- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
Új hozzászólás Aktív témák
-
tropico
tag
"A failedeset miért ne tegyem így láthatatlanná?"
Ez a menüpont arra van, ha valamit nagyon hazavágsz a rendszeren akkor is el tudd indítani a suse-t. Egyfajta biztonsági megoldás. Asszem minden linux disztróban van ilyen menüpont.
Azt tudod még csinálni vele, ha zavar, hogy a menü aljára teszed. A hogyanra szerintem tudod a választ.
Ha nem természetesen segítek.
-
tropico
tag
Nyitsz egy terminalt és ezt beírod:
kdesu kwrite /boot/grub/menu.lst
/boot/grub/menu.lst <-- ez az útvonal
Nem kell törölni elég, ha egy # jelet teszel a sor elejére és végére. Így jelőlik a file-ban azt a részt amit a program végrehajtáskor nem vesz figyelembe. Tehát:
title Windows 7 -----> #title Windows 7#
rootnoverify (hd0,1) -----> #rootnoverify (hd0,1)#
chainloader +1 -----> #chainloader +1# -
tropico
tag
Én úgy csinálnám, hogy csinálnék egy biztonsági mentés a menu.lst file-ról.
Ezután törölném az egyiket amire úgy gondolom, hogy nincs szükség. DE mindenbe csak akkor kezdenék bele, ha van kéznél egy live CD/DVD, hogy az esetleges hiba esetén tudjam javítani. Nem ördöngőség a dolog, de a live azért kell, hogy lehessen baj esetén korrigálni. -
tropico
tag
Ez alapján a Label oszlop mutatja a nevet.
A /boot/grub/menu.lst file pedig így tárolja é használja a wint:###Don't change this comment - YaST2 identifier: Original name: Windows7###
title Windows 7 <---- ez sor jelenik meg a "zöld" bootképernyőn ezt tudod átírni
rootnoverify (hd0,1)
chainloader +1A menu.lst filet így is tudod szerkeszteni: Terminal --> kdesu kwrite /boot/grub/menu.lst
Mivel nálad több jelenik meg én azt csinálnám, hogy átnevezném win 7 A, win 7 B ...stb és kipróbálnám melyik indítja a Win7-et. Valószinűleg minden ntfs partíciód kapott egy jelölést a menuben, mert a grub telepítéskor nem az oprendszert ellenőrzi hanem a filerendszert(szerintem). Vagy méret alapján, ha tudod melyiken van a Win 7 akkor csak azt írd át.
-
tropico
tag
FAT32 asszem csak 800MB- ig kezeli a fileokat.
OpenSuse-nál vagy Ubuntunál, ha router mögött vagy dhcp-vel akkor még vannak a netinstall iso képek is. De azok csak telepítésre jók arra viszont a legjobbak szerintem. Egyből a legfissebbet teszik fel és csak azt amit kiválasztaszz.
-
tropico
tag
Tegnap feltettem az opensuse 12,1 ismerkedni és azt vettem észre, hogy .avi filet nem játsz le. Valaki tud vmit ezzel kapcsolatban mondani? Én hibáztam valahol?
Ja amúgy nagyon jó disztrónak tűnik így elsőre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- Újszerű HP 250 G10 - 15.6"FHD IPS - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1,5 garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest