- Poco X6 Pro - ötös alá
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S20 Ultra 5G - nagy ügy
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
egyébként ha elhagyom a helyet le fog kapcsolni a wifi?
Elméletileg igen.
és ha bekapcsolt wifi-vel érkezem?
Jah, semmi nem fog történni gyakorlatilag, bár a parancsok végrehajtódnak.(#691) atillaahun
Igen, de Tasker nem tud wifi alapú helymeghatározást. Ez csak a Google Maps kiváltsága.
Tasker "Net" alapú meghatározást tud, ami sima cella infó alapú bemérés, csak netről lekéri a hozzá tartozó koordinátát.Érdekes amúgy, ezt találtam a témában.
-
atillaahun
veterán
Amennyire tudom 3 féle képpen lehet pozíciót meghatározni, cellainfó alapján, WiFi hálózatok alapján, és GPS alapján. Pontosságban, és fogyasztásban is ez a sorrend.
Ha jól értem GPS-t nem akarsz, amit meg tudok érteni, akkor marad a WiFi, mert a cellainfót a State > Phone-ba kell beállítani.
Na most WiFi ki-be-kapcsolást nyilván nem lehet WiFi alapú helymeghatározással vezérelni, mert kikapcsolt állapotban nem működne.Szóval szerintem maradj a cellainfósnál, abből is 2G-én kapsz jobb eredményeket, mondjuk 1-2 száz méteres pontosság, 3G-n már inkább több száz. Persze ez nagyon változó lakhelytől függően.
(#690) Teasüti
Egyébként rájöttem a korábbi, hogy a pöcsbe működik a WiFi alapú helymeghatározás kérdésemre. Mint megtudtam a Google már (rég) feltérképezte Mo. WiFi hálózatát is, ahogy már a vidéki nagyvárosok teljes Street View térképe is megvan, csak még nincs "beélesítve".Mert ugye a személyiségvédelmi törvényeink nem engedik.
-
Teasüti
nagyúr
A location context-hez aktív gps vétel kell és/vagy aktív mobilnet.
Cella infó alapján ajánlom a megvalósítást. Nem fogyaszt plusz energiát, nincs késlekedés és a mobilhálózat adta lehetőségeken belül megbízhatóbb, mint a Location. Ez utóbbi nem az igazi szerintem, nálam 5-10 perces fáziskésése volt. Deep sleep-nél meg vmiért nem is jelzett egyáltalán: csináltam annó egy Location profilt, hogy emlékeztessen ha egy adott helyen járok (Gmaps-en egy távoli pontot kijelöltem 100 m hatósugárral), de több órás ottlétem alatt sem sikerült aktiválódnia a profilnak.Attilaahun azt hiszem többet használta ezeket, talán bővebb tapasztalata van erről.
-
Teasüti
nagyúr
Beírod magad az SSID-(ke)t, vagy üresen hagyod. Asszem ez csak opcionális, de ha ráböksz a súgóra a parancson belül, gyönyörűen le van írva, hogy mi micsoda. Ezt érdemes figyelni a parancsoknál, sokat lehet tanulni onnan, van, amit meg csak onnan.
Én sem olvastam el, csak átfutottam. Kicsit furcsállom is, hogy ennyi profil kellett neki hozzá, de biztos a saját egyéni igényeire van szabva. Dobd ki belőle, ami nem kell és írd át.
De ha kezdő vagy, talán jobban jársz, ha sajátot csinálsz.Vagy fogod az enyém (lásd lent), hozzáraksz még egy profilt ismétlő Time Context-el (példát lásd alább), ami be-bekapcsolja a wifi-t adott időközönként és nagyjából kész is a feladat, ha jól értettem az igényeidet.
Viszont az enyém "csak" akkor kapcsol ki, ha szakad a kapcsolat. Adatforgalmat tudomásom szerint nem tud monitorozni a Tasker.[Új profil neve]
Time Context - From reggeltől, Repeat valamely időközönként, To estig
Enter Task:
1. Net/Wifi On if %WIFI ~ off(#497) suti_88
A két wifi profil a Hardver projektben van. -
Teasüti
nagyúr
Nekem ilyenre nincs szükségem. Alakítsd át tetszésed szerint!
Adatforgalmat nem tud monitorozni a Tasker, tudtommal. Wifi-t keresni tud.Honnan tudod, h amit linkeltél, annak a fele fölösleges neked?
Leszedted, felraktad, átnyálaztad, megértetted a működését?(#495) suti_88
Pontosan ezt csinálja az enyém. 2 (azaz kettő) egész hozzászólással feljebb említésre került. -
Teasüti
nagyúr
-
atillaahun
veterán
Pontosan ahogy mondod.
Bár ritkán fennáll az esélye hogy pár bugos app, pl. időjárás jelző vagy faszbukk, rámászik a GPS-re a tudtod nélkül és járatja, de én szerencsére már rég megszabadultam az ilyen programoktól, úgyhogy nincs vele gond.Egyébként én is gondoltam már arra amit írtál, de végül arra jutottam, hogy különösebben nincs értelme erőltetni a GPS kapcsolgatást.
Szerintem az igazán hasznos dolog amit a Secure Settings tud, az Network Location kapcsolás lenne (a-GPS), csak hát írja, hogy leokézandó felugró üzenet nélkül nem tudja elindítani, úgy meg máris nincs túl sok értelme. -
atillaahun
veterán
Rájöttem közben hogy tök értelmetlen kapcsolgatni a GPS-t, mert ha nem használja semmi, akkor úgysem fogyaszt, viszont ha beállítom, hogy csak akkor kapcsolja be a Tasker ha indítom a GNavi-t, akkor a GNavi úgyis kidobja a mennyél a GPS beállítok közé ablakot, és kapcsolhatom be kézzel, mert automatikusan ugye nem elég gyors, anélkül meg nem indul el a program.
Más.
Nade mitis akartam.
Ja igen, mi az a művelet Tasker-ben, ami felébreszti a képernyőt Secure Settings nélkül (kukáztam, nincs sok értelme)?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Tasker - AZ Android alkalmazás
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest