Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz thedioda #35 üzenetére

Hát shortolni jól meghatározott tervekkel és stop loss-szal érdemes, az biztos. :)

BaJaZo
    Tudom, hogy ez csak vicces felvetés részedről, de játsszunk el a gondolattal. :D
    A fogadások akkor jók, ha pontos, konkrétan megfogalmazott feltételeket szabnak. Pl. itt jó lenne egy dátum, mert mi van pl. a következő szituációban:
    Megjelenik a kártya 500 eurós MSRP-vel, a boltban az első héten 600 euróért van, aztán 1 hónappal később 540 euróért kapható. Ki vesz kinek?
    Mi van, ha nem is lesz olyan, hogy 4060Ti? :D (vagy egyáltalán 4000-es széria, tekintve, hogy felmerült, hogy kihagyják és 5000-es lesz)

A legnagyobb probléma viszont, hogy a fogadás nem igazán fair: Én minél nagyobbat tévedek, nekem annál jobban fáj (mert ugye annál többe kerül a kártya, amit vennem kell), míg te minél nagyobbat tévedsz, neked annál kevésbé fáj, mert annál olcsóbb a kártya, amit venned kell. :D

Hogy nézne ki, hogy tisztességesebb legyen?
    Pl. Ha 2023 során lehet 550€ alatt venni egy RTX3080-nal közel azonos teljesítményű (+/-5%) kártyát, akkor te fizetsz nekem 500€-t ha nem lehet, akkor én fizetek neked 500€-t.
    Persze konkrét feltételekkel sem fogadnék rá, mert attól, hogy azt mondom "a legkevésbé sem esélytelen" még elég messze van az, hogy fogadjak is rá, ráadásul egy 1 éves időtávú, alacsony várható értékű, ezernyi kellemetlenséggel járó fogadás egy ismeretlennel nem annyira vonzó, úgyhogy vissza kell utasítanom. :)

Új hozzászólás Aktív témák