Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
Dee én tudom a választ!
A válasz az, hogy lehet, hogy jó lesz, de lehet, hogy nem. Viszont jelenleg maga a válasz ezen két állapot szuperpozíciójában van. Vagyis egyszerre jó is lesz meg nem is. Ennek valószínűségét a hozzátartozó hullámfüggvénnyel adhatjuk meg. Hasonlóan, mint Schrödinger kiscicája. Hogy melyik állapot ugrik be csak akkor tudhatjuk meg ha megfigyeljük magát az eseményt. Amint megfigyeljük a hozzátartozó hullámfüggvény összeomlik és már csak az egyik állapot lesz a valós. Tehát ha hihetünk a kvantummechanika Niels Bhor féle koppenhágai interpretációjának bőven elegendő ha egy tudattal rendelkező egyén elvégzi a megfigyelést majd a kérdéses időben.
: )
-
föccer
nagyúr
Nem lehet valahogy kézzel frissíteni? Nincs valami request kód, amit benyomva a szervernek frissíti magát?
Mondjuk az is furcsa számomra, hogy a HA rendszere host namekkel dolgozik ip-k helyett. De gondolom ennek is meg van az oka, ilyen szerver update meg sűrűn fordul elő. Remélhetőleg hamar megoldódik.
üdv, föccer
-
róland
veterán
Én saját szerverekre gondoltam, nem bérelt szerverekre. Szóval valami saját hardveren futó felhős kiszolgálóra. (Megj.: Nem vagyok otthon a témában, de mintha ez lenne a trend a világban. Megj.2.: Nekem úgy tűnik, hogy könnyebb újabb hardvert a rendszer alá tenni egy virtuális szervernél, és jó választás esetén az elavult régit később le is lehet kapcsolni, mikor már biztosan fut az újjal.)
-
-
LordX
veterán
Amazonnal van tapasztalatom: Mi az ír adatközpontból HD videókat streamelünk (többet párhuzamosan) az irodába, mellette NFS-el is másolgatunk. A UPC-vel (az első) peering a BIX-ben van, szóval a sávszélesség és késleltetés nem szabad probléma legyen. A cég weboldala benne van a Google indexében, bár ehhez nem értek. (Az Amazon boltja is rendesen be van szerintem indexelve, ugyanazokat a vasakat használják...) Gyakorlatilag vasat bérelsz (ha nem kellenek / nem bízol az egyéb szolgáltatásaiban), azt teszel rá, amit akarsz, úgyhogy nem sokban különbözik attól, hogy van egy saját tulajdonú vasad valahol.
Ha "valami mégsem jó", akkor beloginolsz SSH-val / RDP-vel, és megoldod
Ha hardverhiba van, és detektálják, akkor azt látod kívülről, hogy a gép kapott egy resetet (és a hardverID-k megváltoznak..): automatikusan átdobták az image-edet egy másik szerverre. De saját szkripteket is írhatsz, hogy milyen eseményre mi történjen.
Ami extrát tud adni, hogy ha hirtelen nagy lesz a terhelés akármi miatt, akkor csak bekapcsolsz +1 klónt a szerverből. Nem tudom, hogy ez nektek mennyire érdekes, mennyire tüskés a forgalmatok. Ha nem az, akkor árban viszont lehet tényleg jobb egy saját nagy gépet venni, de ki kell számolni. Mindenesetre érdemes megnézni.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- Sony PlayStation 5 (PS5) Pro Játékkonzol
- P15 Gen2i 15.6" FHD IPS i7-11850H T1200 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- GRADO GW100x bluetooth fejhallgató eladó.
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA Quadro A2000 Ada -8GB-, 64GB DDR5 1TB NVMe, 4G LTE
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged