- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
Új hozzászólás Aktív témák
-
attisx
addikt
Elérhető a beta 2 frissített verziója. A legfontosabb változás, hogy egyesitették az "in line editing" és a "system editing" lehetőségeket. Magyarul: szövegbevitelnél a telefon teljes karakter készlete elérhető a megszokott módon (legalábbis s60v3-on működik).
-
attisx
addikt
Szuper. Végre van Opera Link szinkronizálás, és kereső motor kezelés.
Most már csak egy dolgot hiányolok, még pedig hogy ki lehessen kapcsolni ezt a hülye a "telefonszám felismerés" funkciót (a Minikben ki lehet lőni a rejtett beállításoknál (opera:config)). Szerintem nincs ember a földön, aki valaha is használta. Viszont k@rva idegesitő, hogy ha egy hosszabb számsor a hivatkozás, rákattintva nem megnyitja, hanem felhívni akarja, vagy mondjuk itt a fórumon a dátumokat a topikok hsz./ megtekintés számát bepirosítja, mert az szerinte mind telefonszám...
-
sekli
addikt
A mini mellett ebből is megjelent egy újabb verzió:
Changelog:
The main improvements from the previous betas are:* Opera Link
* Download manager
* UI is more finger-friendly on touch devices
* Possible to manage search engines
* Opera remembers page position and zoom state when moving in history
* Column snapping also on touch
* Better memory management
* Fix for mobile view crash
* Start page available from touch menu
* Lots of minor bug fixes
* Clear cache setting -
Wilika
aktív tag
amúgy linket új lapra nyitni lehet?
-
Wilika
aktív tag
Egy élmény volt órán felcsattanni wifire, és faszbukra azonnal felnyomni azt amit pár perce rajzoltam a lapomra. (tudom-tudom, faszbuknak alapból van mobilos verziója, de ez akkoris
)
Mondjuk mindennel még nem boldogul ott sem, de a nagyját tök jól viszi.Viszont nekem valahogy mindig kifogy a memóriából, amikor valami különösebbet akarok tőle. (facebookon sokat machinálok, vagy freeblog admin felületén kiakadt, aztán mikor végre vitte, akkor szimplán nem reagált mikor a posztomat el akartam menteni)
Szóval engem egyelőre leginkább a memóriagondja zavar, amúgy le vagyok nyűgözve -
cousin333
addikt
Mivel a Mini csak egy kliens, amire az Opera szerverei juttatják el a feldolgozott tartalmat, a Mobile meg egy teljes értékű böngésző, ezért tényleg jobbak a lehetőségek.
Ami a memóriafogyasztást illeti: természetesen nem zárom ki a memóriafolyás lehetőségét, de azért nézd már meg, hogy a PC-s böngészőt elindítva és egyetlen oldalt betöltve mennyi RAM-ot fogyaszt. Ez van, a mai modern webszabványok és weboldalak elég komoly apparátust igényelnek. Teszt (a táblázatban a 2. szám a memóriahasználat). Látszik, hogy egyetlen oldal is sokat ehet, bár kétségtelen, hogy a Nokia böngészője nem kért annyit.
-
attisx
addikt
Egy kis érdekesség (haladó beállítások): [link]
-
Beerwolf
senior tag
Nekem nagyon bejött. Sokkal jobban tetszik, mint a mini. Átláthatóbb menű és sokkal több lehetőség...
-
sekli
addikt
Na, most már nagyon sokat próbálgattam, és szerintem van olyan jó, mint a mini, most már főleg ezt használom, a nyilvánvaló előnyei mellett még lényeges, hogy gyorsabban reagál, mint a mini, és szebbek a betűi. A betöltési sebesség rendes wifivel kb ugyan olyan gyors. Az Opera Turbo viszont nem túl jó, keveset csökkent az adatforgalmon, de a képeket nagyon elrontja. Felesleges funkció, ha valakinek korlátos csomagja van, akkor ott a mini, azzal jobban jár. A képernyőelforgatás nálam nem megy valamiért, a bétás mini meg lefagy tőle pár másodpercre, de legalább elfordul. Viszont a legrosszabb, hogy valami memory leak lehet benne, mert egy idő után elfoglal 50-55 mega RAM-ot, úgy, hogy csak egy lap van nyitva, ekkor újra kell indítani.
-
joey04
titán
na akkor majd valahol kipróbálom.
-
-
attisx
addikt
válasz
Dare2Live #30 üzenetére
Sajnos a bétákban le van tiltva néhány funkció, így a szinkronizáció és az RSS feedekre való feliratkozás is. Természetesen a végleges verziókban már működni fognak.
Joey20 és akiknek hiányzik a [#]+[3] Home/End funkció: a [2]/[8] gombok nyomva tartásával villám gyorsan végig lehet pörgetni az oldalakat, legalábbis amikor nincs bele zoomolva az oldalba .
-
Dare2Live
félisten
bár kicsit off de: Opera Mini 5 alatt a szinkronizálás hol található?
4.0alatt szépen beírtam mindent, 4.2nél szinkronizáltam szépen ment, gondolom opera mini 5 alatt is lehet ha megtalálnám, hol kell.... Láma vagyok segítsetek...
-
válasz
asadasad22 #25 üzenetére
Én is pont ma reggel próbáltam ki az Acid3-at i8910-en
Sima 100/100. Mondjuk nekem az asztali böngészőm is reccenés nélkül végigtolja
Egyébként az Opera az iWiW bejelentkező oldalát is normálisan lerenderelte, eddig arra csak az iPhone-os Safari volt képes azok közül, amit próbáltam.
-
ben11
őstag
Nekem nagyon bejött,sokkal jobb mint bármi amivel eddig böngésztem(alap böngésző,skyfire,korábbi opera..)
-
asadasad22
őstag
kurvara bejon ez a bongeszo, szep, letisztult, okos, gyors, flash-t kiveve eddig mindent vitt, acid3 teszt: 100/100 (asztali bongeszom csinal 93at ott
)
-
Taybore
aktív tag
Nekem nem települ föl
Elindítom a .sis-t, "Telepítés előkészítése", majd megkérdezi, hogy akarom-e telepíteni, utána "Igen", majd az adatait kilistázza (Alkalmazás neve, verziója, stb.) nyomok egy "Folytat"-ot, és visszadob feladatkezelőbe
Valakinek valami ötlet? Teló restart megvolt. Van fönt egy Opera Mini 4.2.14912, azt le kell előtte szedni?
szerk: ja ha az aláírásból nem derült volna ki Nokia N85-ös telóról van szó -
Magnum_
nagyúr
samsung i8910 HD : nem olyan gyors, mint a videón, az opera mini 5 beta talán még jobb is.... többet vártam
majd még tesztelem.
-
joey04
titán
majd ha használja valaki, ezt kéne kipróbálni, hogy működik-e?
-
plus44
veterán
Nagyon jól néz ki, és a gyorsasága is elfogadható.
-
madarasz92
őstag
Na végre már a symbian-ba is lehet használni..
-
joey04
titán
már csak az oldal teteje/alja közti ugrásokat kellene megoldani
-
attisx
addikt
válasz
BOTICSELLI #14 üzenetére
Igen képet is lehet menteni. Kurzorral ráállsz a képre, és egyes gomb (ez amolyan jobb klikként funkcionál).
-
BOTICSELLI
tag
...és végre van copy/paste rendszer szinten! A mininél is létezett, de csak a böngészőn belül.
Most meg bármely alkalmazás át tudja venni a webről copyzott szöveget.
képet lehet menteni?Szerkesztve:
megvan a válasz, lehet.
Nekem nagyon bejön!
Ezt a nyamvadt copy / paste -et hiányoltam egyedül eddig az E71 böngészőjéből.
Sokszor kell menet közben hozzányúlnom pár honlaphoz HTML szerkesztés szinten, és ez nagyon kellett.
Már éppen azon voltam, hogy emiatt kell iPhone-t vennem...
...de így már tárgytalan. -
asadasad22
őstag
vegre!
-
attisx
addikt
A gyors hívó (home screen) lehetőségeinek a módosításához állj rá az egyikre, amit módosítani szeretnél, és nyomd meg az egyes gombot erre felfogja kínálni a módosítás lehetőségét.
A prediktív bevitelhez ki kell kapcsolni az 'Inline editing' opciót (Settings/ Advanced/ Inline editing). Sajnos ilyenkor a Miniből megszokott teljes kijelzős szövegszerkesztő ablak helyett, egy egysoros beviteli popup jelenik meg, ami elég gáz pl. hsz. írásnál.
-
Magnum_
nagyúr
na akkor du. telepítek.. a mini 5 beta különben is szórakozik pár perc használat után...
-
aronocs
tag
Alapvetoen intuitivabb a kezelese, es sebessegben is ereztem nemi elorelepest.
A tobb tab kezelese is hasznos lehet olykor.Tetszett, hogy felajanlja a jelszavak menteset.
Viszont a 'home screen'-en gyarilag megtalalhato harom linket sehogyan sem tudtam eltuntetni, felcserelni. Az ide mentett oldalaknak nem a favicon-jat menti, hanem egy elonezeti kepet a site bal felso sarkabol, ami szerintem nem szerencses.
Szovegbevitelnel a prediktiv modot nem sikerult elovarazsolnom, ellentetben az elozo verzioval. Nokia E51-en es E52-n teszteltem.
Nalam egyelore marad a 4.2, pedig par dolog valoban hasznalhatobb az ujban, csak olyan alap dolgok nem mukodnem - szamomra - megfeleloen, ami miatt nem eri meg a valtas.
-
bigdee888
tag
Sziasztok!
Én 5630XM-es Nokián használnám, de valami nem okés. Méghozzá az, hogy LASSÚ. Nagyon!
A gmail több mint egy perc alatt tölt be, és van olyan oldal ami még tovább is húzódik. Más böngészővel (Nokia alap, Skyfire) is próbáltam, de azok a megszokott sebességűek, tehát nem a telefonom lassult be.
Ötlete valakinek? -
attisx
addikt
-
atike
nagyúr
Na majd a WinMo-s....
-
ByB
addikt
Mivel tud többet, mint az új Opera Mini, például egy Nokia N85 esetében?
-
joey04
titán
na ez már nagyon kellet
-
Hunter2
addikt
Ez már egész jónak néz ki. Kár hogy a közeljövőben nem lesz olyan telefonom amire érdemes lesz telepíteni.
-
m@xsys
senior tag
Még mindig az Opera a legkezelhetőbb számomra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vízpart, vakáció és hardverek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- Óvodások homokozója
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Gaming notebook topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- BONTATLAN Új Iphone 15 PRO MAX 256-512GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest