- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- MIUI / HyperOS topik
- Motorola Edge 30 Fusion - fúziós kínai konyha
- iOS alkalmazások
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mobil flották
-
Mobilarena
Huawei P7 Összefoglaló
Hivatalos OFF topik: Huawei P7 - OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Zsoltg4s #17150 üzenetére
4G -t turbózzák, ott lehet gond. 3G -t meg már ugye nem fejlesztik, az sok helyen katasztrófa. Pl. Pesten alig áll nálam 3G -re. Általában 4G-2G között szokott váltani. DE pl. balatonon ugyanez a helyzet. Már készítik fel az 5G -t, Hollandiában már tesztelik.
Jó a P9, de a kamerától nem vagyok elájulva. Persze így is klasszis, ami benne van. Nincs gond a készülékkel. Masszív hátlap nem árt rá, mert a kamera körüli kis üveg/plexi érzékeny a behatásokra. Gyári bőr tok is jól néz ki. Flippes vagy sima hátlap verzióban.
Szerk.:
Jön addig a Honor v8 is, illetve a Mate 9.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Zsoltg4s #17152 üzenetére
Semmi gond nincs vele, TOP mezőnyös a kamerája. Csak én Nexus 6P (Huawei), LG G4, LG v10 -ből indulok ki.
Kicsit nekem túl van digitalizálva.
Pl. Samsung -nál is hasonló a gondom, csak ott még túl is van élesítve minden. P9 inkább bemossa a részleteket. Persze mindezt ránagyításban értem.
Nekem valahogy a fenti 3 modell tetszik a legjobban. Meg a HTC 10 piszkálja még nagyon a fantáziám.
zeon.hu:
Szerintem a nyáron lesz már 4G+ elég sok helyen. Főleg nsgyvárosokban.Amikor azt mondja az ember, hogy minek gyorsabb net, a mostani is az. Aztán betölt egy weboldalt pillanatok alatt, akkor azért mindenkinek meg lesz rá az igénye.
[ Szerkesztve ]
-
Cunaja
addikt
válasz #86973952 #17154 üzenetére
EMUI 4.1 a P7-re és nem is kell más telefon. A kamerája akkor csúcs lesz. A Huawei új kamera apk-ja csak 6.0 -nál megy.
Szerk.
Lehet, hogy pont ez miatt nem akarják fejleszteni. Tudják ők is.[ Szerkesztve ]
A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
Zsoltg4s
tag
válasz #86973952 #17154 üzenetére
Nekem inkább az tűnt fel, hogy túl jól fókuszál. Auchanba a játék sort fotóztam. Nagyításnál tökéletes volt minden részlet, de ami még benne volt a képben, egy közelebbi sor, talán illatszer, na az elégé homályos elmosott volt.
A gyors netre rátérve: mikor a Diginél 200 megásra emelték, azt mondtam, bőven elég volt a lassab is. (100mb/sec) de most, hogy 1,5-2 perc alatt lenn van egy divx film, azért nem rossz! -
Zsoltg4s
tag
válasz Cunaja #17157 üzenetére
Persze hogy jól fókuszál. Két éve ezzel fotózok. De most a P9-ről beszéltünk. Ami azért minden téren jobb egy kicsivel. Ennyire nem szabad elfogult lenni egy tipussal. Nagyon szép a P7, meg nagyon stabil, nagyon jó, én is szeretem, DE a P9 hardveresen jobb. Hiába szögeljük a P7-et, egy idő után oda kell adni asszonynak, gyereknek, stb és venni egy jobbat.
-
KKrisz751
aktív tag
Én is nézegettem a 9 est.
Pár nap és lejár a hűség.De ha jól hallottam nincs rajta FM rádió?
Nem örülnék neki. Mert ha zenét akarok, vagy a szabad helyet foglalom le a telóból, és nem hallok híreket.Vagy a netemet zúzom le pillanatok alatt.
És azért a 21. században röhelyes, egy ilyen telefon mellett egy kis kínai gombelemes FM rádióval és fülbe dugós headsettel rohangászni.... Ráfogsz jönni, hogy sok igazság amihez ragaszkodunk, javarészt a mi szemszögünkön múlik - Obi-Wan Kenobi
-
törölt tag
válasz #86973952 #17160 üzenetére
Mellesleg ha a hangzás fontos, akkor ott a HTC. Sokat fejlődtek kamerában, megbízható szoftver, brutális hangzás fülesen is. Ráadásul nem kispályás fülest adnak a HTC modellekhez.
M10 -ben már szintén nincs FM rádió, de a korábbi 9 -es modellekben még van. M9 vagy A9, vagy a többiek is jó választás lehet.
Szerk.:
Mondjuk én ki vagyok az agyba dugós fülesektől. HTC -nek annyira minőségi már a kialakítása is, annyira jól szigetel, hogy olyan, mintha be lenne dugulva a fülem. Halálra idegel, de ez a lényeg másnak...[ Szerkesztve ]
-
ufonauta
aktív tag
válasz Zsoltg4s #17158 üzenetére
Nos ebben teljesen igazad van. De például az én majd két éves P7-em olyan, mintha most vettem volna a Vodától. (tokban van, fólia van rajta) Egyedül a szoftot cseréltem le B609-re és azzal használom. Van lejárt hűséges szerződésem is a Vodánál és nézegettem a P9-et, de nem látom, hogy mi az a plusz, amiért 100 ezer forintot fizessek. Annyira el van találva a P7, hogy mindenféle mókolás nélkül teszi a dolgát. Előtte Xperia fan voltam és minden Xperiámat havonta ROM-oltam. Ráadásul 1-1,5 évente jött az újabb teló, a régi meg ment az asszonyhoz. Noh ezt a P7-nél már nem teszem.
-
Cunaja
addikt
válasz ufonauta #17164 üzenetére
Csak azért ennyi, mert leírtad az érveimet. Csak Huaweiben gondolkozom, és max 5,5"-ban. Viszont én sem mondanám, hogy megéri az árát. Majd ha 80.000-be kerül. Addig a kicsike marad a nilkin tokba, szinte gyári állapotban.Az Asszonykáról annyit, mikor vettem a P7-et, felajánlottam neki is egyet. Azt mondta, hogy bőven jó ami van. Nokia C5-03. Na persze arra is egyedi romot írtam.
Majd ha az ár és a minőségi tudás az elveimmel találkozik, akkor lesz lecserélve. A P9-ből egyedül a Android 6.0 kell nekem, semmi más. A hardvert úgysem használnám ki, a lényeg az meg jobb a P7-ben. ( Kamera )[ Szerkesztve ]
A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
törölt tag
válasz Cunaja #17166 üzenetére
P9 -ben jobb a kamera, mint a P7 -ben. P9 Lite -ban nem nevezném egyértelműen jobbnak. Hiába ugyanaz a szenzor, más dolgon is múlik. Majd meglátjuk javul -e szoftveresen.
Egyelőre HTC A9 -cel jobb képeket csinálok, mint P9 Lite -tal. Manual módja ugyanazt tudja.
Szerk.:
A9. Teljes méretek, mobilnettel vigyázni. Téma nélkül.
[link]
[link]
[link]
[link]
[link][ Szerkesztve ]
-
Cunaja
addikt
válasz #86973952 #17167 üzenetére
100.000 az nálam 100.000 és annyival nem jobb. Láttam képeket, amit az csinál, de majd meglátjuk ha lesz EMUI 4.1 P7-re.
Sőt, csináltam is vele, mert unokatesómnak az van, de azért látni rajta hibát. Ps-ben otthon vagyok és nincs annyi különbség amennyi az ára.
Na persze ez az én véleményem. Ha 80.000 lenne, biztos vennék egyből egy P9-et.A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
ufonauta
aktív tag
válasz Zsoltg4s #17165 üzenetére
Ne hagyd magad!
A nejem csak telefonálásra (noh meg facebookozásra) használja a telefont. Így nem csinál belőle státuszszimbólumot. Neki egy a fontos, hogy könnyen tudja kezelni és megbízhatóan működjön. Nos odaadtam neki az Xperia Ray-t, amit egy évig megelégedéssel használt. (sajnos tönkrement az USB csatlakozója) Most adtam neki egy Xperia L-t és tökéletesen meg van vele elégedve. Természetesen mindegyiket újrahúztam neki gyári ROM-el mielőtt megkapta volna. Kinőtt már abból a korból, amikor egy telefon státuszt jelenthetne számára. De minden bizonnyal előbb utóbb a P7 is nála köt ki, mert én jobban haladok a korral, mint ő. Szemezek is a P9-el, de annyi pluszt nem ad, hogy 100 ezret kicsengessek érte + a 2 év hűséget. -
Cunaja
addikt
Ma írok levelet a Huaweinek! Megkérdezem majd, hogy mi a helyzet a mályvacukorkával. A válasszal jelentkezem.
-
ataribalint
csendes tag
Sziasztok!
Úgy alakult, hogy meglett a P7 utódja, így eladó sorba került, viszont jelenleg a Cunaja Lite ROM van rajta, TWRP recoveryvel. Az esetleges kellemetlensége elkerülése végett mielőtt eladom szeretnék visszaváltani a gyári recovery-re és a gyári B852-es szoftverre.
Így ezzel kapcsolatban érdekelne, hogy hogyan lássak neki a visszaállításhoz, illetve mi legyen a pontos menete?!
Előre is köszönöm!
Szép napot!
-
Cunaja
addikt
válasz ataribalint #17173 üzenetére
B839 recovery majd B839 gyári rom és B852-es rom 3 gombossal.
-
zeon.hu
nagyúr
Egy hétig ingyen viber hívás!
Kipróbáltam, működik.
(Csak nálad kell netnek lennie, viber out hívást kell indítani)#?*@&!
-
zeon.hu
nagyúr
válasz Cunaja #17176 üzenetére
Kimenőre most tökéletes volt.
Mondjuk most éppen reboot volt, mivel egyszerre jött három hívás (lányom viberen-de nem viber out, haver whatsappon, meg egy bejövő gsm) és ezzel nem bírt a P7.
De gyanús a viber-ismétlem, sima viber, nem out-azzal régebben is volt gondom bejövőnél.#?*@&!
-
OutSider17
senior tag
Szervusztok!
Köszöntem szépen az eddigi segítségeteket. De nagy valószínűséggel már holnaptól Mate 7 tulajdonos leszek. Kíváncsian várom hogy mit tud. Nem mintha a P7-el nem lennék megelégedve. Csak szimplán már kicsi , és szeretnék egy nagyobb készüléket.Még egyszer köszönöm a segítségeteket.
További szép napot nektek!
Szervusztok!Légy becsületes. Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak. (Everett W. Lord)
-
zeon.hu
nagyúr
-
Cunaja
addikt
Az Ascend P7 egyéb kiemelkedő tulajdonságai mellett a kamera technológiája miatt kapott elismeréseket, főként a panoráma-szelfi készítésére is alkalmas 8MP-es 5P aszférikus lencsével felszerelt előlapi kamerájának köszönhetően.
Ez csak egy részlet a telefonunkról!
Ezt a készüléket akarja elfelejteni a Huawei.A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
törölt tag
válasz Cunaja #17180 üzenetére
Hosszú támogatásra ott a Nexus. Ráadásul van Huawei is. 6P nagyon frankó gép, kiváló kamerával.
Meg elvileg a következő generációs Nexus -okban is lesz Huawei. Ezt majd meglátjuk.
Szerk.:
Vagy a HTC nem stock fronton, de ott se várjon senki csodát.Plusz a HTC után a Sony is ki fog kerülni a szolgáltatós "érából", szóval még nyomás sem lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Cunaja
addikt
válasz #86973952 #17181 üzenetére
Ez mind szép és jó, de P7 a telóm és a többieknek is.
Egyszóval minket ez érdekelne.
Fejlesztésben persze vannak jobb telefonok, de azok pénzbe kerülnek. Mi itt szeretnénk kihozni a legtöbbet a saját készülékünkből.
Vagy adják olcsóban az új készülékeket és akkor veszünk. Szerintem az ár nincs arányban a gépezettel.
Annyi pénzért már egy komolyabb laptopot is vehet az ember és mellette van egy jó telefonja is. (P7)A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
Cunaja
addikt
válasz #86973952 #17183 üzenetére
Mobil piac, meg a divat őrület! Inkább az utóbbi. Tiéd 5,5” , az enyém 6”. 2giga ram, nekem 3giga. Sorolhatnám.
Ez a mobilgyártók sikere.
40 felett már kétszer is megfontolja az ember, mire is fizet ki pénzt.A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
zeon.hu
nagyúr
Valaki tudná tesztelni a Vibert?
Viber-viber hívást kellene, de csak simát, nem a viber out-ot.
Ilyen hívásnál nálam meghülyül a P7, eldobja a netet vagy éppen reboot-ol.
Kimenő és bejövő is kellene.
(Egyéb voip hívásokkal semmi gond)#?*@&!
-
törölt tag
Most csak 125 HUF a Nova Prime verziója. 80% -os leértékelés van.
Nova Launcher -t letöltöd, aztán alkakmazható a fizetős bővítmény.
[ Szerkesztve ]
-
-
Mátésum
aktív tag
Sziasztok! Elég összetett problémába ütköztem, és lehet, hogy újra kellene telepíteni a telót. Néztem a májusi frissítést, nekem az előtte lévő van fenn, gondolom, ebben valami biztonsági frissítés van. A kérdésem a következő: letöltöttem a honlapról a frissítést, kicsomagolom, és ott a dload mappa. Viszont az összefoglaló szerint a telepítés után egy vendor mappát is kellene találnom és telepíteni, de ezt nem találom. GOndolom, valamit nem jól értek, de nem akarok hibázni. Legutóbb csak letöltöttem a b852-t, 3 gombos telepítés és ennyi. Tehát mi a teendő? Persze, ha valaki a hibában tud segíteni, az is nagyon jó lenne:
2 szmáot hordoztam telekomtól telenorhoz. Maradtak a készülékek, amik gyárilag függetlenek, betettem az új kártyákat, de nem lehet mms-t küldeni. Volt egy órás telefonos egyeztetés a telenorral, de nem tudnak mit csinálni, nem hálózati probléma, egyszerűen a telefonok, mintha nem látnák az apn-t, ami viszont teljesen tökéletesen be van állítva mindkét telefonon. Egyik P7, másik Z1 compact. MMS miatt nem akarok új telót, nem is sűrűn küldök, de nem hagy nyugodni a dolog. Erre mondta a telenoros, hogy esetleg próbáljam meg mindkét telefonnál a készülékjavítást/frissítést, hátha.
Előre is köszi a segítséget! -
Mátésum
aktív tag
válasz #86973952 #17193 üzenetére
És ha olyat töltöttem le, akkor nem is kell mást csinálni, csak 3 gombos telepítés és kész? Amúgy a huawei magyar honlapjáról töltöttem le, gondolom, az mindenkinek ugyanaz.
az apn-ek meg, amit a telenor megadott
Telenor MMS
mms
http://mmsc.telenor.hu/
84.225.255.1
8080
mmsVOlt egy másik verzió, amit a telenor technikusa mondott, nem tudom most, hogy melyik van a honlapjukon, ez vagy a korábbi. egyikkel sem működik, egyik telefonon sem.
-
törölt tag
válasz Mátésum #17194 üzenetére
Akkor nem gond. Van amikor a ROM -ban van, vagy nincs rá szükség.
APN -nél:
Nincs MCC, MNC, protokoll és roaming protokoll opció?A többi, amit leírtál biztos jó.
Szerk.:
Meg nem tudom van -e még ilyen.... régen külön kellett aktiválni az MMS -t a csomagban, ha szerződéskor nem teszed meg. Nem tudom így megy -e még, én soha nem használtam MMS -t.Illetve talán egyet küldtem életemben, amikor bejött, még azt Westel -nél vagy Pannon -nál. Került is vagy 600 HUF -ba akkor.
[ Szerkesztve ]
-
akoska23
aktív tag
Sziasztok! Ma vettem egy P7-L10 -et. android 4.4.2 van rajta EMUI 3.0. val. Letöltöttem a gyártó honlapjáról az 5.1 et EMUI 3.1 el kicsomagoltam de nem lehet telepíteni. Nem igazán vagyok otthon ebben a 3 kattintásos telepitésben kicsomagoltam a fájlt a telefonra megvan a dload mappa is update.app fájl benne de azt irja nem lehet megnyitni...............
Mit rontottam el?
Memóriakártyám nincs nem használok mert elég a telefon tárhelye.A 23-as szám a nevem melett nem az életkorom jelöli, nincs titkolnivalóm, ezért nem változtatom 2006-óta a nicknevem sehol
-
-
akoska23
aktív tag
válasz #86973952 #17197 üzenetére
Igen 3 gombbal de csak azt irja update failed.
P7-L10V100R001C00B609 van most fent
innen az elsőt a listából szeretném felrakni.Csak azt nem értem a beépitett alkalmazás miért nem találja?
A 23-as szám a nevem melett nem az életkorom jelöli, nincs titkolnivalóm, ezért nem változtatom 2006-óta a nicknevem sehol
-
Cunaja
addikt
válasz akoska23 #17198 üzenetére
Nincs véletlenül root a telón? Ha sehogy nem megy, akkor külső sd-ről kellene telepíteni. Ugyanis a 3 gombos módszer felülírja a partíciókat, és a belső sd-t is. Lehet ez a baj. Mivel a belső sd-re csomagolja ki magát, utána meg formázza. Vagyis nincs miből újból a telepítőhöz nyúlnia.
Android főverziót akarsz cserélni, ezért kell a külső sd.A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
KKrisz751
aktív tag
válasz Cunaja #17199 üzenetére
Amúgy mennyire jó az a verzió?
Stabilitás, kompatibilitás a többi progival. chrome, faceboot, gps programok, Igo (szüliapp), stb..
Lefagyás, kiakadás, memória használat?... Ráfogsz jönni, hogy sok igazság amihez ragaszkodunk, javarészt a mi szemszögünkön múlik - Obi-Wan Kenobi
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest