- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android szakmai topik
- December 3-án elhagyja Kínát az iQOO 13
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csari93
aktív tag
válasz pulutodurumo #217345 üzenetére
Tényleg csinos. Nekem hasonló stílusban a Tisell Antique tetszik, de annak komolyan vett árazása van, és nem kifejezetten vékony.
Lehetne benne seagull kézihúzós werk, szebb lenne hátulról és olcsóbb lehetne.[ Szerkesztve ]
www.flickr.com/csari
-
Lev Abalkin
tag
válasz pulutodurumo #217345 üzenetére
Tényleg jó, tetszik. Üveg hátlappal már puszta kalandvágyból is megvenném.
-
dzsi23
addikt
válasz mr.perfect #217357 üzenetére
Meranomon volt.
-
Babarnew
tag
válasz mr.perfect #217357 üzenetére
meranom.on kb 5 db..gondolom gyorsan elfogyott megint
-
Fall-N
veterán
válasz dzsi23 #217342 üzenetére
Nem én sem úgy értettem, hogy bárkinek baj, csak megjegyeztem hogy milyen jó, hogy kikoptak a párszáz Forintért vett Soki és egyéb szarok. Amiatt mellőzte sok ember a topikot.
A Parnisszal sincs semmi bajom, a Nomos féle órájukat simán megvenném én is. Sőt egy ideig a Pagani Aquaracer is nagyon bejött és meg is vettem volna, végül mégsem rendeltem meg. A Sea-Gull is bejön csak annyi pénzért lehet inkább itthonról vennék órát.
-
fagyalllo
őstag
Megjelent a kvarc öröknaptáras, ébresztős, kronós Seikók új generációja. Egy csomó részleten finomítottak, egy hajszállal kisebb lett (41 mm), kapott fekete bogyót a korona, 10 helyett már csak 5 bar (nyilván bőven elég ez is) és Hardlex helyett zafírüveges. Van fehér+bőr, fehér+acél, arany+bőr és fekete+bőr.
Régi, SPC131:
Új, SPC253:
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
vinczetibor
aktív tag
Mivel nagy a csend a topikban, ezért bedobok néhány képet a bronz tokos órámról.
Meglehetősen besokaltam az ilyen-olyan patinától, ezért nagyjából eltüntettem az óráról, amit citromlével el lehetett tüntetni róla.
Jelenleg így néz ki.Kíváncsi vagyok, hogy fenn lehet-e tartani ezt az állapotot viszonylag kis erőfeszítéssel. A terv az, hogy maximum napi egyszer áttörlöm citromleves vattával, ha már az összhatást megváltoztató patina képződés következik be. Hat órája tisztítottam le és nagyon minimális elváltozás tapasztalható még csak. Próbaképpen, egy-két halvány pöttyöcskét már eltávolítottam, de ez kb. annyi erőfeszítést igényelt, mintha vízcseppet töröltem volna le róla.
Ha fentartható a jelenlegi állapot napi egy perces törődéssel, akkor olyanok is elgondolkodhatnak bronz óra vásárlásán, akik a bronz eredeti színét kedvelik, illetve elkerülhetővé válna, hogy a keletkezett patina megfogja a bőrt, ruhát. Mondjuk ez utóbbi velem még nem történt. -
Fall-N
veterán
válasz vinczetibor #217366 üzenetére
Szerintem ha az éleken - ahol jobban érik a hatások - színeződik el az még jól néz ki.
Próbáld ki, hogy csak hordod pár hétig és nem csinálsz vele semmit, majd utána nézd meg hogyan fest.
-
Empsepo
senior tag
válasz vinczetibor #217366 üzenetére
Ebben milyen szerkezet van?
Amúgy most jól néz ki.
Bár szerintem egy kicsit nagy. -
vinczetibor
aktív tag
válasz Empsepo #217368 üzenetére
Kétféle szerkezettel kapható, illetve inkább csak volt kapható Sellita sw200-zal és kínai PT5000-rel. 150 dollárral drágább a svájci szerkezettel.
44 mm korona nélkül és valóban nagy, de a bronz órákra ez a túlméretezés a jellemző. Az eredeti Panerai az 47 mm-es. Az IWC Big Pilot bronz óra 46,2 mm stb. Minél nagyobb a bronz darab a kezeden annál nagyobb csodálatnak örvendesz a bronz óra tulajdonosok körében...
És még annyit, hogy nehéz is, nem csak nagy. -
Fall-N
veterán
válasz vinczetibor #217369 üzenetére
Minél nagyobb a bronz darab a kezeden annál nagyobb csodálatnak örvendesz a bronz óra tulajdonosok körében...
Ajajj. Nem mindenki akar ekkora monstrumot hordani a karján. Nem rosszból, de mi abban a csodálat, hogy valakinek egy torony óra van a csuklóján? Főleg vékonyabb csuklójú emberek kezén mutat komikusan. Természetesen ezt most nem neked szánom, hanem a szűk látókörnek. Amúgy az eredeti Panerai túlzott mérete sem tetszik. -
dzsi23
addikt
válasz vinczetibor #217372 üzenetére
Szép ez a Franck Muller, de az eleganciáról egészen más fogalmaim vannak. Az Armida A1 meg elvileg 42 millis, mert 45-öst nem látok bronzban, szal nem olyan nagy, mint amilyennek tűnik. Persze, arra a vékony csuklóra ez is nagy.
-
ii77
tag
Sziasztok,
én is megosztom veletek sikereim: -Egy fiatalember meghirdette párszor hordott Seiko SRPD55K2-ét. És kiderült, megválna az Orient Mako III “Kamasu” -jától is. Mindkettő pár hónapos, hivatalos mo-i vásárlású, párszor hordott, makulátlan darabok, minden hozzávalójukkal. Mivel mindkettő tetszett (/tetszik), ajánlottam egyszázöt ezrest. Így lettem új és igen boldog gazdájuk. 😊
U.i.: Hajlok egy óraforgató beszerzése felé, minőségi(bb), de nem horror áras képében.VESTAX QFO
-
Taylor79
tag
válasz Csari93 #217380 üzenetére
Arra gondoltam, hogy a szerényebb anyagi helyzetű órakedvelők ( köztük jómagam is) nem is olyan rég még magukénak tudhattak egy 200 m-ig vízálló automata Seiko búvárórát viszonylag kedvező áron. Ma ez már nem így van szerintem. Természetesen aki jobban el volt eresztve az is vehetett SKX-et.
De szerintem pontosan értetted a hozzászólásom lényegét...Casio Oc-108, Oc-503 acélszíjhoz keresek 3 db szemet.
-
-
fagyalllo
őstag
válasz Taylor79 #217382 üzenetére
2016. augusztusban 150$-ért vettem 009K2-t, '17. decemberben 171$-ért, most a cw-n 291$ és nagy az esély, hogy meg is vámolják.
Az SNE107 pedig az egyik utolsó olcsó Solar búvár volt, az utána következők már 100.000-től indultak.[ Szerkesztve ]
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
@mriya@
őstag
válasz fagyalllo #217384 üzenetére
Megaszonta egy Seiko vezér, hogy áremeléssel fognak presztízst teremteni az óráiknak.
Ki hinné azt el, hogy egy 30 ezres karóra lehet ugyanolyan minőségű, mint egy 120 ezres?
A Tutu-ban is elszállt az Orientek ára, minimum a duplájába kerülnek, mint nem is oly' régen.Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
nagyúr
válasz @mriya@ #217385 üzenetére
Cserében van új üzletük az Arénában, ahol innentől kezdve akár három huszonéves srac is nyomkodhatja a mobilját a pult mögött - a bejövő humán életformákat figyelembe sem véve.
Nem is értem mi a gondod az emelkedő árakkal.[ Szerkesztve ]
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Taylor79
tag
válasz @mriya@ #217383 üzenetére
Ezek szerint Te és fagyalllo topiktárs értettétek az eszmefuttatásom mondanivalóját. Persze ez a drágulás részben köszönhető a Seiko feljebb pozicionálásának, az sem elhanyagolható, hogy a Forint szép lassan elértéktelenedik... De ne politizáljunk, örüljünk közös szenvedélyünknek.
Casio Oc-108, Oc-503 acélszíjhoz keresek 3 db szemet.
-
FerNandor
őstag
Úgy tűnik, talán sikerült beállítanom szépen a SARB-ot. Remélem így is marad.
Tegnap este állítottam be. Vagyis szabályoztam.
Az idő, azt megelően lett beállítva, nem a szabályzás után.[ Szerkesztve ]
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
g0n21
senior tag
válasz @mriya@ #217385 üzenetére
Az Orient korábbi importőre tett a gyártó által javasolt fogyasztói árra, és mindenkinek annyiért adta, amennyiért jónak látta, ezért mentek 2-3 eladónál kb fél vagy 2/3-ad áron...
Új importőre van tavaly nyár vége óta, és már szabott az ár. Ennyi.Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
Taylor79
tag
Kezdődik a Top Gun őrület: [link]
Casio Oc-108, Oc-503 acélszíjhoz keresek 3 db szemet.
-
addikt
válasz Taylor79 #217390 üzenetére
Ezek mit szivtak vajon? A Breitling Navitimer Top Gun mar egy regi ora, en nem latom, hogy jonne ebbol uj verzio. Persze nem kizart, de nem latom hivatalosan leirva sehol. Amit a kepen mutogatnak az is a regi verzio.
szerk. Kozben megtalaltam, hogy nem birtak leforditani egy amerikai cikket helyesen.
-
Fall-N
veterán
válasz vinczetibor #217392 üzenetére
Az elegáns óra (=öltöny óra) egy fogalom, nem egy szubjektív dolog. Egy Panerai utánzat, túlméretes óra minden csak nem elegáns. Ettől még tetszhet annak aki viseli, de más aki ránéz, nem fog úgy tekinteni rá. Igazából a színe (anyaga) nem lényeg, de a kevésbé hivalkodó az elegáns.
Ajánlom Viktorék videóját a YouTube-on (kronometer.hu) ott szerepel két klasszikus elegáns óra és a videó elején elmondják melyik az elegáns óra.
[ Szerkesztve ]
-
olajbogyo
aktív tag
válasz Polarstar #217386 üzenetére
Így igaz, én vagy 15-20 percet nézelődtem ott úgy, hogy meg se mukkantak. De még egymáshoz se szóltak, csak a telefonjaikat nyomogatták.....lehet egymással beszéltek mégiscsak?
Soha ne félj valami újat csinálni! A bárkát is egy lelkes amatőr készítette, a Titanicot meg egy halom szakértő!
-
tag
-
Lev Abalkin
tag
válasz vinczetibor #217371 üzenetére
Csodálatosak. Mintha vízvezeték-szerelvények, esetleg kávéfőző alkatrészek lennének. Brutál imbuszcsavarokkal tuningolva. És ahogy túllógnak a csuklók szélein...
Mindenesetre köszönöm az összeállítást. Meggyógyultam. -
dzsi23
addikt
válasz Fall-N #217393 üzenetére
Hááát, azért lehet egy óra elegáns, attól függetlenül, hogy nem öltönyóra, de egy ilyen nagy, színes-mázas FM, amit egy laikus könnyen Diesel-szintű gagyinak nézhet (ugye, hallottunk már ilyen sztorikat ), nálam nem fér az elegáns kategóriába. Pl. egy szintén bronz Oris Big Crown Pointer Date 10-szer elegánsabb, mint az a Franck Muller.
Természetesen nem azt mondom, hogy nem jó óra, csak ez nem tartozik az elegáns modelljeik közé.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen monitort vegyek?
- Ukrajnai háború
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Hálózati / IP kamera
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok