- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 5G - egy Redmi álruhában
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Keresni/kínálni/hirdetni tilos itt a topikban! Legyen az telefon, kiegészítő vagy szolgáltatás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bali27
addikt
Sziasztok! Akkor senkinek sincs tapasztalata az S8 kamera ROM-jával S7-en?
Mert a hátsó kamerájuk elvileg ugyan az....Legalább is a paramétereik.[ Szerkesztve ]
-
tabaga
tag
Régóta "küzdök" én is ezzel a túl hangos beszéd hangszóró gonddal. Már volt újra telepítése, de ez nem oldotta meg, külső applikációt nem akartam telepíteni, mert annyit nem telefonálok.
Néhol tényleg szánalmas az s7 minősége, mikor tavaly megvettem, akkor lepődtem meg igazán ( gyenge minőségű gomb, közepes hangzás, külső hangszóró minősége - hang téren nem túl erős, újonnan már foltos kijelző, ami persze az amoled sajátossága), azóta hozzászoktam. De tegnap majdnem rendeltem helyette egy Honor 8-at 60e-ert. Mostanában azzal idegesít, hogy alvó állapotban merül. Nem akarom elhinni, hogy még mindig itt tart a samsung Android, pedig 1 hónapja laktam be újra a telefont, akksi gondra sem gyanakszom, mivel power user módban normálisan teljesít. Ezzel szemben van egy iPad Air-em, amit megjelenéskor vettem (több mint 4 éves), azóta sose volt újra telepítve, és néha mikor bekapcsolt wifivel a táskámban felejtem és egy hét után előveszem , akkor merült pár százalékot. Kíváncsi leszek, hogy az S7 mit fog produkálni ennyi idősen, bár akkor ő már tuti nem lesz használatban. Továbbá ott van öcsém 1,5 éves p9 telefonja, amivel meg van elégedve, pedig ő mindenféle tipikusan beragado alkalmazást telepít stb. és úgy is egymás mellé rakva gyorsabb az övé.
Én az s7 után 2x meggondolom, hogy samsungot vegyek. A vízállósaga és a kamerája szerethető amúgy. -
Ferike81
senior tag
válasz tabaga #31852 üzenetére
Ez a hangszóró sztori szerintem nem általános probléma. Nekem is hangosabbra kell vennem hogy halljam normálisan, sőt a kollegákkal is kipróbáltattam, nekik is hangosabbra kellett venni.
Néhol tényleg szánalmas az s7 minősége Azért ez kicsit erős. Szerintem igen jó minőségű az anyaghasználat és az összerakás is. A Home gombbal voltak gondok egyeseknél (azt hiszem gold telefonoknál), de pl nekem fehér telefonon semmi kopás nincs, pedig elég sokat matatom koszos kézzel kesztyűben.
van egy iPad Air-em, amit megjelenéskor vettem (több mint 4 éves), azóta sose volt újra telepítve, és néha mikor bekapcsolt wifivel a táskámban felejtem és egy hét után előveszem , akkor merült pár százalékot.
Nekem az isten tudja hány éves Huawei S7 slimem ha nem nyúlok hozzá 2 hetet is elketyeg. Viszont nincs benne sim, nem szinkronizál 3 fiókot, egy gyenge kijelzőt kell csak hajtania. Abban igazad van, hogy nem sok ez az akksi ebbe a telefonba, viszont 1 napot kibír. Ennyi szerintem elég. Nem egy 6110-es Nokia, hogy 2 hetes készenléti ideje legyen. Éjszaka feltöltöm és csókolom.
A Huawei P9 pedig nem igazán gyorsabb. Nekem az S7 éppen P9-et váltott, de egyedül az üzemidő volt jobb abban. És ha nem lett volna az emui, akkor lehet maradt volna. Mondjuk a feleségemnél van, Ő azt mondja, nem adná oda az S7-ért.[ Szerkesztve ]
Nem mindegy, hogy egy okos hülyéskedik, vagy egy H.Ü.L.Y.E. okoskodik.
-
kaciokos
őstag
"és itt a szokásos standard vélemény, hogy nem a zsemle kicsi, hanem a pofám nagy. brávó."
Mindig szeretek ilyen hangvételű postokat olvasni.
"az értesítések kezelése megafail."
Ismétlem: rajtad kívül eddig senkit nem zavart, akit igen, az megoldotta, mert meg lehet.
"a hangszóró nem csak nekem hangos. gugli a barátod. sok a hallássérült, modern kori betegség"
Persze, rajtad kívül itt mindenki süket. Elhiszem, hogy másnak is hangos, itt a fórumon is ketten voltatok, de értsd meg, hogy a kettő több százból nem azt jelenti, hogy szar, hanem azt, hogy vannak olyan készülékek, amelyiken szar, és ezek eléggé kisebbségben vannak. Ettől persze nálad még probléma, de olyan, amit meg lehet oldani.
"újraindítás után ki-be kell kapcsolgatni a BT fejest és a telefon BT-jét, mire összelövik magukat."
Fél tucat BT hangeszközt használok napi szinten, ilyen problémám még nem volt. És tekintve, hogy emlékeim szerint másnak sem, ez megint egyedi probléma lesz. Telefon, BT eszköz, vagy a kettő inkompatibilitása, sajnos ilyen is van az IT világban.
"wifi eldobálás?"
No, ezt már nekem is csinálta, de csak bizonyos típusú routerekkel, és meglehetősen ritkán, úgyhogy nekem ez inkompatibilitásnak tűnik.
"szóval kedves barátom, az, hogy neked ez a szint megfelel, és alkalmazkodsz hozzá, az téged is minősít"
Légyszi ezt ne. De komolyan. Fröcsögsz, mint állat. Minek ez ide?
-
UfoZoli
aktív tag
válasz SirRasor #31839 üzenetére
Ha jól tudom, akkor 5ös droid felett de hatostól felfelé biztosan, nem rootolt eszközön nincs erre lehetőség.
4-esen még működött, utána az 5-öst kihagytam, 6-os és felette biztos nincs ehhez jogosultsága semelyik profilválasztó app-nak, sem egyéb más proginak, ha jól tudom...
Esetleg valami automaizáló scriptes taskerrel lehet próbálkozni, de arra se látok sok esélyt[ Szerkesztve ]
HTC Desire S => Galaxy S4 mini => Galaxy Alpha => Galaxy S7 => Galaxy S8 => Galaxy S10+ => Galaxy S23 Ultra
-
Fifi
őstag
Sziasztok!
Erősen gondolkodom, hogy piacra dobom a 2017.04.29.napján az MM-ben vásárolt BalckOnyx S7-em. Segítetek beárazni? Mennyit érhet?
Amit tudni kell róla:
- Kb. 2-3 óra üzemidő lehet benne, amíg próbálgattam, de gondolom ezt meg tudom nézni pontosan.
- ~2 havonta elővettem feltölteni és Odinnal újabb XEH fw-t tenni rá, de csak a dobozában pihen kikapcsolva az íróasztalomon.
- Vásárláskor kötöttem rá az MM-ben Grancia Plusz GOLD biztosítást, mely 2019.04.29. napján jár le.
- Beregisztráltam Samsungnál is a +1év garanciára
- Tartozékait még ki sem vettem a dobozából, mind az eredeti csomagolásban van
- Helyi telefonosnál rakattam fel a vásárlást követően egy dbrand black leather back&camera skint, a kijelzőre meg egy myscreen "öngyógyulós" PET fóliát, oda is a dobozában vittem és ott vették le róla a gyári fóliákat.
- Természetesen számlája és a biztosítási kötvény megvan, a fentiek alapján gondolom érezhető, hogy nem egy leharcolt készülékVálaszaitokat és segítségeteket előre is köszönöm!
Ha nem jó topicban vagyok ezzel, akkor elnézését! -
Fifi
őstag
Köszönöm! Feltettem a másik topicban a kérdést.
-
tabaga
tag
válasz -Valinas- #31864 üzenetére
Ha tudnál szöveget értelmezni, akkor rájönnél, hogy pont az szoftvert kritizáltam ezzel a kijelentéssel, nem pedig az akkumulátort. Az ipaden is be van állítva minden, oda is megkapom az emaileket, facebook, messenger (az utóbbi 2 ébreszti is a kijelzőt) értesítéseket, és egy hét alatt merül így annyit, mint az S7 pár óra alatt - már ha nincs rossz napja, mert néha tud ám olyat is, hogy egy este alatt merül 15-20%-ot. Az ipad akkumlátora már 4 éves, és még így is hozza szerintem az újkori állapot 80-90%-át, bízom benne, hogy hasonlóan tud majd teljesíteni az S7 2 évesen. Tudom-tudom, ez android, ez hálózaton lóg, de számomra elkeserítő a különbség, hogy ezen a téren még mindig így le van maradva.
Gomb pedig karcolódik, én nem fordulok meg poros koszos helyen, a kezem is szinte mindig tiszta, de abróbb karcok már vannak rajta, továbbá ha nem a megszokott módon nyomom le, akkor furcsán kattan is egyet.
Mikor egymás mellé raktam a p9-el, akkor nagyrészben mindent gyorsabban nyitott meg, és a facebook görgetés is folyamatosabb volt, s7-esen nekem valamiért akadozik, de ezt a csodás facebook app számlájára írom, mert ezt erőből meg kellene oldania a telefonnak.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz tabaga #31865 üzenetére
nem, ez nem android, hanem samsung. a mate 8-am teljesen konzisztensen működik 1 évesen, mindig ugyanúgy, nincs meglepetés, hirtelen merülés, és semmi. ugyanaz a 7.0 android van mindkettőn, bocs, a mate-en valami nyári biztonsági frissítéssel. szóval ez kifejezetten a samsung szoftvere.
-
Burt1793
veterán
Bocs, de nekem a 2016 márciusi s7 tökéletesen teljesít, nem merül indok nélkül. A home gomb nagyon minimálisan karcos, pedig sose volt rajta védelem és annyira nem is kímélem. Facebook, messenger, viber, 3 email fiók, google, onedrive, google fotók fent vannak, szinkronizálnak, ráadásul végig mobilneten, sosincs kikapcsolva. NFC is megy, otp simple érintős fizetéssel. Ha sokat használom, 5 óra feletti sot is kijön, amúgy naponta töltöm, van két QI töltőm is a házban.
És igen, van olyan ismerősöm, akinek szívta az s7 aksijátt valami, pedig nem használt ennyi app-ot, gondolom ugyanez megvan huawei-en is. Én nem csináltam semmit a telóval, csak használom.
(#31865) tabaga: A FB app folyamatossága nagyban függ az aktuális verziótól, nekem automatikusan frissül, a mostani pl sokkal folyamatosabb a szokásosnál, de tény, hogy vannak verziók, amivel nagyon darabos a görgetés. A gyors net ezen sokat segít egyébként, hamarabb betölt és akkor nem akad meg, ezért jó a 4g.
Az app megnyitások is nagyon relatív mérőszámok, egyrészt minimálisak az eltérések, másrészt a két belakott rendszer nem ugyanolyan. Én nem sajnálom azt a havi pár percet a cache törlésére, egy újraindításra és az eszköz karbantartásánál a javítás gomb megnyomására. Teljesen fluid a rendszer. Az app-okat mellesleg nem kell bezárogatni (a legutóbbi app-oknál elsöpörve) kényszeresen és akkor azonnal nyílik minden, ez sokszor javít az üzemidőn, mert az ilyen megnyitás kevésbé terheli a processzort, hiszen a RAM-ban van az alkalmazás nagy része.Ha szar lenne a telefon, nem szolgálna ki 100%-osan, már rég lecseréltem volna. De nem mondom, az s8 nem győzött meg, valszeg egy stock androidos, vízálló, qi-s, amoled-es teló lesz a következő, de nem a közeljövőben.
[ Szerkesztve ]
-
gerner1
nagyúr
válasz Burt1793 #31867 üzenetére
"És igen, van olyan ismerősöm, akinek szívta az s7 aksijátt valami, pedig nem használt ennyi app-ot, gondolom ugyanez megvan huawei-en is. Én nem csináltam semmit a telóval, csak használom."
Pontosan. 👍 ... - De nem csak Huawei -n, hanem a többi androidos telón is. Mindegyiknél jelentkezik kb ~azonos arányban a híváskori 4G fallback miatti hiba (ez egyébként még szifont használva is igaz), továbbá az, hogy a napi átlagos térerő ugyanúgy hatással van az akkuidőre, mint itt. Ezenkívül, azokon is időnként törölni kell a gyorsítótárat a recovery -ből, mert az, azokon is szintén feltelik, és a működési/app futtatási anomáliákon kívül, szintén kihatással van ott is(!) az akku időre (SoC erölködés, és ez miatt az optimálisnál magasabbra emelt órajel = nagyobb fogyasztás).
-
Tin
veterán
válasz gerner1 #31869 üzenetére
na szóval... az utolsó 3 telefonom:
iphone 5s, ios8: nem volt semmi gond
lumia 735, wp8.1: nem volt semmi gond
huawei mate 8 6.0 és 7.0: nem volt semmi gondsoha, semmi. se wifi, se hangerő, se fagyás, se inkonzisztens működés, semmi. mindegyiknek voltak előnyei, hátrányai, de semmi olyan működés nem volt velük, amit nem vártam volna. semmi, és tényleg semmi. működött ahogy hirdették. azt elismerem, hogy a nagyobb frissítésekkel mindig vártam 1-2 hónapot, hogy tuti ne szaladjak bele valami bugba, de ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz gerner1 #31871 üzenetére
5 éve megszokott volt az Androidos telókkal, hogy ez-az nem működött, a szoftverfrissítés gondokat okozott, romolgatni meg rootolgatni kellett, külső appokat használni, hogy működjön rendesen. nem bizonyos alkalmazásokkal, hanem az alap dolgai is.
akkor tértem át WP-re, aztán iOS-re, aztán vissza WP-re, majd 1 éve adtam egy esélyt az Androidnak újra a Huawei-vel, és örömmel tapasztaltam, hogy most már nicsenek gondok. ugyanolyan jó, sőt már jobb, mint az iOS. a WP sajnos közben kidöglött, pedig nekem az is tökéletes volt arra, amire a telefont használom.
aztán most adtam egy esélyt a Samsungnak. na, ők még nem érték el ezt a szintet... elfogadom, hogy van, akinek még 2017-ben is természetes, ha valami nem működik tökéletesen, lehet, hogy én döntöttem eddig jól, hogy működő rendszereket használtam.
-
Ferike81
senior tag
Nem szeretnék okoskodni, de mivel az utóbbi pár nap hozzászólásainak döntő többsége OFF ezért át kellene ezekkel a sztorikkal fáradni a Galaxy OFF topikba, mert nem egészen idevaló a történet. A felhasználó ha valamit keresni akar csak OFF-okba botlik. De majd a topikgazdák megerősítenek, ha pedig baromságot írtam akkor töröljék ezt a hozzászólásomat. Nekem már elég volt ezekből a lassan trollkodás határait feszegető témákból. Okosabbak nem leszünk tőle.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz Ferike81 #31873 üzenetére
teljesen egyetértek, ez egy meddő vita. a problémák léteznek, és nem azzal kell elhessegetni, hogy relativizálunk, hogy máshol is ez van, mert nincs. itt van. nem baj, nem számottevő, de létezik, és nem érdemes elbagatellizálni egy szakmai fórumon.
ahogy - és ebben teljesen egyetértek - túltolni sem kell, úgyhogy részemről nem forszírozom ezt tovább.
-
Ferike81
senior tag
túltolni sem kell
Így van. Szerintem mindenki próbált segíteni a problémáid megoldásán, de te mindent konzekvensen elutasítva rátolod a problémákat a xar készülékre, a fejlesztőire, a elxart Samsung szoftverre. Ha ez így van nálad akkor be kell látnod, hogy ez nem a te készüléked. Add el, és probléma letudva, de ne a saját topikjában ekézd szét egész Dél-Koreát!
Megértettelek, és hidd el nem szekálásnak írtam le ezeket. Lépjünk túl az utóbbi pár napon!
Részemről is befejezve a téma!![ Szerkesztve ]
-
Burt1793
veterán
Lumia 930asom volt, még 8.1 mellett, tényleg egyre szarabb lett a rendszer és az 520ason ugyanúgy futott, mint a 930on. Azt az egészet a 2.3as androiddal nem lehet összevetni, nemhogy az újabbakkal. Az s7tel pedig semmiképpen. Az is aranyos, hogy mi, régi s7 felhasználók vagyunk lehülyézve (nem ismerjük a hiányosságokat...). Bezzeg egy 2 éves huawei vagy egy iphone tud mindent, ez meg szar. Sok telefon megfordul a kezemben, ezekhez mérten mondom, hogy nincs hiányosság.
Nem is értem, hogy miért védem a telót, nincs rá szüksége. 😃
A 930as topikból engem ilyen flamekeltés miatt többször tiltottak, asszem végleges tiltásom van most ott. De az tényleg szar telefon. Egy kínai csodához se hasonlítanám.[ Szerkesztve ]
-
Burt1793
veterán
Jó, de egy ez ezt jelenti. Az s7 és a rajta lévő android nem egy működő rendszer, 1,5 évig bután használtuk ezt a szart.
"aztán most adtam egy esélyt a Samsungnak. na, ők még nem érték el ezt a szintet... elfogadom, hogy van, akinek még 2017-ben is természetes, ha valami nem működik tökéletesen, lehet, hogy én döntöttem eddig jól, hogy működő rendszereket használtam."
-
Black Viking
csendes tag
Sziasztok! Lehet volt már erről szó, bevallom csak pár oldalt lapoztam vissza a fórumba, igy kérlek nézzétek el ha korábban sűrű kérdés volt...tapasztalta valaki,hogy a legutóbbi szoftver frissítés óta a kijelző idő csökkent? Korábban 6 órás screen time-om volt most le ment max 5-re. A telefon 5 hónapos, ugyan azokat a programokat használom mint eddig. Nekem kicsit soknak tűnik ez az 1 óra screentime "elpárolgás". Ami jelenleg rajta van: G930FXXU1DQIL Előre is köszi a válaszokat!
-
air
nagyúr
"ez nem android, hanem a samsung szoftvere."Ezt ki tudnád fejteni bővebben? Ha nem Android, akkor mi?
Tizen? FirefoxOS? Ubuntu?
Látom már dobtátok a témát. Akkor hagyjuk!
Értelmes dolgot úgysem sikerült volna kihozni belőle.[ Szerkesztve ]
Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
raziel01
veterán
-
samu74
addikt
-
air
nagyúr
válasz raziel01 #31889 üzenetére
Persze, értem én, hogy zongorára gondol, de fogkeféről beszél.
De ennek mi értelme? Pláne ennyire túltolni. OK, gondjai vannak, de ennyit fikázni zsigerből, ez már nem egy szakmai fórumba való.
Remélem tényleg leszáll erről a döglött lóról.Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
samu74
addikt
válasz Black Viking #31892 üzenetére
Recovery menüben tolj egy Wipe cache partitions-t (gyorsítótár törlése). Kikapcsolt telefonnál egyszerre lenyomod a Power + Hangerő fel + Home gombot kb. 5 másodpercig. Bejön a recovery menü ott a hangerő gombokkal tudsz fel-le lépkedni, a Power gomb az Ok gomb.
Egy próbát megér, ha nem jó akkor marad a gyári visszaállítás. De akkor megy minden a levesbe.air szerintem te is engedd el a témát, ne süllyedj a mi szintünkre.
-----------
-
Bali27
addikt
W10 el baromi jó mai napig a 735-öm..
Böngészni lehet rajta, normális Youtube app is van rá ami friss!!!!
Waze meg ilyesmi nincs friss az igaz....
Telefonálni jobban kézre állt mint az S7 Igaz ez még is fejlettebb meg minden de ha csak telefonálni meg az Edgeel böngészni kell akkor az is tökéletesen jó... 1 Gb rammal süvit rajta a Win10... akadásmentes stb
Új hozzászólás Aktív témák
Az S7 és S7 edge variánsok nagy átfedése miatt, mindkét topik egyformán használható bizonyos kérdésekre. Íme, a
OFF témával kapcsolatban pl:
- Android alkalmazások (3rd party app -ok, pl: Nova launcher, Poweramp, stb)
- Facebook / Messenger app
- Android OFF
- Galaxy OFF
- Telekom Mobile
- Vodafone
- Yettel
- Digi Mobil
- Garancia & Fogy.védelem
- Mobiltelefon beárazás
- Melyik "telefont" vegyem ?
- E-Robot topik
- Tasker topik
- Reklámblokkolók topikja
topikok valemelyikének a haszná-
lata javasolt!
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás! Amelyek helye itt van :
- hardverApró
! Tilos a warez, az FRP-lock, és a készülékfüggetlenítés
⇒nem-hivatalos módon témái, és az ezekkel kapcso-
latos segítségnyújtás !
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- További aktív témák...
- Iphone 12 Pro 128GB Pacific Blue, Független 100% Új AKKU, Üzletből Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB PURPLE, NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, GARANCIÁVAL,ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB SZÉP ÁLLAPOT,NAGYON JÓ AKKU, ÜZLETBŐL GARANCIÁVAL
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Alcatel 3D dual SIM 4/64Gb új állapotban eladó!
- Apple iPhone 14 Pro, Space Black, független, garanciális, 88% akku, karcmentes
- Apple iPhone 11 Pro, Gold, 64Gb, 86% akku, független , új állapotú
- Apple iPhone Se 3, ( 2022 ), 64Gb, független ,Space Gray, új állapotú, 87% akku
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest