- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Egy héten belül bemutatkozik a Nubia Z70 Ultra
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Xiaomi Redmi Note 4 - B20
Új hozzászólás Aktív témák
-
guni
tag
Hát én is így érzem. Már csak az kérdés, hogy van valami processz ami feleslegesen pörgeti a cpu-t vagy valami a hardverrel nem stimmel, vagy az akku kezd behalni. Bár továbbra is úgy érzem, hogy azóta esett ilyen durvát a készenléti idő mióta a froyomodot felraktam, szóval lehet hogy valamiért nem szeretik egymást.
Guni
-
guni
tag
Na felraktam a cpustat progit és meglepve tapasztaltam, hogy szerinte 38%-ban teljes frekvencián pörög a proci, pedig a mai nap mióta reggel bekapcsoltam volt egy rövid hívásom, ezen kívül meg nagyjából a világítás sem volt bekapcsolva. Érdekes... Nem lehet valahogy ennek jobban a végére járni, hogy mégis melyik processz használj a procit?
Guni
[ Szerkesztve ]
-
guni
tag
válasz Shrike7973 #6654 üzenetére
Köszi! Találtam egy progit, ami logol is valamilyen szinten de nem tudok semmi értelmeset kihámozni belőle, egyik folyamat sem tűnik kiemelkedően hardverigényesnek. Ráadásul mintha csak suspendben hajtaná, mert ha leteszem magam el és nézem pár percig a cpu stat képenyőjét, akkor nem nagyon megy 250MHz fölé a freki. Végén kell nyomnom egy factory resetet és úgy csekkolni a készenlétet? :S
-
bkhun
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy-ket kerdesem a telefonnal kapcsolatban. Ma kaptam egy uj telefont a szerviztol, mert az elozo beadta a kulcsot, de nekem ugy tunik az uj is vannak hianyossagai...
Erdeklodnek, hogy nem fogadott hivasnal is villogni kene a kis lednek, ami smsnel, e-mail-nel altalaban villog?
Tovabba ha alap allapotban elforditom a keszuleket akkor nem kellene a kepernyonek is elfordulni?
Valamit nem ertem miert nincs Android Market a keszuleken?Segitseget elore is koszonom.
bk -
wolruf
őstag
-
kill_bill1
tag
Ma megjött a milestone-om. A beállításoknál az About Phone menüpont alatt a Firmware Version-ra azt írja: 2.2.1 . Ez az android verziót jelöli?
----
-
petipetya
nagyúr
válasz kill_bill1 #6660 üzenetére
Igen, a 2.2.1-es android verzió van rajta.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
kill_bill1
tag
Az normális, hogy alapból csak 43MB szabad memóriát ír a taskmanager-ben, miközben nem is futtatok semmit?
[ Szerkesztve ]
----
-
guni
tag
válasz kill_bill1 #6662 üzenetére
Nagyjából igen, ugyanis ez java és te a virtuális gépen belül (vm) futtatod a programjaidat nem közvetlenül a fizikai hardveren, tehát hogy a rendszer alapból mennyi memóriát foglal le, az számodra nem lényeges.
Nekem egyébként gyári froyóval sem villogott nem fogadott hívásnál.
Guni
[ Szerkesztve ]
-
fpatrik17
senior tag
Haliho!
Rég nem voltam már, ugye egyike lennék a szerencsés "broken touchscreen" usereknek
Azon problémám meg lett oldva, de mióta ki lett cserélve a touchscreen istenért nem működik rendesen a közelség szenzor... Ezt már valaki írta is a forumon.
Nagyon idegesítő tud lenni, és beáll a telefon fekete képernyőre és kb fél percig nem lehet vele mit kezdeni.
Na már most.. Azt hiszem megleltem a megoldást, valaki lenne oly kedves és megosztaná velem, hogy mit kell tenni, értem nagyjából miről van szó, de kicsit kifejtve leírná valaki?"Hi guys!
Already happened to other users, it's an HW problem, warranty repair is the best viable option.
Basically you're right. The deadlock is caused by the proximity sensor.
There are two possibilities:
1. some circuit could be broken (quite no chance to fix)
2. small grommet inside the display is missing (might be easy to fix)On my device the little rubber grommet was missing....
Here's what happens inside:
The Milestone uses very comfortable proximity sensor to detect the reflecting light by the users cheek during telephone calls.
This sensor is using an external IR-LED to work properly and to increase sensitivity.
To prevent internal reflection inside the housing there's a small rubber grommet placed between the IR-LED and the sensor.
If this part is missing the internal reflection could cause phantom detection and leads to a deadlock if a call is initated.@joaelvas: You might check if your device has already been opened.
There should be some sticker on one of the torx-screws at the backside of the case. If the sticker is broken, then your device had already been opened by someone. AFAIK, no warranty in this case.
Anyway you might try to give it to the service :rolleyes:If you're not scared, open the case yourself...
Please be very careful with the damn flex cables... you might ripp them apart so easily.""wow, thanks for the tip about the rubber... I was get really annoyed at this cel phone After I replaced the touchscreen.. it would get stuck in calls for a long time. Now a placed a new piece of spounge tape in the back of the sensor and the metal plate in the back of the screen is pressing it hard enough now to block all the side light, it's working as it should."
Megköszönném nagyon!
U.i: Mellesleg egy hete elszakadt a szalagkábelem is, úgy hogy most amiatt áll a telefon x)[ Szerkesztve ]
• Honor Magic5 Pro •
-
guni
tag
válasz fpatrik17 #6664 üzenetére
Szerencséd van épp angolt tanulok, gyakorlásnak épp elmegy...
Helló srácok!
Már megtörtént más userekkel is, ez egy hw hiba, a garanciális javítás a leginkább járható út.
Alapvetően igazad van, a fagyást a távolságézékelő okozza.
Két lehetőség van:
1.Valami áramkör megszakadt (esélyetelen javítani)
2.Valami kis pöcök (a grommel az elvileg furat, de itt ez inkább tűnik értelmesnek) a kijelzőben hiányzik.(lehet hogy könnyű javítani)Az enyémen egy kis gumi pöcök hiányzott...
Mi történik belül:
A Milestone egy nagyon kényelmes távolságérzékelőt használ hogy érzékelje a visszaverődő fényt a user arcáról hívás közben.
A szenzor egy külső infravörös ledet használ a normális működéshez és hogy növelje az érzékenységet.
Hogy meggátolja a házon belüli fényvisszaverődést, van egy kis gumipöcök az infra led és a szenzor között.
Ha ez az alkatrész hiányzik, a belső visszaverődés fantom érzékelést okoz és fagyáshoz vezet a szenzor működésbe lépésekor.@joaelvas: Lehet hogy ellenőrizned kéne, hogy a telefonod nem volt-e már szétszedve. Kell lennie egy matricának az egyik torx csavaron a ház hátulján. Ha a matrica szakadt, akkor a telefont már szétszedte valaki. Amennyire tudom, ebben az esetben nincs garancia. Minden esetre lehet hogy meg kéne próbálnod beadni a szervizbe.
Ha nem vagy félős, nyisd fel a házat magad...
Legyél nagyon óvatos flexi kábelekkel.. nagyon könnyen szét lehet szakítani.Wow, köszi a pöcök tippet! Nagyon bosszantó volt, miuták kicseréltem az érintőképenyőt...minden egyes hívás után megakadt volna hosszú időre. Most beraktam egy darab kétoldalú ragasztót a szenzor mögé és a fém lemez a kijelző mögött elég erősen nyomja, hogy most blokkolja a fényt minden oldalról. Működik, ahogy kell.
Amúgy nem vagy túl szerencsés evvel a telefonnal..
Guni
[ Szerkesztve ]
-
kill_bill1
tag
Gyári 2.2.1 -es milestonet szeretnék rootolni proci húzás miatt. Kersve a fórumban ezt találtam: [link]. Ez működhet, vagy van más módszer?
----
-
petipetya
nagyúr
-
petipetya
nagyúr
válasz kill_bill1 #6668 üzenetére
Persze, ezt nem írtam. Ez az universal androot mind 2.1, mind 2.2 alatt működik.
"nincs rá lezsóidő"
-
kill_bill1
tag
Egyébként 550MHZ-ről mennyire érdemes húzni a procit, hogy legyen valami érezhető gyorsulás?
----
-
guni
tag
válasz kill_bill1 #6671 üzenetére
Ez vallási kérdés. A fanatikusok 1.2GHz-ig húzzák, a többség szerintem 1GHz-körül de szerintem az még mindig túlzás. Én 800MHz-re szoktam belőni, úgy még stabil, és nem melegszik sokkal jobban mint a gyári állapotban, de már érzékelhetően gyorsul. Mondjuk vicc, hogy froyomod rommal 550MHz-en gyorsabb, mint a gyárival 1GHz-en.
Guni
-
guni
tag
válasz kill_bill1 #6673 üzenetére
Szerintem igen. Bár egy főzött romnál mindig fennáll a lehetősége, hogy valami nem fog működni (nekem pl. akku problémáim vannak vele) alapvetően stabil és nagyon gyors, ha meg gond van egy pillanat alatt vissza lehet állni az eredetire. (már ha mentettél előtte)
Guni
-
kill_bill1
tag
Rootolás, procituning megtörtént. Kezdem átlátni az androidot.
----
-
GabN73
addikt
válasz kill_bill1 #6676 üzenetére
1-2 hónap? Én is így voltam vele, megkaptam, nyomkodtam 2 napig, majd egyből kapta meg a froyo-t ....
Szerk: visszaveszi
[ Szerkesztve ]
-
kill_bill1
tag
Ha a Milestone Overclock-kal felhúzom a procit 800-ra akkor az fixen 800-al megy? Ha nem csinálok semmit nem veszi vissza az órajelet?
----
-
kill_bill1
tag
Ha a memória kártyát kicserélem nagyobbra, a régit át lehet valahogy másolni az újra úgy, hogy minden ugyanúgy működjön, mint a csere előtt?
----
-
guni
tag
válasz kill_bill1 #6680 üzenetére
Csak simán átmásolod...
Guni
-
guni
tag
válasz kill_bill1 #6678 üzenetére
Nem, kb négy frekvenciát tud, a 800 csak a max és ilyenkor mindig arányosan emeli vele a többit is. Az a tapasztalat, hogy nem arányosan csökken a készenléti idő a frekvencia emelésével.
Guni
-
Djuree
félisten
ti milyen videólejátszót használtok?
ingyenes legyen és ki tudja rakni teljes képernyőre a vidiket.LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Djuree
félisten
válasz kill_bill1 #6673 üzenetére
nekem froyomod van, jójó, de nem az igazi. eddig ahány romot próbáltam a gyári volt a legjobb, azzal se fagyás, se force close se semmi nem volt. gyors is volt, gps, wifi minden ment egyből. na olyan mod nincs ami ezeket mind tudja. ha nincs vele gondod sztem ne cseréld le....
[ Szerkesztve ]
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
guni
tag
-
bkhun
csendes tag
Sziasztok!
Koszonom a valaszokat, sokat segitettetek. Nekem ez az elso okostelefonom es nem sokat tudok roluk, szoval nagyon megkoszonnem, ha segitenetek a Froyo feltelepiteseben. De ha kerhetem teljesen az alapoktol, mert szamomra teljesen ismeretlen ez a terulet.
Koszi.
bk -
Djuree
félisten
az miért van, hogy a vodás net kemény 16kb-ot tud? még nem ment le a korlátos részig...
[ Szerkesztve ]
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Rickazoid
addikt
Gondolom hivatalos Froyo kell először. Ezt két módon tudod megcsinálni, egyikkel frissíted a telefon szoftverét, másikkal felülírod a régit. Sokan utóbbit javasolják inkább, elvileg megbízhatóbb az eredmény, vagy frissítés utáni Factory resetet.
Frissítéshez annyi kell, hogy feltöltöd a telefonod majd ide mész és követed az utasításokat. De ez csak abban az esetben fog működni, ha a telefonon gyári szoftver van, ellenkező esetben lehet nem fogja felismerni és így nem fogsz tudni frissíteni.
Felülíráshoz több leírás is van, én most pont nem találtam meg egyiket sem (ha valaki tud linket beírhatja a biztonság kedvéért), de itt van egy, ami elvileg jó lesz. Annyi a különbség, hogy esetedben kell egy ROM is (például QWERTY vagy QWERTZ - hogy melyik, azt a billentyűzeted elárulja - emellett frissíteni is lehet ezzel a módszerrel is, ehhez szerviz verziós ROM-ra van szükség, QWERTY vagy QWERTZ), majd az innen letöltött .sbf fájlal kell ugyan azt csinálni, mint a leírásban szereplő vulnerable recovery fájllal, csak az helyett, illetve azt is megcsinálhatod, ha rootolni is akarsz, ehhez akkor kelleni fog még az Androidiani OpenRecovery, ennek az indítása is le van írva a 8. ponttól.[ Szerkesztve ]
Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
Rickazoid
addikt
válasz Rickazoid #6692 üzenetére
Nem, hülyeséget írtam, szerviz verziós ROM-ot csak a saját ROM-odnak megfelelőt használhatsz, úgyhogy ha ilyet akarsz, tudnod kell, milyen ROM fut a telefonon, tehát ne tölts le az általam megadott szerviz verziós linkekről.
Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
Rickazoid
addikt
-
lolchief70
aktív tag
Sziasztok!
Van egy milestonom amin még gyári 2.1 van.
Nem igazán világos hogy az openrecovery különböző verziói között mi a különbség (andridiani, GOT, openrecovery). Fel kell tenni a gyári 2.2-t és aztán az openrecoveryt és a modot?
Mindegyik jó ha 2.2-t vagy 2.3-at szeretnék feltenni?
Igazság szerint kipróbálnám, hogy milyen a 2.3 és a 2.2 (pld. foryomoddal vagy mással).
Az a baj, hogy amilyen leírást találtam abban bagy a linkek nem jók a frissítés menetére vagy nem a legújabb verziót javasolták.Segítsetek légyszi mi a legjobb frissítési mód és honnan lehet biztos forrásból lehúzni!
Nem akarom kinyírni a telefont Bár ahogy hallottam nem olyan egyszerű kicsinálni...Köszi előre is!
-
Rickazoid
addikt
válasz lolchief70 #6696 üzenetére
Nos, először is egy 2.2 vagy 2.3 MOD-hoz mindenképp szükséged lesz egy 2.2-es ROM-ra, valamint a vulnerable recovery-re. Utóbbi egy OpenRecovery futtatásához szükséges, mivel ezeket a recovery-nek nevezett telefonon lévő program indítja, amiből csak az első verzió volt képes erre, a többi tiltja a Motorola által nem jóváhagyott update.zip-ek futtatását, így minden az elsőnél frissebb ROM mellett fel kell tenni az első (vagyis a vulnerable, azaz sebezhető) recovery-t is. Alapvetően a különbség az OpenRecovery-k közt a funkciókban keresendő. GOT OR nem ajánlott, rég elavult és senki sem fejleszti már. Androidiani se frissült már egy ideje semmit, de megállja a helyét, ez kell például CM6-hoz is, CM7 viszont annyi új funkciót kapott már beépítve, hogy lényegében OpenRecovery-re nincs is szükség, csak a telepítéshez. FroyoMOD esetében szintén nem lesz szükséged rá, csak ha QWERTZ billentyűzeted van, azt is az Androidiani OR-ben tudod beállítani (Settings - Keyboard layout - QWERTZ). És van még az eredeti OpenRecovery, ennek szimplán ennyi a neve, ez bír a legkevesebb funkcióval, de ezt még fejlesztik és univerzális (de hogy mit tud, azt nem tudom, rég nem néztem). Plusz ott a Nandroid szintén az OpenRecovery-kben, ami egy komplett biztonsági mentésre és visszaállításra való. A használata egyértelmű. A többi funkciót egyelőre nem kell ismerned, a MOD-ok mind rootoltak, a jobbakban van memhack (ez az áthelyezése a dalvik-cache mappát a /data partícióról a /cache partícióra, így több hely marad a programoknak, de kevesebb a dalvik-cache-nek, ami lényegében nem akkora baj, sőt a Milestone kevés belső memóriája miatt lényegében szükséges is), a processzor húzás is a MOD-hoz van optimalizálva, először inkább egy-egy MOD-dal ismerkedj meg, utána próbálj eltérni az alap beállításoktól.
A 2.3 alapú MOD-okról még annyit kell tudni, hogy nagyon kevés szabad RAM-mal rendelkeznek. Nem tudom használtál-e Windows Mobile-t, ahhoz hasonló a dolog, mint amikor egy régi, 64 MB RAM-os telefonra feltett valaki egy WM6.5-öt. Elfutott, de nem volt kellemes. Na ennél azért egy fokkal jobb a helyzet, de 2.3 alapú ROM-oknál instabilitásra kell számítani, talán nagyobb programok nem is fognak elfutni, esetleg kilépnek, mert elfogy a memória, újrabootol a telefon, stb. 2.2-es MOD-okkal lényegesen jobb a helyzet. Ezért az első, amit ajánlanék, az a FroyoMOD. Ha tudsz angolul, akkor lényegében a következő dolgokra van szükséged:
Ezt és ezt oldalt nézd át (a linkek egy része már nem él, de a többségből van mirror link, azok még elvileg mind jók). Friss ROM-okat pedig ezen az oldalon találsz, ezek a végleges ROM-ok. A service verzió mindig olyan ROM, ami a telefonon lévő ROM-ot frissíti, így abból csak olyat tudsz használni, ami a telefonodon is van, tehát ehhez tudni kell, hogy mi fut a telefonon. Teljes ROM esetében ez lényegtelen. Teljes ROM-ból ajánlott a Central Europe és a DACH, ha QWERTZ a billentyűzeted kiosztása.
Ezen kívül nemrég pont linkeltem egy itteni hsz-t is, ami egy a ROM frissítésére vagy cseréjére is alkalmas leírás, plusz ott vannak a szükséges linkek is. Valahol a Logout-on is van erről leírás, de azt én sem találom.
Ezekkel a hivatalos Froyo-t biztosan fel tudod tenni. Ha valami mégsem világos vagy a MOD-nál lenne valami és nem derülne ki az angol leírásokból (esetleg nem beszélsz kellőképp angolul), kérdezz nyugodtan. Vagy megpróbálhatsz keresni itt is, ezek a dolgok időről időre előjönnek és leírjuk őket.Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
Shrike7973
senior tag
Üdv!
Egy ideje áttértem AnySoftKeyboard-ra. Kell a qwerty feature. Újratelepítés után nem tapasztaltam az alul felugró sávot, úgyhogy a probléma nálam volt. Viszont időközben feltűnt, hogy shift mellett nem tudok ékezetes betűt használni. Tehát shift + 2e = Ee. Ez oké sms írásnál, mert ott megy az auto-captalization, viszont itt opera mobile-ban nem, így nem tudok nagy ékezetes betűvel mondatot kezdeni. Tippek?
-
Rickazoid
addikt
válasz Shrike7973 #6698 üzenetére
Mért nem használsz hozzá magyar nyelvi csomagot? Azzal beállíthatsz teljes magyar QWERTZ kiosztást és ott megvan minden ékezetes betű külön gombon. Egyébként hosszú nyomásra jönnek elő az ékezetek az ékezet nélküli billentyűzeten egy felugró ablakban.
Vagy valamit félreértek?Szerk.: ja, hogy a hardveresről van szó. Arra nem tudok megoldást, most néztem, nekem se működik shift-tel.
[ Szerkesztve ]
-
lolchief70
aktív tag
válasz Rickazoid #6697 üzenetére
Köszönöm szépen a kimerítő választ!
Fogok még kérdezni Tőled (Tőletek), ha hétvégén lesz időm nekiesek a frissítésnek
A 2.3 azért érdekelne, mert állítólag azon jobban futnak flash alapú alkazmazások (pld online játékok). Apropó megnéznéd ha megkérlek az alábbi flashes oldal betöltődik-e: s1.sfgame.hu.
Ha jól sejtem, Neked froyomod 2.8 van fent 2.2 rom alatt?
Új hozzászólás Aktív témák
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Játék télapó sapkáért, csak PH! segítőknek. (2024) Ha nem vagy segítő, ne írj bele!
- Ukrajnai háború
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Dell notebook topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Tőzsde és gazdaság
- Gitáros topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest