- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csaba1203
addikt
Ez a cikk mennyire helytálló?
- [link] -
csaba1203
addikt
válasz pulutodurumo #218256 üzenetére
Értem és köszönöm a válaszod!
-
xcvbxcvb
aktív tag
válasz futizoli #218247 üzenetére
Jó lesz ez 90-es tokba szerintem . Már várom nagyon a képet.
Egyébként élőben világosabb jóval ez a számlap, mint a favinovos arany sárgás ?[ Szerkesztve ]
ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html
-
futizoli
tag
-
dzsi23
addikt
válasz csaba1203 #218255 üzenetére
Én csak a legrosszabb eshetőségről beszéltem, ami a táblázat szerint 10s, az átlagos eset ("tipikus") meg 5s szerintük.
Tavaly vettem egy Orient búvárt, ami naponta 20 másodpercet sietett. Persze, be lehetett volna szabályozni pontosabbra, de nem akartam a 20 baros búváromat vásárlás után egyből felnyittatni (ki akarná).
Én azt mondom, hogy ha vásárlás után 10 másodperc alatt van a napi eltérése, az már jó.
Ha tipikusan 5s/d alatt lennének az átlagos automaták, nem lenne értelme COSC órát venni.[ Szerkesztve ]
-
Lev Abalkin
tag
Egy ilyet bevállalnátok (már ha erre a stílusra hajtotok...)?
Francia lego, kb. 200 dollárérét, becsszóra ráncba szedett kínai Unitassal, kékített mutatókkal, zafírral, stb. Értéktartás, eladhatóság értelemszerűen nem szempont, a lényeg, hogy 41 mm az átmérője
(Már rég megvettem volna a Steinhart megfelelőjét, ha nem lenne lavórméretű.)
Még egy szürkés-kékes cápabőr szíjat képzeljetek rá, hátha úgy könnyebb a döntés
[ Szerkesztve ]
-
zbliai30
friss újonc
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Nemrég eladtam a Seiko SNZH55K1 órámat. Nekem kicsi volt a mérete, viszont az óra maga nagyon tetszett. Most valami hasonlót keresek, de 44 vagy 45mm-es átmérővel. Fém szíjas kellene, lehetőleg olyan csattal és szíjjal, mint az SNZH. Egyelőre mindegy, hogy quartz, solar quartz vagy automata. Eddig az alábbiakat találtam:
https://riosshop.hu/en/STEINHART-OCEAN-44-automatic
Steinhart Ocean 44 - ez nagyon jó műszaki tartalommal bír, kerámia betét, zafír üveg (ez fontos lenne), viszont nagyon kicsinek hat a számlap az egész tokhoz képesthttps://www.orabirodalom.hu/karora/Claude_Bernard/150083/t2/
Ez sem rossz szerintem, de a szíja kisebb szemekből áll, az annyira nem tetszik, illetve elemes, ami már egy kompromisszum lenne, de ez még...https://www.tutuora.hu/orient/tt17001b.html
Kinézetre (számomra tetszetős a számlap) és méretre(45mm 24-es szíjjal, ami pont olyan, amilyet keresek) is ez jönne be leginkább, de egyrészt már nem kapható, másrészt pedig ásványi üveg volt benne, amit szeretnék elkerülni, a Seiko is sokat karcolódott, míg nálam volt.Tetszett a 218201-es hozzászólásba bemásolt Hamilton például, de náluk nem találtam ilyen fém szíjjal ekkora órákat.
Lenne esetleg valamilyen ötletetek? Árban olyan 200e forint környékén megállnék.
Köszönöm szépen előre is!
-
dzsi23
addikt
válasz Lev Abalkin #218261 üzenetére
Végül is tök jó, hogy bele tudták szuszakolni a szerkezetet egy 41 millis tokba; remélem, nem alufóliából van.
A Tisell hasonló órája pl. 44 milli lett.[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz Lev Abalkin #218261 üzenetére
Nem vennék. A rendberakott Unitas werkre is kíváncsi lennék, mit takar. A francia összerakás sem ér semmit, mert plusz értéket nem ad neki. Akkor egyszerűen megveheti az ember a kínai megfelelőjét, mert biztos van és olcsóbb is vélhetően.
-
Lev Abalkin
tag
válasz dzsi23 #218264 üzenetére
Igen, a Tisell van még a célkeresztben, abból is a Roman. 44 mm az átmérője, de "csak" 11 mm vastag, a ltl pedig kb. 50 mm. (Steinhart 14,2 mm és 52 mm).
Ennek a franciának viszont megtetszett a tok- és mutató formája, meg úgy érzem, a kisebb mérete miatt jobban megszeretném, bár 45 mm-ig vannak óráim)[ Szerkesztve ]
-
@mriya@
őstag
-
nagyúr
válasz @mriya@ #218270 üzenetére
Nem viccelj már. A Tissel ezerszer átgondoltabb és szemre is szebb mint a Parnis. A korona külön plusz pont, mert ebben a kategóriában ez már szokatlan kiegészítő. (Kivéve a Poljot Basilika sorozatban. )
Fogadni merek, hogy a németeknél, hollandoknál és egy két angolsnál is lehet találni eredeti összerakást.
Visszatérve a francira: Nagyon robosztus és ebben a kivitelben minden porcikája rendben van. Egy icipici francia chic még hiányzik nekem. Én erre gondolok: kacsatojáshéj színű számlap és Art-Deco vagy Szecessziós számok a nyers kivitelű tokban. Mondjuk ezerszer szebb logóval körítve...Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
fagyalllo
őstag
válasz corne #218269 üzenetére
Az a 150.000-es ár hülyeség, sose került annyiba, a 90 körül lehet a listaára, 56-ért nagyon jó vétel.
A SKA783 szerkezete gyakorlatilag ugyanaz, csak a naptárban van különbség, kidolgozása is hasonló a két órának, csak a stílusuk más. Listaáron nem venném, de ha találsz valami kedvezőbb ajánlatot, akkor hajrá!- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
fagyalllo
őstag
Új Casio majdnem G-Shock, DW-291 a neve, három színben készül, 14.500,- TC-nél!
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
dzsi23
addikt
válasz fagyalllo #218272 üzenetére
Erről jut eszembe, hogy egy SRN049P1 pl. 22 ezerért kelt el facebook liciten pár napja (bár az kicsit leharcolt volt), de az én SNDF37P1-emet is 28 ezerért vitték el, azóta nem is merek licitre rakni semmit... hihetetlen mennyire visszaesett mostanában a kereslet. Most is vennék magamnak új órát, de amíg megvannak a mostaniak, nem tehetem. De fix áron eladni szinte lehetetlen, liciten meg nem érdemes.
-
fagyalllo
őstag
válasz dzsi23 #218275 üzenetére
Még egy fasza fekete G-t se vennél csak 19.990-ért?
Amúgy igen, nagyon gödlött az órás piac is, licittel én amúgy soha nem mernék próbálkozni, láttam már pár igazán durva bukót.
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
Lev Abalkin
tag
válasz Polarstar #218271 üzenetére
Az a kék a koronán állítólag csak a védőfólia...
Én egy ideje már ezt a "deckuhr" stílust keresem, olcsóba'.
Tehát a zománcfehér számlap, festett fekete teljes számsor, kékített mutatók, Unitas szerkezet az alap. A Pure-nak van egy még autentikusabb változata, kecsesebb tokkal.
Mióta a Khaki Kinget hordom, nagyon megszoktam a méretét, a Tiselltől csak ez tart vissza.
Mondjuk annak van egy 40 milis változata, de az sajna nem kismutatós... -
fagyalllo
őstag
válasz corne #218277 üzenetére
Sokkal pontosabb, hiszen kvarc szerkezet, tehát legfeljebb havi néhány másodperc eltérést szed össze.
Viszont ezzel a szerkezettel kell legtöbbet foglalkozni olyan értelemben, hogy rendszeresen hordani kell, mert az akkut tönkreteszi, ha hagyják lemerülni.
Míg egy mechanikus órát nyugodtan felejthetsz a fiókban (nem, nem áll be az olaj, ezt rég túlhaladta már a tudomány), egy kvarcot bárhol, a fényevőt csak kicsapod a napra, a kineticet hordani kell. Szóval kvarc, aminek törődni kell a lelkével.- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz Lev Abalkin #218278 üzenetére
Most nekem is ez a 38mm körüli méret az esetem, ezért ácsingózom a CW Sandhurst-re. Amíg rászánom magam a vételre /egyszer élünk, mindmeghalunk stb. /, addig enyhítem a hiányérzetem a régi 37mm-es Slava órámmal, meg a Vostokokkal. Nomos is jó lenne a 35mm-es, de fehér számlap kizáró ok nálam /a fekete számlapos órák meg igen ritkán vannak fehér mutatókkal, nehogy jól lássam az időt este /. Tisellek is lehetnének picit kisebbek, a 49mm hossz nekem már sok. Méretet leszámítva nagyon bejönnek ezek az Unitas szerkezettel szerelt órák nekem is. És nagyon pontosra be lehet őket lőni. Talán annyi hibájuk van összesen, amit mintha Gonzi említett volna, vmi alkatrész alul van méretezve, hamar elkopik. Felhúzásnál enyém is megugrik /kínai Unitas klón/.
[ Szerkesztve ]
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
őstag
válasz 5-ös kezelő #218280 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
nebancsa
senior tag
válasz pulutodurumo #218281 üzenetére
Szívemből szóltál..
[link] -
csaba1203
addikt
Nehezen de megszületett a döntésem és ebben kicsit az is közre játszott,hogy régen volt automata órám és a Casio és Samsung Watch-om mellé kell egy ilyen is a gyűjteménybe.
A választásom erre esett:
- [link]
Remélem nem bánom meg bár élőben nem tudom megnézni de fotók és videók alapján az óra lapja és formája és színe nagyon tetszik.
A stopperes kvarcok valahogy nem fogtak meg.... -
Sir Pocok
őstag
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
-
g0n21
senior tag
válasz BloodRay #218295 üzenetére
Fájni fog minden egyes ütődés, mintha a fogamat húznák, de vállalom Ma már ebben voltam kutyát sétáltatni rbalint88-cal, de szerencsére egyik véreb sem akarta leszakítani rólam...
De a Lunar Rainbow-n sincs még egy karc sem, pedig különösebben nem figyelek oda rá, és sokkal bumszlibb, mint ez.Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
krisz4b70
aktív tag
Sziasztok, kvarc óránál ha nem hordom rendszeresen hanem mondjuk havi 1-2-szer, megállítsam a korona kihúzásával vagy ne?
Már csak azért gondolkoztam el ezen, mert feleslegesen használódik így az idő nagy részében, de nem tudom, hogy ha áll az árt-e neki?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest