Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Louro

    őstag

    válasz Yodamest #59536 üzenetére

    Engedd el. Most a hype mondatja veled. De valószínűleg nem fogod elővenni 5 év múlva. Előbb előveszed a Love, death and robots első évadát, mint ezt szerintem.

    Én is elkezdtem ezt az Arcane-t. 2 rész után kicsit beesett sok munka. Azóta meg várom, hogy újra elkezdjem, de nem bírom magam rávenni. Nem kapott el a gépszíj. Pedig imádom az animékat, ezt a stílust. DB, HunterXHunter, One Piece, .... .

    Annyira érdemes lenne kigyűjteni, hogy ki melyik sorozatot mire értékelte. Szerintem érdekes dolgok esnének ki. Ráadásul sokan mára teljesen másképp értékelnék.

    Mess with the best / Die like the rest

  • Yodamest

    addikt

    válasz Louro #59553 üzenetére

    Egy sorozatot sem veszek elő újra, ha egy mód van rá, annyi néznivaló van, szeretem inkább az új élményeket. A hype számomra nem létezik, valami vagy tetszik vagy nem, nem tudom magam megerőszakolni azzal, hogy "hát de mennyi mindenkinek bejön" stb. ez nem így megy, legalábbis nálam. (lehet van aki be tudja magyarázni magának) Én ebbe a sorozatba is abszolút fenntartásokkal kezdtem bele, a játék adaptációk borzalmasak szoktak lenni, szóval nem volt hype.

    A Love, death nem annyira jött be, voltak jobb részek és rosszabbak, de összességében a 2 évad nem volt egy maradandó élmény, inkább jó ötletek voltak benne, amiket egy egész estés filmben szívesen megnéznék, de így 10-15 percben kevesek voltak nekem.

    Te szintén a 2. részig jutottál, az nagy vízválasztó, utána indul be az egész. De akik mondjátok, hogy nem jó meg valószínű nem jó azt figyeltem meg, egyikőtök sem nézte végig, pedig nem sok rész, olyan embertől aki végig is nézte nem hallottam még rossz véleményt. Szerintem ha végignéznéd, te is elégedetten csettintenél. (bár sokan utólag már nem tudják beismerni, ha valami mégis jó, tapasztaltam már)

    [ Szerkesztve ]

  • Miklós315

    aktív tag

    Hype...

    Arcane. Nem létező háttérhez kitaláltak egy sztorit, karaktertörténeteket, animációs stílust, zenéket, stb. Ügyes, profi. Látszik, hogy érdekelte az alkotókat, hogy minőségi legyen.
    Ezzel együtt, mégis középszerű összhatást nyújt: klisékre épülő karakterek (nincs komplexitás, csak a szokásos-ezért-unalmas "dráma"), konfliktusok (szintén felszínes, "változatok egy témára"), végső soron az évad csak egy "pilot" történések szempontjából (tipikusan trendi "az első négy évad felvezeti a naaaagy hatalmas fordulatokkal és drámával teli történést, amit levezet még három unalmas évad, mire elkaszálják" megközelítés).
    Ami miatt végignéztem, a hangulat (zene, és leginkább a steampunk-mágikus-biotech kutyulmány környezetben nagyon ütősen kivitelezett látomás-víziók (Jynx), ezek lehengerlően festenek, csak rövid etapokként kis részét adják az egésznek). Ezek együtt nézették, de nem nyertek meg rajongónak (ez minimum, nem kiemelkedés, kéne legyen a tonnaszám öntött termékeknél).
    Amit viszont sejtek, hogy miért rajonganak érte: marketing-maxolás keretében, patikamérlegen kiszámolt elemek vegyítése. Jynx a húzókarakter (ahogy olvasom, mindenhol ez jön le), ő meg maga a paradox álom: cuki-elveszett, szánnivaló kislány, egyúttal pedig egy megveszekedett agresszív ördögdémon-nő, vagyis az ösztönök teljes letámadása animált kivitelezésben.
    Silco a meg nem értett bűnöző, aki az élete áldozata, egyszerre brutális és vajszívű...
    A többi karakter sótlan egydimenziós töltelék.
    A karakterek inkább sodródnak, mintsem alakítják a történéseket. Passzív cselekmény passzív befogadása (nem kell túl sokat agyalni a látottakon)... Wall-E beájulna.

    Love, Death and Robots. Dettó. Felszínes klisék, trendi tematikák, maximum külcsíny.
    A Black Mirror első két évada kenterbe veri ezt az üres gyerekmesét.

    Full Metal Alchemist. Szappanopera. Nyáladzás, üres kószálás (filler-széria), a háttér-szál elpazarlása (volna benne potenciál, de csak díszlet szintjén maradó blöff).

    Abszolút túlhájpolt középszer mindegyik, egy-egy markáns pozitív jeggyel fűszerezve.

    Csak azért, hogy hozzátegyem a magamét a felmerült "mindenkinek tetszik, 95%-nak bejön, stb." mozzanatokra, mint +1 adat a statisztikában. :R

    "Szerintem."

  • Yodamest

    addikt

    válasz Miklós315 #59555 üzenetére

    Értem mit mondasz, de kérdem én, akkor már az is baj ha a megfelelési kényszer miatt, egy patikamérlegen grammra kimért, tökéletességre hajazó művet állítunk elő? Ha valami szimplán rossz az a baj, ha valami túl pedáns akkor meg az? Szépen levezetted, de gyakorlatilag bármilyen filmet le lehet húzni szép monológokkal és eszmefuttatásokkal, ettől még az imdb és metascore, illetve neten kint lévő többszáz kritika, videokritika nem fog változni.

    Nem a véleményed kritizálom, de én a nagy számok embere vagyok, magánvéleménye mindig lehet és lesz valakinek, aminek objektíven hinni lehet az a több ezres statisztikák.

    A black mirror vitán felül zseniális, de arról mindenki azt is állítja úgyszintén. (aki látta is)

  • la_cc

    addikt

    válasz Yodamest #59548 üzenetére

    Nem mondom, hogy nincs igazad, de különbözőek vagyunk, nem mindenki nyitott mindenre. Kicsit extrém kifordított irányból megközelítve a gondolatodat: ennyi erővel, addig nem tudhatja az ember biztosan, hogy nem a saját neméhez vonzódik, amíg ki nem próbálja... :P :DDD

    Mindenestre elnézést kérek a "szemét" jelző miatt, valóban nem így kellett volna megfogalmaznom. :R

    [ Szerkesztve ]

    ~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~

  • paatrick

    őstag

    válasz Yodamest #59556 üzenetére

    Nem hiszem hogy a Black Mirror zseniális, vannak benne jó részek meg tök gagyik is.

    Az értékeléses oldalakról meg csak annyit, hogy abban se lehet bízni.

    Az élőszereplős rétestészta amerikai sorozatokon nevelkedett nép simán megmondja neked hogy a Squid Game a legjobb sorozat. Közben csak annyi a helyzet hogy Ázsiában sokszor 1 évadra írják a sorozatokat így normális ritmust ad bele és pörög. Állítom neked ha USA netfix gyártja le akkor ebből 3 évad lett volna és mindjárt elvész a különlegesség. Mint ahogy a szolgálólány meséje, westworld, is totál agymenéssé változott. Bár a nagy pénzrablást nem láttam de ahogy elolvastam szerintem nincs benne 5 évadnyi történet mégis ennyire húzták azt is.

    Ugyanígy a nyugati Disney meséken szocializálódott közönség isteníti az Arcane-t mert nem tudta elképzelni hogy egy komoly történetet "mesében" is lehet készíteni. Pedig animében azért van abból is, csak az "fúj anime".

    6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯

  • Yodamest

    addikt

    válasz la_cc #59557 üzenetére

    Igen egy hasonló példa már megfogalmazódott bennem is, már vártam, hogy mikor merül fel. :DDD

    Nyilván egy filmet megnézni nem ugyanaz, mint a szappant leejteni, előbbit kicsit egyszerűbb abszolválni. Persze én is a saját szemszögemből beszélek, mert én kimondottan öhm nyitott és érdeklődő jellem vagyok, ezért sincs sok szabadidőm, vagyhát mindig úgy érzem, hogy nincs mert túl sok minden érdekel, mindent szeretek kipróbálni.

    A legtöbb ember hogyan néz filmet? netflixen odakapcsol valamire, ami a leírás vagy előzetes vagy csak borító alapján felkelti az érdeklődését és megnézi. Én ezzel szemben nem azt nézem csak, ami felkelti az érdeklődésem és az én elvárásaimnak megfelel, hanem mindent ami globálisan elismert. Nem szeretem a kosztümös drámákat de ha van egy kosztümös film, ami mindenki szerint 10/10 akkor meg fogom nézni, nem szeretem a westerneket, de ha kijönnne holnap egy, ami megrengetné a világot és 9.4 ponton állna imdb-n, akkor megnézném azt is.

  • Yodamest

    addikt

    válasz paatrick #59558 üzenetére

    "Ugyanígy a nyugati Disney meséken szocializálódott közönség isteníti az Arcane-t"

    Ehh, nem. Nem jó a logikád olyan szempontból, hogy nem lehet embercsoportokra fogni azt, hogy valami jóra van értékelve. Animéknél én rendszeresen megkapom, hogy hát azok biztos azért vannak jóra értékelve, mert az ázsiai 16-évesek felhúzzák a statisztikát. Ez nem igaz.

    Korábban pont az ilyen viták miatt linkeltem már egy arcane nézettségi statisztikát, itt van újra, látható, hogy a nemek, korosztályok között nincs nagy különbség, egyáltalán nem határolható be azzal, hogy a "gyerekek szeretik" és ezért áll ennyire jól. Ezt mindenki szereti.

    A squid game kerek 8 ponton áll, nem állítja senki, hogy a legjobb sorozat, pont olyan, mint a statisztika mutatja, nekem nagyon tetszett is, de láttam már jobbat az is igaz, szóval reális ott is az értékelés. A pénzrablás valóban megfáradt kissé az 5 évad alatt, de mindazonáltal egy nagyon kellemes, egyedi élményt hagyott maga után, abszolút korrekt volt az is, voltak nagy pillanatai, utolsó főcímdalnál azért fájt a szívünk, hogy utoljára csendül fel és ez sokat elmond.

    [ Szerkesztve ]

  • paatrick

    őstag

    válasz Yodamest #59560 üzenetére

    Ebből a grafikonból pont azt olvasom ki hogy a geek férfiak értékelték és nézték a legtöbben. 11 éves a játék, a 18-44 pont ez. Tök mindegy lenne hogy a 45+ nők 4 pontra értékelnék mivel a statisztikában nem tudna befolyásolni.

    Nekem pont van 36 éves nő ismerős aki nézte mert a netflix feldobta, az elején nagyon hypeolt hogy nagyon jó nézzzzzem, aztán a végére elintézte annyival hogy "jó volt", kész.

    Arról megint értekezhetnénk hogy az értékelés ezeken az oldalakon kb 7-10 közötti pontokban mérhető. Ami megint gáz. Ott a Witcher S2E1, semmi nem történt benne, egy meseátirat, se csata semmi, és 8,8-on áll. :DDD
    Szóval a "jó volt"-ra simán rádobnak egy 9 pontot. Ami 10-es skálán röhejes.

    [ Szerkesztve ]

    6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯

  • Miklós315

    aktív tag

    válasz Yodamest #59556 üzenetére

    Nem tartom sokra a "kritikusokat" általában véve. Ma nagyon ritkán futok bele olyan kritikákba, amik hosszan, mélyen elemeznék az adott filmet/sorozatot, sokkal jellemzőbb a meghatározott karakterszámban ledarált felszínes - legfeljebb két mozzanatra kitérő - ítélet, ami vagy jó vagy úgy jó, hogy nem jó (hibák halmozása után "ajánlással" záródik).
    Néha, sokkal ritkábban előfordulnak teljesen megsemmisítő kritikák, de ez is általában valamely adott érzékeny téma (politika, identitáskérdés) kapcsán megszólaló markáns mű esetében (szóval objektivitás, függetlenség kamu).

    Véleménye meg mindenkinek van, ahogy nekem is. Nem az a baj, hogy ez ennek, az annak tetszik/nem tetszik, hanem teljesen unom ezt a felszínes, profitutánrohanó tömegtermelést, amit "szórakoztató művészetnek" csúfolunk. És az erre megélhetési iparként ráépülő "kritikai" létet (nem nyújt többletet, fel sem fed, csak promotál, marketingel, "sajtótájékoztat" - megrendelésre(?). Ráadásul megfigyelhető, hogy egy kritika="összes" kritika, azaz ugyanazt olvasod adott műről mindenhol, még a bekezdések is egyeznek (legalább kevernék a felépítést).
    Na, mindegy, ezt csak adalékinfóként, háttérnek. :)

    Patikamérleg.
    Ez sem önmagában gond, hiszen a profizmus nem baj. A baj az, amikor a külcsínt maxolják pszicho-szociális-marketing alapon, produceri érdekeknek megfelelve, a művészet (szabadon engedett fantázia-megoldások, stb.), a tartalom (mélység), gondolatok meg megsínylik, nekik már nem jut hely, mert a biztonsági játék (for profit szórakoztatóipar) korlátoz.
    MAGÁNVÉLEMÉNY ez is: továbbá kicsit aggaszt az a felismerhető agypestis, ami tombol a termékáradatban (társadalommérnöki attitűd), amihez a termék csak hordozó eszköz, önmagában lufi, kuka (erre konkrét példa: Sex Education - patikamérleg karakterek, témák, jelenetek, + propagandacélzat által maga alá gyűrt "barátok közt"-széria / ennél kreatívabb ugyan, de a "frencsájz-volt" miatt átlátszóan ugyanezért létező Euphoria is hozható). Negatív hangú, ön- és közbizalmatlanságot erősítő, bomlasztó-elbizonytalanító, értelmetlenséget és relativizmust propagáló tucatkacatok sorjáznak mindenhonnan (filmek/sorozatok követhetetlen mennyiségben készülnek egykaptafa narratívával).

    Az Arcade illik e sorba: halál, pusztító ármánykodás, erőszak, önmarcangolás és meghasonulás, ellentmondásos tettek (következetlenség), etika nuku, csak egy kizökkentő feeling lengi be, ami látszólagos sajátosságában (nem!, hiszen pl. ott az Euphoria fura látvány-hangkörítése, LD&R, stb.) odavonzza a "bogarakat a fényhez", és nem igazán tölti fel őket(?), inkább időt rabol...

    "gyakorlatilag bármilyen filmet le lehet húzni szép monológokkal és eszmefuttatásokkal"
    1. valószínűsége abban rejlik, amit tisztáztunk: ízlések és pofonok.
    2. szép monológok és eszmefuttatások alatt én nem negatív értelemben vett blablát, hanem érveket gondolnék, az meg miért gond, ha valakinek vannak érvei...? Tetszett, mert.../nem tetszett, mert...

    Nem meggyőzni akarlak, csak nem ismerjük egymást, így egy poszt alapján nehéz elhelyezni a másikat a "térképen" :)

    [ Szerkesztve ]

    "Szerintem."

  • Yodamest

    addikt

    válasz Miklós315 #59562 üzenetére

    Mi már "vitáztunk" anno akkor talán a hang nélkül 2 volt terítéken, persze sok más is belekeveredett már akkor is, ahogyan kell. :)

    A kritikusokkal kapcsolatban:
    Teljesen érthető amit írsz, éppen ezért fontos, hogy ebben a hatalmas információs sztrádán amiben vagyunk, megtudjuk szűrni a forrásokat és megtaláljuk a hiteles alakokat. Én a sávval szemben csatornát szoktam hallgatni, több mint 1 órás kibeszélőket csinálnak a tartalmakról és jó intellektusú a két beszélgető fél, ajánlom őket. Nekik feltétel nélkül tudok hinni, de a tapasztalataim is igazoltak már, akár az ő ajánlásukra néztem valamit, akár utólag hallgattam meg a kibeszélőjüket, mindig egyet tudtam érteni az elhangzottakkal. Még ott van videodrome Gábor csatornája, ő is ezért nem kis tapasztalattal és szakmai múlttal rendelkezik filmek terén és igyekszik annyira objektív maradni amennyire lehet még akkor is, ha tőle távol áll az adott műfaj. (ezt be is vallja rendszerint) Most ez csak az én két példám, akikből ki lehet indulni, de fontos, hogy mindenki találja meg a maga hiteles forrását.

    Sex Educationt éppen mostanság nézem, jó persze megfelelni akar, meg igényt kiszolgálni, de hétköznap estékre élvezhető kis könnyed sorozat, ennél is értem miért mondják jónak, nem mennék szembe itt sem a globális értékelésekkel, tök rendben van. Sokszor csak azon múlik mennyire vagyunk kekeckedősek, én amiben látom a pedáns odafigyelést, az igényességet, annál nem keresem direkt a hibákat és a különféle hátsó szándékokat, gondolatokat, csak élvezem. Ahol azt látom, hogy a készítők is csak hamar túl akartak lenni rajta, látom a "jól van az úgy" hozzáállást ott nyilván én is sokkal kritikusabb vagyok. A szóban forgó sorozatoknál ez a "jól van az úgy" hanyag hozzáállás nem áll fenn a legkisebb mértékben sem.

    [ Szerkesztve ]

  • Miklós315

    aktív tag

    válasz Yodamest #59563 üzenetére

    Ezt a sávval szemben-t nem ismerem, ránézek. Köszi.
    Vdrome nem igazán "kritikus", max a fent írt felszínes értelemben. Inkább filmkedvelő (aki melóját tekintve kötődik a témához is, de ettől még nem meggyőző nekem sok film esetében).

    A háttér, hibakeresés témához: nem direkt keresem, de ha szembejön elkönyvelem. A műveket meg kontextusában (alkotók, időzítés, tematika, stb.) tudom csak nézni (nem tudom mesterségesen elvonatkoztatni ezektől, de nem is akarom).

    "Szerintem."

  • Louro

    őstag

    válasz Yodamest #59554 üzenetére

    Én nem mondtam, hogy nem nézem meg, de azért illene már a 2. résznél valaminek húznia az embert. Ennyi erővel nézzem a Paula és Paulinát, mert a 13. évadtól indul be igazán.
    Én nem fikáztam az Arcane-t, csak most az a friss és az a trendi. Aztán majd szépen kikopik a fejekből és csak egy kellemesen eltöltött pár óra marad a jövőben, mert addigra ledaráltunk újabb 20 másik sorozatot. Durván faljuk a sorozatokat.
    A Love, death and robots-ra pedig direkt írtam az első évadot.

    Persze lehet engem is be fog szipkázni, csak rá kellene vegyem magam, hogy újra elkezdjem. Csak még itt a The expanse 6. évada és a Sex education 3. évada. Ezutóbbit valamiért kihagytam, de nagyon vicces sztori és elég erősen nosztalgikus sok helyen :D

    Mess with the best / Die like the rest

  • Yodamest

    addikt

    válasz Louro #59565 üzenetére

    Azért mondtam is, hogy a 2. rész a vízválasztó, mert ennél a sorozatnál tényleg az, van egy "beindulási pont", ami nem minden sorozatnál van, van ahol teljesen lineáris az építkezés, de itt a 3. részben történik meg. Szóval 2 rész nem rész. :)

    Amit írsz, hogy csak emlék marad, jó hát igen, nyilván, mint minden, a mai felgyorsult fogyasztásban a dara megy ezerrel, minden után lesz más és az után is lesz valami más.

  • nubreed

    veterán

    Witcher 2. évad

    4 részt láttam eddig és nekem nagyon tetszik. Én sem a CGI-ben nem látok kivetni valót se semmiben. És nem a hype beszél belőlem, még csak a trailerét se láttam a 2. évadnak, összvissz annyit tudtam, hogy lesz decemberben. Szerintem egyáltalán nem unalmas, sőt örülök is neki, hogy nem egy akciódús hentelés az egész, ez így sokkal jobb szvsz. Amikor meg akció van, az nagyon igényesen van kivitelezve.

    We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

  • trialboj

    őstag

    Sziasztok, milyen általános sorozatot tudnátok ajánlani, mondjuk kajáláshoz? olyasmire gondolor mint a modern család, vagy scrubs, persze a kettő nincs egy lapon, az egyik az alja a másik a teteje annak amit keresek :D

    "Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

  • paatrick

    őstag

    válasz trialboj #59568 üzenetére

    Ha nem riadsz vissza a régebbiektől. A dadus - valamelyik adón megy délelőtt néha elkapom, eddig minden rész tetszett :D

    [ Szerkesztve ]

    6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯

  • k-adi

    nagyúr

    válasz Miklós315 #59555 üzenetére

    "Amit viszont sejtek, hogy miért rajonganak érte: marketing-maxolás keretében, patikamérlegen kiszámolt elemek vegyítése"
    Tehát profizmus röviden. Legalábbis ez az valamilyen szinten, amivel nincs baj.. sőt. Ha tudják mi kell a célközönségnek, és sikerül is átadni úgy ahogy elvárják, akkor siker: deliver-profit
    Nem minden filmnek, sorozatnak kell nagy világmegváltó kérdéseket megválaszolnia, sokszor elég ha a meglévő elemeket jól kapcsolják egymáshoz. És pont itt bukik meg a logikád a válaszodban, mert egy alapvetően szórakoztató termékben olyat keresel, ami sokszor nincs ott, de attól még lehet jó, és jelen esetben elmondásod szerint is jól kimatekozták az elemek vegyítését, tehát láthatóan odafigyeltek, ami profizmusra utal. (az olyan extrém látványos dolgokat nem is említem, mint a "nagyon ütősen kivitelezett látomás-víziók (Jynx)" és társai..)
    OIvasva a kommented kicsit olyan érzésű, mintha magaslóról oktatnál, legutobb ilyet a féléve innen kikopott V esetén éreztem, hogy soha semmi nem volt elég jó, csak 1-2 elvont művészfilm meg korábbi klasszikusok..... de lehet el kéne fogadni, hogy új korszak van, hívd akár netflix korszaknak, és változnak az ízlések és a komolyabb művek sokkal jobban háttérbe szorulnak, de attól még a lazábbak nem "szarok".
    Ettől függetlenül valószínűleg olyan sorsra jut majd, mint az általad is említett Love, Death and Robots, de én pl. arra is jó emlékként gondolok vissza mégha elég mindfuck epizódok is voltak benne, viszont azt mindenféleképpen értékelni kell, hogy egy moba játék adaptációja alapján egy totál új/más világot felhúztak és egész jól működött is.

    "Jynx a húzókarakter"
    + Vi

    "A többi karakter sótlan egydimenziós töltelék.
    A karakterek inkább sodródnak, mintsem alakítják a történéseket. Passzív cselekmény passzív befogadása"
    Leszámítva, hogy az összes karakter kisebb-nagyobb karakterfejlődésen megy keresztül (J, Vi, Silco, Ekko, Cat, stb.), valóban lehetne pár izgalmasabb, de bizonyos karaktereknek nincs is más lehetőségük, mint sodródni a környezet/storyban meglévő helyzetük miatt, így ezt negatívként felhozni nem mindig fair (az összes karakter ellen általánosságban)

  • k-adi

    nagyúr

    válasz paatrick #59558 üzenetére

    "Közben csak annyi a helyzet hogy Ázsiában sokszor 1 évadra írják a sorozatokat így normális ritmust ad bele és pörög."

    Igen, ennek valószínűleg nagy szerepe lehet, és ezért is nézek mostanság egyre több koreai sorozatot, mert egyszerűen kevesebb a tökölés a rövidebb évadok miatt, annak ellenére, hogy pl. az említett SG-ben is volt jó pár időhúzás, mégse volt annyira fájdalmas

    "westworld, is totál agymenéssé változott"
    Sajnos.. illetve igaz, hogy a Money Heistban (nagy pénzrablás) valóban nincs benne 5 évadnyi, emiatt kicsit haragszom is rá

  • Rigormortiis

    addikt

    Állítólag van a Black Mirrornak egy interaktív epizódja is, ami a 4 és 5. évad között van, de nem találom Netflixen. Vagy nálunk nem is elérhető?

    Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 5, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled

  • Rigormortiis

    addikt

    válasz k-adi #59573 üzenetére

    Tudom, ezt ezt a keresőbe írva csak a sorozatot hozza fel és más interaktív filmeket.

    Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 5, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled

  • Miklós315

    aktív tag

    válasz k-adi #59570 üzenetére

    ""Jynx a húzókarakter"
    + Vi"
    Jynx eljut valahonnan valahová, a sztori szerint tétje van annak, hogy sikerül-e ide vagy oda vonzani, végül a saját útját választja ("Silco és Vi közül egyik sem")
    Vi ezzel szemben Vi-ként indul és fejezi be (egy tank, míg Jynx mágus/lövész = "fejlődik"-analógia)

    "Leszámítva, hogy az összes karakter kisebb-nagyobb karakterfejlődésen megy keresztül...de bizonyos karaktereknek nincs is más lehetőségük..."
    Nem éreztem, hogy elmozdultak volna. Vi nem változik, megy előre, Jayce-t passzívan benyeli a korrupció (felfalja a politika), de sem észben, sem etikában, sem sehogy nem fejlődik, még a maga motivációját/álmát is elhagyja (a "támaszai": anyja, a prof pedig "rébuszokban ráhagynak" mindent). Viktor sem fejlődik, csak többet tudunk meg, ahogy több képernyőidőt kap (lehetne egy éles konfliktus, de elsunnyogják, mert majd egyszer később...). Mel is végig "szobor", pedig nála játszana a póker, de csak elvan (elvesztegeti a forgatókönyv - jó, persze, majd a harmadik évadban...). Heimerdinger is stagnál (amikor átmegy "segíteni", de szó nélkül vissza is fordul, mert "nem látták szívesen"... amikor kiszavazzák, némán ücsörög. statikus vicc a karakter). Caitlyn is kész van (olyan, amilyen). Stb.
    Az egész évad "kész van", Jynx-mágnes köré felhúzták díszletnek, őt magát eladva egy Harley Quinn 2.0-nak, közönség tombol, jöhet a következő etap.
    "Pilot-rétestészta."

    "Nem minden filmnek, sorozatnak kell nagy világmegváltó kérdéseket megválaszolnia, sokszor elég ha a meglévő elemeket jól kapcsolják egymáshoz. És pont itt bukik meg a logikád a válaszodban, mert egy alapvetően szórakoztató termékben olyat keresel, ami sokszor nincs ott, de attól még lehet jó"
    "OIvasva a kommented kicsit olyan érzésű, mintha magaslóról oktatnál"
    1. Nem oktatok, hanem van véleményem, és ezt megpróbálom nem benyögéssel, hanem indoklással (én miért gondolom így erről/arról) előadni, mert lehet(?).
    2. Oktatás: ne keverjük a profi sablontömegtermelést (üres pavlovi reflexek birizgálása csomagolásalapon = 1/3-ig töltött csillivilli chipses zacskó műzamattal vö. Túl a sövényen ;) ) a minőségi tartalomgyártással (ez utóbbiban van két jellemzőnél részletesebben megalkotott karakter, nem is egy, a párbeszédek nem csak locsogások, hanem hatnak a karakterekre, a környezetükre, a döntésekre, a történésre, az erőszaknak tétje van, nem csak filler-cool-feeling, a konfliktusok mélyre nyúlnak, haladnak valahonnan valahová, nem csak időtöltés-blöffök mellékszálként, végül neadjaég, értékek, gondolatok is felmerülnek, melyek mentén a néző a karakter(ek) felé közelíthet (azonosul, megérti, eltaszítja)... de ma a jó/rossz összemosása a szürke egyszínű árnyalatát ömleszti, így a "jó" karakterek csupa ellenszenves, elhamarkodott, impulzív alapú tettet hajtanak végre, a "rosszak" meg ellágyulnak, önellentmondásosak, így senki nem képvisel semmit, hiszen "a világ összetett"...).
    Igénytelenség nem érdem, csak állapot.
    3. Szórakoztatás és gondolkodás/tartalom nem kizáró ellentétet, hanem lehetséges közös halmazt jelenthetnek (alkotói szándék szerint, nézői befogadói elvárás szerint). Ha nem akarsz semmit, csak "szórakozni" (ez a felszínes üresség szinonimájaként értendő nálad (a kontextus alapján)?), akkor videoklip a műfajod. Nem kell várni sztorit, komplexitást, tartalmat, csak ritmusra képeket egymás után. ;)

    "azt mindenféleképpen értékelni kell, hogy egy moba játék adaptációja alapján egy totál új/más világot felhúztak"
    Segítek: "Nem létező háttérhez kitaláltak egy sztorit, karaktertörténeteket, animációs stílust, zenéket, stb. Ügyes, profi. Látszik, hogy érdekelte az alkotókat, hogy minőségi legyen." #59555

    [ Szerkesztve ]

    "Szerintem."

  • grizlisandor

    addikt

    válasz nitro16 #59539 üzenetére

    Mayor of Kingstown 2. évad berendelve.

    Egyre kíváncsibb vagyok a sorozatra! :)

  • Yodamest

    addikt

    válasz Miklós315 #59575 üzenetére

    "Nem létező háttérhez kitaláltak egy sztorit"

    Ebben még azért javítanék, mert nem érzem ezt így feltétlen igaznak. Mióta a lol elindult asszem 2009-óta, folyamatosan kapja a lore-t, a karakterek folyamatosan kapják a maguk kis történet-részleteiket, jönnek sorra a minőségi 5-10 perces átvezető videók, amikből egyre másra megismerhettünk már eddig is részleteket a lol világából. Szóval ez egy már a kezdetek óta építkező univerzum, az nem igaz, hogy a nem létező semmiből hopp kitaláltak most valamit, ennek elég komoly egy évtizedes előzménye van már.

    (és még lesz is bőven, pár éven belül érkezik a lol MMO ami, hát nem akarok nagy szavakkal élni, de elég valószínű hogy a wow 2004-es sikerét fogja újra elhozni a játékosok körébe)

    [ Szerkesztve ]

  • Bad Pritt

    nagyúr

    válasz Yodamest #59577 üzenetére

    Hát azokat az 50 IQ-s, x utálja y-t és ezért csatároznak böffentéseket lore-nak nevezni, amik köré látványos cgi filmeket kreálnak... merész. :D

    Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

  • la_cc

    addikt

    válasz nubreed #59567 üzenetére

    Úgy hogy a a játékkal nem játszottam és a könyveket sem olvastam, a story még így is egy követhetetlen katyvasz, de én is úgy láttam, hogy határozott előrelépés a 1. évad után és eléggé pozitívan csalódtam az évadban. :K

    Talán kicsit a hó néz ki szarul a hegyen, de ezt is csak azért vettem észre, mert itt írták a kollégák.

    [ Szerkesztve ]

    ~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~

  • Miklós315

    aktív tag

    válasz Yodamest #59577 üzenetére

    vö. StarCraft-tal ;)
    (ezt kifejezetten a "10+ éves lore-építésre", minden más figyelmen kívül hagyva a két játék tekintetében)

    [ Szerkesztve ]

    "Szerintem."

  • CharlieDrop

    veterán

    válasz Miklós315 #59575 üzenetére

    Nem tudom. Nem LoL-oztam sohasem. Nekem bejött a sorozat, mert toltam rá ezekre az okfejtésekre és csak élveztem. De kinek a pap ugye…

    Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

  • bobalazs

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz grizlisandor #59583 üzenetére

    Nem kispályás sori ez se, első két rész alapján ítélve.
    Billy Bob Thorntont, Tom Hanks is feltűnt, egy snittre.

  • paatrick

    őstag

    Vaják / Witcher S2

    Már vasárnap kiszenvedtem, eddig gondolkoztam hogy írjak-e róla, mert most én leszek a gonosz akinek semmi se jó ;]
    Szóval elöljáróban, nem olvastam a könyvet, nem játszottam a játékkal, de azért az évek alatt a popkultúrából ragadt tudás a világról. Meg mondjuk láttam sokszáz animét szóval talán be tudom emelni a dark fantasy történetet.

    Szerintem az első évad se volt egy nagy eresztés, főleg a kuszasága miatt simán tudtam azt mondani hogy ok ez most nem érdekel pár napig. Ebben a 2. évadban már szerencsére lineáris a történet, de még így is simán abba tudtam hagyni. Egyszerűen sokszor unalmas volt.
    Ezt leginkább annak tudom be hogy a készítők csesztek adni egy részt ahol legalább fél percre is elhelyezik a karakterek egy nyomorult térképen. Legalább tudná a néző hogy mi a franc az a "kontinens" ki merre van, egyáltalán mi a francért csatáznak egymással. Mert amúgy nem derül ki, mindenki ül a várában és mondogatja hogy majd elfoglalja ezt meg azt, meg ha "az" elfoglalja emezt akkor ő lesz a legnagyobb hatalom stb. De miért......... na azt már nem mondjuk meg.
    Történetben valami szörnyvadászós akármit vártam, erre kb az 1. részben volt ez és kész. Utána ilyen Xena/Herkules szintű "vadászat" van, 1-2 perc gyakorlatilag tét nélkül. Ami talán a sorozat legnagyobb hibája hogy nincs benne semmi meglepő. A "halottnak hitt" Yennefer is kb az első rész feléig halott, utána rávágnak és máris él. Na bumm. Vadászatban is bárkinek felmerült hogy itt Witcher vagy Ciri veszélyben van??? Ellenfél oldalon is mindenki halhatatlan, töltelék nyomi szereplőket lehet irtani és ennyi.
    Ha már szereplők és karakterek, hát az nincs. Talán az egész évad legröhejesebb jelenetei Ciri "próbái" voltak ami gondolom a karakterfejlődést szerette volna bemutatni. És akkor a witcherek, eddig azt kaptuk hogy a witcher az ilyen hűvös, emberi érzelmeket elnyomó, rancionális féllény akármi mint Geralt, erre megismerjük a többi witchert aki végig röhög, féltékeny, viccelődik, szereti egymást. Tökéletes ellentéte az eddig felépített képnek. Most akkor mi az igaz?
    Menjünk át kicsit a kreatív osztályra, ami jelenleg Hollywoodban azt jelenti hogy kitalálják melyik szereplő legyen néger. Biztos lehetett volna beleírni izgalmas sztorikat, jó párbeszédeket, ehelyett olyan monológok vannak benne hogy falnak mész.
    Most én leszek a rasszista genyó de menjünk már kicsit bele ebbe:

    Utánaolvasva Fringillának hogy milyen szerepe lesz a jövőben a wikipédiája szerint komolyan romantikus kapcsolat Geralttal és Geralt még bele is szeret??? Ezt bárki el tudja képzelni látva a sorozatot?
    És hogy még ne menjek messze a témától:

    Ennek a csórinak meg befestették a haját vörösre, mintha eddig nem lett volna elég megosztó így is :DDD
    És itt már az évadban felmerül a kettejük szerelmi kapcsolata, vagyis Tris felajánlja magát Geraltnak hogy nyomhatnának egy menetet de ezt most komolyan??? Hogy? Honnan?

    Annyit eddig is tudtam hogy játék/könyv alapján van Team Yennefer meg Team Tris, de most a sorozat alapján bárkiben felmerül ez a kérdés??? Nincs is kapcsolata a 2 szereplőnek, valójában Yeneferrel sincs semmi, csak beadták nekünk hogy lelki társak, de a sorozatban ebből semmi nincs hogy miért hogy.
    Jöjjön Ciri, akivel azért elég sokat foglalkoznak az évad alatt vagyis inkább csak van sok képernyőideje. Az első évadban azt mondom hogy egész furin nézett ki, viszont egyedi volt. Na most belőle sikerült egy Elza copycat-et csinálni:

    Nyilván a kreatívok megint azt gondolták hogy majd gondolattársítással letudjuk az egészet, a néző úgyis ismeri Elza karakterét, ez meg most ugyanaz, így nekünk nem kell semmit se csinálni. Nem is csináltak vele semmit kb az utolsó részig.

    Mivel a TV sorozat vizuális műsor, ezért azt gondolnánk hogy ebben is sok szép szereplő lesz hiszen azért átlagembernek könnyebb azonosulni egy szép karakterrel, akár szexi akár példakép oldalról. Na ez itt nincs. Nem is tudnék mondani hirtelen sorozatot ahol ennyire összevissza a szereplősereg. Férfi oldalon egyedül Henry Cavill akire úgy a csajok csorgathatnák a nyálukat, de nem tudják mert végig nyakig fel van öltözve. Többi férfi egyszerűen nem szép. Női vonalon ez egyedül Yennefer és kész. És felnézve a fenti 2 képre viszont tele kéne lenni szexi nőkkel a sorozatnak. Ciriben lenne potenciál, de ő meg egy krumplis zsák szexisségével rendelkezik egészen az utolsó részig.

    Ami még számomra hihetetlen hogy eltelt 16 rész és egyszerűen nem tudjuk hogy mi van. Miről szól a sorozat? Van egyáltalán főgonosz? Így viszont azt se tudom eldönteni hogy kinek szurkoljak (ha kell egyáltalán), értem hogy a sorozat címe Witcher így Geralt+Ciri páros lenne a fő, de miért? Mit akarnak és miért? A többi szereplő mit akar? Eddig nem derült ki.

    És akkor pár kiakasztó részlet még számomra: MIK EZEK A SZEMEK? Nem tudom mivel csinálták hogy kontaktlencse vagy CGI de valami borzalom. Hát mindenki akinek színes szeme van úgy néz ki mert egy gülüszemű mopsz. Nem érezték hogy ez baromi gázul néz ki és jobban kéne megcsinálni?
    A másik az indokolatlan csúnya beszéd. Nem értem miért kellett bele ennyi. Látszólag olyan helyzetekben is mondják amikor semmi értelme csak így "menőbb" lesz???

    Ennyi, kiadtam magamból. Lehet megtámadni hogy jó hülye vagyok mert nem értek semmit és majd a 6 évadban minden jól összeáll :P

    6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯

  • HUTCHDB

    nagyúr

    válasz paatrick #59585 üzenetére

    Hát mit is írjak erre… szívemből szóltál! :K

    " Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -

  • la_cc

    addikt

    válasz paatrick #59585 üzenetére

    Női vonalon ez egyedül Yennefer és kész

    Szerintem meg Yennefer randa, mint a kutyszar és még leggázabb alakítás is az ővé az S1-től kezdve... :DDD

    Én talán egyetlen egy kifejezetten szép nőt láttam a soriban, az fő varázslő milf vagy ki... ;]

    [ Szerkesztve ]

    ~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~

  • basaharc502

    aktív tag

    válasz paatrick #59585 üzenetére

    Ami még számomra hihetetlen hogy eltelt 16 rész és egyszerűen nem tudjuk hogy mi van. Miről szól a sorozat?

    Az első évadban egész végig ezt éreztem...A több, mint 1 órás részek így igazi kínszenvedések voltak...Ott akkor megfogadtam, hogy legyen is bármekkora a hype, egy percet nem vagyok hajlandó tovább nézni a sorozatból. Na jó hazudok..a második évad első 2 percét megnéztem, és az első a mű, vatta hó volt, amin már fogtam a fejem és offoltam is.

    Egyébként nem értem, ha téli jeleneteket forgatnak és nincs hó, akkor miért nem valami hó/jég készítő sz@rral próálnak meg az igazihoz hasonlót csinálni? Legalább a közeli képeken...távolban meg cgi. Gondolom téli jeleneteket azért téli hónapokban vesznek fel. Mire jó ez a lentről felfelé szálló vatta, ami már kb. 30 évvel ezelőtt is gázul nézett ki a filmekben. Ezt is belőni, úgy, hogy kinézzen valahogy nem két fillér gondolom...de akkor már mér nem hóágyú?
    Arról nem is beszélve, hogy farkasordító hideg van, de mindenki egy szál ingben mászkál... :W

    [ Szerkesztve ]

  • la_cc

    addikt

    válasz basaharc502 #59588 üzenetére

    Ez egy jó szívvel is erős közepes sori, amit a "Witcher hype" visz el a hátán. Szvsz teljesen felesleges a hó minőségét firtatni, mert nem lényeges elem.

    Ettől független persze elég gagyi, de hát ez van, még mindig sokkal jobb volt, mint az S1.

    ~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~

  • bagyulajuve

    addikt

    válasz paatrick #59585 üzenetére

    hmm
    én az első évaddal elvoltam, nekem pont tetszett a nem időrendiség
    viszont a karakter idegen színésznők eléggé lerontották az élményt és ennek hatására semmi kedvem a 2. évadhoz, sajnos túlnetflixesítették

    Resistencia eterna

  • la_cc

    addikt

    válasz bagyulajuve #59590 üzenetére

    Pedig jobb az S2, nézzél bele az első részbe nyugodtan. :K

    ~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~

  • nubreed

    veterán

    válasz la_cc #59587 üzenetére

    Az engem is zavar, hogy szinte az összes nő ronda ebben a sorozatban. Dehát a szépség szubjektív ugye.

    We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

  • Ellia

    addikt

    válasz paatrick #59585 üzenetére

    Két dolog:

    1. Olvasd el a könyveket, jobban jársz.

    2. Triss sose volt vörös (csak a játékban lett az).

  • Valty

    aktív tag

    válasz paatrick #59585 üzenetére

    A sztorival egyetértek, az arányok szerintem nagyon rosszul vannak belőve, így gyakran nem lehet tudni ki merre van, mit csinál és hogyan került oda. A csapongó forgatókönyv pedig méginkább rásegít erre.

    A műdíszlet engem is zavart, viszont már valahol leírtam, hogy mivel covid miatt nem lehet az egész stábot ás díszletet utaztatni (ez persze nem csak a Netflixnél probléma), legtöbbször stúdióban forgattak, hát az eredmény olyan lett, amilyen. [Viszont a "production value" szerintem még ennek ellenére is döbbenetes] Mivel a forgatás jóval elhúzódott, gondolom a budgetet is túllépték

    A szépség ugye szubjektív (amúgy Yennefferen kívül nekem se jön be senki), viszont itt legalább mindenki képes egy minimum szintű színészi teljesítményt hozni. Pl. a GoT-ben hiába volt Sansa, Khalesi, Cersei, ha 8 évig faarccal meredtek a semmibe, viszont azt legalább jó drágán. A Netflix egy globális, profitorientált cég, 210 millió feletti feliratkozóval, a vietnaminak és brazilnak ugyanúgy el kell adni a Witchert (és minden mást) mint nekem vagy neked. A nézők jobban kötődnek a saját etnikumukoz, ezért kerülnek sokszor fekete vagy ázsiai színészek teljesen logikátlan szerepekbe. Egyszerűen nagyobb réteget kell lefedni, és lehetőleg minél többjükből kiszedni a havi 10-15 dollárt. Nem emlékszem pontosan, de az első évadot kb. 75-76 millió háztartás látta az első 28 nap alatt, ha megmarad a trend akkor a második ezt jóval túlteljesíti. Viszonyításképp, a HBO-nak kb. 70 millió feliratkozója van összesen. (amúgy, hogy hallottam a 3. évadban már LMBTQ elemek is lesznek, már kérdezték a producert). Nekem sem tetszik ez teljesen, de a döntés érthető

    [ Szerkesztve ]

  • trialboj

    őstag

    Rendkívül magas minőségnek tartom a Scrubs c. sorozatot, most néztem hogy Bill Lawrence írta és rendezte. Aki ismeri esetleg a többi munkásságát, tudna olyat ajánlani tőle ami hasonlóan kiemelkedő és érdemes megnézni?

    "Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

  • paatrick

    őstag

    válasz la_cc #59587 üzenetére

    Egyébként nekem se tetszik Yennefer de ő legalább néz ki valahogy és róla gondolom úgy hogy el tudta érni a férfiak nagy részét. Viszont az a fővarázsló MILF tényleg jó, de nagyon keveset szerepel.

    #59594 Valty
    "A Netflix egy globális, profitorientált cég, 210 millió feletti feliratkozóval, a vietnaminak és brazilnak ugyanúgy el kell adni a Witchert (és minden mást) mint nekem vagy neked. A nézők jobban kötődnek a saját etnikumukoz, ezért kerülnek sokszor fekete vagy ázsiai színészek teljesen logikátlan szerepekbe."

    Nekem ez az érvelés teljesen szembemegy azzal amit tapasztalok. Ázsiában ugyancsak szeretik a fehér embereket. Ha szexuális oldalról közelítem akkor is a legtöbb férfi fehér hamvas csajt szeretne döngetni, hiába fekete vagy brazil ;]
    Szerintem minket fehér férfiakat se zavart volna ha becastingolnak egy latino bombázót, mondjuk Fringilla szerepére a híres mexikói időjárás jelentő csajt:

    Kétlem hogy a népharag elsodorta volna a Netflixet miatta :P

    A műhónál én azon röhögtem a legjobban mikor felfelé szállt, aztán beleakadt a hajukba és ott lifegett. Simán megcsináltam volna hó nélkül a sorozat, most nyár van és kész.

    [ Szerkesztve ]

    6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯

  • Pitterix

    őstag

    HawkeyeS01.:

    Akciódús, poénos, nem erőltetett és klisés. De ennek ellenére végig lekötött.
    Clint már rohadtul belefáradt az egészbe, ez nagyon látszik.

    "Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone

  • Ellia

    addikt

    válasz Pitterix #59598 üzenetére

    Dettó jó volt, abszolút szórakoztató pont annyi amennyi lenni akart :) Szerintem.

    Azért remélem Fisk-et, ha már behozták nem rendezték le ennyivel.

  • Kergeboci

    tag

    ha már mindenhol Witcher: megnéztem újra a S01-et. Anno az első részen kívül inkább csak húztam a számat, most, hogy pontosan tudtam mire számítsak, magam is meglepődtem, mennyire jól szórakoztam. Persze volt felesleges jelenet amit átpörgettem, de a történetek ritmusa és hangulata nálam most szinte minden résznél betalált.

    S02: épp csak elkezdtem, így még nincs véleményem.. de hova tűnt a script (vagy amennyi pénz itt van, akkor még talán egy külön makeup) supervisor? Ciri szemöldöke bebarnult a sokktól? :D /az élet "legnagyobb" problémája/

    [ Szerkesztve ]

    Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --

Új hozzászólás Aktív témák