Hirdetés
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsolase
csendes tag
Nos, akkor, hogy nyalják meg bal hónom alját...
Nemigazán 64bit-es.
Sokkot is kapna a gép tőle
Ellenben most elgondolkoztam. Lehet, hogy a nagy gépemen 64-es van fent?!Minden esetre tudnátok valami megoldást, hogy mégis csak működjön ezen is?
Nem vagyok nagy profi a vido vágásban, de ezt a programot már kezdem kiismerni és meg is szerettem. Ráadásul többnyire csak akkor van időm összerakosgatni a videókat, amikor csak a laptop áll rendelkezésemre. És ha másért nem is, de kicsit körülményes volna magammal hurcolni az asztali gépem
A renderelést és nagyobb erőt kívánó feladatokat amúgy sem evvel csinálom. Szóval örülnék a segítségnek.
Régebben volt ugyan egy adobe, de attól megrokkant a masina, szóval az sem megoldás.Most jut eszembe: mi lehet az oka, hogy csak 64-en engedik a win8-nak?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Zsolase
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni!Van egy DELL D610-es laptopom és ezen szeretném futtatni a Portable.Vegas.Movie.Studio.HD.Pla.10.0.179 verzióját.
Azonban mióta win8 van rajta nem indul.XP alatt (igaz nem kapkodó idegbeteg, de) simán indult.
Tudom, nem igazán videó vágásra való ez a gép, de arra pont jó, hogy amikor úton vagyok a kisebb előmunkákat megcsináljam vele...
Előre is köszönöm a segítséget!
-
moklys1
aktív tag
Sziasztok,
Tudok videókat egyesíteni ha már szét van vagdosva "s"-el? Végülis arra kellene hogy vagy kb. 15 db. videóra efektet rakjak rá egyszerre egy beállítással és nem külön-külön. -
herrká
senior tag
válasz
bandika0626
üzenetére
Igen
-
bandika0626
senior tag
Üdv mindenkinek. Van akinek HD7850 VGA-ja van?
-
maxika2004
őstag
-
GeGexx
aktív tag
válasz
Dictator^
üzenetére
Meg az jutott most eszembe, hogy ha ezzel a funkcióval vágod és úgy rakod rá timeline-ra nem az egész eredeti videót rakja el magának. Mert ugyebár amikor timeline-on vágod meg akkor attól mert még megvágtad ugyanúgy berakja a saját kis könyvtárába az egész videót hátha később még hosszabb részt akarsz használni belőle. Ezért lehet kicsit felszabadultabb lenne a memória ezzel az opcióval, szóval köszi a tippet kipróbálom.

-
Dictator^
veterán
Nem tudom, rövidebb videónál (klipnél), esetleg csak vágóképként használt anyagnál használom Én is.
Csak ismerösök között felvetődőtt a kérdés, hogy ki használja és ki nem.
Gondoltam megkérdem itt is.Hosszabb videókat (DSLR xx perc) nagyrészbe timelineon szerkesztek én is. Rövidebbeket meg egyszerűbb a trimmerbe, framenként ott is végig tudsz ugrálni, kijelölni, hogy mettől-meddig kell majd az anyag, és úgy berakni a timelinera. (Illetve, hogyha stabilizálni kell az anyagot, és egy hosszabb klipként van felvéve (legyen mondjuk 10perc) ott nem ajánlatos már a Vegas 11-12nél az egész klipre rárakni a stabilizálást, mert durván croppolja a videót stabilizálás mértékétől függően, ráadásul mondjuk ha csak 1 perc volt remegős a maradék 9 meg jó, csak magadnak csinálsz rosszat. Igy ezt lazán trimmerbe le tudod vágni azt az 1 percet, egy alvideót csinálhatsz belőle, amire majd MediaFX-el rárakod a stabilizálást (és nem nyúl bele az eredeti fileba).
-
Dictator^
veterán
Bal felül van egy ablak az a neve Trimmer. Oda behúzhatod a videókat, anélkül, hogy azonnal a timelinera kerüljön (a végleges videódba) és szerkesztheted, vághatod, külső subclipet (alvideót) csinálhatsz vele (amire pl külön rakod a stabilizálást ami kérdés is volt pár HSZ-el lentebb (vagy fentebb).
-
Dictator^
veterán
Csak kíváncsiságból egy kérdés, azokhoz akik hosszabb videókat is vágnak. Ki, hogy vág? Trimmerrel vagy azonnal timeline-on szerkeszti a videót?
-
Dictator^
veterán
válasz
maxika2004
üzenetére
A vesszős résznél a subclipnél pontot kellett volna raknom

Bár remélem nem ez tévesztett meg, de nincsmit
-
Dictator^
veterán
válasz
maxika2004
üzenetére
MEDIA FX-nél kell, nem a videó FX-nél.
Az egész klippre rá fog menni, azaz, ha van egy 10perces videód, nem tudod csak az egészet stabilizálni, vagy csinálsz egy subclippet a 10percből a remegős résznél és azt a subclippet stabilizálod, akkor a normál 10perces videódba nem fog belebarmolni. -
maxika2004
őstag
-
SRII
őstag
sziasztok.
Érdeklüdnék a sony vegas pro 10 programot használom, vannak letölthető template introk, eddig eljutottam, de sajna nem tudom ,hogy adjam hozzá a sony vegas-hoz.
Nem mp4 vagy egyéb videó fájl ezért nem tudom ,hogy kell hozzáadni, segítségetek előre is köszönőm. -
GeGexx
aktív tag
válasz
maxika2004
üzenetére
Stabilizálás bekerült a Media FX menüpontban mint effekt, elforgatást pedig ha rámész a videórészletre az idősávban a jobb szélén lévő Event Pan/Crop-ra kattintva tudod megcsinálni.
-
maxika2004
őstag
Sziasztok!
Lécci segitsetek 2 kérdés erejéig :
vegas 12- öt raktam fel, és nem találom a video stabilizálást, ami a 10-ben az idővonalon a videóra kattintva, jobb egérrel, egyből előjött a felbukkanó ablakban... " stabilize media " - néven...
A másik kérdésem az lenne, hogy egy fejtetőre forditott viddeót hogy lehet visszaforditani ??
Elöre is köszi !

-
Croft-21
őstag
válasz
bandika0626
üzenetére
Ok, köszi, így már jó. Amúgy az vajon mitől van, hogy egy 10-15 perces gameplay videó renderelése után, a kész videón a vége felé elvan csúszva a hang a videóhoz képest?
-
GeGexx
aktív tag
válasz
regener
üzenetére
Igazából a kodekre voltam kíváncsi de 1080p, gondolom H.264-et használsz. Ebben az esetben az magyarázza a történést, hogy itt a CUDA inkább a jobb minőségre megy rá mint a sebességre. Illetve közben találtam még egy magyarázatot a Sony fórumján, néhány plugin (még akár az alap plugin-ek is) gyorsabban működnek csak CPU számolással. Szóval ne aggódj, a kártyád nagy tesójával, a GTX670-nel is ugyanez a helyzet, igazából mindegy is milyen a kártyád.
-
regener
veterán
Srácok, valaki eltudja nekem magyarázni hogy miért lassabb a CUDA render mint a CPU render?
Ugyanazt a beállítást használtam mind a 2x és a CPU render végzett 4p42mp alatt, míg a CUDA-s rendernek kellett 4p49mp.i5 3470, GTX 660 Ti, 8GB ram és a 331.65-ös (mai) legfrissebb WHQL driver, Sony Vegas Pro 12 Build 670
-
Croft-21
őstag
válasz
bandika0626
üzenetére
Köszi, felraktam én is az Xvidet. Most már lehet konfigurálni, így a 8 GB helyett csak 380 MB lett a 3 perces videóm max qualityn. Mingyárt barátibb.
Ha jól értelmeztem, akkor a Target quantizert/kvantálót lehet állítani a jobb minőség érdekében, (ha felhúzom 1-re, akkor lesz a legnagyobb mérete a videónak) és a másik fülön pedig a bitratet-et lehet megadni, viszont valamiért csak 4816 kbit/sec-ig engedi húzni a csúszkát. -
Croft-21
őstag
válasz
bandika0626
üzenetére
Azt láttam a képeden, hogy Te azt használod, de nekem ott alapból Sony YUV codec van beállitva, amit nem lehet konfigurálni. Nincs codec pack telepítve a gépemre, azt hiszem.
-
Croft-21
őstag
válasz
bandika0626
üzenetére
Egyébként PAL SD YUV beállitásnál hol lehet beállitani a bit rátát? Csak a felbontást meg az fpst tudom beállitani: 1280x720; 29,90 fps. Igy lett a 3 perces videóból 8GBos :/
-
Croft-21
őstag
válasz
bandika0626
üzenetére
Ez nem a PAL SD YUV-os beállítás, ahol egekbe szökik a videó mérete, de amugy a capture által rögzített fájl is eleve 25600 kb/s-al lett rögzítve.
Ilyenem van: AverMedia Dark Crystal HD Pro -
Croft-21
őstag
válasz
bandika0626
üzenetére
Nekem ezzel az elmélettel csak az a bajom, hogy az én Tv tunerem amivel HDban veszek fel videókat xboxról, csak MPEG-ben tud rögzíteni a procim miatt, így ha a Te általad bemutatott beállítással akarom renderelni a nyers videót AVI-ba, a 10 perces 2 gigás mpeg videóból, hirtelen 15 gigás lenne ha hagynám, hogy végigcsinálja, de azt ítéletnapig is tölthetném, mire fölmenne youtubera. :/
Így inkább a MainConcept AVC/AAC mp4-be renderelem, csak ezzel meg az a baj, hogy nem lehet rendesen látni a videón lévő szöveget és a HD sem igazából HD. Ezek a beállítások -
sdavic01
tag
egy 5 perces videó mért lett 1GB mp4-ben ???
szar a codec vagy mi? tud vki ajánlani normálisat?? -
Croft-21
őstag
válasz
kemkriszt98
üzenetére
Videón jobb egérgomb - velocity. Megjelenik rajta egy zöld csík. Azon a csíkon tudod beállítani, hogy hol lassuljon, ha jól emlékszem jobb gomb -a csíkon: Set to...és mondjuk 100-ról lehúzod pl 80ra. Aztán annál a résznél meg ahol normálban akarod, ott rákattintasz a sávra , jobb gomb - set to.. és visszahúzod 100ra.
-
kemkriszt98
tag
Sziasztok, azt hogy tudnám megcsinálni hogy egy videó fokozatosan lassuljon le? Pl. ha van egy 1 perces videóm és azt akarom hogy ö.2 percig menjen rendesen aztán fél percre lassuljon le és aztán menjen megint eredeti sebességgel?
-
lacibacsi
addikt
válasz
z123456789
üzenetére
Villódzás? Mondjuk Flash effekt?
-
z123456789
addikt
válasz
lacibacsi
üzenetére
Ah!

Velocityt összekevertem valami mással.Ez így tényleg frankó!Kösz!Illetve pont most szeretnék olyat csinálni hogy az összevágott részek között villódzással váltson.
AZt hogyan tudnám?Régen sikerül (véletlenül) Nem tetszett, hát rájöttem hogyan nem villodzik, most meg az kéne, de nem jön vissza a tudás :S -
lacibacsi
addikt
válasz
z123456789
üzenetére
Tedd be a velocity-t, húzd fel egészen, majd ezután ctrl+összehúzás. Így már sokkal nagyobb a gyorsítás!
-
-
válasz
z123456789
üzenetére
jobb gomb, a videón és velocity. vagy ctlr és a videót össze húzod, így gyorsul.
-
enginev3.0
félisten
Sony vegas 12 pro-ban, be lehet állítani, hogy melyik legyen az alapértelmezett betűtípus ha egy Text képkockát teszek be?
-
trob
tag
Sziasztok
Hogyan tudok pan/crop-ot csinálni egy ív mentén? Azt tudom, hogy egyenes vonalak mentén az kívánt helyre be kell tenni kulcskockákat, és a többi kiszámolja. De hogyan lehet ezt a mozgást egy előre megadott kanyargós ív mentén létrehozni? Van egy nagy képem, és azt kéne bejárnia a "kamerának" úgy, hogy ne ilyen szögletes mozgása legyen, hanem szép íves.
-
Ablakos
addikt
válasz
z123456789
üzenetére
Köszönjük, most már teljesen világos.
-
z123456789
addikt
-
SRII
őstag
sziasztok!
lenne egy kis problémám, egy ilyen szöveg fogadott-An error occurred while opening a codec.
ez mi?
gondolom codec hiba, eddig ok, feltelepítette a K-lite codec pac-ot de ugyan ugy fenn áll ez a hiba üzenet, a fájl amit be szerettem volna tenni avi, és nem engedi... ennyire gagyi lenne a sony vegas? mit képzeltek egy ilyen progival senki nem renderel avit vagy mi?
Mit tegyek.
köszönöm a segítséget! -
Dj.Gábor
csendes tag
Sziasztok.
Lenne egy kis problémám. Csináltam egy videót, Cyberlink PowerDirector 12essel,. És a vidi elején, ottvan fent, zöldel,irva,hogy aza progi, próbaverziós. És én azt a feliratot szeretném onnan kivágni,vagy eltüntetni,. Lehetséges ez,valamien progival? Akinek esetleg,volt ijen,és megtudta oldani,akkor elmondana,hogy hogy csinalta,hogy sikerult neki. és milyen progival? És addig is köszi előre a válaszokat mindenkitől,.
-
lacibacsi
addikt
-
Milgram1
aktív tag
Sziasztok!
Olyat lehet csinálni vegasban hogy kijelölök egy arcot amit követni fog és ha rárakok valamit mindig ott ahol van az arc? -
torokmate
csendes tag
Sziasztok!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy az alábbi configból mi az amit cserélnem kéne ahhoz, hogy fullHD vidiket szerkeszthessek és preview ne akadjon mikor több videósáv van és effectek vannak rajta ( a preview külön monitoron van).
konfig:
proci:fx-8350
hütő: artic freezer pro13
VGA: asus HD7790
alaplap: asrock extreme3 970
tárhely: 1Tb WD 7200 rpm
ram: 8 GB 1333 MhzBármi ötlet hogy miért akadhat?
-
SRII
őstag
válasz
bandika0626
üzenetére
hmm köszi, de még mindig nem tudom elhinni, hogy egy i5 100% terhelést ér el míg egy i7 csak 50%,,, lehet, hogy tényleg felesleges i7, vagy más konvertáló program után kell nézni ami kihasználja az i7 teljesítményét, illetve használ több szálat is, hisz akkor lenne értelme tényleg belefektetni egy nagyobb processzorba,
én a pro 10 -et használom mint írtam, lehet, hogy a sony vegas 12 vagy a 13 már tudja hasznosítani a több szálat?[link]tii találtam egy érdekes tesztet ha lehet hinni a tesztnek, ezt hogy értelmezzem? a cuda jobb mint a proci teljesítménye? a második sorban lévő eléggé meggyőző ,
-
SRII
őstag
sziasztok!
használ valaki sony vegasal intel i7 procit? -
mark777
csendes tag
Sziasztok
Sony DVD Architect kérdést is lehet feltenni?
Otthoni MiniDV kamera felvételeit kellene felírni dvd-re de több részletben lettfelvéve+ nem lehet lezárni a lemezt a kamerával se mert kifutott a lemezterületből a DVD-RW (vagy +rw?) lemez
Letudtam menteni a fájlokat ISO busterrel de az eredeti vob fájlokhoz képest az Achitect -el elkészített menüs dvd-ből sokperces jelenetek maradnak ki, fpleg a 4-ik videoból ami a program szerint 9 perces de csak 4 percet játszik le belőle
Már csomószor megcsináltam IFIEdittel az uj fájlokat de a FIx VTS -re mindig egy csomó hibaüzenetet ad ki (vagy ez természetes?)kösz a válaszokat
-
a projectet állítsd be a videó méretének megfelelően a file -> preperties-ben. Illetve arra is figyelj, hogy a pixel aspect ratio is azonos legyen a beillesztett videóékkan. (idővonalon a videón jobb gomb, properties, és a media fülön találod)
-
Croft-21
őstag
Sziasztok
Tegnap videószerkesztés közben használtam flash áttünést több vágás között, majd mikor lerendereltem, a videó az nem lett teljes képernyős de az effekt meg igen. Gondolom az effekt miatt van, de mit kell rajta beállitani, hogy jo legyen? Igy elég furán néz ki hogy a videó körül fekete keret van, az áttünés meg full size-ba megy.
-
SRII
őstag
szvsz rakj fel egy codek pakot, olvas vissza egy kicsit a fórumban és meglátod hogy mit használnak, gondolom hogy codek hiánya miatt lép fel ez a probléma.
a bit rate opción tudod állítani, ezzel természetesen minél nagyobb a bit annál nagyobb a mérete is, de a minősége jobb lesz.(1perc majd 4gb) -
KLep
csendes tag
válasz
bandika0626
üzenetére
Ez az, ezt kerestem, köszönöm!
Már csak egy problémám van, a rendrelt fájlt le tudom ugyan játszani, de kép nincsen, csak hang...
Ez azért furcsa, mert egy cirka 1 perces vidó közel 4GB, szóval a mérete alapján még akár jó is lehetne. -
KLep
csendes tag
válasz
bandika0626
üzenetére
Igen
-
KLep
csendes tag
válasz
bandika0626
üzenetére
Igen, igen, köszönöm a választ!
Csak a lényeget nem írtam...
HD-ban szeretnék 30fps-t menteni és ilyen opciót nem látok, csak 50/60FPSCsak nálam nincsen ilyen opció, vagy ez alapvetően ismeretlen a Vegas fejlesztői előtt?
-
KLep
csendes tag
Vegas 11-en nem tudok AVIba renderelni, ez lehet? Nem látok egyáltalán ilyen opciót...

-
SRII
őstag
válasz
bandika0626
üzenetére
meg nem mondom neked, az előbb próbáltam, sajna csak annyira jöttem rá hogy elnyomkodtam mindent, ebből adódóan , szerencsétlenségemre ebben az egy apró dologban sem tudok segíteni..

-
SRII
őstag
válasz
bandika0626
üzenetére
egyre jobb, az i5 is még kérdés. ugy hogy nagyon nagy vagy, köszi...
-
SRII
őstag
válasz
bandika0626
üzenetére
MainConcept AV/AAC(mp4) ez az!
na akkor mégis csak 100% on viszi a a 4 mag 8 szálat!!! ez nagyon jó hír, és akkor kb olyan sebbegéset tud az i7 hogy amilyen hosszú a videó olyan hosszú lesz a konvertálás, kb....nagyon nagy segítség ez amit kaptam tőled, ez is sokat számít hogy be tudjam határolni a dolgokat. -
SRII
őstag
válasz
bandika0626
üzenetére
fraps-al rögzítek, 30fps van bejelölve- és 1280x720,. jelenleg csak ez megy..
-
SRII
őstag
válasz
bandika0626
üzenetére
szia! igen szegényem 110% megy

amúgy neked egy 30 perces vidi hd ba meddig tart lekonvertálni?kb?amugy a videon ha csökkentem a bit ratet akkor ez lesz az eredménye, ezt a videót 5000000-beállítás melett készítettem el, mint láthatód a videó minősége hagy kívánni valót maga után! [link]itt látható
ezen a videón már 10.000000 bit beállításon van de ezen videó sem a legjobb sőt nem éles és vannak pixel hibák benne, nem az igazi!! pedig duplája az előbbi videónak [link]itt látható
ezért nem is értem hogy mi a gond..
ráadásul 3-4gb egy 30 perces videó ami youtubera iszonyat sok! -
bandika0626
senior tag
Szerintem 4 mag. Én a 11pro-t szoktam használni de nem hajtotta 100%-on a 3770K-at. max 50% ment. Ehhez a videószerkesztéshez elég karcsú a procid. gondolom 100% megy. A nagy fájlméret a magas tömörítési bitráta miatt van. 720HD hez szerintem 5-6000 is elég lenne. Egyébként képernyőmentéseket konvertálsz? És még annyi, hogy effekteket is raksz a videóba?
Új hozzászólás Aktív témák
● BigBadPlaYeR leírását olvasd el, mielőtt kérdezel
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- Oakley topic
- Milyen videókártyát?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3984, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone XR 64GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Égkék - HUN - mc7a4mg/a 3 év gar
- ASTRO A50 WIRELESS HEADSET + BASE STATION 4th gen. fejhallgató
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)