- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fecaga21
senior tag
Breaking Bad, és a Better Call Saul után ti mivel csillapították az űrt? Azt szinte biztosra veszem, hogy akinek ezek tetszettek, azok nem fognak jobbat látni, de mi volt az a sorozat ami kb elég jónak mondható ezekhez képest?
-
Tasunkó
senior tag
válasz fecaga21 #75551 üzenetére
Ozark. Ha nem is BB szint, és olykor nekifutnak a főszereplőből Walter W.-t gyártani, de ez éppolyan gyorsan el is múlik ahogy fellángol, egyszóval Jason Batman tudja hol a helye. Minden sorozattal jobb lesz a mellékszereplőknek hála.
Kérek egy számot a jútútú. Európai macskakilátókő Nugáton a helyzet változatlan
-
mephi666
nagyúr
válasz Tasunkó #75553 üzenetére
nem rossz az ozark, csak pótléknak kicsit kevés... nem rég néztem: jól épít egy darabig, de a lezárásra szerintem elfogyott a készítők ötlete és nálam szétesett az egész Jason Bateman meg kritikákkal ellentétben szerintem tökéletesen hozta a karakterét és rendezőként is jól bemutatkozott
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Tasunkó
senior tag
válasz mephi666 #75554 üzenetére
Csak ezért kap ennyi szerepet, mert olyan praktikus arca van. Mint a kombináltfogó, mindenre jó, de igazán semmire, viszont könnyítés volt az íróknak hogy vele különösebben nem kellett foglalkozni. Az egész sorozaton érződött hogy a képességeik határán vannak, emiatt nem nehezteltem a végére, ennél többet úgyse tudtak volna összehozni, viszont amit igen az izgalmas, szórakoztató volt, jó kis sorozat, csak nem Breaking Bad léptékben.
A legvégén a "poén"-ra érdemes odafigyelni, az jól sikerült. [ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
válasz Tasunkó #75555 üzenetére
melyik poénra gondolsz?
nekem az tetszett, ahogy kezeltek egyes karaktereket: simán kiosztottak bárkinek egy fejlövést a semmiből, ha épp eljött az ideje ...kiscsajt mondjuk sajnáltam: azt hittem, hogy ő túl fog élni és a családból lesz 1-2 áldozat "Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
mephi666
nagyúr
válasz totron #75557 üzenetére
...az, hogy képes volt itt-ott meglepni: nem az volt, mint a sorozatok 99%ánál, ahol azonnal megmondod, hogy "x y és z alapszereplők, ők tuti nem fognak meghalni, így kár értük aggódni pont emiatt nagyon sok helyen tét nélküli fingreszelés megy évadokon át, ahol kb semminek nincs tétje... itt ez más volt "Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Frod
addikt
válasz Atomgeszi #75546 üzenetére
"A történetben van tanár diák viszony?"
Dehogyis, semmi ilyesmi. (De ha ilyesmi érdekelne, akkor moziban épp van ilyen.)
Ez egy komédia, kb a mai generáció "Skins"-e. (Vagy Euphoria mínusz drogok)
Az első két szezon jópofa, a harmadik gyengébb, a negyedikért totálisan kár volt.Do you see the white shadow?
-
Tasunkó
senior tag
válasz mephi666 #75556 üzenetére
Ozark spoiler, a végén
a kissrác, aki egyedül tiszta maradt közülük, legalábbis lélekben, az lőtte le a magánnyomozót az urnával. Illetve nyitva hagyták hogy kit lőtt le, így elméletileg lehet hogy az apját lőtte le, csak ezt hinni amolyan önámítás. Jah, a kiscsajt én is, abban reménykedtem hogy megússza és ez inkább a hátránya volt a forgatókönyvnek, hogy a szereplőket nem próbálta megmenteni. Kérek egy számot a jútútú. Európai macskakilátókő Nugáton a helyzet változatlan
-
Ragnar_
addikt
válasz fecaga21 #75551 üzenetére
A Fargo is elég jó, ha a film és a stílus tetszett szerintem érdemes tenni vele egy próbát, ha nem volt még. Annyiból más, hogy minden évad egy külön sztori. És plusz egy az Ozarkra. Esetleg Narcos, bár az megtörtént eseményeken alapul, de azért nem doku.
[ Szerkesztve ]
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
Pitterix
őstag
francia alvilág, vérengzés, akciók, árulás, zsarolás, gyilok hegyek és egy 40kilós kiscsaj legyak mindenkit.
A vérprofik néha találnak, néha nem. Van, aki egy lövéstől kámpecc, bárhol is éri a lövés, van, aki kap egy sorozatot, s éli világát..
A közepes alatt egy picivel, de még éppen nézhető."Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
Pro Koryak
addikt
válasz Pitterix #75564 üzenetére
"és egy 40kilós kiscsaj legyak mindenkit"
Hát pont nem, igaz csak a 4. résznél vagyok.
Nem mintha pl. a jonwikk jobb lenne a maga nevetséges akcióival...Gondolom NF-en nézted, esetleg a Sky High a témánál maradva, alvilág, vérengzés, 40 kilós kiscsaj, de baromi jól áll neki a szerep. Jóval komolyabbra van véve.
-
fecaga21
senior tag
Ha már akkora sláger, úgy döntöttem elkezdem a Trónok harcát. Kíváncsi vagyok, hogy szerintetek magyar szinkronnal milyen?Általában feliratosan szoktam nézni sorozatokat, a Better Call Saul-t csak azért kezdtem szinkronnal, mert úgy volt fent online, bár Gus, és Mike hangja elég kiábrándító. A Trónok harca első két részét megnéztem angolul, de valahogy nem jött be így, aztán még elég hosszú lesz. Szerintetek milyen a magyar szinkron?
-
Pitterix
őstag
válasz fecaga21 #75566 üzenetére
Igen ott.
Félreértés ne essék, szeretem az ilyen filmeket.De, hogy szinte alig tud verekedni, aztán a börtönben magától megtanul, majd kinn simán ellenfele minden alvilági gengszternek, azért kicsit sok volt. Aztán, hogy kemény vagyok, mint állat, majd a következő percben nyüszögök, sírok. Valahogy nekem nem passzolt a kettő.
De végignéztem, mert érdekelt, ezen nem tetszési index ellenére."Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
Atomgeszi
veterán
Köszi! Nem, pont az ilyet akarjuk elkerülni.
Akkor lehet, hogy rápróbálunk, az már megszokott, hogy nagyon kevés sorozatnak van jó lezárása.Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
mephi666
nagyúr
még senki nem írt róla: Gentlemen (pedig már 5 napja kint van)
fél rész után azt mondom, hogy ez krvajó lesz Guy Ritchie visszatér oda, amihez ért... Vinnie Jones meg hirtelen sokat öregedett
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
mephi666
nagyúr
-
mephi666
nagyúr
válasz Bazsi1987 #75573 üzenetére
pár szituáció adja nagyon magát, de ettől függetlenül nagyon jó remélem végig ez a szint lesz jellemző, amit az 1. rész mutatott
pl a végén 2 opció volt a csirkés jelenetnél: vagy felfordul a sok kokótól és az öcskös töri ki idegből az uzsorás nyakát... vagy felbátorodik és megy a puskáért "Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
mephi666
nagyúr
válasz bagyulajuve #75575 üzenetére
...akkor nézd meg gyorsan a 4. részt is
-
lemmy9
őstag
A régi Sógun megállja a helyét manapság? Szívem szerint azt választanám. Vagy gáz?
Szerintem!
-
radi8tor
MODERÁTOR
Mai adag Cortana cukiság:
⭐ Stella
-
Tasunkó
senior tag
válasz lemmy9 #75578 üzenetére
Megvárom amíg kijön az összes, de mai mozitól már a hajánál fogva sárban húzott visító Andzsinszan-t várom el. Persze majd kiderül hogy teljesítik-e a rendelésem, a Scorsese Némasága által felfestett mocskos japán középkorra.
-
mephi666
nagyúr
válasz bobalazs #75581 üzenetére
lehet, de fiatalabb sem lett ezidő alatt karakterét viszont szokás szerint jól hozza... Samy Naceri hasonló korú és ő tényleg elég rosszul öregedett
-
Tasunkó
senior tag
válasz mephi666 #75582 üzenetére
Meg is érdemli. A Taxi egy rettenetes 5-pontos, gagyi amerikai filmmajmolás. Onnantól lett Luc Besson, a franciák Árpa Attilája, és gyásznap is, mert az időtájt halhatott meg az a személy, akitől Luc Besson lopta a tudományát, amivel az emlékezetes filmjeit készítette.
Van egy tutitippem, hogy Luc Besson már sosem csinál jó filmet, ha megfeszül se.Kérek egy számot a jútútú. Európai macskakilátókő Nugáton a helyzet változatlan
-
mephi666
nagyúr
válasz Bad Pritt #75583 üzenetére
jó, hát ő meg 70 fölé érve elkezdett elég durván átalakulni
...ez a Gentlemen viszont zseniális 2 rész van még hátra és úgy érzem most jönnek majd a csavarok oda-vissza érezhető, hogy Guy Ritchie a Snatch-et érezheti a saját mesterművének, mert előveszi a kedvelt témáit/motívumait... engem nem zavar, mert ezek a helyükön vannak itt is
#75584: az 1. rész még szerintem rendben volt... a folytatásokban viszont egyre inkább elgurult a gyógyszere hollywood meg nem volt rest lemásolni az amerikai taxi-val és meglovagolni a sikerét (asszem az volt az, ami ny-ban játszódott és egy kövér néger nő alakította a főszerepet )
...ami viszont tetszett tőle, az a Becsületkódex (habár a balhés magánéletét tekintve lehet nem sok színészi tehetséget kellett ebben villantania)
[ Szerkesztve ]
-
Tasunkó
senior tag
válasz mephi666 #75585 üzenetére
Azóta hiszek az UFÓkban, hogy polgártársaimat nyilván megdelejezték, hogy meg bírták nézni. Az 1-ben is valami rettenetes német jellegű humor volt, infantilis karakterek, óvodás mélységű autóimádat, és a Ponyvaregényből lopott zene.
Ez a csávó talán színész se volt, ne haragudj meg, de az a film is 5,4 pontos. Nem szeretem a francia filmeket, de ennél még ők is tudnak jobbat.[ Szerkesztve ]
-
-
madgie
titán
válasz Tasunkó #75586 üzenetére
Egy tökéletesen habkönnyű francia rettenet volt, de jobb, sem rosszabb. Infantilis? Az. A De Funes filmek nem voltak azok? Pont azt a korszakot idézte meg, amikor még senki nem vette ennyire véresen komolyan magát.
"Ponyvaregényből lopott zene"
Még ha Tarantino komplett munkássága nem a nyúlásokon alapulna...
mephi666: mai szemmel biztos sz@r lenne[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
válasz madgie #75588 üzenetére
...ja, 25+ éve, tizenéves fejjel az 1. rész szerintem teljesen oké volt
#75590: vele még annyi szerencsém volt, hogy az independence day és godzilla idején voltam tizenéves, a day after tomorrow-ra már 20+ lettem és az rettenetesen fájt
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
...több, mint korrekt Guy Ritchie meg lássa be végre, hogy ez neki a hazai pálya... ebben a témában egyszerűen nem tud komolyabbat hibázni... vannak rendes karakterek, emlékezetes jelenetek... nem mondom, hogy jöjjön 2. évad, mert hiába lehetne építgetni hozzá, ez így elég magas szinten végig pörgött és lenne szabad n+1 évad hozzáfoltozásával ellaposítani... ...viszont más színészekkel, más karakterekkel simán hozhatna új gengsztersztorit, így minisorozatban tálalva
-
k-adi
nagyúr
válasz Pitterix #75564 üzenetére
Párizsi alvilág
Furies (2024)Ledaráltam én is gyorsan, valóban van pár marhaság benne, de pörögnek az események és ha a néző el tud vonatkoztatni a fiatal vékony rambó csajszitől (aki ugye a főszereplő... Lina El Arabi) akkor kibírható.
Az akciójelenetek megvannak, brutalitás is épp elegendő ami kell a történethez. Persze most is sokszor kifogyhatatlan fegyverek vannak - ezt a jelenséget nem tudom mikor fogják leküzdeni a filmiparban, ha egyáltalán valaha (majd a távoli jövőben amikor lézer/energia fegyverek lesznek a mindennaposak)Mivel olyan sokat nem tudok, akarok írni róla, ezért kárpótlásul itt egy menő kép évad közepéről:
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest