- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzsi23
addikt
válasz SOAD19 #218940 üzenetére
Azért rakták bele a kézi húzás lehetőségét, hogy a viselője felhúzhassa kézzel, az óra meg azért van, hogy "használjuk", mert hát még mindig az óra van értünk, nem fordítva. Az én automatáim sem állnak meg, amíg rajtam vannak, de nem is húzzák fel magukat teljesen, ezért én minden automatámat kézihúzósként használok. És ezért vennék én 100x inkább egy kizárólag kézihúzóst, mint egy kizárólag automatát. Nyilván, akinek 1 órája van (vagy több, de nagyobb járástartalékkal [3-8 nap]), és húz annyit rajta a rotor, hogy kihúzza a következő felvételig, annak felesleges kézzel is ráhúznia, de félni sem kell tőle.
(#218945) gonger:
Az "előtte" kép ott van a 3. képen a hozzászólásomban, elég jól látható a karc, "utána" képet meg feleslegesnek érzem, mivel csak azt látnád, hogy nincs mit látni, és karcmentes képet raktam már fel az óráról elég sokat. Szerintem bármivel felvihető a fogkrém, én éppen a wc-papírt éreztem a leginkább megfelelőnek erre a kísérletre. Sima ujjal nem csinálnám, mert elkopna a végére.[ Szerkesztve ]
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz futizoli #218937 üzenetére
Szeretnék abba a táborba tartozni, ritkán sikerül szépen járó Vosztokot kifognom. De amit órás szervizelt, azzal nagyon elégedett vagyok. És a Zenitar-tól rendelt Komandirskie is meglepően pontos. Szóval olcsó óra is tud jó lenni, csak sokat kell venni belőlük, hogy azt a jót ki tudd választani.
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
rbalint88
addikt
válasz fagyalllo #218947 üzenetére
Pont tegnap este huztam fel a ket automatat, hogy egy kicsit mozogjabak, mert tobb mint egy honapot alltak a home officenak hala. Arra van valami iranyelv, hogy mennyi allast birnak el ugy, hogy ne kelljen szervizelni? Hogy ne csapodjon ki/szaradjon ki/stb a kenoanyag a szerkezetben. Amugy forgatoban vannak, de az se a legjobb, mert megallt benne mindket ora. Majd ha lemegy ez a szarakodas, veszek egy normalisat, csak ritka a 4+6-os es praktikus, hogy ebben az osszes ora egy helyen lehet (2 automata, 1 kvarc, asszony 5 kvarca meg a ket 🍎)
-
titán
Aldiban lesznek fila karórák csütörtöktől 4500-ért.
-
petipetya
nagyúr
Cheapestnatostraps nem sieti el, az április 11-i rendelést ma adták postára
"nincs rá lezsóidő"
-
titán
válasz Lauda #218449 üzenetére
Amúgy ezeknek az auriol termékeknek tényleg eltérő a minősége. Mivel nekem nagyon bevált ez a kis óra, rokonomnak is vettünk egyet. A hőmérsékletmérése sem jó (persze 1-2 fok nem számít, de most vagy jót mutat, vagy nincs rá szükség), ezen kívül az ébresztője is jóval halkabb, mint az enyémnek. Ugyanonnan való, ugyanabból a szállítmányból mindkettő. Én ezen meglepődtem azért. Elfogyott az egyik csipogó és abba már másik került? Azért ezt nem gondoltam volna. Mondjuk vissza lett vidve, szóval kár nem ért minket.
-
@mriya@
őstag
válasz Lev Abalkin #218949 üzenetére
Idézem:
"a korabeli, inkább besűrűsödő bio-eredetű órás olajak okán, ha akarta, ha nem akarta, bizony kénytelen volt az óráját mindenki szervizeltetni legalább 6-8 évente, mert az mindenképpen megállt.
a modern kenőanyagok nem csak stabilabbak, tovább tartanak - de úgymond "észrevétlenül múlnak ki", inkább elillannak, kiszáradnak, a szerkezet romló, majd megszűnő kenéssel, de tovább tud járni, és lazán lehet 15-20-25 évig is használni - míg végül a kopások állítják meg, viszont akkor már ténylegesen tönkre is ment, itt már egy sima szervizelés nem fog segíteni, a korrekt javítás ára pedig legtöbbször nem fér bele..."
Vagyis a mostani karóráknál sem érdemes a végtelenségig kihagyni a szervizt, ha azt szeretnéd, hogy az órádat a következő generáció is használhassa!
Akinek nem fér bele a 4-6 évenkénti szerviz, az vegyen valami eldobható karórát!"szerintem"
Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
Eugene Roe
őstag
válasz @mriya@ #218957 üzenetére
A csere nem gond, lévén egy 4R36 / NH36 ára 15 ezer ft. A számlap drágább a 25 ezer ft-os árával, mint maga a bél :D
+ Mennyi a karbantartás ára egy 7750 vagy Dubois púpos kronográfnak? :) Azok már bele kerülnek ~70 ezerbe, lehet ott érdekesebb ez a téma.
[ Szerkesztve ]
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
Ferenczi Áko
addikt
Sziasztok! Egy óra tetején a forgatható koronát mivel lehet megolajozni, ha nehezen forog?
Honor 200 Pro - Playsation 5 - Honor Watch Gs Pro - Hisense 55U8QF & 65U8QF
-
-
Lev Abalkin
tag
válasz @mriya@ #218957 üzenetére
A következő generáció....Hát, már én is inkább hobbiként tekintek a mechanikus óráimra, mint praktikus eszközökre, a csemetéim meg a kütyüket preferálják.
Végül is, anyagi helyzettől függően minden óra eldobható...
Biztos, hogy Vostokot nem fogok szervizeltetni, a 4R36-oknál sanszos a szerkezetcsere, a Hamiltonokat meg igen. Mivel nem zúzom le a cuccaimat, azokat még akár hordhatják is majd a fiaim, ha előkerülnek valami fiókból.
-
@mriya@
őstag
válasz csaba1203 #218964 üzenetére
Azt te csak hiszed!
A kvarckristálytól függ minden.
Ha jól vágják (és ezt manapság nem kézi fűrésszel teszik), akkor az óra extrém pontos is lehet.
Volt a kezemben olyan műanyag gyerekóra, ami egy év alatt 20 másodpercet mászott el.Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
dzsi23
addikt
válasz csaba1203 #218964 üzenetére
Valószínűleg egy átlag Rolexnél is pontosabbak azok a Fila órák, mivel kvarcok, de attól még erősen "játszós" vagy inkább játék kategóriába esnek.
(#218955) petipetya:
Ilyen feldolgozási idővel talán még belefér, hogy módosítsam a 23-ai rendelésem, el is küldem neki az üzit. -
tag
válasz Ferenczi Áko #218962 üzenetére
szerintem a lünettára gondolsz. A koronán állítod be az időt vagy húzod fel az órát. Attól függ milyen óra. Mindkét irányba forgatható e vagy csak ellenkezőbe? Szerintem a sok kosztól beragadt a rugó. Óráshoz vidd el megcsinálja
"there are more jacks then one at the fair..."
-
nagyúr
-
Rastaman17
csendes tag
Sziasztok!
Honnan tudnék legolcsóbban ilyen g-shockot beszerezni? gwx 5600c (fehér színű, inverz kijelzős, solar) Magyar webshopokban már nem elérhető :/ -
dzsi23
addikt
válasz Eugene Roe #218976 üzenetére
De ez pont "sima pvd". A tok felületkezelése más kérdés, annak semmi köze a bevonathoz.
[ Szerkesztve ]
-
fagyalllo
őstag
válasz Eugene Roe #218976 üzenetére
A tokon tényleg sok a polírozott felület, egyedül a fülek felső része csiszolt, de élőben nagyon pofás az óra, egyáltalán nem csillogós gagyi.
Az első széria is nagyon szép volt ebből és még sokkal olcsóbb...- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
-
pulutodurumo
őstag
válasz fagyalllo #218978 üzenetére
Ne is mondd! Nagyon sokban hasonlítanak az SSC081P-re, ami az első "rendes" saját órám. Még 150$-ért vettem (akkor kb. 40000 forint volt) a skywatchesról.
Ha hamarabb esek bele ebbe az órabuzulásba, már nem tudnám hova tenni a sok Seiko 5-öt. Nem volt olyan nagyon régen, amikor 40-50 dollárért dobálták őket, 2XX forintos árfolyam mellett. De legalább maradt hely a polcon..."Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
rozsgyi
tag
Szia fagyalllo!
Az új iránytű nélküli alpinistokról van valami hír? A katalógus kiszivárgása óta nem láttam semmit.
-
Eugene Roe
őstag
válasz rozsgyi #218986 üzenetére
Az iránytű nélküli alpinist hogy a manóban alakult ki? Kellett valami hangzatos név a semminek, és ennél jobbat nem találtak? Hogy segíti az alpinist kialakítása az alpinista munkájat? :)
Racer, diver, pilot, ezek megvannak
[ Szerkesztve ]
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
dzsi23
addikt
válasz Eugene Roe #218988 üzenetére
-
rozsgyi
tag
válasz Eugene Roe #218988 üzenetére
a régi alpinistokon nem volt:
Egyébként ezek lennének az újak, elég pofásak (megvárom míg kaphatók és vagy egy ilyen fekete lesz az új órám, vagy egy Hamilton Murph)
-
rozsgyi
tag
válasz Eugene Roe #218993 üzenetére
Egyébként a Hodinkee-s kékből kiindulva itt is inkább ilyen fényes számlap várható, nem a képeken levő matt, pedig ez néz ki szerintem jobban. Nem tudom, miért szerkesztik át mattra amikor nem olyan. Aztán lehet rám cáfolnak
-
pulutodurumo
őstag
Egész pofás Invicta a Droptól. Mecha-quartz, 40mm, semmi kreténség. 300$ nem kevés azért érte...
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
csabulaxi
senior tag
H.K. PT5000. First CHRONOMETER Grade Movement Made In China! Swiss ETA 2824-2 Clone
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest