- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Úszáshoz szánt fülhallgató a Xiaomitól
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
fordfairlane #368 üzenetére
Pontosan, azért van ez az egész Pixel felhajtás, hogy a Google végre be tudjon törni a trendi emberek (vagy önmagukat annak gondolók) piacára. Ott erős a márkahűség, két kézzel szórják a pénzt és könnyű átszivárogni a popkultúrába.
A Nexus vonal erre képtelen volt. Geek kütyük voltak, amire csak a geekek fogékonyak.
"Valaki pont ezt írta be oda. Nexusa van, megvárta a Pixelt, majd mikor meglátta mennyibe kerül, mérgében rendelt egy Oneplus 3-at."
Akárcsak én. Már készültem az LG G4 utáni időkre, egyre erősödött bennem, hogy visszatérek Nexusra, erre bejelentenek egy drága presztízs mobilt. Így már szinte biztos, hogy OnePlus lesz a következő, de még húzom egy darabig a G4-el, megvárom mit hoz a OnePlus 4 majd.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
fordfairlane #360 üzenetére
Angol nyelvterületen létezik az iPhone, Samsung meg az Android.
Ha nem csak szakfórumokat lapozgatsz, akkor feltűnhet, hogy a laikusok között nagyon sokan (úgy értem tényleg nagyon sokan) valahogy külön kezelik a Samsungot a többi Androidos gyártótól. A Samsung az egyedi színes-szagos kezelőfelületével, trendi megjelenésével nem droid. A többiek droid. És a droid még mindig egy kicsit geek dolog, ami ugyan szintén hatalmas tábor, de a Samsung kommunikációjában idealizált célcsoport (trendi fiatalok, de legfeljebb nagyon menő harmincasok, akik loft irodákban dolgoznak) pont nem annyira vevők a geek dolgokra.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
whatwhatwhat #292 üzenetére
"nyilván MINDENT az apple talált ki"
Én nem mondtam, hogy az Apple nem nyúlhatott máshonnan, de akik jelenleg ezt a formát majmolják, szerinted a HTC M7-re akarnak hasonlítani vagy a világ leghíresebb, legnagyobb példányszámban eladott mobiljára?
Ezért mondtam, hogy aki csak
szarrágnidemagóg baromságokat durrogtatni akar, az inkább ne is szóljon bele. -
Stauffenberg
nagyúr
De, a Samsung A5 (főleg a 2016) teljesen jó középkategóriás telefon, de nem ilyen meredek áron. Mennyiért is nyitott? 130-140 ezer? Tavalyi flagshipeket vehetsz ennyiért, erősebbek és jó eséllyel még Android frissítést is tovább kapnak.
De öcsémnek OnePlus X van, 75 ezerért vette a hivatalos oldalról, tehát még annyit sem fizetett érte, mint amennyibe az A3 került volna. De amit mondok, azt jól igazolja ez is: A OnePlus kinyírta az X-et, hogy csak a flagshipre koncentrálhasson. Pedig jó ajánlat volt. De a középkategória már nem olyan, mint 3-4 éve volt.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
MichaelSD #240 üzenetére
"Ehhez az árhoz édes-kevés egy iPhone másolatot letenni az asztalra."
Én nem is mondtam, hogy elég. Nekem ugyanaz az érzésem van a Pixel telefonokkal kapcsolatban, mint a HTC 10-nél. Kapott egy erős hardvert, jó kamerát, jó kijelzőt, de hol itt a truváj? Nincs benne semmi ami kiemelné. Nyilván aki HTC-fan, annak az a kezelőfelület az isteni tökéletesség megtestesülése és nem is venne mást.
De a Samsung legalább belerak értelmes új fejlesztéseket a készülékeibe (meg olykor baromságokat is, amiket nem győz gyomlálni, de ez más lapra tartozik). Az LG a V10 vagy V20-nál komolyan ráment a videózásra, vagy előtte a G4 egyedülálló volt a fotós képességek terén (igaz mára már az ilyesmi alap egy flagshipnél, de egy éve még ki tudott tűnni). Még a G5 is jópofa a félmoduláris felépítéssel, az szintén más lapra tartozik, hogy az eddig kiadott modulok baromságok.
A Pixel telefonok teljesen kommerszek lettek. Semmi iránymutatót nem tudnak. Ennek egyszerű oka van: A Google igyekszik nem nagyon összerúgni a port a többi Androidos gyártóval, így viszont nem fog olyan funkciókat megjelentetni, amit csak ő tud és nem ad oda másoknak. A Google sosem fog tudni kitörni ebből a "referenciamobil vagyok" körből.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
TheSaint #227 üzenetére
A kínai gyártók teljesen felfalták a középkategóriát, a mainstream gyártók pedig nem versenyeznek velük.
Mikor volt a Samsungnak utoljára jó középkategóriás telefonja?
Mikor volt az LG-nek utoljára jó középkategóriás telefonja?
Mikor volt a Sonynak utoljára jó középkategóriás telefonja?
Mikor volt a HTC-nek utoljára jó középkategóriás telefonja?
Mikor volt a Motorolának utoljára jó középkategóriás telefonja?Már bő 3 éve a főáramlatú gyártók semmi értelmeset nem tesznek le az asztalra a középkategóriában. Ótvar alsó kategóriás hardverek, csonkolt funkciók, értékelhetetlen szoftveres support, belerakva egy szolgáltatós plakáton mutatós házba. A céges flotta beszerzők és a karácsonyi ajándékért kajtató apukák meg zabálják.
Nem akarlak kiábrándítani, de a Google épp úgy nem érdekelt egy rendes középkategóriás telefonban, mint a többi mainstream gyártó. A valóság az, hogy a prémium áron kínált flagshipek jól fogynak, nem érdekli őket az alacsonyabb árréssel kecsegtető középkategória.
(#234) nkmedve: A tablet piaci lufi kipukkadt. Már senkit nem érdekelnek a tabletek. Nekem is volt Nexus 7, szerettem otthon tablettel kenegetni (fotót szerkeszteni, netezni, videózni, stb), de amikor a Nexus 7 megérett a cserére, már éppen nem volt semmi értelmes eszköz Android vonalon. Szerintem a tablet ma már egyenlő az iPaddel, mást nem is vennék, de az Apple is visszavett a ciklusokból és már nem frissíti évente a modelleket. Rájöttek, hogy a kezdeti mánia húsba vágóan elmúlt és a piac összezsugorodott és az emberek nem akarnak évente, de még csak két évente sem új tabletet venni.
-
Stauffenberg
nagyúr
Nem értem én ezt a nyafogást a Nexus kimúlásán, ez csak egy elnevezés, ki nem tojja le, hogy mi a neve?
Nekem is jobban bejött a Nexus, de az elnevezésen kívül gyakorlati különbség nem lesz. A Pixel sem rossz név, szerintem.
DE!
Amit nagyon elcsesztek, az a design. A kínai másolóüzemek szokták ilyen pofátlan módon koppintani az iPhone formatervet. Félreértés ne essék: Az iPhone szép, gyönyörű telefon, de én már halálosan unom, hogy ma már lassan a Samsung lesz az, amelyik a legjobban eltávolodik az ő design alapelveiktől (bár ők sem túl messzire).
Én úgy szeretnék olyan egyedi új mobilokat nézegetni, mint amilyen a Nexus 4-5, LG G3, LG G4, LG V10, OnePlus One vagy az első Moto X volt. Frissen és üdén hatottak a sok egy kaptafára készült mobil között. Igenis lehet játszani az alapformával, élekkel, lekerekítésekkel, hátoldal kialakításával, meg a színekkel! Lehet keresni új anyagokat (bőr, gumi, kevlar, bambusz, stb). Az iPhone és Samsung formák utánzása már rettentően unalmas és kínos.
Kérés: Aki nem érti miről beszélek, az inkább ne is nyomja meg a válasz gombot! Nem érdekelnek a "nem lehet a telefon kör vagy háromszög alakú" bullshit hegyek. Akit beoltottak design érzék ellen, az inkább lépje át a kommentem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Synology NAS
- RISC-V-re is portolja a CUDA-t az NVIDIA
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Interactive Brokers társalgó
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- DUNE médialejátszók topicja
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Hobby elektronika
- Nintendo Switch
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Megbízhatóság, minőség, megtakarítás ez a HP nyomtató most verhetetlen áron a tiéd lehet!
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest