- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- BlitzWolf termékek topicja
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Yettel topik
- Ilyen a Huawei Watch 5 és új érzékelője
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Hirdetés
Aktív témák
-
dugesz0302
csendes tag
bump!
-
dugesz0302
csendes tag
Na szóval, nézzük csak. Több topicba járkáltam sajnos a lelkes segítení kívánó személyekkel kijukadtunk arra hogy biosból nem lehetséges a húzás (a bios -ba nincs erre opció) így e mellet döntök. Nem a legjobb de hát na, nem hagyom hogy egy 2x erőre képes proci ott fetrengjen alap hangon, jameg van belőle még 2 csak mert kaptam és hát ha elszál van tartalék (azért nem ez a cél
)
Configom: http://kepfeltoltes.hu/140329/pc_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
elég szar de az előzőt kinyirta az eon egy szarul jött áramszünettel (a táp meg gyári hibás volt ezért puff)
Program amit találtam rá:
http://www13.plala.or.jp/setfsb/
ezen az oldalon találtam:
http://cputuning.uw.hu/Leírás a programról:
Ez az ízig-vérig tuning program. Bár sokan ennél a cuccnál nem is látnak távolabb. A SetFSB egy olyan szoftver amivel a külső órajelet (FSB) tudjuk módosítani. Egyszerű dolog ez, csak az órajel generátort kell megpiszkálni. A readme fájlban van egy lista, hogy mely alaplapokon milyen IC látja el ezt a funkciót. A programból ennek megfelelően válasszuk ki a helyes "Clock Generator"-t, majd nagyon finoman emeljük az értéket. Ha lehet, akkor PCI/PCI-E jeleket ne bántsuk. A megemelt külső órajel hatással van a processzorunk mellett a memóriára. Tehát ne felejtsük el a memóriát visszaosztani. Erről bővebben a segédletben találsz információt. Az is fontos, hogy a magasabb külső órajel miatt egy bizonyos szint felett a CPU-nak extra feszütségre van szüksége. Ebből következik, hogy magasabbak az órajelek, magasabb a feszültség, nagyobb a fogyasztás és ezért a hőtermelés is nagyobb, tehát figyelgessük alaposan a maghőmérsékleteket (pl. CoreTemp-el) és csak megfelelő hűtés mellett menjünk tovább. Valamivel még magsabbb szinten már a buszrendszernek is kevés lesz a feszültég és ott is emelni kell, majd neki is melege lesz és hűteni kell. Őrdögi kör ez, de óvatosan és alaposan nagyon jó dolgokat érhetünk el.
Hol keressem ezt az izét a IC-t (nem leltem meg a readme be és nem tudom hogy guglizzak rá)
Próbáltam egy randomot kiválasztani a lenyíló listából
az eredmény epic fagyás és olyan szintű speaker sípolás hogy a dobhártyám lehet hogy romlott 10% -ot. Szerencsére az intel gondolt a retardáltakra így bevan nekik építve a legtöbb procibe egy ilyen saftyguard, anti retard, anti önleföző rendszer szóval egy gyors kékhalál 10 perces overcooling megmentett (a gép nem megy csak a hűtők).
Na szóval randomot nem próbálgatok mostmár, meg kell találni az igazit. Állít ez mindent ramot etc, feszültséget nem láttam hogy állítja e de majd észreveszem.
na szóval ebben szeretnék a hozzáértőktől segítséget kérni
(ha tudtok jobb megoldást, jobb programot várom válaszotokat, a biosom taglálása képek etc a tuning kezdőknek szájbrágósan topicban van)
Előre is köszönöm annak aki már arra veszi a fáradságot hogy elolvassa
Aktív témák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Horgász topik
- Mesterséges intelligencia topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Motoros topic
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Tesla topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Eladó Apple Macbook Pro 2015 / 12 hó jótállás
- Apple iPhone 13 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G6 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest