- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android szakmai topik
- December 3-án elhagyja Kínát az iQOO 13
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Vodafone mobilszolgáltatások
- iOS alkalmazások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Caldera
aktív tag
Koronazár menetére mi az ajánlott kenőanyag, ami nem okoz korróziót és a gumi tömítést sem károsítja?
''Úgy élj, hogyha leperg előtted az életed filmje érdemes legyen végignézned.''
-
@mriya@
őstag
válasz pulutodurumo #198338 üzenetére
tanultak a Seiko-tól.
Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
KelemenUhr
aktív tag
Köszi mindenkinek a véleményeket, miután aludtam egyet rá, tisztábban látom, hogy nekem is inkább a Navigator felé húz a szívem. A szerkezet ugyanaz, zafír is van, az egyetlen dolog, ami visszatartott decemberben is, az a koronazár hiánya, úgy, hogy ez a drágább a kettő közül... De hát semmi sem tökéletes, gondolom nem véletlen lyukadok ki mindig ennél a modellnél, mióta látótérbe került. Csak lehet nem lesz olyan szerencsém, hogy lesz még egy eladó használt. Ami csak azért rossz, mert a végcél mégiscsak az LLD majd valamikor és az eladásnál - nekem - ez nagy bukó lesz.
Polarstar: olyan forgalmazó, ahol esetleg meg is lehet nézni?
Bucsher: hát igen, vannak nagyon erős modelljeik és tényleg nagyon jó áron.
...De van egy rossz hírem is: a röntgenfelvétel alapján önben egy csontvázszerű lény él.
-
BloodRay
veterán
válasz gipsztigris #198369 üzenetére
Jól áll az órának!
"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
nagyúr
válasz KelemenUhr #198368 üzenetére
Sajnos nincs ilyen forgalmazó itthon. Legközelebb lengyelben...
Ez az a gyártó, ami nincs elszállva az áraival és szerintem megérné itthon is egy embernek forgalmaznia. Nagyon jók. Bármennyire is jók a cseh Primek, iszonyat túl vannak árazva.
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
dzsi23
addikt
Szerintetek SKX007 vagy SKZ211, és miért? Árban hasonlók, és mindkettő tetszik...
-
SeatZola
őstag
Végre ma megérkezett a Citizen CC3067-11L! 8 munkanap volt. Ami külön plusz, hogy pont ma jött meg, a szülinapomon!
Az óra maga gyönyörű. Ahogy sejtettem is, a számlap, amit kéknek írtak az hála istennek inkább sötét-kékes-szürke. A szíja gyönyörű, de merevnek érzem. Mindjárt le is cseréltem. Majd készíttetek hozzá valami gyönyörűt!
Pár kép, amik ugyan nem igazán jók, de most örömömben nem értem rá bohóckodni....
Zoli
-
nagyúr
Este tolok fel pár igéretes óra projektet.
Seagull és Huangzu szervezetekkel hogy álltok?Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
vadászcsiga
félisten
válasz KelemenUhr #198326 üzenetére
Dan Henryhez mit szólsz? 100 ezerből itthon van vamáfastól. Van 40, 44mm-ben.
Sőt lehet hogy vámáfa sincs. Írnak valami európai elosztóközpontról.[ Szerkesztve ]
-
Sungoo
addikt
válasz vadászcsiga #198376 üzenetére
Nálam abszolút ez lenne a befutó. Ajánlani akartam, csak nem jutott eszembe a márka. Zsugorodik a szürkeállomány....
Seatzola : Gratulálok!
-
csabulaxi
senior tag
egypárszor már volt ajánlva
nekiha jól emlékszem én tettem ide először, mint jellemző fotóval
meg is keresemá meg is van 2016-10-28 11:09:32
[ Szerkesztve ]
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
csabulaxi
senior tag
válasz KelemenUhr #198368 üzenetére
nekem ez a kedvenc microband-em
egyszer szeretnék egy ilyet, ha lesz újra gyártásban https://aevig.com/huldra/és van LLD szerűség is
https://aevig.com/shop/balaur-se/
régebben így nézett ki
(#198380) vadászcsiga
nem, csak visszanéztem, hogy 3 éve akarja az lld-t, azóta rengetegszer ajánlottuk már neki, szerintem felesleges
és hát nagyjából emlékszem az írásokra és beugrott
arra is emlékszem, hogy eleinte normális voltál, nem csak kötözködni tudtál[ Szerkesztve ]
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
nagyúr
Hú ez nagyon tetszik és az ára is baráti.
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
-Ben-
veterán
Ez igen szép darab. Eddig még nem is hallottam ezekről az órákról..
-
nagyúr
Amit érdemes megnézni a Kickstarteren:
A Német vegyestulajdonú Waldhoff három új órát keszít a piacra. Az egyik egy peacock Tourbillonos automata.
De lesz Valjoux 7750 és Huangzou 7500-as is 80 óra járástartalékkal.... A Tornado kifejezetten tetszik!Van egy minimál kivitelű tourbillonos 499 dolcsi kezdőáron... Lenvino néven fut a projekt. Jó az ötlet, de nem elég csicsa még.
A harmadik, meg a Hadria Titanium Pilot-ja. Ez is egy friss új kivitel. Meg kell mondanom, hogy a mnimál(faszom) nem befutott órákon túl végre van valami érdekes, felnőttes!
[ Szerkesztve ]
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Redwoodtree
csendes tag
Így van, Németországból küldik, pár nap alatt itt van, a GLS hozza ki és nincs szállítási költség sem ugy emlékszem.
-
Rejtj
újonc
Sziasztok!
Sok hasznos infót olvastam ebben a fórumban így feltenném kérdésem nektek hátha tudtok valamit mondani rá.
Kb 4 hete vásároltam egy Cover márkájú karórát és miután megvettem még jobban elkezdett érdekelni maga a márka, hogy mit gondol róla a nagyközönség de sajnálatos módon mintha a márka nem is létezne.
Így a kérdésem hogy Ti ismeritek-e a Cover óramárkát és ha igen, akkor mik a vélemények/tapasztalatok velük kapcsolatban?
A válaszokat előre is köszönöm.
Ez az a bizonyos példány: https://www.orabirodalom.hu/karora/Cover/CO200.10/tn/
-
@mriya@
őstag
-
manager2220
tag
Sziasztok fórumtársak!
Elrabolta a szívem a Hamilton Khaki Field.
Egyetlen gondom, hogy az a fránya 80 órás 2824-2 hibrid van benne.
Olvastam valahol, hogy készült ez az óra sima 2824el is. Ez tényleg így van?
Amúgy mik a tapasztalatitok a 80oras werkről?https://www.jomashop.com/hamilton-watch-h70455533.html
-
Sanyi.mTs
addikt
köszi a linket.
Két óra is megtetszett. Csak mindig van egy de.
- 1964 -- kár, hogy csak 38mm-es, nekem az kicsi (és a szíja is 19 széles)
- 1963 -- ez is nagyon bejön fekete bezel és nato kombóval. viszont nem értem miért 14.4mm vastag az óra, ha a szerkezet csak 4.9mm. a vízállóság se indokolja, mert a búvár kivételével mind 50m-es.Az összes Dan Henry óránál ezt látni:
"Sapphire coated double domed mineral glass with anti-reflective treatment"zafír bevonatú kristályüveg?
-
titán
válasz manager2220 #198390 üzenetére
Hamiltonban átalakított Powermatic van. Ugyanúgy alacsonyabb lengésszámú (ha a Seiko drága modelljeibe szerelt 6R-nél megfelel, itt miért van miatta állandó sírás?), de műanyag elemek nélkül. Egyetlen hátránya, hogy hiányzik róla a gyorsszabályzó csavar, és hogy az egyik híd takarja az állító kart, ezért otthon nem szabályozható.
Korábban (2014-ig) 2824-2-vel készültek a Hamiltonok.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Lev Abalkin
tag
Nekem van egy ilyen szerkezettel szerelt, bézs számlapos, fehér mutatós Hamilton Khaki Fieldem (H70555523), rendszeresen hordva napi átlagban 2 másodperc körüli sietést produkál, úgyhogy a háztáji állíthatóságnak számomra nincs igazán jelentősége. A tényleges járástartalékot meg valahogy soha nem teszteltem, de kitart egy hosszú hétvégén át is.
Az elején leműanyagozták a szerkezetet, azóta több forrásból kiderült, hogy nincs benne műanyag alkatrész, ennek azért örülök.
Az én Khaki Fieldem 42 mm átmérőjű, 11 mm vastagsággal, tehát meglehetősen vékonynak számít, és a viszonylag hosszú tokfülek íves kialakítása miatt csodálatosan felfekszik a 18,5 cm kerületű csuklómra, a legkényelmesebb órám. Csuklómérettől függően érdemes megfontolni a nagyobbat is.
Nagyon kortalan a dizájn, a finom hajszálvonalak miatt valahogy "drágábbnak" tűnik a kategóriatársainál, már ha ez számít valamit.
Egyedül a szíj nem ér fel hozzá, szép, fényes kávébarna, párhuzamos szabással, de sajnos elég merev, inkább törik mint puhul, jó indok egy M1ó féle szíjra...
Szerintem egy alapdarab lesz az óráid között, nekem is van ennél elegánsabb, búvár, stb. de ez van középen.
Asszem, kell egy feketében is... -
g0n21
senior tag
válasz schawo #198392 üzenetére
A Seikonál természetes a 21600-as, alacsonyabb lengésszám, mert óráik túlnyomó többsége olyan werkkel készült, míg a svájciak jellemzően 28.800-ast csináltak.
A downgrade-nek legtöbbször senki nem örül.A sapphire coated mineral glass pedig hasonló, mint a Hardlex. Előbbi bullshit a legtöbb esetben, utóbbit pedig még senki nem tudta elmagyarázni, hogy mitől és miként erősebb, ellenállóbb, stb, mint egy -edzett- üveg fantázianévvel.
Ami a hamiltonban van, nem a 2824-2 hibridje, hanem a pm80-nak, de szerencsére igényesebb változat, és legalább a műanyag gátkereket és horgonyvillát nem erőltették, tehát mondhatjuk, hogy a kategóriájában ajánlott.
Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
ricsik
őstag
válasz Lev Abalkin #198393 üzenetére
Már egy ideje nézegetem én is ezeket az órákat, mert ár / érték arányban egész jónak tűnik, melós órának szánnám. Nekem is kb 18.5-19 körüli a csuklóm. Szerinted a 44mm-es túl nagy lenne már?
Én fém szíjason törtem a fejem, de a 42-esnek a szíja nem tetszik, csak a 44-esé. Nem is értem, hogy miért nem egyforma...A 80 órásról werkről valaki azt írta, hogy nehezen húzza fel magát, ezek szerint nálad ez nem jelentkezik, ha végig ketyegi a hétvégét.
Nem tudom a szokásaidat, de kérdés, ha az íróasztalnál ülök 8 órát, azt hogy bírná.g0n21: sapphire coated mineral glass - ezt hol olvastad? Nyilván f...ság.
[ Szerkesztve ]
-
Lev Abalkin
tag
válasz ricsik #198395 üzenetére
Itt jön az, hogy próbálni kell...Az óra legnagyobb befoglaló mérete (tokfül távolság) és vastagsága hangsúlyosabb jellemző, mit pusztán maga az átmérő, szerintem.
Ha inkább széles, mint vastag a csuklód, akkor jó lehet. Nekem is van 43-as órám, jónak érzem, de a 42-es Hamilton számomra - méret szempontjából - a tökély.
Nekem nincs gond a járástartalékkal, igaz nem tisztán irodai munkát végzek. -
-Ben-
veterán
A Hamilton féle Powermatic 80 nem annyira rossz, mint a Tissot/Certina féle, mivel elvileg nem tartalmaz műanyagot. Másrészt viszont eléggé pontosak ezek a Powermatic szerkezetek.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest