- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sancza
tag
Hali!
Hétvégén sikerült lecserélnem a LE40A656 tv-met egy UE40D6510 -ra. Gyönyörű a képe, és maga tv -is, minden remekül működik (még az AntennaDigital/HelloDigital -t is sikerült a TV-n beállítani, és a settopbox-tól megszabadulni). Viszont van egy apró de nagyon nagyon idegesítő problémám. Van egy Asus O!Play Air médialejátszóm, ezen keresztül nézek sorozatokat, filmeket. Ez HDMI-n keresztül van összekötve a tv-vel. A hangot egy Yamaha RX-V363 erőlködő szolgáltatja, úgy hogy optikával van összekötve a TV-vel, és a médialejátszóval is.
A problémám az hogy a hang késik pár tized másodpercet a képhez képest .
Teljesen mindegy, hogy az erősítőbe a tv-ről jön a hang, vagy a médialejátszóról. De ha a tv hangszóróján hallgatom, ott is teljesen ugyanez a jelenség. A tv-ben van olyan beállítás, hogy SPDIF kimenetnél hang késleltetés, de az 0ra van állítva. Az erősítőn is van hangkésleltetés beállítási lehetőség, de ott is 0 van beállítva. Szinte gyakorlatilag az összes filmnél, és sorozatnál tapasztalom (néhány film esetén bizonyos hangsávnál nincs ilyen csúszás, de az esetek nagyon nagy többségében van). Rettenetesen idegesítő Ugyanezeket a filmeket/sorozat részeket a számítógépen megnézve a hang tökéletes szinkronban van a képpel. Ez a jelenség csak és kizárólag az új tv óta van, az előző tv-nél ilyet nem tapasztaltam. Az egész rendszerben csak a TV változott. Ha a TV-n tv-t nézek (de jól hangzik ), ott a hang rendben van (tehát a forrás az antennadigital, és nem médialejátszó).
Azon gondolkozok már hogy lassan a Samsung szervízt hívom fel.
Valakinek valamilyen ötlet?
-
PLaci58
addikt
válasz Flashget #24651 üzenetére
Nem akarom ragozni. Mindegyik technológiának megvan az előnye és hátránya. Az LCD-nek soha nem lesznek olyan szinei és kontrasztja mint a plazmának. A marketing írhat 5milliót, de nem kell mindent elhinnünk.
A távvezérlőben levő háttér LED-ek nyitófeszültsége magasabb mint az infra LED-é. Jó minőségű alkáli elemet neki
"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
BBéci
legenda
válasz PLaci58 #24649 üzenetére
A folyamatos fejlesztésnek és a technológiában rejlő, kiaknázásra váró tartalékoknak köszönhetően ez már a tavalyi Panákra nem volt igaz, éppen az ellenkezőjét mérték és igazolták a tesztek.
A 2010-es modellek feketeszintje idővel valóban romlott, de még mindig lényegesen alacsonyabb maradt, mint bármelyik LCD-jé. A kikapcsolt háttérvilágítás esetén mért értékeket hagyjuk, azzal nem korrekt összehasonlítani.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Sancza #24652 üzenetére
Ne haragudj, de nem tudom, hogy sírjak, vagy nevessek.
Amikor nullán áll a korrekció, az annyit jelent, nem avatkozik be, üzemen kívül van. Próbálgasd valamerre - plusz vagy mínusz irányba változtatni, biztosan megtalálod a megfelelő, szinkronizált állást.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
Sancza
tag
Köszi a kedvességed!
SPDIF kimenet hang késleltetés 0, azaz nem akarom hogy a hang késsen, és így is késik!
0-nál kisebb értéket nem lehet megadni. Próbáltam állítgatni, de csak nőtt a hang késése (annak függvényében mit állítottam be). Az alapértelmezett értéke 180 volt eredetileg. Amúgy a hang akkor is késett, amikor a TV hangszóróját használtam (az ha jól gondolom nem az SPDIF kimenet). És akkor is késett, amikor a hangot az médialejátszóról hallgattam (nem a tv-n keresztül) Az erősítő késleltetéséhez nem volt hozzányúlva. Kb. 3 éve megvan az erősítő, és csak most tudtam meg, hogy van benne ilyen funkció, mert eddig nem volt rá szükség, hogy ilyen dolgok után nézelődjek, és itt is a késleltetést lehet beállítani, alapból nullán volt, nem állítottam el, és mínuszba nem lehet állítani. -
air76
tag
válasz Sancza #24659 üzenetére
Ugyan ez a problémám nekem is.Mindíg csúszott a hang.(oplay hdp-r1)Másik firmwarét tettem fel rá a (HD2 1.12.06 rev 5.1) most jó a hang,de 1080-as cuccoknál véletlenszerűen néha meg-meg áll egy pillanatra.Am oplay optikaival megy az erősítőbe(pioneerVSX520),meg hdmi-vel van a tv-kötve.A gyári firmwarével nézhetetlen volt annyira késett a hang,most jó csak most néha fagyogat.A végén veszek egy oplay mini plus-t.
-
BBéci
legenda
válasz Sancza #24659 üzenetére
Lejátszókon, némelyik tévébe építetten is lehet állítani a szájszinkront (Lip Sync). Az egyszerűbb szoftverek, mint a BS.player szintén tudják ezt, akárcsak a jobb, újabb erősítők.
Ha nullán áll, azt jelenti, nem avatkozik be. Ha késik, ha siet, másik, ellentétes irányba, pluszba vagy mínuszba kell változtatni a nullát. Kizárt, hogy a 180 alapállás legyen, az annyi milliszekundumos eltolást jelent.
Én is találkoztam az általad említett jelenséggel, addig "tekertem" nulláról, amíg szinkronba került a kép és a hang.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Flashget
félisten
válasz InfiniteReality #24661 üzenetére
nem neked csak az aláírásod kapcsán idéztem..
egyébként megvan mi volt a hiba oka és már világít..le sem merem írni a megfejtést[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
nismoka
addikt
Sziasztok! Van egy 40D6500-as tv amit ha 3D-be kapcsolok akkor csak a képernyő alsó felében jelenik meg a kép összenyomva. Igy van ennél is : [link] Mi lehet a probléma megoldása? Kipróbáltam a szervizmenüben az SVC menüpontban az automata panel felismertetést de az sem segít, azt irja faliure. Köszönöm a segítséget!
-
Dirtyz
őstag
Sziasztok!
46C6000-re hogy tudok valamilyen böngészőt varázsolni? Youtube kellene leginkább (kislányomnak rajzfilmek)...
Ilyennel csatlakozik a hálózathozVédd a fákat, egyél hódot!
-
Richard!
addikt
Szép Estét!
Szeretnék venni TV-t.Azt egyenlőre még nem tudom h LCD vagy LED legyen,de olyan 100 ezer körül szánnék rá és 82 cm-ben gondolkodok...A Media Markt-ban venném.
Tudtok segíteni?Legalább abban hogy LED v LCD?Ma kezdődik életed háralévő része
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz Richard! #24672 üzenetére
udv.
egyszeruen irom, nem tudomanyosan:
a led is lcd, csak a panelt hatulrol megvilagito "fenyt" nem fenycsovek, hanem led " izzok" biztositjak.
igazabol 1-2 alapkeszuleken kivul nem is lehet mar csak led hattervilagitasu (vagy keret, vagyis edge) lcd-t kapni." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
sanyaboy
csendes tag
válasz sityupityu #24629 üzenetére
Köszönöm szépen, így már értem. LED mozgásjavítás ki, motion plus egyedi 10/3-ra, így nálam eltűnt a laggolás!
Aki sokat keveri a sz*rt, azt előbb-utóbb berántja a kanál...
-
attamero81
senior tag
Jó napot emberek!
Hamarosan indítom vállalkozásom és itt szeretném közt tudatba adni,hogy gyengébb tv-t tuningolok jobb minőségűre illetve egyéb hiányosságok pótlása,hogy többet tudjon a készüléketek.Mindenben tudok segítséget nyújtani illetve tanácsot adni régebbi és új modellekben is.Mivel MÁJUS-ban jön ez itt az ideje,hogy utol érjük a tudást.
Pl: Nekem pénteken jön egy LE46M86BDX amit ár fogok alakítani C6800-ra.Ezen belül mindent fogni tud amit a C6800-as tud kivéve a 3D-t,mert azt 4-5 éve még nem volt.[ Szerkesztve ]
Nem érhetne hamarabb véget a film,mielőtt földet érek??!!
-
-
BBéci
legenda
válasz attamero81 #24682 üzenetére
Panelt, háttérvilágítást és vezérlőelektronikát cserélsz a tévékben? Másképp nem fog menni.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Sancza
tag
Csak az SPDIF hangkimenet esetén lehet hang csúszást állítani, és ott is csak 0 és 250 között. 0-át beállítva is már késik a hang, és hiába állítom bármerre, csak nagyobb lesz a hang késése. Mínuszba nem lehet állítani.
Kipróbáltam azt, hogy a médialejátszót komponensen keresztül kötöttem össze a TV-vel, ebben az esetben jó volt a hang. Odaköltöztettem a számítógépemet a TV mellé egy próba erejére, és HDMI-n keresztül összekötöttem a tv-vel (a hang is hdmi-n ment a tv-be). Így a számítógépről nézve a filmeket szintén jó volt a hang!
Sikerült viszont olyan beállítást találnom a médialejátszón aminél jó a hang. Sajna ezt az egy beállítást eddig nem próbáltam ki. A lényeg, hogy a média lejátszón a hangot az SPDIF kimeneten RAW formában küldöm az erősítőre. Így a hang és a kép szinkronban van. Ha a HDMI-n is RAW formában küldöm a jelet a tv-re, ugyanúgy késik a hang a képhez képest. A TV az spdif kimeneten minden esetben PCM jelet küld ki, kivéve ha a digitális tv adás hangforrása 5.1-es (forrás a kézikönyv).
Így már majdnem jó lenne, de sajnos vannak olyan filmjeim, aminek a hangsávja MP3, és ezzel sajnos az erősítő nemtud mit kezdeni (totális csend az erdmény), ezért a médialejátszón a kimenetet RAW-ról PCM-re kell állítani. Ebben az esetben rögtön jön a hang késése.
Szerintem nem kéne hogy a PCM-es kimenet esetén is csússzon a hang a képhez képest, (legalábbis az előző TV-ém esetében ilyen probléma nem jelentkezett).Sajnos a O!Play-ben nem lehet állítani hang vagy kép késleltetést (legalábbis nem találtam sehol ilyen lehetőséget).
-
Sorcery
tag
Na megjött az MTVA widget is. A videók minősége viszont csapnivaló de erről nem a Samsung tehet!!!
-
Hell
tag
Sziasztok!
Kicseréltettem a tv-t 3 napon belül. A nagy felhősödés nincs a szélén, viszont akad egy két folt a közepe körül. A szappan effektet beállítom majd, a zicegés enyhébb, már jobb a helyzet.
Amiben viszont van szemmel látható változás, hogy az analóg csatornák jóval szebbek. Nem tudom, hogy ez minek köszönhető, hiszem a kábelek ugyanazok.
A boltban nagyon korrektek voltak, természetesen ott nem láttunk felhősödést (nagyon világos volt az eladótérben), szaggatás is minimális volt. Természetesen bepróbáltak Full-Full demófilmmel is, ott nem volt gond !De beveszem a @&@@&@ tablettát, hiszem nagyon szép a tv "képe". Egyre jobban tetszik. Minden technikának megvan az előnye és a hátránya is.
Végére két kérdés:
Hol találom a smart funkciónál 3D-demófilmeket?
Garanciahosszabbítást hol lehet intézni?[ Szerkesztve ]
Üdv, Hell..............................................BC2, BF3, BF4 nick: WarthogHell
-
leslieke
Jómunkásember
Hol találom a smart funkciónál 3D-demófilmeket? Explore 3D
Garanciahosszabbítást hol lehet intézni? https://regisztracio.samsung.hu/
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
jockos
csendes tag
Találtam egy összehasonlító táblázatot az amazon.com-on a 2012-es, E sorozatú modellekről:
Hasznos lehet, ha valós adatokat tartalmaz.
[ Szerkesztve ]
-
moqs
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 46D6500-ös TV-m, UPC-s digital bronze előfizetés.
A settopot akarom kihagyni. A koax kábelt ami a settopba megy rá kell dugjam a TV-re
és a kártyát is a TV-be, de még kell hozzá egy conax? modul. Milyen márkát érdemes venni?
Van tapasztalata ebben valakinek?
Köszi! -
GLOCK34
aktív tag
Egy Galaxy Ace telefonnal szeretném kipróbálni a szövegbevitelt a D7000 web böngészőjénél. Valaki leírná nekem a részletesen a lépéseket hogyan kell? AllShare telepítve van és ennyi.
Előre is ! -
leslieke
Jómunkásember
válasz GLOCK34 #24698 üzenetére
Marketről töltsd le a Samsung Remote Appot
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
lehasznalo
tag
garancia hosszabbítás
https://regisztracio.samsung.hu/[ Szerkesztve ]
az őszinteség az egyszerű emberek luxusa
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest