Új hozzászólás Aktív témák
-
aujjobba
addikt
-
blakey
titán
Nekem már évekkel ezelőtt megtérült, 2019-ben 14,5e-ért vettem az "élettartamig" szóló verziót, ha megszűnik, akkor is megérte, ha nem akkor meg főleg. Csak frissítgetek.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz devil-k #6697 üzenetére
Érdekes módon azt senki nem mondja, hogy NEM egy készülékre szól a licensz. - Már többször írtam, minden Apple termékre érvényes az előfizetés, én ki is használom.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
addikt
-
Semin
senior tag
válasz aujjobba #6698 üzenetére
Ezt csináld végig : Távirányító reset
Látom megoldódott[ Szerkesztve ]
-
zazenke
őstag
-
blakey
titán
válasz zazenke #6708 üzenetére
Az Infuse régi, és alapból fizetős volt. Nem a tvOS volt az elsődleges, de az évek során az iOS mellett (iPhone, iPad) támogatott lett a tvOS (Apple TV), macOS (számítógépek) is. Ha így nézed, akkor a teljes ökoszisztémát lefedi és csak egyet kell fizetned. Pl. a MrMC-nél külön meg kell venned, mert csak a vásárolt platformra érvényes. Azért vannak más lejátszók is, amik egész tűrhetően működnek, de az Infuse fejlesztői legalább nyíltan foglalkoznak a dolgokkal és meghallgatják a felhasználók kéréseit, legalábbis próbálkoznak. Kevés fejlesztőnél látni az ilyen hozzáállást. Ez semminek sem a bizonyítványa, Az Apple TV nyíltan "streaming" eszköz, de nem zárták be a "kapukat", így lehet rá fejleszteni. Tehát erre a készülékre nem médialejátszóként kell tekinteni, hanem "streaming" eszközként, és annak hibátlan.
-
Imi1981
veterán
válasz galaxys80 #6711 üzenetére
Éves még oké de haviba az 999 sok ( nem konkrétan az összeget sokallom hanem egy lejátszó programra sokallom. Ennyiért streaming szolgáltatások vannak).Meg minek fizetnénk 6000 helyett 12000-et egy évben? Így szerintem mindenki az évest választja majd.
Nekem haviba marad addig míg 400 Ft marad az összeg mert ennyiért oké így is.
Nekem most az új tévémen van kodi és inkább azt használom mert jobban szeretem de attól még megmarad az infuse is.Én kb miután megvettem az Apple tv -t harmadnap fizettem elő rá ha jól emlékszem. Mrmc jó lenne még ha jó lenne de képminőségben is gyengébb sok filmnél meg hdr-t se tudja normálisan.
[ Szerkesztve ]
-
Franky2Ster
senior tag
Jó lenne ha a 17.4 frissìtéssel màrciustòl elèrhető lenne Appletvre az Xbox Cloud Gaming tableten màr elèrhető.
-
tothl
addikt
válasz zazenke #6708 üzenetére
Mi az elvi kérdés ? Hogy ingyen akarsz mindent IS ?
Ha fejlesztő lennél ingyen dolgoznál ?
Írtam, hogy nekem nemrég óta van az ATV, de havi 1 sör árát biztos nem sajnálom egy olyan szoftverért amit sokat használok és amit esetleg ebből a pénzből tartanak karban fejlesztenek a jövőben is. -
zazenke
őstag
aztán androidnal miért van akár 4 alkalmazás is ingyen melyek mindegyike használható? A kettő viszonyával van a bajom hogy hogy mindössze 1 van apple re és egy lejátszó programért szerintem sok 1000 ft. meg eleve milyen áremelés 400 ról 1000 ft. számold már ki az hány százalék. A plex szàmomra nem lejátszó apple tvn mert az mp4 alatt osszefossa magát. androidnal ezzel sincs gond..
-
blakey
titán
válasz zazenke #6717 üzenetére
A lényeget nem érted, minden termék valamilyen célcsoportnak készül. Apple Tv soha nem saját tartalom fogyasztására készült. 2015-ben az Apple TV HD 4-ik generációjával történt egy olyan, hogy az Apple-ön kívül mások is fejleszthetnek olyan szoftvereket, amik az áruházból is elérhetőek, de továbbra sem támogatta a saját tartalom fogyasztását, valamint csakis rajta keresztül, az ellenőrzésük alatt kerülhet ki 1-1 szoftver. Az Infuse sikeresen átment, de ha ingyenes szoftvert akarsz, akkor ott a VLC, ha Synology NAS-od van, akkor a DS Video, ha Plexed van és akár arra fizetsz elő, akkor ott a Plex, vagy emby, Jellíyfin és még van 1-2 app, amiről nem hallottam, vagy nem jut eszembe. Mások az elvárások, nem Android TV, ahogy az Android TV sem tvOS .Nem minden ingyenes, cserébe jó. Aki évek óta használ Apple termékeket vagy OS-eket, akkor tudja, hogy mire számíthat. Android alatt is inkább megveszem az appot semmint olyat használja, ami tele van hibával. A Kodi még működik, támogatott és szerencsére vannak lehetőségek, de meddig…? Ha a helyén kezeled a dolgokat, akkor nem lesz ebből problémád, nekem nincs egyikkel sem, mindegyiknek megvan a helye, mindegyik rendszert használom.
-
devil-k
nagyúr
válasz zazenke #6717 üzenetére
Még egyszer felteszem a kérdést, mert nem válaszoltál rá: ha ilyen sz@r az Apple TV, akkor miért nem választasz magadnak egy kínai, androidos, olcsó boxot és használod?
Szerintem meg az a rohadt felháborító, hogy manapság minden ingyen kellene az embereknek, vagy legalább is "okosba". "Értem" én, hogy sok embernél státuszkérdés az Apple termékek birtoklása, de ne legyünk már nevetségesek.
- mozi bolondéria -
-
zazenke
őstag
válasz devil-k #6721 üzenetére
én 400 at fizetek és amiért hasznalom mert vannak előnyei. de amúgy az android boxom is 70 felett volt mire bejött kinàból nem olcsó vacak. De ettől még aljas húzásnak tartok 400 ról 1000 re emelést. Talàn majd most megtörik az infuse egyeduralma az új app szabàlyozàssal és lesznek versenytàrsai mert jelenleg nincs neki. Más apple termékem nincs
-
Alex91
félisten
Szerintem meg az a rohadt felháborító, hogy manapság minden ingyen kellene az embereknek, vagy legalább is "okosba". "Értem" én, hogy sok embernél státuszkérdés az Apple termékek birtoklása, de ne legyünk már nevetségesek.
Fizetsz hasznalati díjat a lejatszoert, de amit lejatszol vele, azert meg nem. Hogy is van ez...
[ Szerkesztve ]
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
devil-k
nagyúr
Ne jöjjünk ezzel az álszent dumával, mert ez maga a hányinger. Minden médialejátszót arra használnak az emberek, hogy a letöltött filmeket nézzék. Pont.
De egyébként: letöltök, moziba járok, előfizetője vagyok a Spotifynak, HBO Maxnak, Disney+-nak, Netflixnek.
Kérdés van még?- mozi bolondéria -
-
Csabroncka
addikt
Mondjuk csak zárójelben jegyzem meg, hogy ez a havidíjas dolog nekem sem szimpi. Ezért a pénzért 4K-s tartalmat kapsz Prime-on.
Én aláírom, hogy infuse szép/jó/csilli villi egyszerű. Viszont amire kell arra még a fapados és magára hagyott MrMC is képes.
A gondom a havidíjjal van, nem azzal, hogy egyszer meg kell venni valamit, ez sima lehúzás nem más."in medias res"
-
devil-k
nagyúr
válasz Csabroncka #6726 üzenetére
Rendben. A havidíjas előfizetés max arra való, hogy tovább kipróbáld az appot. Ezután ha úgy is maradni akarsz, akkor kiválasztod a legjobb konstrukciót.
- mozi bolondéria -
-
tothl
addikt
válasz devil-k #6724 üzenetére
Nincs ezzel gond, nem kell álszenteskedni, csak fura, hogy valakinek túlzás, ha fizetni kell valamiért és még érvelni is akar. Nem kell a rizsa. Az infuse egy marha jó termék, aki akarja fizeti aki nem nem, csak utóbbi mellett nehéz érvelni. A torrent mellett is nehéz. Az nem indok, hogy mert amúgy drága.
Nekem is van minden vacak, már nem is tartom nyilván hányféle előfizetésem van, mert leverne a víz csak.
Egyébként ebben is szuper az ATV, nagyon jók és jól futnak az appok, szépek, designosak és az is tetszik, hogy az ATV saját appja összeszed mindent. Ilyet a kínai coreelec stb. boxok nem tudnak. Van akinek ez ér meg pénzt van akinek nem. Az, hogy az infuse is ilyen szépen működik erre nem is gondoltam, nekem kellemes meglepetés, örömmel fizetek érte. Nyilván van az a pénz amit már nem de ennyi szerintem még nem az a kategória.
Akinek nem tetszik használjon mást, azt is megértem. Volt amikor engem sem érdekelt sem a design, sem az ergonómia, sem, hogy mennyit kell szívni vele, csak játssza le a filmet és legyen ingyen.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
CoreELEC nem kínai és más a célközönség, elvárás.
-
Alex91
félisten
válasz devil-k #6724 üzenetére
Van kerdes!
Szoval az App fejlesztok munkajat megbecsulod, mert azert fizetsz, de a filmek keszitoinek mar ez nem jar? Azt te is "okosba" oldod meg?
(Tegyem hozza, ha valaki nem hajlando kifizetni egy App-ert a penzt, mert mondjuk lehuzasnak tartja, vagy neki nem eri meg, es inkabb keres egy ingyenes alternativat, az talan megis mas, mint valamit hasznalni ingyen, amiert egyebkent fizetni kellene...)
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Mezga Aladár
veterán
Apple TV + Infuse dologhoz 1 meglátás.
Az Apple árul egy terméket ami streamingre és film lejátszásra van kitalálva.
Viszont nincs Apple szoftver a filmek lejátszásához. -
Alex91
félisten
válasz Mezga Aladár #6732 üzenetére
A "lopott" filmek lejatszasahoz...
-
Alex91
félisten
válasz Mezga Aladár #6734 üzenetére
Csak pontositottam...
-
nOvOp
senior tag
Ne már... Azért bőven akad saját családi videó is, mi több családi képek is, amihez szintén nincs apple megjelenítő. Miért kellene megosztanom a saját telefonomon lévő összes személyes képet, amikor a családdal, csak a családi képeket nézegetnénk, vagy mutatnám másoknak? Nem beszélve a 20 évvel ezelőtti képekről, videókról, amik nincsenek a telefonomon, csak mondjuk a hálózati meghajtón. Én is fizetek több streamingért, appért (pl. infuse), de egy fapados video és kép nézegető szerintem elfért volna. De együtt tudok élni ezekkel, és még így is a legjobb lejátszónak tartom az ATV-t.
-
MODERÁTOR
Tévedés jogát fenntartva úgy látom, hogy az Apple csak saját magában gondolkodik és mivel a hardware-eik drágák, úgy gondolják, hogy mindenre is van pénzed (vagy akaratod megvenni). Pl. ha elfogy a cloud tárhely, biztos tőlük veszel majd bővítést, hiszen minden cuccod apple (az ő gondolkodásuk szerint). Tehát a családi fotók és videok elkészítésére is az ő HW-üket használod, az magától felmegy a felhőbe, szinkronizál, nézzed a TV-n az ATV-vel a cloudból. A torrentes filmgyűjtemény nem létezik számukra, fizess elő minden streaming-re, aztán válogass abból. Fizess elő az Apple One-ra, játssz az Arcade-ban levő játékokkal. Persze minden előfizu legyen családi és mindenkinek legyen apple kütyüje, még a kutya nyakában is legyen airtag (nincs kutyám, csak 3 macska is itt lakik, airtag nélkül).
Van egy elképzelésük, hogyan kell ennek kinézni és működni, nem nagyon érdekli őket, te mit szeretnél, ha elfogadod és van pénzed, vedd meg, ha nem, oldd meg, ahogy akarod...
Őszintén szólva nekem bejön az ökoszisztémájuk (amíg bírom fizetni - minden ár relatív, ne menjünk bele) és jól működőnek gondolom, de nagyon jól esne az itthon talált HDD-ken levő multimedia termékeket úgy lejátszani, ahogy az oppo-val (p'n'p).
Az infuse biztos jó lenne nekem, csak másik itthoni hálozaton van az ATV és másikon a laptop, amin van egy csomó multimediás tartalmú hdd, gondolom ezt is be lehet állítani, hogy lássa az ATV az infuse-ban (nem tudom hogyan, de közben szeretném a Fire 4k Max-ból a HD hangokat kiszedni, meg kellene tanulnom használni egy alap dj pultot és a software-ét használni egy bálra... amúgy van rendes munkám, amit el kell végezni... meg feleség és 3 gyerek... nem fontossági sorrend! - szóval főleg az idő hiánya fáj.)
Uff, én beszéltem.
Az egyéni felhasználási szokásokon nem érdemes összeveszni, téríteni, mindenkinek saját dolga.[ Szerkesztve ]
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
Semin
senior tag
Óóó nagyon szivesen fizetnék én, de a sreaming szolgáltatók úgy döntöttek, hogy leveszik a saját gyártású sorozataikat.
Gondolom ha van HBO max előfizetésem de kell torrenteznem a Westworld-öt mert valaki, a HBO-nál így döntött, akkor helyreállt a világ rendje.Vagy ha egy jó kis Babylon 5 délutánra vágyom.
(Prime video, de nincs felirat, sem szinkron)Nem minden a pénz körül forog.
-
Alex91
félisten
válasz Mezga Aladár #6736 üzenetére
Mi benne a torz
Okosziszteman belul megnezem a fenykepeket, megnezem a csaladi videokat, es megnezem a megvasarolt filmeket. Szerintem ezt mind tudja prezentalni...
Az teny, ha nem okosziszteman belul akarsz valamit megoldani, akkor valoban, az Apple ezt nem tamogatja. De szerintem pl. az iOS, iPad OS alatt is ugyan ez van...
-
Mezga Aladár
veterán
Ipad-nál megnyit egy valamilyen lejátszót.
De mint azt nOvOp fórumtárs is kifejtette, az élet nem áll meg az Apple szisztémán belül. Régi családi videók, fotók sk dvd mentései.
Pl. az Auralic Aries zene lejátszó értékét nem csak a vas hanem a szoftver adja.
Pedig az Apple gondolkodásmód alapján mondhatnák azt, AirPlay-en dobd át a zenét.
És azt is az Apple-nak " köszönhetjük", nincs elérhető nyílt forrású szoftver.
Talán az EU mostani intézkedései ezt megváltoztatják.[ Szerkesztve ]
-
Franky2Ster
senior tag
Infuse alternatíva lehet akár a LillyPlayer is.
-
tomigonzo
aktív tag
Nekem alapveto problemamaz Infuse-val az volt, hogy -informacioim szerint- az appot az appleol kivalt fejlesztok csinaltak meg es erdekes modon pont az apple tv fejlesztesen dolgoztak es veletlenu csak ez az app ment az apple szurojen, az osszes szolgaltatasaval stb (abba hogy a designt is koppintja bele se menjunk mert kevesebbert ir vert kialtottak mar coupertinobol).
De egyebkent ez teljesen jol illik az apple mukodesi modeljebe, mint ora pl az watch verhetetlen a beapitett hardwarek minosegeben, precizitasaban, de ha ki akarod hasznalni akkor fizetgess elo mindenfele applikaciora ( ez applenak plane jo mert nem o fizeti a kulsos fejlesztoket ellenben 30%t lenyel a bevetelbol - ami azert mar kba strici kategoria, bocs.
De varjuk meg a tavaszt, az EU-ban ki kell nyitni az oprendszeriket 3rd party app storeknak is. (bar azokat is tudjak mar erosen szurni/kontrolalni).
(meg mielott: mindenbol is van itthon)
Torrent es kuslo tartalom temaban azt kell mondjam amig az idiota jogtulajdonosok es szolgatatok ezeket a 80s evekbeli modelleket hasznaljak addig csakis tamogatni tudom es kell a torrentet, rengeteg erdekes tartalom nem jut/hat el a felhasznalokhoz. -
devil-k
nagyúr
válasz tomigonzo #6743 üzenetére
De ha belegondolsz, melyik az a cég amelyik nem akar nyerészkedni a másikon? Nem véletlen a világ legértékesebb cége az Apple és nem véletlen vágynak rá annyian. Biztos, hogy van/lehetne jobb az Applenél, de én nem látok pl egyetlen márkát sem, ami így menne/megy előre.
Arról nem is beszélve, ha az Apple (tényleg) megveti a lábát a mozi iparban, akkor nem lesz megállás. Nekem pl. szimpatikus lenne egy olyan megoldás is, hogy valóban ki lehetne kölcsönözni a premier filmeket, amik a moziban mennek. És akkor most felébredek.- mozi bolondéria -
-
zazenke
őstag
válasz tomigonzo #6743 üzenetére
azt nem tudom hogy a plex hogy tudja ingyen adni a termékét. az ő modellje miért működik már évek óta. tudom vannak neki is extrái. de média lejátszásra teljesértékü szolgáltatást nyújt. most abba ne menjünk bele hogy alap dolgot mint mp4 et nem tud appletvn de ez valami mással van összefüggésben
-
blakey
titán
válasz zazenke #6745 üzenetére
…azt nem tudom hogy a plex hogy tudja ingyen adni a termékét. - nem adja ingyen. Ha ingyenes Plexet használsz, akkor sok készülékre meg kell venned az alkalmazást. Ha előfizetsz, akkor ingyen jár minden platformra, szóval semmi jó nincs ingyen. Jellyfin, az ingyen van, de az nem támogatott olyan sok platformon.
-
zazenke
őstag
válasz Mezga Aladár #6747 üzenetére
nálam például a 4k mp4 ben a kékbogár film akadozik é csak akkor szünik meg ez ha a beállításokban a az otthoni streaming minőségét visszakapcsolom maxról pl 30mbs ,4K ba. de ez meg átkódolást igényel a szerver részéről. Lehet hogy nálad nem is maximum a beállításokban ez a rész mert az alapbeállítás nem ez
-
blakey
titán
válasz zazenke #6748 üzenetére
Ettől nem ingyenes és a legtöbb platformon meg kell venned, kivéve böngésző és ha kell a hardveres gyorsítás, akkor nem úszod meg a PMS megvételét. Egyébként az Infuse mellett a PMS is megvan véve, úh. nálam Kánaán van. Nem is értem, hogy mi a problémátok. Évek óta csak olvasom, hogy mi mennyibe kerül és ez miért jó vagy rossz.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest