- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
tropico
tag
"A failedeset miért ne tegyem így láthatatlanná?"
Ez a menüpont arra van, ha valamit nagyon hazavágsz a rendszeren akkor is el tudd indítani a suse-t. Egyfajta biztonsági megoldás. Asszem minden linux disztróban van ilyen menüpont.
Azt tudod még csinálni vele, ha zavar, hogy a menü aljára teszed. A hogyanra szerintem tudod a választ.
Ha nem természetesen segítek.
-
tropico
tag
Nyitsz egy terminalt és ezt beírod:
kdesu kwrite /boot/grub/menu.lst
/boot/grub/menu.lst <-- ez az útvonal
Nem kell törölni elég, ha egy # jelet teszel a sor elejére és végére. Így jelőlik a file-ban azt a részt amit a program végrehajtáskor nem vesz figyelembe. Tehát:
title Windows 7 -----> #title Windows 7#
rootnoverify (hd0,1) -----> #rootnoverify (hd0,1)#
chainloader +1 -----> #chainloader +1# -
tropico
tag
Én úgy csinálnám, hogy csinálnék egy biztonsági mentés a menu.lst file-ról.
Ezután törölném az egyiket amire úgy gondolom, hogy nincs szükség. DE mindenbe csak akkor kezdenék bele, ha van kéznél egy live CD/DVD, hogy az esetleges hiba esetén tudjam javítani. Nem ördöngőség a dolog, de a live azért kell, hogy lehessen baj esetén korrigálni. -
tropico
tag
Ez alapján a Label oszlop mutatja a nevet.
A /boot/grub/menu.lst file pedig így tárolja é használja a wint:###Don't change this comment - YaST2 identifier: Original name: Windows7###
title Windows 7 <---- ez sor jelenik meg a "zöld" bootképernyőn ezt tudod átírni
rootnoverify (hd0,1)
chainloader +1A menu.lst filet így is tudod szerkeszteni: Terminal --> kdesu kwrite /boot/grub/menu.lst
Mivel nálad több jelenik meg én azt csinálnám, hogy átnevezném win 7 A, win 7 B ...stb és kipróbálnám melyik indítja a Win7-et. Valószinűleg minden ntfs partíciód kapott egy jelölést a menuben, mert a grub telepítéskor nem az oprendszert ellenőrzi hanem a filerendszert(szerintem). Vagy méret alapján, ha tudod melyiken van a Win 7 akkor csak azt írd át.
-
tropico
tag
FAT32 asszem csak 800MB- ig kezeli a fileokat.
OpenSuse-nál vagy Ubuntunál, ha router mögött vagy dhcp-vel akkor még vannak a netinstall iso képek is. De azok csak telepítésre jók arra viszont a legjobbak szerintem. Egyből a legfissebbet teszik fel és csak azt amit kiválasztaszz.
-
tropico
tag
Tegnap feltettem az opensuse 12,1 ismerkedni és azt vettem észre, hogy .avi filet nem játsz le. Valaki tud vmit ezzel kapcsolatban mondani? Én hibáztam valahol?
Ja amúgy nagyon jó disztrónak tűnik így elsőre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3016, 98% Akkumulátor
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- Lenovo ThinkPad T15 Gen 2 Intel Core i5-1135G7
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB NZXT H710I Be Quiet 650W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest