- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android szakmai topik
- December 3-án elhagyja Kínát az iQOO 13
Aktív témák
-
-
-
szoke12
őstag
Mostmár értem ezt is. régebben már húztam, de nem volt hang, meg rossz volt a kép, én meg belefáradtam a kísérletezésbe. A javaslatokat köszönöm mindenkinek. megpróbálok egy 10.04 LST-s Lubit.
Problem: Az előbb feljött egy ablak: "Már csak 1,8 Gb szabad hely van a mervlemezen"; aztán rá egy percre: "Már csak 1,3 Gb szabad hely van a mervlemezen".
Nem megy semmi. Akkor mi ez?"Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
-
God Vazzeg
veterán
válasz MacCaine #43740 üzenetére
Configure már elakad, függőség miatt, és hiába akarom pakolgatni a lib-eket hozzá, mindegyik függ egy másiktól, így abbahagytam a keresgélést. Gondolom újabb ubuntu verzió kellene, vagy engedni hogy frissítsen be, de akkor meg gondolom felrakja az új felületet is, ami nagyon nem lenne jó
Fákk
Ui: skype nagyon fullosan műxik, hang átvitel jobb mint eddig bármivel
-
válasz God Vazzeg #43760 üzenetére
Nem. Nézd meg, melyik függőségnél akad el, és apt-get install izékelibrary, így feltesz mindent, amitől függ a cucc,és fordíthatod.
@szoke12 : Azt azért megnézheted, hogy a /var/logs-ban 10 megás logok vannak, vagy másfél gigásak...
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
-
-
medek3
aktív tag
1851 badsector a sentinel szerint. Nem rossz!
Kíváncsi vagyok mit kezd vele a regenerátor. -
-
Atapi
senior tag
válasz medek3 #43766 üzenetére
ennyi bs hw hiba nélkül elképzelhetetlen. ha garos a gép, ne szivasd magad. ha nem, akkor egy arra alkalmas programmal (pl ha már ubuntu, akkor badblocks) ellenőrizd, hogy kb egybefüggő terület halálozott-e el. ha igen, akkor azt szervezd ki a használt területről (partícionáld úgy a diszket, hogy a hobás rész ne legyen használva), úgy még tudod majd egy darabig talán használni. ha random hibás a diszk felülete, akkor ÍJ, kezdj neki új diszket keresni.
-
válasz God Vazzeg #43770 üzenetére
sudo apt-get install libnice10 libnice-dev
Mondjuk csomagkezelővel (nem szoftverközpont) is fel tudod tenni, abban van olyan kereső, hogy a név részleteire is tud keresni.[ Szerkesztve ]
-
válasz God Vazzeg #43772 üzenetére
Milyen verziójú Ubuntu?
nyomj el egy sudo apt-get update -et, és úgy mit mond? Mert nekem az apt-get dobta ki ezeket (11.10-es KUbuntu) :xxx@xxxxx : sudo apt-get install libnice*
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Állapotinformációk olvasása... Kész
Megjegyzés: „libnice10” kijelölése „libnice*” regexhez
Megjegyzés: „libnice-dbg” kijelölése „libnice*” regexhez
Megjegyzés: „libnice-dev” kijelölése „libnice*” regexhez
Megjegyzés: „libnice-doc” kijelölése „libnice*” regexhez
libnice10 már a legújabb verzió.
libnice10 kézi telepítésre állított.
Az alábbi extra csomagok kerülnek telepítésre:
libglib2.0-bin libglib2.0-dev pkg-config zlib1g-dev
Javasolt csomagok:
libglib2.0-doc python-subunit
Az alábbi ÚJ csomagok lesznek telepítve:
libglib2.0-bin libglib2.0-dev libnice-dbg libnice-dev libnice-doc pkg-config
zlib1g-dev
0 frissített, 7 újonnan telepített, 0 eltávolítandó és 0 nem frissített.
Letöltés az archívumokból: 2.452 kB
E művelet után további 12,3 MB lemez-területetet használok fel.
Folytatni akarod [Y/n]? n
Megszakítva.[ Szerkesztve ]
-
God Vazzeg
veterán
god@god-linux:~$ sudo apt-get install libnice*
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Állapot adatok olvasása... Kész
Megjegyzés: libnice-dev kiválasztása libnice* reguláris kifejezéshez
Megjegyzés: libnice0 kiválasztása libnice* reguláris kifejezéshez
Megjegyzés: libnice-doc kiválasztása libnice* reguláris kifejezéshez
Az alábbi extra csomagok kerülnek telepítésre:
libnice-dev libnice-doc
Az alábbi ÚJ csomagok lesznek telepítve:
libnice-dev libnice-doc
0 frissített, 2 újonnan telepített, 0 eltávolítandó és 0 nem frissített.10.04 LTS ubuntu
[ Szerkesztve ]
-
válasz God Vazzeg #43774 üzenetére
Akkor valószínű azért, mert régebbi a Linux... Első körben nézz utána, van-e libnice .deb csomagban, és azt kellene feltenni, ha van.
[ Szerkesztve ]
-
God Vazzeg
veterán
Van, de nem megy fel egyik verzió se.. Csomagkezelővel próbálom pedig, ezt kapom: "Hiba: A következő függőség nem elégíthető ki: libgupnp-1.0-3 (>= 0.13.4)"
Mondom, mindig a kurva függőségekbe akadok, lassan feladom. Majd rakok egy újabb verziót ubuntuból ha lesz kedvem, addig elmókolok ezzel, beszélgetést meg megoldom skype-al
-
válasz God Vazzeg #43776 üzenetére
Libgupnp-t valahonnan?
Valszeg meg lehet oldani, csak meg kell találni a módját.Innentől kezdd el olvasni, egész hihetően hangzik :
"én felvettem az amsn launchpad ppa tárolóját,így nem kell vesződni semmivel,automatice frissít az új verzióra,leszedi magának ami kell. és igen,műkszik a videó és hanghívás is...legalábbis nálam."Aztírják pár kommenttel később, hogy így megy a farsight2 is.
-
God Vazzeg
veterán
Ezt a fájlonként telepítem dolgot kipróbáltam, de mindegyik függ egy következőtől, ezért hagytam abba. A tárolós történet se működik, leszedtem és újra felrakattam az egészet de akkor se. Valszín túl régi a disztrib, azért van a szopó
Majd próbálkozok egy újabbal ha lesz kedvem
-
válasz God Vazzeg #43778 üzenetére
Túl régi, az meg azért lenne felháborító, mert LTS-ed van, aminek még illene hogy legyen supportja...
-
God Vazzeg
veterán
-
válasz God Vazzeg #43780 üzenetére
Oszt, hogy 64 bites, mert csak a 64 bites csomagokat eszi
-
válasz God Vazzeg #43782 üzenetére
Elvileg nincs, ha a kernel PAE-el van fordítva. Még nem ástam bele magam, mert nem találkoztam a 32 bites rendszer+4gb+ ram kombinációval
-
God Vazzeg
veterán
Jövő héten bővítek ramot én is, kezdtem 1GB-al, de annyival eléggé "ragadt" a gnome, most raktam még be 2GB-ot, így van össz 3GB most már érezhetően gördülékenyebb minden. Jövő héttől 7GB lesz benne, ha mennek a ramok mind egymás mellett (3x2GB+1GB) Jó kis munkaállomás lesz
Ezért raktam 64 bitest, nehogy gond legyen ezzel..
-
vicces
addikt
hat nagyon ugy tunik, hogy az ubinal nincs jobb linux. igaz nalam lassabban indult mind a windows kb 2 honap hasznalat utan. illetve a netezessel is meggyult a baja. csak ugy toltotte be a weblapokat, ha rafekudtem ay F5 gombra. kulonben 404-et dobott.
gondoltam megnezem a debiant..aha..mintha visszamentem volna az idoben 5 evet...szanalmas..
ez utan archlinux... mire elbuvoltem neki a winyot, telepitesre keszre egy jo regi talalt ubuntuval - a telepito particionaloja neki se ment a winyomnak, csak a hibauziket dobalta -, majd kitalalta, hogy 2 percenkent reseteli a halokartyat..
jelenleg csak linux all rendelkezesemre. delutan meg volt windowsos gep a szomszed szobaban, most mar varhatok honapig.. le szeretnek gyartani egy telepito cd-t - mar usb-s meghajtot is szereztem - de nagyon ugy tunik, hogy ismetelten zsakutcaba jutottam..
azert az elgondolkodtato, hogy windows nelkul halott a linux...
egesz nap azzal birkozok, hogy pendrivra varazsoljak egy linuxot. mindegy melyiket..
google mindig ide vezet: [link]van meg egy gepem, linux mint.el. gyulnek rajta az iso fajlok, de azon kivul, hogy kicsomagolja oket masra nem kepes. fent van az unetbootin is, de valamiert nem latja a pendrivot. pedig a gep hibatlanul kezeli..
debiannal kezdtem, most valami chakra lniuxnal jarok, hatha az felmaszik. es most jovok ra, hogy ebbol se telepito keszlet windows nelkul..
:)
-
>-48-<
aktív tag
válasz vicces #43786 üzenetére
Azért a szánalmas egy picit erős jelző a Debianra...
Miért halott a linux win nélkül?
Pendrivera pedig kapásból 3féle mód is eszembe jut /dd, unetbootin, usb-creator/gigasuperoff//Akkor majd adj egy esélyt a crunchbang-nek is! Debian alapú, de fél év distrougrálás után én megtaláltam a saját rendszerem benne. Nyilván nem hibátlan ez sem, de villámgyors, baromira testre szabható és szuper segítőkész a közösségük! //
#!
-
vicces
addikt
válasz >-48-< #43787 üzenetére
ugy ertettem, hogy az ubuntu utan.. gnome2 felulet default és valami marha regi kernelel. a wlankarimat sem kezelte, csupan latszolag.
ekkor dobbentem ra, hogy milyen szuper a unity. meg ha tele is van sok kis idegesito hibaval.
valszeg ubuntu kerul vissza sajnos. eddig ez volt a legfelhasznalo baratabb. windowst mar csak a viruskak miatt sem szeretnek visszatenni.
vegul megiscsak elindult egy braserio a linux mint-el. sikerult egy archlinuxot kiirni...haaat.
ez tenyleg csak kockaknak!
a fenti telepito keszito modszerek nem valtak. ez a mint sem 100%-os amin most netezek.:)
-
God Vazzeg
veterán
Na még egy láma kérdés: ha menteni akarom az összes beállításomat és programjaimat egyben, erre van-e lehetőség? Gondolom igen Ha mondjuk ghostolom a home particiót, az elég?
-
Atapi
senior tag
válasz God Vazzeg #43790 üzenetére
home partíció csak a személyes adataidat és beállításaidat tartalmazza. vannak még egyéb rendszerbeállítások a /etc/ könyvtárban, de ezek csak beállítások. ha programostúl akarsz mindent menteni, akkor praktikusan az egész rendszeredet tükröznöd kell, vagy a beállítások mentése mellett lekéred a telepített programokat dpkg --get-selections > fájl formában, amiből később hasonlóan vissza tudsz rakni mindent egy friss telepítésen... btw, szerintem egyszerűbb rendszerment használatával rendszervisszaállítási pontot csinálni, amihez vissza tudsz térni baj esetén. illetve a magam részéről azt vallom, hogy ha ésszel bánik az ember a rendszerével, akkor úgyis disztribúciófrissítés lesz, mire széthullik a rendszer, így elég az adatokat menteni a beállításokkal, aztán újratelepíteni egy frissebb rendszert, ha majd kell...
-
válasz sh4d0w #43785 üzenetére
Erre valahogy számítottam, de mivel nem néztem utána, nem akartam biztosra írni
@God Vazze : Én mondjuk nagy ritkán telepítek újra, olyankor lementem a /etc -ből, ami beállítás kell, meg fontosabb file-okat a /home-ból (pl. a TV felvevős scriptjeimet), adatpartíciók maradnak, csókolom.
[ Szerkesztve ]
-
válasz God Vazzeg #43794 üzenetére
A /etc -ből mentés viszont nem feltétlen olyan, amit csak visszamásolsz... Persze ha már egyszer módosítottál valamit, akkor másodszor is fogd tudni, ez max. abban segítség, hogy ha elfelejtetted, hogy 2 éve mit állítottál az ftp szerveren, akkor ne kelljen végigtúrni az egész file-t, hanem csak a megfelelő módosításokat másolod át.
Persze van, amikor simán felülírható valami, de érdemes utánanézni...Mutogatni való hater díszpinty
-
vicces
addikt
skacok ezt hogy lehetne felvarázsolni a gépemre?
[link]
ez egy állapotjelző ikon lenne a hdd-mhez.
az alap progi már fut, de jó lenne ha tudnám monitorozni is az óra mellett pl.
illetve az awn is meg tudja jeleniteni, működik is, de csupán ezért nem akarok awn-t futtatni..
a make meg make install parancsok nem igazán működnek.
azt irják, hogy a gnome és unity is barátja. csomagkezelő sajnos nem talalja.
valahogy kézzel kéne feldrótozni...[ Szerkesztve ]
:)
-
-
törölt tag
Sziasztok, segítségre lenne szükségem.
ubi 11.10-es van fenn és szeretné wine+directx-et mondjuk egy fifa 09-hez (azt még bírja a gépem nos ebben tudtok segíteni, egy leírással (részletes) ? fontos lenne. nemsoká xbox, de addig is kikéne húzni valahogy
szóval egy pontról pontra való telepítés jól jönne, a wine-ig én is eljutottam nagyjából de a directx és a fifa telepítéssel gond van.
a segítségeteket előre is köszi. -
vicces
addikt
nincs make file, igy gondolom nem igy kell telepiteni.
viszont a readme-ben találtam egy ilyen részt:
Run script:
python gnome-hdaps-osd.py
after making executable
./gnome-hdaps-osd.pyStop script:
After running or starting it, stop it with the same command.ez lett az eredmény:
roberto-ThinkPad-X200T gnome-hdaps-osd # python gnome-hdaps-osd.py
Traceback (most recent call last):
File "gnome-hdaps-osd.py", line 58, in <module>
import pyosd
File "/home/roberto/Letöltések/szemet/gnome-hdaps-osd/pyosd/__init__.py", line 29, in <module>
import _pyosd
ImportError: /home/roberto/Letöltések/szemet/gnome-hdaps-osd/_pyosd.so: wrong ELF class: ELFCLASS32
roberto-ThinkPad-X200T gnome-hdaps-osd #:)
Aktív témák
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen monitort vegyek?
- Ukrajnai háború
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Hálózati / IP kamera
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Politika
- További aktív témák...
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest