- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kansas
addikt
válasz
#06658560 #46 üzenetére
Nem írja át. A max. az eleve azt jelenti hogy az utána írt értéknél az aktuális érték kisebb vagy egyenlő. Mindig vannak paraméterek is amitől függ.
A kis i betű a nehezebb felfogásúaknak a szájába rágja, nehogy gondolkodniuk kelljen, mert az manapság sokaknak túlzó erőfeszítést igényel.Ugyanúgy, ahogy az Inteléknél az ARK-on is ott a kis "?" pl. a TDP mellett, és elmagyarázza, hogy az egy alapórajelen mért érték, referencia terhelés mellett, mihelyt elkezd bármelyik mag boostolni, az már nem annyi, amennyit odaírtak. Tehát ne várd hogy a csodaproci all-core 5GHz-en akárcsak a közelében is legyen... és ezzel nincs is semmi gond, csak fel kell fogni, hogy működnek a mostani procik.
Ja igen, a "Max Turbo Frequency" melletti kis kérdőjel meg tájékoztat, hogy az bizony csak egyetlen magon értendő(azt mondjuk már lehagyja, hogy erősen véges ideig...)Érdekes módon az én R5 3600-am eddig is elérte a 4,2GHz-t rövid időre, a 4,17-et pedig tartósan is tudta, pedig még csak nem is X-es...
-
válasz
#06658560 #28 üzenetére
Van egy kis kék körben egy i betű Max. Boost Clock mellett, amelyben leírják, hogy befolyásolhatja egy csomó dolog, hűtés és egyebek. Szóval kimagyarázták. Egyébként az emlékeim szerint korábban nem volt ott az a bizonyos i betű és a szöveg, de az archive.org valamiért folyton szerver hibát dob most vissza, ha meg akarom nézni a Ryzen 3 oldakat az AMD-nél korábbi snapshotokon...
Szóval én is úgy gondolom, hogy az AMD nem "up to" szöveget írt bizony, hanem annyit, hogy ennyit kell(ene) elérnie a procinak, csak az eset után gyorsan updatelték a honlapjukat...
@Abu: A 'Max.' nem egyenlő az 'Up to'-val. A Max-ot el kellene érnie...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#06658560 #28 üzenetére
Ki van emelve, hogy MAX, illetve vidd rá az egérkurzort arra a kis információs gombra.
(#30) Chaser: Tehát amiatt most jobb lett, mert a proci néha belenyal a max órajelbe, de végeredményben nem változott semmi a látszatot leszámítva? Én igazából ettől kapnám fel a vizet, hogy csak a látszattal szúrják ki a szemem. Ettől én nem érezném magam jobban, de oké elfogadom, hogy ez másnak elég.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#06658560 #15 üzenetére
Az van meghirdetve a terméken, hogy up to 500 ml.
De egyébként megkapták amit akartak a felhasználók, csak én nem látom mi értelme van. Én azt látom, hogy az AMD nem akart összetűzésbe keveredni a userekkel, így inkább módosítottak a booston. Ez nagyon jól paraméterezhető, hiszen a korábbi AGESA-kkal is változott. Most pár nanoszekundumig nagyobb órajelet tud beállítani, és ennek talán az is lesz az ára, hogy gyorsabban is kell visszaváltania, de beállítja. A peak speed monitoring szépen visszajelzi az adott cikluson belüli legmagasabb értéket. Közben lehet, hogy a processzor a mintavételi cikluson belül sokszor visszaváltott, de a peak az peak. A felhasználó megkapja a látni kívánt órajelet, egy-két, optimális időben elindított alkalmazásban ez talán még hoz is +1%-ot, de idővel úgyis felmegy a processzor hőmérséklete a terheléstől, tehát a boost a valós programfuttatási körülmények között úgyis valamennyire visszaesik, ahogy minden processzornál. Márpedig én azt látom, hogy a felhasználók úgy dolgoznak a gépükön, hogy megnyitnak egy alkalmazást, és az addig működik, amíg be nem fejezik a munkát. Olyat még nem láttam, hogy megnyitják a programot, majd két perc múlva bezárják egy percre, hogy a következő két percben újra jobb legyen a boost. Lehet, hogy valaki így csinálja, csak nem tartom logikusnak, de ha van ilyen, akkor ezt az AGESA verziót neki találták ki, +1% teljesítményt talán nyer az egy perces pihenőidők közötti programfuttatással.
A valós felhasználást tekintve viszont nem látom a változást. Négy-öt perc terhelés után a proci beáll valami köztes órajeltartományra, tehát a tartós teljesítmény tekintetében az ég világon semmi sem változik. Effektíve az AMD dobott egy morzsát, ami látszatra jól néz ki, de eközben nem történt semmi, minden olyan, mint régen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Tesla topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen notebookot vegyek?
- The First Berserker: Khazan
- OLED TV topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged