Aktív témák
-
ntomka
nagyúr
válasz Gerisz #26152 üzenetére
Rendszer > Adminisztráció > Eszközmeghajtók
Ez keresgél egy kicsit, kiírja, hogy található meghajtó, aktiválod, dolgozik, aztán reboot.
Egyébként az ubuntu repójában a rendszerhez igazított fglrx van, szóval célszerű alapból azt használni. Semmivel nem jobb az amd honlapon lévő, sőt.
[ Szerkesztve ]
ツ Headphones on - World off
-
MODERÁTOR
válasz ntomka #26154 üzenetére
Rendszerhez igazított? Ezeket a csomagokat bárki megcsinálhatja a
./ati-driver-installer-XYZ-x86.x86_64.run --buildpkg
paranccsal, de amúgy változtatni nem változtathatnak rajta, mert zárt fejlesztésű.
Habár lehetett valami együttműködés, de akkor az belekerült a hivatalos telepítőbe is.[ Szerkesztve ]
-
ntomka
nagyúr
válasz Kendek #26155 üzenetére
Nem nyílt csoport igazítja hozzá, hanem maga az amd. Jelenleg az 5xxx mobility emiatt csak a 10.04 ubin használható teljes értékűen, mert az amd ide fejlesztett egy drivert, és bekerült a repóba. Tudom, mert nekem ilyen van. Más disztróról egyelőre nem is álmodhatok emiatt.
-
MODERÁTOR
válasz ntomka #26156 üzenetére
Akkor ez már megint kavarás itt a verziószámokkal, hiszen ugyanazon verzióból (8.723) valójában kétféle változat létezik, az egyik támogat valamit amit a másik nem, pedig ugyanazok elvileg. Megcsinálván a Debian csomagokat az aktuális, letölthető Catalystból, valóban nem 100%-osan egyezik a tartalmuk, bár méretük igen hasonló. Na mindegy, én Vladi tanácsát követem, használom a nyílt meghajtót, gyakorlatilag csak előnyöm származik belőle, hátrányom semmi jelenleg. Főleg, hogy a notiban levőt nem is támogatja már az AMD, mert ugye minek is.
[ Szerkesztve ]
-
Richter36
őstag
Erre esetleg valaki?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nah, akkor én is érdeklődnék a flashről 64bit alat, jó, vagy nem jó? Haver azt mondja, hogy upgrade után ~70%-on tekeri nála a procit..
Tervezek az asztalira a win mellé rakni 64bites rendszert, mert ugye 4gb ram van, és használjam már, ha már van..
Vélemények?
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
MODERÁTOR
válasz Richter36 #26159 üzenetére
Ellenőrizd, hogy fel van-e telepítve a flashplugin-installer csomag, bár nyilván fel, akkor pedig azt, hogy a /usr/lib/flashplugin-installer könyvtárban ott van-e a libflashplayer.so fájl, a /var/lib/flashplugin-installer-ben pedig a npwrapper.libflashplayer.so. Amennyiben nincsen valamelyik, akkor telepítsed újra a csomagot. Ha minden a helyén van, akkor maximum még nézd meg, hogy a beépülők útvonala arra a könyvtárra mutat ahol van a plugin, ez az Operánál az Eszközök -> Beállítások -> Haladó -> Tartalom -> Beépülő beállítások lesz. Azt nézd meg, hogy a Beépülő útvonalánál szerepel-e egy olyan is, hogy /usr/lib/mozilla/plugins, ha igen, akkor még esetleg nézd meg, hogy abban a könyvtárban van-e egy fájl, egy symlink, ha nincs, telepítsed újra a csomagot.
De biztos működést úgy érsz el Operánál, ha a /usr/lib/flashplugin-installer-ből a libflashplayer.so-t átlinkeled a /usr/lib/opera/plugins könyvtárba.[ Szerkesztve ]
-
-
Speeedfire
félisten
válasz Kendek #26135 üzenetére
csak tippelgetek
hackeeeee: ha jól tudom nem kell a 64 bites os h kezelje a 4gb ramot, elég egy plusz csomagsudo apt-get update
sudo sudo apt-get install linux-headers-server linux-image-server linux-server[ Szerkesztve ]
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
ntomka
nagyúr
válasz hackeeeee #26163 üzenetére
20-25%. Win7 alatt is annyi. Persze lehet az új architektúrás procim birkózik meg a videókkal könnyen.
(#26164) Kendek: Nemtom, 2D volt alatta jó felbontással, de 3D-vel már nem jutottam semmire. AMD oldalán nincs hivatalos támogatás még a kártyámhoz linuxra, ahogy írtam korábban, csak a canonical-amd megállapodásnak köszönhetem, hogy lucid alatt van.
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Speeedfire #26165 üzenetére
Igen elvileg a szerver kernel kell hozzá, vagyis ezt hallottam már.
Most néztem, van 10.1 RC2 flash linuxra is.. csak nemtom ez jó e 64bit alá. (Download plug-in for Linux (TAR.GZ, 4.5 MB))
Nos, ez a szerver dolog mennyire egészséges, átlag felhasználónak?
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
MODERÁTOR
válasz Speeedfire #26165 üzenetére
Nehogy ezt telepíttessed, a pae kernel kell, linux-image-2.6.32-21-generic-pae a neve ha minden igaz, de innen nem látom.
De egyébként ezt a kernelt rakja fel telepítésnél alapból, ha a gépben minimum 4 GB RAM van, tehát nincsen gond.(#26166) ntomka: bizonyára azért állapodtak meg, mert a következő Catalyst támogatni fogja, de jó szokásukhoz híven a Lucid tárolójában már végleg ez marad.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz hackeeeee #26169 üzenetére
Így van ahogy mondod, maximum, ha nem rakta fel magától, akkor a pae kernelt kell feltelepíteni.
Egyébként a kernel konfigurálásánál ez csak egy kapcsoló, hogy engedélyezem-e vagy sem, ennyi a különbség a két kernel között. Ezzel így 96 GB-ig látja a memóriát ha nem csal az emlékezetem.[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Kendek #26170 üzenetére
Aha...
Tehát akkor inkább a 32bitest rakjam, és ha nem használja akkor jöjjek kérdezni, hogy mi kell?
Csak most a flash-el nem akarok szívni.. Me most ugye 2 oldalról 2 félét hallok, hogy jó, vagy nem jó.. És nem akarok mellé lőni. Legyen már jó, ha már megcsinálom.
(#26172) Kendek: Őszintén szólva 64-est raknék.. Csakhát ez így nem hangzik túl jól, h vkinek jó, vkinek nem. Bár lehet megpróbálom, aztán ha nem lesz jó, akkor max reinstall... és akkor már 32bit.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
MODERÁTOR
válasz hackeeeee #26174 üzenetére
Nem, csak simán a tárolóból tedd fel a flashplugin-installer csomagot.
De hahó, most nézem, hogy van nekem egy olyan is, hogy flashplugin64-installer, ez az Adobe Flash PPA tárolóból van, már rakom is fel.
Cím, ha érdekel valakit:
deb http://ppa.launchpad.net/sevenmachines/flash/ubuntu lucid main -
kozyadam
tag
-
MODERÁTOR
válasz hackeeeee #26177 üzenetére
Hát, akkor maximum kipróbálod, hogy hogy megy 64 biten, ha úgy érzed, hogy az neked nem megfelelő, akkor felrakod a 32 bitest pae kernellel. Lényegében úgysem veszel észre sebességbeli változásokat, hacsak nem akkor itt a flash lejátszása közben. Őszintén szólva amit nézek flasht azt bőven viszi így is, de tény, hogy nem egész nap a youtube-on lógok.
Na, erre meg egyből meggyőztek, semmi vállalkozókedv.
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Kendek #26178 üzenetére
Hát lényegében én se.. Csak nem akarom hogy gondok legyenek, főként nem ilyenek.
Nincs bajom a vállalkozó kedvel, csak rühellek sokszor telepíteni. De lehet megpróbálom, azt lesz ami lesz. Relatív lentvan mind2 image.. Partíciót megcsinálom majd, aztán kész.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Gerisz
addikt
válasz ntomka #26154 üzenetére
Újraraktam a rendszert.
Lehet itt kellett volna swapot állítanom, mert eddig csak netezek de 1.5Gb-nál tart a foglalt memória. A 9.10 közel nem eszik ennyit, ott ha egész nap ment sem voltam 500mega felett. Most sem csinálok mást csak olvasok. Ott a compiz fusion is mentMire megírtam a hsz-t 1,6 lett
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Gerisz #26182 üzenetére
Na és most sikerült feltelepíteni a meghajtót?
Amúgy sokat eszik igen, de csak javítanak rajta idővel. Addig is ha kell, akkor hozhatsz létre swap fájlt is. Én nem szórakoztam, ma rendeltem még 2 GB RAM-ot a notiba, így nem lesz gondom ezzel a kérdéssel.(#26183) Richter36: ott talán az Eszközök -> Kiegészítők környékén nézz körül, nézd, meg, hogy látod-e a Shockwave Flash-t a Bővítmények fülnél, esetleg nincs-e letiltva, keress frissítéseket hátha, nem tom.
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nah bebootoltam cd-ről, pattog szépen a rendszer, ahhoz képest, hogy lemezről ment...Mármint a 64bites. Audigy 2 ZS-t is pöccre felismerte. Mondjuk az SPDIF-el nem tom, hogy fog megbarátkozni, de elvileg van digital output a hang kimeneteknél, szal sztem azzal sem lesz gond. VGA-hoz meg alapból ajánlott fel drivert.
Szal sztem holnap, v a héten vmelyik nap telepítés lesz ebből win mellé.. Ha valami lesz, jövök kérdezni.
Most viszont megyek hunyni, jóéjt mindenkinek, és köszönöm az infókat.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Gerisz
addikt
válasz Kendek #26184 üzenetére
Nem, hogy sikerült, de egyből kivágta, hogy nesze itt van hülye gyerek ne szenvedj már velem annyit!
Eddig nem tudom miért nem tette meg, viszont volt kép a "rendes" telepítésnél, kivéve a winyókat nem adta be, hogy választhassak, de text módban minden ment szépen.
De már reggelre jönni kellett melózni és hunytam.
Ezt Joomla! cuccot kellene megtudogatni, hogy összedobjak egy honlapot.[ Szerkesztve ]
-
Sianis
addikt
Mi is lesz akkor az ablakok jobb oldalán: [link]
Sianis
-
viztelen
tag
Hello.
Nekem is Ati - gondom van 10.04 alatt.
Everest szerint Ati Radeon X550 (rv370) van a gépben (sima asztali PC).eszközmeghajtók között nincs semmi ("Ezen a rendszeren nincsenek használatban zárt eszközmeghajtók)
fglrx-et feltettem, semmi látványos nem történt.
az Ati Catalyst Control Center a következő hibát mondja:
Nincs ATI grafikus illesztő telepítve, vagy az ATI illesztő nem működik megfelelően.aticonfig azt mondja "no supported adapters detected"
tudnátok segíteni?
előre is köszimod: 2 monitor van rákötve
[ Szerkesztve ]
-
FF használóktól kérdezném, h mit/hol kell állítani rajta, h megnyissa a java-s oldalakat? Ezt az oldalt nem tudja megnyitni, azt írja, h Az Ön böngészöje nem támogatja a Java kisalkalmazások futtatását. , seamonkey megnyitja szóval a rendszeren vannak a kellékek
[ Szerkesztve ]
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
MODERÁTOR
-
válasz Kendek #26195 üzenetére
Itthon nekem is megy (igaz normálisan csak FF-el, de ez az oldal sara, nem támogatják az operát). Java plug-in fent van (mint írtam seamonkey-el megy az oldal). Már leszedtem/visszatettem az összes firefox, sun java-hoz kapcsolódó csomagot de nem akarja az igazságot
Annyit még hozzá, h a gép amin szenvedek egy chrunchbang (8.10) rátelepített ubuntu-desktop-al és frissítve 9.04-re...Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
MODERÁTOR
válasz Kendek #26195 üzenetére
Na, most felraktam az új 10.53-as Opera bétáját, most abban sem megy az a JAVA-s cucc, de a beállításoknál is eltűnt a lehetőség az állítására.
Mindenesetre, ha valakit érdekel, mint mindig, most is csináltam egy Standard Skin átalakítást, hogy a gyorshívó kerete és az előnézeti képek is kissé átlátszóak legyenek, ezt megosztom szívesen.[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest