Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• priti

addikt

válasz #72042496 #63 üzenetére

Szövegkörnyezettől függően használják úgy is, ahogy írod, de a fórumos EOL nem az szokott lenni. Az end-of life mittom autóknál például a roncsokról beszélnek így…
    Példaképpen a lifetime warranty sem azt jelenti, hogy addig garanciális a memóriád, amíg egy újabb típust nem kezdünk gyártani. Tökmindegy, mert ott nem értek egyet a sráccal, hogy ha szerinte itt valami nincs újonnan, akkor az kvázi nem létezik és onnan nem számol vele. Szerintem kár temetni ideje korán azt, ami egyébként jóféle cucc.

• priti

addikt

válasz #72042496 #61 üzenetére

A termék életciklusának a végét jelenti. Szerintem egy termék életciklusa addig tart, amíg nagyobb kompromisszum nélkül használható arra, amire való és nem addig, amíg az után gyártását meg nem szüntetik abból a célból, hogy vacakabb minőségű terméket el lehessen adni az árában. Más kérdés, hogy ez a „nagyobb kompromisszum” jelentheti azt is hosszú élettartamú dolgoknál, hogy végletesen kimegy a divatból és már ciki. Például bútor… Szerintem ez viszont még egyáltalán nem igaz erre a házra. Funkcióit tekintve az ATX toronyház -mint olyan- meg amennyit változott az évek során az erősen konvergál a nullához. Pár perc modolással naprakészre lehet faragni a legtöbb házat otthon, szóval fórumban EOL-ozni és úgy beszélni róla, mintha nem is létezne és szóba sem kerülhetne, csak mert már nem gyártják után erős túlzás.

Új hozzászólás Aktív témák