Aktív témák
-
mzx
senior tag
válasz kovaax #26397 üzenetére
Kulonos, h nem hallottatok még a boot virusokról ...
Azonban nyilvan nem a txt file fog elindulni, jo vicc...Egyébként tudtommal akár egy txt -hez is hozzáirhatják magukat,
ahhoz azonban nem értek, miként aktiválodnak a virusok.Mellesleg miert kockáztasson az ember??
Tegyuk fel, h boot alatt nem tud aktivalodni adott windows virus; na és boot utan mi a garancia ,hogy win alatt lesz-e olyan hatékony egy antivirus, mint ubi alatt egy windows-os antivirus, ahol még képtelen mukodni a virus??Raadasul van ,hogy pdf-et, szovegfile-t szedek le netről, és pl. van, amit jobb szeretek win alatt hasznalni, mivel lassu gépemen a windows fut kielegito sebességgel, ubi még lxde-vel is lasabb nalam.
-
sh4d0w
félisten
Hozzáírhatják, noha semmi értelme. Egy textfájl funkciója az, hogy olvasható legyen, ha meg bináris kód kerül bele, az nem az, ergo azonnal bukta, még antivírus sem kell hozzá.
Aktiválódni meg akkor fog, ha elindítod a kódot. Lehet ugyan vírusos a géped, ha a vírusos fájlt nem nyitod meg végrehajtásra, a büdös életben nem fog aktiválódni.
https://www.coreinfinity.tech
-
localhost
Közösségépítő
Én ebből kuncogva kiszállok!
... és hallottam bootvírusról de az sosem fertőz úgy, egy txt fileból aktivizálódna.
[ Szerkesztve ]
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
mzx
senior tag
válasz localhost #26400 üzenetére
Értelek, csakhogy tehát szerinted nem csupán én irok badarságot, hanem az antivirus gyártók is? Vagy pedig ők nem badarságot irnak, hanem hazudnak, MINDEN ESETBEN, MÉG FREEWARE antivir esetén is, anyagi haszonszerzés céljabol?
Na jo, végulis nem teljesen kizárt álláspont , hiszen a freeware program kedvet csinálhat a prémium verziókhoz, az userek számára ...
.. de nem tulzás az elméleted, hogy hazudnak, még freeware progijuk esetén is, áttételes okokbol? ...vagy hogy ők is badarságot irnak?Egyébként a gyártók leirasatol fuggetlenul vélekedek, ahogyan, de utolag tőluk is olvastam az én aggodalmamhoz hasonlóakat, mint idéztem tőlük ma.
-
mzx
senior tag
válasz localhost #26403 üzenetére
Lehet ,h nem fogalmaztam pontosan abban a hsz-emben, melyre reagáltál.
Tehát:
Txt file -hoz szoktak hozzáirni virust esetenként.
Az most részeltkérdés, milyen tipusu virust irnak hozzá időnként. Léteznek boot virusok is. Hogy miként terjednek és aktivalodnak boot virusok és
nem boot virusok, ahhoz
nem értek, de tény ,hogy terjednek netről letöltött file-ok által példaul. Na most, ha linux-on leszedek file-t,
ami nem tömöritett, mint egy mp3, avi, rar, jpg, satobbi, akkor
fenn áll a veszély, hogy windowsvirust tartalmaz. Még ha csak 1% az esély rá, miert hagyjam meghalni windows-om, az ezredik letoltés utan/elott, ha pl. tizből egyszer
nem figyelne fel rá a win dows alatt futo antivir-em??[ Szerkesztve ]
-
localhost
Közösségépítő
Nem, én a fertőzés MÓDJÁRA írta, hogy badarság!
Szögezzünk le egy alapigazságot.
Vírus = minden esetben végrehajtható programkód és csak abban az esetben tud fertőzni és kárt okozni, ha végrehajtásra kerül. Extrém példával egy fertőzött veszelyes.exe file sem ártalmas mindaddig, ameddig ameddig a veszelyes.exe file-t el nem indítod, pedig benne van a vírus!¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
MODERÁTOR
Én sem tudom, hogy mit nem lehet ezen érteni. Tegyük fel, hogy letöltesz egy "boot" vírust. Na már most, mivel az csak Windows-on fut, nem fogod tudni lefuttatni sem, így nem fog beépülni a Windowsos rendszeredbe sem, hogy még a vírusirtó előtt betöltődjön. Ha pedig Windowson próbálnád elindítani, az aktív vírusirtó egyből blokkolja, így esélye sincs. Ha pedig tételezzük fel, hogy Te Wine segítségével indítanád el, akkor is még kérdéses az is, hogy azzal kompatibilis-e, másrészről pedig azzal sokra nem megy, ha azt a környezetet megfertőzi.
Persze biztonság kedvéért telepíthetsz egy vírusirtót, és néha leellenőrizheted vele a C meghajtót vírusok után kajtatva, de inkább csak ha gyanúsan viselkedik a Windows. -
kozyadam
tag
nem csak baromságokat írsz (van amiben igazad van), de a reklám-bullshitet is kanyar nélkül beveszed ezek szerint.
mellesleg a vírusnak ki kéne tudni találni a Linuxon, hogy merre vannak a Win rendszerfájlok, ha azt akarja megfertőzni. írnak olyan win vírusokat, ami linuxon futtatva minden mountolt ntfs kötet minden fájlját megvizsgálja, mert lehet, hogy 1 gépen van 3-4 opr. is és ő mindet megszeretné fertőzni egyszerre?
ha ennyire parázol, hogy vírust kapsz, akkor húzd ki a netet. és utána lődd kis gépet is.
sorry. de (szerintem) semmi igazi alapja sincs ennek a fokú aggódásnak.
-
EmberXY
veterán
válasz Kendek #26407 üzenetére
Bocsánat, hogy beleszólok, de ezt a "problémát" én úgy oldottam meg, hogy miután az ubuntut kipróbáltam, egy-két hét után lepucoltam a gépemről a windows-t, igy már nem kell félnem, hogy windows alatt futtatható és a tudtomon kívül első nekifutásra is rendszergazdai jogokkal bíró programok kerülnek a gépre.
Nálam ez kvázi sokáig tartott, és sok ember összehangolt munkáját igényelte, mire sikerült az agyamat megfertőzni a linux-szal () , de most már fizikai fájdalmat jelentene, ha otthoni gépen windows-t kéne telepítenem.
Sokat kell még tanulnom a használatáról, de rajta vagyok az ügyön. Bizonyára linuxra is vannak vírusok, de kicsi az esélye, hogy belefut az ember.Szerk..: rossz helyre címeztem a választ...
[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
kovaax
őstag
válasz EmberXY #26409 üzenetére
Vagy 15 éve nincs vindózer az itthoni gépe(i)men. De a munkahelyi vindózereken se találkoztam vírussal soha, mondjuk nincs admin jogunk, meg pénzes víruskergetők futnak mindenhol, amitől persze gyors lesz a munka, de ez legyen már a munkaadóm problémája.
-=- There's no place like /home -=-
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nos, akkor senki nem használ S/PDIF (coax) kimenetet? Nemár..
Véleményem szubjektív...
-
localhost
Közösségépítő
válasz floatr #26411 üzenetére
Oppersze! De ugye ez nem indok arra az állításra, hogy a textfilejaim bootvírussal fertőznek ?
Az én állításom "nagyvonalakban" hozott példát a fertőzés megtörténésének mikéntjére.[ Szerkesztve ]
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Lakers
tag
válasz body007 #26414 üzenetére
Ezt kiírom a falra, köcce!
Kernel frissítés után:
az empathy csevegő program gyorsindítója átváltozott... levélre, és ha rákattintok akkor a csevegő / levelezés beállítása / közösség üzenetek érhetőek el. (Átnéztem az Ubuntu tananyagoat, és ott is ez van...) De nekem jobban tetszett amikor csak az empathy volt ott, és egy kattintással elérhető volt ... most meg már kettő. Azt át lehet állítani? (az óra mellett)
Vagy inkább külön vigyem fel a felsőpanelre? -
Vladi
nagyúr
mzx
Clam av, vagy avg free is lehet. Csinálhatod 2 szintűre. Egyik linuxon, másik winen. Időnként tudsz csinálni teljes rendszer ellenőrzést nod32 webes scannerével. Ennyi védelmet mosrtmár ossz be.
(#26395) mzx:
Csak úgy egy letöltött avi nem fog boot után közvetlenül fertőzni. A letöltött cuccra engedj rá egy nod online-t és kész. Amúgy meg megbízható releasertől tölts. Az olyan filmet, amit a smplayer nem nyit meg és valami fantom codecért sír, azonnal törölj.
(#26401) mzx:
Na alap, hogy kártevő az egy kód. tehát, hogy kárttegyen, ahhoz futnia kell. Ehhez viszont valaminek, vagy valakinek el kell indítania. Egy sima avi, vagy txt semmit nem fog csinálni. Max ha rákattintasz. Ekkor is többnyire a rendszer, vagy az alapértelmezett szerkesztő biztonsági hibáját használják ki.
tömörített média állománnyal (avi) én még nem hallottam, hogy kártevő került volna a gépre. Olyanról igen, hogy valami kodeknek látszó valamit kért a lejátszáshoz, s elnavigált egy weboldalra, hogy ezt töltsd le....(#26404) mzx:
Nem hazudnak, csak a frászt hozzák az olyan a témában kevésbé járatos emberre mint te. Ha lenne linuxos nod, már rég megvetted volna. Nem?
Egyébként többieknek: nem kell oltani a srácot. Nem ért hozzá. Neki is tolják az arcába a bullshitet, honnan tudná, hogy mi a valós fenyegetés és mi a marketing.
il sole non sorge più ad Est!
-
Vladi
nagyúr
válasz kovaax #26410 üzenetére
Pendrive-al sétálj le egy nyilvános fénymásoldába. Dugd be húzd ki. Otthon nézd meg, hogy hány új fájl van rajta. Nekem már van egy kisebb gyűjteményem.
(#26412) Lakers:
Boot elején kiírja a grub, hogy kernel blabla. Na abból egy idő után sok lesz. Itt nemrég kérdezték többen is. Megnyitod a csomagkezelőt és ami kernelt találsz, a kisebb verzószámúakat leszedheted. Egy azért maradjon.
Böngésző kest a böngészőből tudod üríteni. Szokott lenni ilyen előzmények törlése. Kultúráltabb böngésző fel is sorolja, hogy mit szeretnél törölni. Nyilván 647 jpeg nem kell a gépedre.
(#26413) Lakers:
root jog kell. De azért olyasmit ne nagyon törölj, amiről nem tudod micsoda.
Csomakezelő cache-t is csomagkezelőből töröld.il sole non sorge più ad Est!
-
Killing
addikt
Sziasztok!
Most dobtam fel a 10.04 LTS-t, de teljesen angolul szól hozzám. Hogy lehetne magyarítani, úgy hogy még az FF is magyarul beszéljen?Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
biker
nagyúr
kicsit szívok 10.04 netbook és egy netbook-al.
minden fa..a, minden szép, gyors, meg jó, csak épp
- nincs egér tapipad (multitouch)
- nincs touchscreen, illetve kb fél képernyőnyit téved.már rátoltam a touchscreen panel settingses javasolt csomagokat, csak nem tudom, hol érem el
tanács?gigabyte T1028x
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
válasz hackeeeee #26427 üzenetére
Igen, a win szépen felülírja a MBR-t ahol a grub tartózkodik
Egy kis segítség a helyreállításhoz:
Grub2 helyreállítása Windows telepítés utánMindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz body007 #26428 üzenetére
Étem.
Mondjuk gondolom az nem sok vizet zavar, h gyári grub van, amit az ubi feltesz.
Nem most lesz ez úgysem, hanem ha lesz kedvem. Mondjuk lehet megkéne majd csinálni hamarosan, bár még jó ez a rendszer. Csak böki a csőröm, hogy platform váltás után még nem húztam újra.
Ha aktuális lesz, úgyis jövök kérdezni még. De köszönöm.
Véleményem szubjektív...
-
ngabor2
nagyúr
van egy usb-s mikroszkópom, ehhez keresnék valami értelmes kezelőszoftvert linux alá. a luvcview nevű cuccal életre lehetett kelteni, de elég körülményes vele a kezelés, és nem lehet szinte semmit állítani. valakinek valami ötlete?
a guvcview frontendet is kipróbáltam, de ez is a luvcview-et használja, de ez képet se tud lőni, inkább egy szép hosszú malloc-hibával kilép.
[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
Egy kis segítség kellene
Lucid alól gparteddel formatálva lett a win7-es partició ext4-re. Hogy lehet megoldani, hogy a felszabadult ext4-es particiót a meglévőhoz hozzáadja? Ubi installnál 10 GB-ot kapott és ehhez kellene az új ext4-es partíciót hozzácsatolni, hogy csak egy 1db partíció legyen egyben, az egész hely egyben legyen.
Köszi előre is!
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
Killing
addikt
Sziasztok!
Van egy Huawei E1750 mobilnet modemem, amit használni szeretnék 10.04 alatt. Ez van hozzá, de terminálos, és semmit sem értek, mivel nagyon kezdő linuxos vagyok. Valaki leírná léppésről lépésre? Nagyon megköszönném!Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
ntomka
nagyúr
Rájött már valaki, hogy lehetne manuálisan rávenni a programokat, hogy ne az indicator-appletre tegyék ki a dolgaikat? Egyáltalán, ha eltávolítom ezt a hülyeséget, akkor lesz baja a rendszernek?
ツ Headphones on - World off
-
MODERÁTOR
válasz spammer #26431 üzenetére
Attól függ, hogy milyen a fizikai elrendeződése a jelenlegi partícióknak. Ennyi információból nem tudtam meg (hacsak nem erre utaltál akkor, mikor írtad, hogy egyben legyen az egész). De az a legszerencsésebb, ha "bal oldalon", szóval a tányérok külső peremén, tehát előrébb helyezkedik el az a partíció, amin most az Ubuntu található, majd aztán közvetlen mellette van a hozzáadandó. Ilyenkor egyszerűen törlöd azt a mellette levő partíciót, majd hozzáadod ahhoz, amire telepítetted a Lucidot (természetesen LiveCD-vel teszed). Kicsivel rosszabb eset, ha a helyzetük fordított, ilyenkor akár órákba is beletelik, míg a partíció és az adatok balra mozgatódnak. Amennyiben köztük van egy harmadik, vagy még több partíció, akkor előtte azokat is törölni kell, másképp fizikai képtelenség a dolog. Maximum ilyenkor még csatolással megoldható, ha a tárterületre van szükséged, vagy pedig linkekkel.
[ Szerkesztve ]
-
quby
őstag
Hi!
Szertnék egy meglévö jolmuködö server-t egy nagyobb vinyóra költöztetni. Nincs valami Ghost szerü megoldás? A ghost nem nagyon akar menni. Látszólag minden rendben, de gyanusan hamar kész a másolás, és mikor inditanék róla, a képenyő teleiródik GRUB feliratokkal...
5let?A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.
-
MODERÁTOR
Rsyncel áthelyezed az adatokat az új helyre, majd telepítesz egy GRUB-ot. Teheted ez utóbbit LiveCD-vel is, vagy alternate CD-vel is még könnyebben, de akkor az fstabban át kell írni az UUID-ket, meg ugyanezt kell tenni a grub.cfg-ben is, aztán ha felállt a rendszer nyomatsz egy update-grub-ot. Vagy egyszerűen a partíciónak írod át az UUID-jét.
[ Szerkesztve ]
-
Richter36
őstag
Sziasztok!
A skype linux-os változatában hol lehet a betűtípust és a betű nagyságát állítani? -
MODERÁTOR
Hogyne, sőt ott érdemesebb csinálni.
rsync -a /media/amiről_másolod/ /media/amire_másolod
Aztán ha végzett, akkor átírhatod a régi UUID-jére az újét (ext partíciót feltételezve):
sudo tune2fs -U 454cb9b9-9d56-4f15-8fca-6c6deec51d0c /dev/sda1
Ahol az a sok karakter az UUID, az sda1 meg az új partíció. Ezeket a legegyszerűbben a GParted-del tudod kiolvasni (Rendszer -> Adminisztráció -> GParted).
Végül fogsz egy alternate CD-t, és a következőket teszed (természetesen már a régi lemezt húzd le előtte):
Sérült rendszer helyreállítása -> Nyelv felismeréshez nyomogasd amit kell -> Tovább -> Mégsem -> Igen -> A root partíciót kiválasztod, ez lesz a /, alap esetben a /dev/sda1 ugye -> A GRUB boot betöltő újratelepítése -> /dev/sda -> Rendszer újraindításaEnnyi, utána elvileg indul is rendben az áthelyezett rendszered.
-
danaboy
tag
válasz body007 #26384 üzenetére
Hello!
Köszi a választ! És persze Vladi-nak is!
Közben most újra jól működik. Kapott 48 frissítést.
Háttérben nem fut semmi, egy hete raktam fel, színte teljesen új a rendszer.
Néha, újraindítás után vagy pihiből visszalépve (képernyőkímélget, beépítettel) kezdi el. Az ajánlott módokon megnézem, ha újra előfordul és szólok.A webkamtelepítésben tudna vki segíteni?
-
spammer
veterán
válasz Siriusb #26433 üzenetére
Nem találtunk a gpartedben hozzáadás lehetőséget, így nyomtunk egy friss installt, de nem baj, így legalább tuti nem lesz összekutyulva semmi, tiszta üres helyre ment.
Azért köszi a segítséget!
#26435: Köszi neked is!
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
danaboy
tag
Senki nem tud segíteni a webcam csatlakoztatásában???
MajorMajor?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
"Pendrive-al sétálj le egy nyilvános fénymásoldába...">abszolút így van! én egy üvegbe 3d-s képeket lézerező boltban voltam így. aranyos volt az autorun.inf és a hozzá tartozó mappa.
"kisebb verzószámúakat leszedheted. Egy azért maradjon.">még ez sem kell, ha újraindítás előtt észreveszi a "hibát".
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Kendek #26435 üzenetére
nem kell törölni a közteseket, át is lehet mozgatni. én is tettem ilyet, mikor a win az eredeti egész, mindösszesen 80GB-nyi partícióból több lépésben a mai 8,8GB-re csökkentettem. a win partíció nem mozgott, csak az Ubuntu /. ez utóbbi egyszer nőtt is, a /home-mal együtt.
a rendszermentést is látom, már van kulcs. majd próbálgatom.
-
törölt tag
válasz danaboy #26443 üzenetére
gondolom usb
dugd be, nyiss terminált:
lsusbhttp://www.ideasonboard.org/uvc/
http://www.quickcamteam.net/devices/non-uvc-webcams
http://www.quickcamteam.net/devicesvalahol régebben megtaláltam a kernelben támogatott kamerák listáját, a kernel oldalán talán, de már nem emlékszem, hol, és most nem találom.
Aktív témák
- Elektromos autók - motorok
- World of Tanks - MMO
- Steam Deck
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Mazda topik
- PlayStation 4
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Minden ami hőszivattyú
- Autós topik
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest