- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
manager2220
tag
Köszi szépen a Hamilton-os kérdésre a válaszokat! Sokat segítettetek! Azt hiszem megvan az új órám .
Szíjjal kapcsolatban: tényleg nem valami szép az eredeti. Mit tudtok ajánlani? Milyen forrásból? (bőrt mindenképp)
Köszi előre is.
-
ricsik
őstag
válasz Lev Abalkin #198396 üzenetére
Budapesten valahol fel lehet próbálni?
Nekem a 43-as bumedli Grand Carrera teljesen jó, így szerintem a 44-es sokkal laposabb Hami is jó lehet.Mindenkinek köszönöm a válaszokat.
-
Rejtj
újonc
válasz @mriya@ #198389 üzenetére
Újonnan vettem de hogy maga a modell mióta létezik azt nem tudom.
Szerkezetéből kiindulva régebbi lehet.Am nem tudom mennyire lehet kínai. A Swiss Military by Chrono és a Cover egy ugyanazon a helyen készül és a bolt elmondása (és a gyártó honlapja szerint) full svájci az egész cucc.
https://www.coverwatches.com/
https://www.swissmilitarytime.ch/ -
nagyúr
válasz Rejtj #198403 üzenetére
Szerintem egyáltalán nem kínai. Csupán kicsit visszafogottak a kivételek. Az, meg hogy itt nincs neve ne zavarjon. Van olyan cég hogy Titoni - egyáltalán nem veszik itthon, mert tényleg kutya nem ismeri, miközben konténerszám ad el jópénzért kínaiaknak - mert menő Svájci!
De ugyan ezt lehetne mondani a cseh Prim-ről, a lengyel G.Gerlachról, a lengyel Kopernikuszról és a Vratislavia Conceptumról is.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
spanyoll
addikt
Itthon hol tudok Junkers órákat próbálni (Budapesten)?
Centralórát néztem, hogy ott pl pont van elvileg készleten. Hova érdemes bemenni és megnézni, hogy hogy áll rajtam?
[ Szerkesztve ]
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
futizoli
tag
válasz fagyalllo #196784 üzenetére
Így 'bőr/fém szezon' előtt még tettem egy próbát a fagyalllo által ajánlott akciós Straposphere szíjjakkal. Jó minőségűek, érik az árukat, a kedvezmény nélkülit is...
-
titán
válasz fagyalllo #198407 üzenetére
Az összeállítást azt biztos, hogy Svájcban csinálják (ez ugyebár kötelező), valószínűleg valamelyik óragyárat bízzák meg bérmunkával, és nincs saját összeszerelőüzemük. A szerkezetet fillérekért a "szomszédból" veszik, az svájci. Ami Kínából importálnak, az a tok. Azt a kínaiak jobban csinálják, mint egy kis gyár kezdő CNC-sei, vacak, olcsó gépekkel, de Svájcban.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
manager2220
tag
Jomashop-ról ha rendel az ember, akkor kell fizetni vámot és Áfát vagy feltudják úgy adni, hogy ne kelljen?
-
titán
válasz Deskdiver #198412 üzenetére
A Swiss Made pecsétnél szigorú szabály már most is (amióta van rá szabály), hogy Svájcban kell elvégezni a összeszerelést.
Idézet az FHS szabályzatából
4.2. Definition of the Swiss watch
Art. 1a Definition of the Swiss watch
A watch is to be regarded as a Swiss watch if:
a1 its technical development has taken place in Switzerland;
1. in the case of exclusively mechanical watches, at least the mechanical
construction and prototyping of the watch as a whole,
2. in the case of watches that are not exclusively mechanical, at least the
mechanical construction and prototyping of the watch as a whole, together
with the conception of the printed circuit or circuits, the display and the
software;
a2 its movement is Swiss;
b its movement has been cased up in Switzerland;
c final inspection by the manufacturer took place in Switzerland and
d at least 60% of the manufacturing costs is generated in Switzerland4.2.1. Existing criteria
Letters a1, b and c are an identical repetition of the criteria in force since 1995 to define a Swiss watch, namely the use of a Swiss movement, assembly and final inspection of the product in Switzerland[ Szerkesztve ]
-
fagyalllo
őstag
-
Deskdiver
senior tag
-
nagyúr
-
Lev Abalkin
tag
válasz manager2220 #198401 üzenetére
Több, mint 250 hozzászólás méltatja itt M1ó munkáit...
Szerintem kérésre legyártja akár a gyári szíjat is, csak jobb anyagból, így a gyári tüskecsat is jó lesz rá...
Én próbáltam Hirsch Libertyvel, ami egy mindenrejó szíj, de a 4 mm-es vastagságával kicsit túl hangsúlyos volt az óra 11 mm-es vastagságához.
-
Lev Abalkin
tag
válasz manager2220 #198411 üzenetére
Kell.
-
g0n21
senior tag
válasz fagyalllo #198399 üzenetére
Azért nem használják már, mert bar nagyon jó volt, de drága.
Na ha valami a Seikonak drága, nem hiszem, hogy a Dan henrynek nem lesz az.Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
Deskdiver
senior tag
válasz pulutodurumo #198425 üzenetére
Szerintem ne kapkodd el. Nyakunkon a karácsony. Tuti akciózzák majd.
Polarstar: Persze ,hogy festett. Kézzel Svájcban. A szigorú törvények miatt. Máskülönben nem jár a pöcsét.
[ Szerkesztve ]
-
marquuard
veterán
Miyota 9015 + zafír üveg ennyiért? Ez mitől tuti biznisz?
PSN ID: marquuard
-
dzsi23
addikt
válasz marquuard #198433 üzenetére
Ezek még pofásabbak, ma is említettem a kínai csoportban. Mindkettő NH36.
Cadisen KDS-1020, Guanqin GJ16034[ Szerkesztve ]
-
petipetya
nagyúr
-
Empsepo
senior tag
válasz Deskdiver #198424 üzenetére
De tényleg és rajta a swissmade.
Csodálkozunk, hogy néhány gyártó már másféle minőségi megkülönböztetést követel?
A "bazári" tökéletes megfogalmazás.Arról a dátum kijelzésére szánt segédszámlapról is megvan a véleményem...
Olvasd le gyorsan hanyadika van. Hajrá!
Büntetés ez az óra. -
Rejtj
újonc
Köszönöm a válaszokat a Coverral kapcsolatban.
Tehát akkor valszeg egy jó minőségű óráról van szó csak baromi pici (vagy MO-n annyira nem elterjedt) márkáról van szó.
-
KelemenUhr
aktív tag
válasz vadászcsiga #198376 üzenetére
Köszi, ismerem, volt, hogy nézegettem, de valahogy nem tetszik. Igazából a Navigatorhoz szeretnék hozzájutni, hogy télen azt a használtat eltöketlenkedtem, nagyon bánom. Azóta sikerült nyugton maradnom, de időről-időre eszembe jut, most épp az új duplakoronás Spinnaker modelltől lyukadtam ki megint ide. Az elhatározás megszületett, egy hetet adok még, hátha feltűnik egy használt darab, mert addig úgysem vagyok itthon, ha nem akad, megrendelem, nehogy a végén kifusson a modell és végleg lecsússzak róla.
csabulaxi: Szerintem nem fölösleges, ha időről időre előkerül 1-1 ritka modell (mint azt a mellékelt ábra is mutatja), lehet, hogy valaki pont emiatt talál rá. Sajnos minimum egy évig - a diplomáig - még akarni fogom, de remélhetőleg a Navigator egy időre elcsendesíti a vezérhangyát.
Ez a duplakoronás szerintem nem az igazi, de a Valkyr elég pofás.[ Szerkesztve ]
...De van egy rossz hírem is: a röntgenfelvétel alapján önben egy csontvázszerű lény él.
-
@mriya@
őstag
válasz KelemenUhr #198446 üzenetére
Ez a Valkűr nagyon bejövős.
Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
titán
válasz Rejtj #198445 üzenetére
Valamit félteérthettél. Szóval egy nem véletlenül ismeretlen márkáról van szó. Az eredeti márka már rég megszűnt, valaki rátalált és megvásárolta, hogy használhassa marketing célokra. Sokat nem tett az ügyben ezen kívül. Az óra maga ettől függetlenül valószínűleg rendben van: kínából vásárolt oem tok, hozzá egy oem szerkezet, nagyon legfeljebb 30000 forintig bezárólag megvehető, afölött hülyeség, ugyanilyen jobb van valódi márkákból, valódi garanciával és értékkel. 60000 forintért túl sok, használtpiaci értéke 0 naposan, a boltból éppen kipottyanva, valahol talán 15-20000 körül van, afölött inkább vesznek Parnist, Debertet, Alphát, Seagullt újonnan, mint ezt tőled használtan.
Az óráról a legjobb jellemző, hogy hőmérséklet-kompenzált, évi 10mp járáseltérésű precidrive szerkezetet kapott. Csak emiatt nem 0 Ft az új használtpiaci értéke.
[ Szerkesztve ]
-
fagyalllo
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest