- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
-
Mobilarena
Socket AM4 topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
CabalX
aktív tag
válasz
Atlantis #224 üzenetére
12 évvel ezelőtt építettem gépet, azóta csak frissítgettem.
Nem várom hogy az új Ryzenes rendszer is kibírjon annyit, de 5+ évre tervezek, tekintve hogy elvileg az AM4-es socket 2020ig lesz támogatva.
Nem szeretném elkapkodni a dolgot, nem hajt a tatár - hátha pár hónapon belül kinövi a rendszer a gyerekbetegségeit és a gyártók is rájönnek hogy a csili-vili ledek mellett mit szeretnének még a vásárlók (jó VRM-ek, elég USB és (m)sata port, memória kompatibilitás)Fentebb írtam/linkeltem pár oldalról emlékeim szerint, én ott szoktam olvasgatni még tapasztalatokat.
-
CabalX
aktív tag
válasz
Atlantis #222 üzenetére
Kb. egy hete mutatták be több másik új MSI lappal együtt, remélhetőleg hamarosan elérhető is lesz.
Asusnál is van pár új lap, Gigabyte-nál és Asrocknál viszont főleg csak A320-as lapok és néhány microATXÉn folyamatosan figyelem a külfödi fórumokat az új és jelenlegi lapok kapcsán mert olyat szeretnék venni ami időtálló lenne és mindegyik mai alaplapnál találok valami defektet - lehet én vagyok túl kritikus.
Na meg még érdemes várni visszajelzésekre, tapasztalatokra - melyik hogy működik, melyikkel mi a gond.Lehet én megvárom a rev 2-es lapokat.
-
CabalX
aktív tag
válasz
Atlantis #220 üzenetére
A VRM számomra nem a jelenlegi tuning miatt fontos - bár nem árt ha ezzel még ki lehet tolni picit a rendszer/proci élettartamát - hanem sokkal inkább a jövőben megjelenő, még AM4-es foglalatot használó Zen2 vagy Zen3-as procivk támogatása miatt.
Ha jobb audioval felszerelt B350-es lapot szeretnél akkor ezt a lapot nézd meg.
Elvileg ugyanaz a tudása a normális multi GPU támogatás kívételével mint az X370es nagytesójának és elvileg elég jó a VRM-je is.
Ha lenne rajta akár csak egy darab legacy PCI foglalat már venném is. -
CabalX
aktív tag
válasz
Atlantis #218 üzenetére
Bárhogy is döntesz, a vásárlás előtt mindenkép nézd meg a kiválasztott alaplap milyen memóriákat milyen órajellel támogat és olyat vegyél/rendelj.
Jelenleg a memória (in)kompatibilitás - nem megy a gyári órajelen, valamint a VRM-ek száma és minősége okoz főleg dilemát a vásárláskor. -
CabalX
aktív tag
válasz
Atlantis #216 üzenetére
A fő különbség a multi gpu támogatás. A B350-as lapok maximum 4X-es pci-al támogat crossfire-t - már ahol van 2 hosszú pci-e foglalat.
Az x370 támogat sli-t és crossfire-t is rendesen.
Illetve általánosságban elmondható hogy az utóbbi erősebb, minőségibb alkatrészekből van összerakva, pl. több VRM chip, jobb integrált audio stb... természetesen drágábban.
Tuningolni mind a kettőben lehet, max a B350 VRM-jei jobban melegszenek 4GHz körül/felett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Tőzsde és gazdaság
- Autós topik
- További aktív témák...
- Asrock B360M Pro4 microATX - elkelt TheCrafter22 kollégának, értékelésre vár
- Asrock B760M PRO RS
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged