működik is a dolog..
Feltettem azért ezt a ntfs-config csomagot is, meg is jelent a programok között, de ha indítom (indítanám), csak bekéri a jelszót és semmi sem történik, nem jelenik meg semmiféle ablak, ahol pipálni tudnám a meghajtókat-partíciókat.. Itt is úgy tűnik, mintha valami jogosultságokat "vesztett" volna az egyébként redszergazda jogosultságú fiók..
Ami szintén lényeges, hogy az automatikus mountolása a meghajtóknak és a hang egyszerre "múlt el", csak nem értem, hogy mitől..
-
MODERÁTOR
válasz rybank #43606 üzenetére
GNOME Shellnél Mutter van, és azért is írtam, hogy vele szemben a Compizzal jobban jártunk. Amúgy a Shell az egy felhasználói felület, a GNOME pedig egy asztali környezet.
Szóval eddig csak az ablakkezelőt, a felhasználói felületet és az asztali környezetet sikerült összekeverned egymással. -
válasz vilmaboy #43613 üzenetére
"There are many elements that make up the KDE 4 desktop.
There are:Plasma Themes
KDE Colour Schemes
Qt Styles
KWin window decorationKWin window decorations and Qt styles have to be written in C++. KDE Colour Schemes are "knsrc" text files listing the appropriate colours. Plasma themes are a collection of Svg elements used by Plasma."
Mutogatni való hater díszpinty
-
Sweet Lou 6
addikt
Üdv.!
Az adataimat még telepítés előtt, Live CD alatt másoltam át egy NTFS partícióról a jelenlegi /home partíciómra. A gond az, hogy hiába jelölöm ki benne az átmásolt mappákat és veszem tulajdonba, adok jogosultságot, a benne lévő almappák és fájlok nem kerülnek a tulajdonomba, csak root jogosultsággal lehet őket megnyitni (pedig rámegyek a "Jogosultságok alkalmazása a benne lévő fájlokra" gombra). Hogyan tudnám nem egyenként őket tulajdonba venni?
sweetlou6.wordpress.com
-
Atapi
senior tag
válasz Sweet Lou 6 #43616 üzenetére
chown -R user:group /home/akármi
a -R kapcsoló a rekurzív mód, így egy könyvtáron belül fa bejárás szerint minden almappán és fájlon érvényre jut a tulajdonosváltás. chmod hasonlóan megy. ha nem jut eszedbe, akkor man is megmondja.[ Szerkesztve ]
-
Harigata
tag
Sziasztok!
Valaki el tudna nekem mondani, hogyan lehet helyreallitani Ubuntu 10.10-nel a Bootloader-t, miutan ujratelepitettem a WinXp-t egy masik particion?
Rakerestem a google-ben is, meg a topicban. Addig eljutottam, hogy boot-oltam az ubuntu telepitolemezerol es a terminalba probaltam beirni a megfelelo parancssorokat, de csak nem jott ossze.
Elore is koszi.
-
bsanya
aktív tag
Talán még egyszer megpróbálom, de ha nem megy komolyan, feladom.....
Megint újrahúztam a rendszert, mert nem tetszett az egy nagy partíció....., a partition manager meg nem úgy csinálta meg, ahogy szerettem volna.Nos a meghajtóm így néz ki:
sda1 swap 2Gb
sda5 / 50Gb
sda6 /home 250Gb
Ezzel a részével már meg vagyok elégedveA file rendszeremben, a "home" mappában van egy "lost+found" könyvtár (ez lenne a 250Gb meghajtó, de mitől lett ez lost+found????) és egy "sanya", amiben a szokásos dokumentumok, letöltések .... mappák vannak.
No most ugye mindenhol a mentési helyet a 250Gb meghajtómra szeretném rakni, mert azon elférnek a dolgok, viszont nem elérhető sem file kezelőből sem sehonnan.
Írjátok már le nekem lécci azt a parancssort, amit beírva a terminálba "láthatóvá" teszi (jogosultságot ad "sanya" felhasználónak, azaz nekem, hisz nincs is több felhasználó a gépemen) nekem a lost+found mappámat (ezt át is szeretném nevezni )Xiaomi Mi 11i
-
Harigata
tag
válasz leslieke #43621 üzenetére
Hálás köszönet !
Most addig eljutottam, hogy újratelepítettem a GRUB-ot.
De még mindig nincs bootloader.
2 sata merevlemezem van (egy Maxtor és egy Samsung) A linux eredetileg a samsungra lett feltelepítve.Ha a Samsungot állítom be elsődlegesnek a BIOS-ban, akkor a WinXP bootloader fogad (2 winXP van a gépemen)
Ha a Maxtort állítom be elsődlegesnek, akkor a Grub fogad a képernyőn, az alábbi felirattal:
grub>
Namost innen megint nem tudom mi a teendő.
-
kommunism
aktív tag
Tud nekem valaki ajánlani valami olyan médialejátszót ami olyasmi mint a bs player a win-en, értem ezalatt hogy amint elinditok 1 filmet vagy bármit ,bekeresi a netről a feliratokat?
[ Szerkesztve ]
A hirdetéseimet figyelmesen olvasd.Leírok bennük mindent csak amit nem azt kérdezd,mert másra nem válaszolok!
-
vilmaboy
őstag
Jó reggelt!
Olyan problémába ütköztem, hogy Gparted-el megszeretném növelni a swap méretét. Lekapcsolom a swapot, csinálok neki szabad helyet az előtte lévő particióról, de a swap méretét akkor sem engedi megnövelni, hogy van előtte szabad hely... miért nem? Nem is mutatja ki, hogy ott a hely... pedig van...
---
Mi az a Samba? Mire való vagy ilyesmi... (tudom, hogy egy tánc is )
[ Szerkesztve ]
A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
sh4d0w
félisten
ssh kulcsot hogyan kell hozzáadni a gnome keyringhez?
https://www.coreinfinity.tech
-
-
ZCoyote
őstag
-
vilmaboy
őstag
válasz CPT.Pirk #43633 üzenetére
képet este tudok feltettni. nincs most itt a gépem...
szerkezetileg így néznek ki a particiók.
1 - 24GB NTSF (windows rendszer winyó)
2 - NTFS (adattároló)
3 - NTFS (adattároló)
4 - 1GB swap
5 - Ext4 (Ubuntu 11.10)A 3asnak a végéből csípem le az 1GB-ot, amivel a swapot növelném. Este teszek fel képet.
A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
-
n00n
őstag
Érdekes ez az Ubuntu TV-s dolog. Én személy szerint látok benne fantáziát.
angol:
http://www.omgubuntu.co.uk/2012/01/ubuntu-tv-unveiled-at-ces/magyar:
http://somloirichard.hu/2012/01/bemutattak-az-ubuntu-tv-t/[ Szerkesztve ]
-
-
MODERÁTOR
válasz bobalazs #43643 üzenetére
Jaj, ezt ciklusos dolgot már így újabban találták ki, gondolom azért, hogy egy másolás-beillesztéssel menjen a dolog. Amúgy erről lenne szó:
sudo mount -B /dev /mnt/dev
sudo mount -B /proc /mnt/proc
sudo mount -B /sys /mnt/sysIgazából a linkelt leírás kicsit túl is van bonyolítva.
-
Sweet Lou 6
addikt
Valaki használ 3.2.1-es Evolution-el Hotmailt? Mindent a leírások szerint állítottam be, és fogadni tudja a lemeleimet, de küldeni már nem tudok. Nem ír ki semmilyen hibaüzenetet, csak olyan, mintha végtelen ciklusba kerülne.
sweetlou6.wordpress.com
-
medek3
aktív tag
Sziasztok!
Win7 telepítés 71%-nál meg áll és 0x70080057 hibaüzenetet ír. Máshol azt javasolták, hogy próbáljam az ubuntu live al orvosolni a helyzetet.
Xp be sem bootol, vista szintén meg áll.
Tudtok segíteni? -
-
Siriusb
veterán
válasz medek3 #43647 üzenetére
Elég ciki, ha ezt a windows-os fórumban win telepítőről nem tudjátok megoldani. Feltételezem arra gondoltok, újra kellene partícionálni a merevlemezt.
Töltsd le például a sysrescd-t, bootolj róla, a wizard paranccsal indítsd a grafikus felületet, majd gparted nevű alkalmazás segítségével, partícionálj újra (esetleg új MBR-t is készíthetsz, ha nincs olyan partíció a vinyón, ahol tárolsz valamit). -
medek3
aktív tag
válasz Siriusb #43649 üzenetére
próbáltam, win7 alól dos-ból leformáztam, particionáltam, de ugyan az lett a vége.
Vagy egy makacs MS fájl b@szakszik vagy vírus. Most a kaspersky live cd-vel próbálkozom.
Teljesen üres a vinyó.
Hogy lehet új MBR-t készíteni?hcl(B) : a mem.teszt nagyon hosszú, nem ismerek olyan progit ami pendrive-ról vagy esetleg dvd-ről keresi a hibás szektorokat. Tudsz esetleg?
Az az érdekes, hogy az xp-t nem engedi be bootolni pedig azzal eddig sikerült minden problémát elhárítani.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest