- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Xiaomi Redmi Note 4 - B20
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rickazoid
addikt
Ha épp írás alatt voltak a fájlok, akkor egy ilyenre eltűnhetnek, pontosabban megsérülnek és később már nem kiolvasható, hogy mi is volt ott. Nem tudod visszaállítani őket. Persze megpróbálni meg lehet, kering a neten millió meg egy módszer és program erre, de többnyire nem fognak értelmes adatokat visszaállítani. Tulajdonképpen ez olyankor működik, ha törölsz egy fájlt, majd semmit nem csinálsz azzal az adattárolóval. Akkor ép marad maga a fájl fizikailag. Nem tudom a TM hogy működik, de sok folyamat hajlamos befejezettnek feltüntetni egy-egy műveletet, miközben még folytatja tovább a háttérben, ezzel időt spórol, de sebezhetővé teszi az adattárolót.
Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
enginev3.0
félisten
Ha nincs. Memoriakartya a telefonban akkor nem tudok ràtenni újabb androidot? Most 2.2 van rajta de van mar 2.3 is ra nem?
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
őstag
válasz enginev3.0 #6503 üzenetére
Hát mivel a 2.3-akat memóriakártyáról tudod feltenni recovery módba, nem fog menni anélkül szerintem.
Hivatalos 2.3 amúgy nincs, csak 2.2.Jobb keveset érteni, mint sokat félreérteni.
-
petipetya
nagyúr
válasz Rickazoid #6499 üzenetére
Köszi!
Meg akartam csinálni, de lefagyott útközben. Ezzel el is fogyott a türelmem, ráadásul megint szarakodni kellett a billentyűzet beállításokkal is, mert az is elállítódott, nem először. Már nem szarakodok tovább az apró trükökkel, használom így amíg le nem cserélem."nincs rá lezsóidő"
-
r4pid
tag
2.2-es miui kicsit stabilabb mint 2.3-as, ez főleg a programok futtatása alatt veheted észre. Kevesebb a force close (habár az utolsó 2-3 miui alatt nekem már csak sygic aura 2.1.3 és 3.0 verziója fagy ki, ez a 2.3 android és a sygic hibája elvileg, 2.1.2-vel megy).
Nekem a sygic az egyetlen ami sok memóriát foglal, pl legutóbb 1szer kifagyott telefon 30 km alatt, utána újraindítottam, és vezettem vele 60 km-t hiba nélkül.
Persze ha pont városban vagy, elég ciki ha ilyet csinál, de ez gyári rom alatt is lehetséges.3-4 verzió óta próbálgatom a beépített 3g hotspotot, de az istennek nem akar működni, nem tudom mi kell hozzá (telenoros vagyok lehet ez a baj? :\ )
2.3-as alapú miuiban voltak még az elején lassulások, most nem emlékszem h az újabb romokkal produkálna ilyet, szerintem már nincs. VM heap-et beraktam 44 mb-ra, auto memory managert agresszívre, így tökéletesen fut.
Szóval szerintem próbáld ki, mert mindenki más programot használ, lehet hogy nálad pont 1 program van ami kéne, de nem megy alatta..
+ 1 kérdés/észrevétel: az új miui alatt (talán az uccsó 2 verzió óta) nem írja ki a neveket, csak a telefonszámokat, gondolom ez azért van, mert hibásan választja el a telszámokat (pl 062-0 06-20 helyett) De érdekes h nem mindegyiket, csak a legtöbbet...
-
Phami
tag
Szevast, köszi megnézem mindenképp, meg bepróbázom ezt a superchargert és az auto memory managert A 2.2-be beleszerettem a 2.3 pedig ott volt nagyon, de meglássuk/sük, hogy miről lesz szó. A 3G Hotpsot azért nem megy, mert sajnos nem tudják garantálni, hogy minden funkció működik. A Wireless Tether for root users-t töltsd le és azzal vidáman menni fog Na akkor itt folytatjuk majd, hogy kinek mi, hogy működik Köszi még egyszer.
Cheap Rap Beats, Buy Beats Online - www.ThisIsPhami.com /Trium Mars - Alcatel OT 557 - Sagem My 411V - Samsung L700 - Motorola Milestone - Samsung Galaxy Note 2/
-
r4pid
tag
igazán nincs mit.
3g megosztásra egyszer lett volna szükségem rá, szóval már nem érdekes, csak idegesített..viszont még mindig áll a kérdés, h ki tapasztalt még olyat miui alatt h nem írja ki a hívó fél nevét, csak a telefonszámát? ugyanez van contact alatt, látom a neveket, de ha felhívom akkor csak számot mutat..
-
petipetya
nagyúr
r4pid:
A helyzet az, hogy nem emlékszem, hogyan is volt ez anno miui alatt, de ha felvillantom az emlékképeket idebent, akkor rémlik hasonló jelenség. Megoldást nem tudok rá.Phami:
Mi az a supercharger?eami:
Hagyom a fenébe az 1900-as aksit, mert minden azt mutatja, hogy nincs akkora kapacitású. A gyári tovább bírja, kalibrációk és trükkök ide vagy oda. Tartaléknak jó lesz. Ezzel jól megszívtam."nincs rá lezsóidő"
-
mrbig25
őstag
válasz petipetya #6510 üzenetére
SuperCharger: a memóriakezelő scriptek, amit egy hete felraktál
...
-
optikus
senior tag
mms-t lehet fogadni ezzel a nyavalyassal? vagy kell arra valami kulon app? kaptam egy mms-t de csak annyi hogy menjek fel a telenor portalra. egyreszt nekem nincs mobilnetem igy ez nem megy. masreszt en oda nem akarok regisztralni es minden adatot megadni osszekotve ezzel a telefonszamomat is, hogy aztan kapjam a sok xar keretlen sms-t meg a reklamhivasokat...
na mar itt is a kovetkezo ilyen mms es nem tom megnezni.
Buy books not gear.
-
szőröscica
addikt
Sziasztok!
Melyik navigációs program tud koordinátákhoz vinni?
A horvátországi nyaralásomhoz kellene, mert megkaptam a címet, de a Motonav az utcát teljesen máshova teszi, mint ahol lennie kellene, konkrétan vagy 5 km-el arrébb...Kaptam viszont GPS koordinátákat is, ezt viszont nem tudom megadni a Motonavban.
-
petipetya
nagyúr
válasz optikus #6514 üzenetére
Van a kék szolgáltatónál is külön előfizus és feltöltőkártyás beállítás? Ha igen és pl. előfizus vagy, akkor beállítod a feltöltős hozzáférési pontot és aktívvá teszed, plusz engedélyezed az adatforgalmat. A telód nem fog kimenni a netre, de az mms működni fog.
"nincs rá lezsóidő"
-
optikus
senior tag
válasz petipetya #6516 üzenetére
nekem csak egy sima fogalmam nincs milyen csomag elofiztesem van (ceges, a sok melos kozul az egyik).
az apn-nel a net adatai at vannak irva hogy meg veletlenul se tudjon kapcsolodni. az mms az gyari (szolgaltatoi) adatokon all. az adtforgalom ki van kapcsolva (network settings, data enabled = off). kapcsoljam be?
probaltam egy tesztet kuldeni de az is sending alatt van mar 10 perce. igaz hibat se ir ki.Buy books not gear.
-
r4pid
tag
válasz szőröscica #6515 üzenetére
sygic aura...
amúgy meg beírod a koordinátákat google maps-ban és megnézed hol van a hely, utána már csak gps-ben a címet kell beírni[ Szerkesztve ]
-
YikeSS
tag
-
guni
tag
Nektek szokott olyant csinálni, hogy (ha jól sejtem amikor elfogy a memória) erőforrás igényesebb alkalmazások a mint pl. youtube, böngésző, maps huzamosabb használata után egyszer csak újraindul? Azért gondolok a memóriára, mert ha használat előtt kilövöm az öszes taskot akkor soha nem fagy le. Kezd kissé idegesíteni. 2.1-gyel nem rémlik, hogy csinált volna ilyent. Lehet hogy valamit elrontottak a memóriakezeléssel, vagy ennyivel nagyobb a memóriaigénye a froyonak? Ja egyébként gyári 2.2 van rajta 800MHz-re húzva.
Guni
-
vasn
tag
Van 1 kérdésem. A VM heap-ot, ha 48-ra állítom az eddig ajánlott 40, ill. 44 helyett, akkor az milyen következményekkel járhat? Tulajdonképp mit csinál ez a program?
-
mrbig25
őstag
VM Heap: meghatározhatjuk, hogy egy éppen futó alkalmazás maximum mennyi memóriát foglalhat el.
Minél nagyobb értékre állítod, annál kevesebb lesz az alapesetben szabad memóriád - javítsatok ki ha tévedek.
Véleményem szerint a 48mb felesleges, mert ettől nem lesz gyorsabb...48mb vagy efölötti érték, akkor lenne jó, ha legalább 384mb ram lenne a készülékben (de inkább 512mb).
ROM verziótól függően 36-42Mb közötti érték az ideális. (esetleg 44mb)[ Szerkesztve ]
...
-
-
r4pid
tag
válasz szőröscica #6521 üzenetére
Nm.
Többféle sygic van, én sygic aurát szoktam használni, nagyon bejött
-
guni
tag
válasz mrbig25 #6525 üzenetére
Amúgy meg a kérdés igazából arra vonatkozott, hogy másnál is előfordul-e hogy újraindul? Mert az még csak elmegy, hogy elfogy a ram, da akkor csukjon be valami programot, ne pedig rebootoljon. Mert ha másnál nincs ilyen, akkor lehet hogy inkább valamelyik feltelepített alkalmazással van a probléma.
Amúgy van valami leírás erről az openrecovery-ről, meg hogy pontosan mi ez és mit csinál, meg hogyan kell használni? Odáig eljutottam, hogy felraktam a kártyámra és újraindítottam, de nem történt semmi.
Guni
-
mrbig25
őstag
Az OpenRecovery-vel elég sok mindent lehet csinálni. A legfontosabbak: rootolás, teljes ROM backup/restore lehetőség, főzött ROM telepítés, tuning, stb...
Ahhoz, hogy az openrecovery működjön egy pár dolgot még csinálni kell...
Ha teljesen gyári állapotban van a telefon, akkor:
■ 100%-ra feltöltöd az aksit
■ letöltöd ezeket: vulnerable recovery - RSDLite - Motorola driver és az OpenRecovery 3.3, de ez már megvan Neked
■ felrakod a drivert
■ telefont kikapcsolod -> D-pad fel nyomvatartása közben bekapcsolod a telót
■ elindítod a gépen az RSDlite programot
■ rádugod a telót a gépre, hagyod, hogy a gép felismerje
■ RSDLite-ban kiválasztod a Vulnerable recovery.zip-ben található *.sbf kiterjesztésű fájlt és flasheled. Közben a teló újraindul...csak akkor van kész, ha az RDSLite kiírja, hogy succes.
■ az SD kártya gyökerébe mehet az openrecovery mappa és az update.zip fájl
■ telefont kikapcsolod -> X + power gombbal bekapcs (2-3 másodpercig nyomni kell a kettőt együtt)
■ megjelenik egy háromszög -> hangerő fel nyomvatartása közben megnyomod a kamera gombot -> így jutsz a gyári recovery menübe
■ itt kiválasztod az apply update.zip -et
■ töltöget egy kicsit és már az Openrecovery-be is vagyHát röviden ennyi
[ Szerkesztve ]
...
-
GodHeart
senior tag
válasz mrbig25 #6534 üzenetére
Nekem azt mond meg kérlek hogy azt hogyan lehet. hogy mit kell lementenem meg visszatennem openrecoverybe, ha factory resetes rom cserét akarok csinálni.. pl hetente jön ki CM7, de egymásra tlepíteni nem okés.. (volt belőle bajom.. ) ha meg minden héten felteszem.. minden héten húzhatom le a programokat meg minden egyéb dolgot is..
-
mrbig25
őstag
válasz GodHeart #6535 üzenetére
Ha hetente telepítesz ROM-okat, akkor szerintem ezt be kell vállalni, mert factory reset nélkül gubanc lehet. Nem emlékszem olyan lehetőségre az OpenRecovery-ben, hogy csak a programokat backupolod...
Esetleg próbáld meg a Titanium backup nevű programot. Azzal talán át tudod vinni egyik ROM-ról a másikra a programjaidat.
Esetleg itt kérdezz utána, hátha ott jobban ismerik.[ Szerkesztve ]
...
-
r4pid
tag
Titanium backuppal sd kártyára menti le a programokat.
Én ugyan nem használok CM-et (miui-t használok) de nem hiszem h van értelme titanium backuppal menteni. Illetve felesleges a ROM frissítésnél is mindig resetelni.
Ha jól emlékszem CM-nél is úgy van h elég csak dalvik cache-t meg cache-t törölni, ezzel ha jól emlékszem még a program beállítások se vesznek el.
Akkor érdekes a resetelés meg gyári romról szűzen felrakás, amikor váltogatsz a romok között (CM-ről miui-ra stb)
-
optikus
senior tag
mivel melohelyen nincs wifi (nekem meg nincs mobilnetem) igy hogy lehetne megis netet varazsolni erre a csodara? azt gondolnam az usb-n at valahogy menne, hisz a gepen ott a net (xp). van erre valami modszer vagy leiras? (soxor jo lenne ha a marketet elernem normal modon vagy a levelezesbe le tudnam huzni a dolgokat hogy ut kozben tudjam olvasgatni, stb)
[ Szerkesztve ]
Buy books not gear.
-
mrbig25
őstag
A Vulnerable recovery arra szolgál, hogy el tud érni a gyári recovery menüt.
A gyári recovery menü elég fapados, mindössze négy funkció van benne: újraindítás, update.zip telepítés, wipe data/factory reset, wipe cache.
Ezért van szükség az OpenRecovery-re, mert a gyáriból még a biztonsági mentés/visszaállítás is hiányzik...
A gyári recovery menü lényegében csak azért kell, hogy innen be lehessen lépni az Openrecovery-be....
-
rena224
tag
válasz a kérdésre... igen előfordul pl nálam is ez a kilépegetős, reebootolós dolog, de csak akkor ha játszom, vagy huzamosabb ideig megy a gps vagy egyszerre több nagy memóriaigényű progi fut stb... amúgy nekem a legújabb CM7 van fent, 1000re húzva a proci, eddig azt gondoltam én, h túlmelegszik talán a procihúzás miatt, és azért indulgat újra(mert azzal semmi bajom nincs ha kilép és kiírja, h "figyelj paraszt elfogyott a memória , ezzel együtt tudok élni, de így h folyamatosan reebotolgat... ) erre tudtok vmi okosságot??? én például már felpattintottam a gépre ezt a szupercsárdzser nevű cuccot, viszont csak átlagosra állítottam a mem.kezelést, tegyem át vmi agresszívabb státuszba, az segítene???
"Ha már nyakig ülsz a szarban, adj hálát Istennek: Köszönöm Uram,hogy legalább nem hullámzik!"
-
-
mrbig25
őstag
Tudomásom szerint a legtöbb (vagy az összes) Androidos telefon rendelkezik recovery menüvel, ami a fentebb írt négy funkciót tartalmazza.
Viszont ez a négy funkció elég vérszegény, ezért csinálnak az ügyes emberek úgynevezett Custom Recovery menüket, ami kiegészíti a gyári fapados változatot.
A Milestone esetében ezt Openrecovery-nek hívják.
Más készülékek esetén a ClockWorkMod,-vagy AmonRa Recovery a legelterjedtebb...de ez számunkra -Milestone felhasználóknak- irreleváns.[ Szerkesztve ]
...
-
petipetya
nagyúr
Az 1930-as aksihoz még ennyit tennék hozzá, a képek magukért beszélnek:
eredeti csomagolás: fotó1
leszedtem az arany papírt, és egy keret fogadott, benne valami kamu cuccal:
fotó2
fotó3Ráadásul amikor hozzáértem az egyik oldalához, akkor előjött egy szikra és egy sziszegő hang, meg is ijedtem tőle mert "belemart" a mutatóujjamba. Csak 2mm-es az égési seb. Még jó, hogy nem a telefonban csinált ilyet.
"nincs rá lezsóidő"
-
rena224
tag
válasz mrbig25 #6542 üzenetére
WM heap-et már belőttem 40mb-ra, a supercharger átlagos beállítása nekem az volt(most lusta vok és nem nézem meg), h ugye van 3 féle agresszív, 3 átlagos, és egy játékokra specializált beállítás, eddig átlagos 3.-on volt, most betettem tegnap agresszív 3.-ra és azóta egész okés a dolog, bár így meg nem újraindul, hanem a nagyobb játékok iszonyat beszaggatnak egy idő után - mondjuk kb fél óra...
"Ha már nyakig ülsz a szarban, adj hálát Istennek: Köszönöm Uram,hogy legalább nem hullámzik!"
-
rena224
tag
Elnézést kérek mindenkitől, ha esetleg már volt róla szó, csak lusta pöcs voltam visszaolvasni, de kezd elegem lenni a 2.3.4es CM7ből, mert nem erre a telóra találták ki, veszélyesen kevés a memóriája ehhez a feladathoz a milestonenak... egy nagyobb vason biztos jól karistol ez a rendszer, de a moto-n nem az igazi, stabil, meg szép is gyors is, de a programok, meg a memóriahiány miatt, lehet h váltok... mit ajánlanátok ilyen esetben, vmi "atomstabil", gördülékeny, szép, ugyanakkor használható, és minden programot futtató, "viszonylag bugmentes" romot mondjatok nekem, kérem vagy most túl sokat kéretm???
-
mrbig25
őstag
válasz rena224 #6549 üzenetére
Én még mindig a Froyo alapú romokra esküszöm, a kevés memória miatt.
Nekem a CyanogenMOD 6.1.2 is bejött, mert a régebbi telóimon is ezt használtam...
Igaz márciusban abbahagyták a fejlesztést, de a Froyo alapú MIUI is egész jónak mondható. Szép, jól testre szabható és a Supercharger -el karöltve a tempóval sincs gond.Nálam az abszolút csúcs viszont a FroyoMOD. Tegnap este jelent meg az új 2.8-as verzió, amit még nem volt szerencsém kipróbálni, de az előző 2.7-es verzióból kiindulva rossz nem lehet.
Rengeteg flashelhető extra van hozzá (különböző cpu-órajel csomagok, témák, billentyűzetek, stb...), alapból is rendkívül gyors -supercharger-el meg végképp-, tehát én ezt ajánlanám.De ha van időd, akkor próbáld ki mind hármat egy pár nap használat erejéig, aztán dönts amellett, amelyik a legjobban bejön.
[ Szerkesztve ]
...
Új hozzászólás Aktív témák
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Hálózati / IP kamera
- Politika
- Metal topik
- Projektor topic
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Dell notebook topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek