Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Yettel topik
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
Új hozzászólás Aktív témák
-
TGWH
őstag
válasz
dvmartin94
üzenetére
Nem kellenek neki nagy nevek, nem ez a céljuk.
Én pc-re várok v.mi ilyesmi grafikát:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=yRlw-Qw97BE -
Huma
addikt
válasz
dvmartin94
üzenetére
Ha csak multimédiát kapunk ennyi pénzért már akkor megéri.
Ha van egy kis eszük akkor hozzácsapnak egy használható távirányítót meg kreálnak egy jól kezelhető multimédiacentert.
-
dvmartin94
csendes tag
A grafika úgysem hozza majd a szintet a többi konzolhoz képest nagy nevek nem lesznek... Most kb ezzel teljesen a nulláról akarnak indulni.
-
Huma
addikt
válasz
freemanone
üzenetére
A Disciples második része a legjobb. Ha jól emlékszem nagyjából a H3 kortársa. Nagyon igényes rajzolt grafikával rendelkezik.
Sajnos a játékmenet nekem annyira nem jött be. -
freemanone
addikt
Age of Wonders: tuti kis game ez biztos és nagyon remélem, hogy folytatni fogják egyszer.
Heroes6: a 4 vacak volt az 5 elment és a 6 az aminek már a 4-nek kellett volna lennie.... akár grafikailag is. Nagyon jó lett az utolsó rész! Igazság szerint én ezt tekintem a méltán híres 3. rész utódjának.
A fejlesztőkről meg nem tudtam, kár értük, pedig jó munkát végeztek.
Disciples: ezt a sorozatot nem ismerem, de ránézek majd!
-
Huma
addikt
válasz
freemanone
üzenetére
Pedig az Age of Wonders nagyon jó volt. Több dologban odavert a Heroesnak. Megérdemelne egy új részt.
A Disciples 3 nem olyan régi játék. Talán két éves, ha lehet? De mondjuk elég rossz lett. A Heroes 6 viszont az eddigi legjobb rész szerintem. Az meg külön öröm, hogy magyarok csinálták. Csak kár hogy pár hónapja kirúgták őket.

-
Huma
addikt
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Pedig vannak jó, nem rókabőr játékok. Az a vicces, hogy nem is kell hozzá túl sok minden. Nagy játékokhoz képest fillérekből ki lehet hozni csak egy jó ötlet kell hozzá.
Pl Plants vs. Zombies. Iszonyat jó és addiktív játék. Közben tök primkó, bármely sufnistúdió simán össze tud dobni egy ilyet.Sokan mindenhova 3D-t akarnak. Pedig nem kell az mindenhova. Nagyon szép és igényes játékokat lehet készíteni 2D-ben.
Múltkor láttam valami nyomozós játékot és lehasaltam milyen jól nézett ki. Pedig csak rajzolva volt az egész.
3D nélkül pedig csökkennek a fejlesztési költségek, hamarabb kész a játék. És még csak egy erőgép sem kell a futtatásához.
Pl nem értem, hogy miért nem csinálnak valami nagyon jól kinéző, igényes, körökre osztott stratégiai játékot.
Lehet hogy azért mert nem hozná be az árát?
Pedig jó lenne. Nagy hiány van belőlük a piacon.
-
ddekany
nagyúr
"Azt hozzátenném, hogy a hibák túlnyomó többsége user error. A gép nem csinál marhaságok, csak amire az user utasítja..."
Meg amire a driver meg a játék írója utasítja program formájában... Persze elvileg akár azt is javíthatná a felhasználó, há' miért nem ért hozzá...
Konzolon ha valami szar, akkor legalább jobbára mindenkinek szar, tehát több esély van a javításra... -
TGWH
őstag
Maximálisan egyetértek veletek.
Na igen, sok a rossz játék. Skyrim még moddolható, ezer apró dolgot be tudnak tenni a játékosok, azért annyira nem aggódom. Meg fps-ként játszom vele és kész.
Várjuk az android rendszer, úgyis sokan fejlesztenek rá, szóval biztos lesznek őrült jó dolgok.
-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
csodálkozol? a szennylapok is brutális eladásokat generálnak világszerte, a valóvilág és társai még mindig futnak (még mindig futnak?) a kaja amit megvehetsz előre fel van dolgozva és tele szeméttel legtöbbször. ez vesz körbe, ezt látod, ezt fogyasztod (te lehet hogy nem de a tömegek igen). miért tenne mást a játékoknál? ahol gondolkozni kell ahol stratégia kell, ahol tudás és tapasztalat oda nem ül le egy casual.
elég csak az autosim világát nézni. vannak komoly cuccok ahol be tudod lőni a felfüggesztéstől a legapróbb paraméterig a pályához leginkább illő autón a beállításokat. és ott az nfs ami meg raklapszámra fogy és én még nem láttam olyat aki fékezett volna benne.
de mondom van olyan is aki hazaér és nem akar gondolkozni. nekem ilyen esetre ott az első serious sam mint mintapéldája a vegyél fel sok és nagy fegyvert és ölj amíg van töltény, akkor vegyél elő valami nagyobbat és hajrá.
-
törölt tag
"No de pont ez a lényege ennek az androidnak, ez hatalmas nagyot üthet, és talán visszajön valami a régi időkből."
ezzel maximálisan egyetértek.
a többivel vitatkoznék, mert bár nem vagyok skyrim rajongó, de ha számomra butított, egyszerű, stb játékot adnának akkor a grafika se tudná elfelejtetni velem, legyen akármilyen jó.
én is maximálisan várom ezt a konzolt, így hátha nem lesz elnyomva a nagy cégek által a sok lelkes kicsi

-
TGWH
őstag
válasz
üzenetére
Amiben ha nem túlzok, több ezer játékórám van, az a Sacred sorozat.
De akkor legalább törekedjünk arra, hogy ne csúsztassunk.
Ezzel a játékkal nem is voltak csalók, amíg voltak zárt szerverek. De pont a fejlesztések felgyorsulása miatt bszták el a második részt, és egy egyébként nagyon jó játék veszett el, csak mert nem érdekelt sok embert, holott egyszerű volt, mint egy faék...Játékélmény az meg vagy van, vagy nincs. Ha pl. a skyrimnál sutba dobták az rpg-t, és ugyan ne nevezzük azt rpg-nek, hogy szintenként két darab pontot eloszthatsz, akkor legalább ne lett volna olyan rossz a grafika. Látszik, hogy vannak helyek ahol törődtek a játékkal, de 2012-ben ezt kicsit kevésnek éreztem, és pont hogy leszxartam volna a grafikát, ha normális a játék...
Mondjuk nem tudom mi lehet olyan bonyolult egy fejlődési fában... mindig is voltak random generált karakterek. Ha akarnák, meg tudnák oldani, hogy mind a két rétegnek jó legyen a játék.
Ha megmarad a pc, akkor legalább vannak garázsprojektek, ott még lehet majd találni valami használhatót.
No de pont ez a lényege ennek az androidnak, ez hatalmas nagyot üthet, és talán visszajön valami a régi időkből.
Ugyan úgy, ahogy kva szxr volt megélni, hogy jöttek a divatrockerek meg az emósok, előbb-utóbb vissza fognak jönni a jó játékok, és ennek talán pont az android lesz a kulcsa... -
törölt tag
ez az ellentmodás nagyon egyszerűen megérthető. nem mindenki néz egy játékot azonos igényekkel... tudod miben van nekem közel 100 nap nettó játékidőm? minecraft. lehet hogy nevetségesen hangzik, de az ássál lefele aztán találsz gyémántot és örülj című játékból olyat kanyarított a közösség, ami hihetetlen mélységű. és még mindig kockákat ütögetsz hogy kockákat építhess. a konzolosok között is ezer féle igény van. ez tényleg ennyire új? mindenki a saját elvárásai és igényei szerint alkot véleményt az adott termékről. ezért hívtam fel a figyelmedet hogy ne általánosítsunk, mert pl én is sikítva föhögtem át estéket a wii sport előtt a haverokkal, és marhára sajnáltam le hogy pixelles, vagy mekkora a feje a teniszező embereknek... van aki a grafikára izgul. és sokan vannak akik nem. ennyi a képlet

konzolon is megvannak a bugok, ahogy pc-re se újkeletű a patch-el patch patchelése. annyi a difi hogy pl online ahol én igazán szeretek néha játszani konzolon nagyságrendekkel kevesebb csalóba botlok. ami nem elhanyagolható ha pl 10k körül pengetek valamiért.
én a grafikáért nem áldoztam soha fel és nem is fogom a játékélményt, ha a gyártók erre mozognak, én a nem vásárlással ki is fejelezm az álláspontomat. többet nem tudok tenni.
nekem se tetszik hogy sok játékot nerfelnek, és a pc-s játékok túlynomó része eleve konzolport. de te se veszed észre, hogy régen nem volt meg ez ami ma, hogy egy 8+ éves pcvel minimál ráfordítással is játszogathatsz. és ennek pont a konzol és a portolás az oka... valahol nyer a közösség, valahol veszít. a gyártók meg a tömeg igényeket nézik, hogy ez jó vagy nem neked vagy nekem az megint egy más kérdés.
persze hogy a casual réteg igénytelen. azért mert nem akar és nem tud 200+ órát beleölni egy játékba hogy kitanulja a fejlődési ágak változatainak a számára ideális változatát? szórakozni akar. máshogy ahogy te.
neked megmarad még sokáig a pc, másnak meg ott lesz a konzol. cserébe gépfejlesztés nélkül kvázi minden játék játszható, persze elbszott irányítással helyenként és leginkább minimális sztorival. fogyasztói társadalom a kulcsszó... vagy te azt hiszed hogy bármi másképp lenne, ha soha nem ment volna az ipar a tömegek és a konzol fele? ugyankérlek
-
raziel01
veterán
Nincs a vitával semmi baj, szeretek vitázni ha kulturáltan zajlik a dolog, mint most is.
-
TGWH
őstag
válasz
üzenetére
Az a baj, hogy én elismerem ha nincs igazam, de az, hogy egyszer a grafikával jöttök, máskor meg hogy nem kell grafika, majd az irányítás jó, utána meg hogy nem baj hogy az irányítás rossz, az eléggé nagy öngól, de a nagyobb baj, hogy ezt nem ismerik el egyesek, és valahogy nem fair úgy érvelni, hogy a konzol előnyeit meg a pc hátrányait helyezzük előtérbe, majd a pc előnyeiről meg a konzol hátrányairól meg kussolunk...
Physix pl. a Sacred 2-ben iszonyatosan sokat dob a hangulaton, egyszerűen hihetetlen milyen realisztikus. Ha már a történet nem megy, ezt kéne erőltetni. Kár, hogy nvidia kártya kell hozzá, de hát engem nem érdekelt, ha amivel játszottam nvidián futott jobban, nvidia terméket vettem, most mit lehet tenni...
Ez érthető, de attól még az az egyre szűkölő réteg sz_pja meg, aki normális játékkal akarna játszani...
Nem baromság, mint írtam ha nem azt néznék, akkor a sztori fejlődne, nem a grafika... ha leszarták volna a krájsziszt, mert nem érdekelte volna őket a grafika, nem jelent volna meg három vagy négy része...
Ja, de egy idő után elég idegesítő, amikor azért halsz meg, mert átmész egy textúrán, vagy éppen beszorulsz... talán már lehetne az a minimum, hogy viszonylag normális játékot adjanak ki, mert piszok sok mindenről mondott már le a játékos réteg, ahogy butulnak a játékok, meg az userek...
Akkor nem érted a lényeget. Ha a konzol hülyül, akkor sz_p mindenki. Pont ezért van baj a casual réteggel, mert úgymond igénytelenek arra, amit az első játékokon felnőtt öregek megszoktak...
Egyszerűen rossz irányba haladunk, és ki tudja tud-e ezen változtatni a kinectes meg a wii-s irányítás. Reméljük igen.
Az a gond, hogy sokan a vitát egyértelműen negatív dolognak fogják fel, pedig nem az, lásd értelmező szótárak. -
törölt tag
az a baj hogy ezer sebből vérzik amit írsz. bármin lehet játszani. én is casual vagyok és leginkább két játékkal szórakoztatom magam kb 2 éve, mert más nem fogott meg, ezeket meg pont a közösség és a pörgős fórumok miatt tolom. egyáltalán nem igaz hogy kihaltak ezek. a physix-el jönni viszont öngól. ha megengeded visszakérdezek: tudod mikor fog elterjedni és nem pár szánalmas techdemóban opcióként megjelenni? amikor konozolon is elérhető lesz... van a pc-n is ma de minek? szemnyalóka hogy wow lebontottam a fél házat. semmi több...
a lényeget megfogtad. tudni kell beállítani. tudod mi van? ahogy jól láthatóan az eladások is igazolják, a casual, "leülök ölni fél órára hetente kétszer" réteg nem akar állítgatni. nem akar és nem is tud helyenként olyan dolgokkal tisztában lenni mint natív felbontás, aa, v-synk és még sorolhatnám. mert irreleváns. le akar ülni szórakozni. hülye példa, de engem se érdekel ha megveszek egy br filmet hogy milyen kamerával készült, milyen formátumban van, milyen dekódolást kéne alkalmazni hozzá, joggal várom el hogy beteszem és induljon el, nézzem, és ennyi.
a grafika meg tényleg igény kérdése. nem kéne kijelenteni hogy "a játszani akaró userek a grafikát nézik" mert ez nettó baromság. én elnéztem, elnézem, és el is fogom nézni annak a játéknak ami leköt 100+ órára hogy nem fotorealisztikus az ellenség szemgödrébe hatoló golyó, vagy nem a 43. kártyán számolja a főgonosz minden fingásának fizikáját a motor. az átleg usernek aki viszont leült egy péntek este amikor a gyerek már lefeküdt lőni kettőt annak a cod is alternatíva. agy kikapcs, autoaim bekapcs, egyszemélyes hadsereg on, aztán had szóljon. nem 45 féle fejlődési ág trillió lehetősége közül akar választani. szórakozni akar. és ki is szolgálják ahogy láthatod.
a lényeg: minden platformnak megvan a célközönsége. a konzolos jelentősen nagyobb. ez fáj vagy mi? mindig is több volt a casual mint a hc. és akkor mi?
-
TGWH
őstag
Azt hozzátenném, hogy a hibák túlnyomó többsége user error. A gép nem csinál marhaságok, csak amire az user utasítja...
Egyszerűnek egyszerű, játékra jó is, csak nem kell belőle annyit kihozni, nem kell ennyire isteníteni, hogy az a hardver mindent jobban futtat, mint pc-n, és az irányítás leegyszerűsítése lényegében ugyan úgy nem fontos, mint pl. az AA szűrők hiánya... -
ddekany
nagyúr
A konzol VS PC vita kapcsán... a lényeg szerintem az egyszerűség. Én PC-s játékok kapcsán sok működési gondot láttam magam körül, és nem egyetlen gépről van szó. Ott kezdődik, hogy magától nem az adott hardverre optimálisra állítja be magát a játék (grafikai beállítások elsősorban), az átlagembernek meg köze nincs ahhoz, hogy ezeket a piszkálja, hiszen a felbontás fogalmát sem érti, nem hogy a többi 3D-s kavarást. Konzolnál ezt megteszik a játék fejlesztői a felhasználó helyett. Ami még rosszabb, amikor egyik gépen jól meg valami, a másikon nem, holott kb. egyforma erősek... mert nem mindig mindegy a konkrét típus meg driver, sőt az OS verzió sem. Meg néha eleve kérdés, hogy na vajon adott gépen ez a játék mennyire fog jól futni. Lehet túrni a fórumokat, legalábbis ha nincs demo, utóbbi esetben meg lehet azt próbálgatni. Ez a sok kis bizonytalanság és kavarás a felhasználót terheli és sok kicsi sokra megy... kinek van erre manapság ideje és idege?
-
raziel01
veterán
"Oks, pc-n meg lewarezolja a többség, nulla forint / játék. Vagy vesz pár éves játékot, 1000 Ft / játék áron."
Szíve joga. Aki akarja konzolra is warezolhat. 40-50k-ért már kapsz használt flashelt Xboxot.
"Ja hogy egy játékkonzolon nincsenek húzócímek?"
A "most" szónak melyik részét nem értetted? Most nincsenek húzócímek amikért érdemes lenne kiadni 8-10 ezret használtan. A fél évnél régebbi játékok meg 3-4k-ért vannak és folyamatosan szerzem be őket.
"Az, magyar átlagfizetéshez majd én 5-10 ezer forintos filmeket fogok venni... inkább nézek tv-t..."
Hát tény, hogy nem olcsó a magyar Blu-Ray.
"Bizonyítsd be, mert ezt elég nehéz elhinni... hogy egy i3-mas procinál és egy kétszer olyan erős vga-val gyengébb legyen a pc? Ezt hogyan?"
Nem mondtam, hogy gyengébb de játékok grafikáját nézve kb egy szinten vannak.
Hiába az erős hardver a PC-ben de ott a sok különböző konfig miatt nem lehet úgy optimalizálni mint konzolon. Konzolban egy fix hardver amit nem terhel sem a directx sem a Windows és ezért futnak úgy a játékok mint PC-n. Hiába a papíron gyengébb hardver. Amihez PC-n kell 1 GB VRAM ahhoz konzolon elég a 256 MB."Majd akkor szóljatok, ha lehet vele programozni és filmeket vágni, képeket szerkeszteni."
Már megint itt tartunk. Majd szólj már ha lehet laptoppal telefonálni, mert akkor veszek egyet.
Nem tudom mit nem lehet azon érteni, hogy JÁTÉKKONZOL. Játékra van nem másra. Plusz esetleg zene, film."A konzol hátránya, hogy nem fejleszthető, ezáltal konstans a hardver amíg nem jön az új verzió és nem annyira multifunkciós, mint egy PC."
Pont ez az előnye, hogy évekig fix hardver és nem kell rá költeni.
-
freemanone
addikt
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
azt ps2-re is lehetett nem? mintha úgy rémlene...
nade, ha ezt megteszed, utánna ha jól rémlik akkor nem fog már konzolként működni, tehát a játék kiesett.
szerk: biztos, hogy volt ps2-re is.(#233) MasterMark: nekem a v2-es modellel nem tűnt fel, hogy gond lenne vele amíg volt box-om, de ettől még pro gamerek biztos észrevesznek apróságokat, amik zavarják őket...
-
MasterMark
titán
válasz
freemanone
üzenetére
Ezek nem úgy működnek ahogy egy rendes egér, csak a kontroller mozgásra alakítja az egér mozgást. Messze nem ugyanaz mint rendes egér, rendesen hozzáírt játékkal.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
freemanone
üzenetére
és nem annyira multifunkciós, mint egy PC.
Én még emlékszem, mikor a PS3-ra Linux-ot lehetett hekkelni...

-
freemanone
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
és a XIM2-3?

mondtam már, hogy van egér és billentyűzet is konzolhoz adapterrel....A konzol hátránya, hogy nem fejleszthető, ezáltal konstans a hardver amíg nem jön az új verzió és nem annyira multifunkciós, mint egy PC.
-
TGWH
őstag
válasz
raziel01
üzenetére
Oks, pc-n meg lewarezolja a többség, nulla forint / játék. Vagy vesz pár éves játékot, 1000 Ft / játék áron.
Ja hogy egy játékkonzolon nincsenek húzócímek? Menjünk le minimalistába, pc-n láttam 8-10 játékot csak az utóbbi pár évben, veszek egy normális pc-t, és kijátszom őket, majd 8 év múlva ugyan ezt megint eljátszom...
Ja, akkor veszek használt pc-t 40-ért és játszom.
Jó, legyen 30k, egy mini pc sehol sincs ilyen olcsón, a konzol meg nem tudja amit ez az androidos fog tudni...
Az, magyar átlagfizetéshez majd én 5-10 ezer forintos filmeket fogok venni... inkább nézek tv-t...
Bizonyítsd be, mert ezt elég nehéz elhinni... hogy egy i3-mas procinál és egy kétszer olyan erős vga-val gyengébb legyen a pc? Ezt hogyan?
Majd akkor szóljatok, ha lehet vele programozni és filmeket vágni, képeket szerkeszteni.
-
raziel01
veterán
"És ha - bocsánat a kifejezésért de - égne a pcsád az új játékok után, amit megjelenés után azonnal akarsz játszani?"
Semmi új játék nincs ami méltó lenne arra, hogy most rögtön játsszak vele.
Van elég régebbi játék bőven. Régen tényleg mindent le akartam tolni megjelenéskor PC-n, mostmár nem, főleg úgy, hogy nincsenek most húzócímek."Vedd alapul a kinectet mondjuk, mert azért még megérné megvenni, mennyi is egy olyan xbox, 90 ezer?"
Leszarom a Kinectet. Nem akarok bohóckodni a TV előtt meg nincs is akkora szobám. Egyébként meg használt Kinectet lehet kapni 22k körül. Sokan megveszik aztán 1 hét után rájönnek, hogy nem nekik való.
"az androidos cucc. 20 ezret meg simán megér,"
20k te sehol nem fogod megkapni az tuti biztos.
Főleg ha még közben kitalálják, hogy mivel ennyi millió dollár összegyűlt akkor legyen benne drágább hardver."Bluy-ray meg minek?"
Mondjuk ha nem warezban gondolkodnál akkor egyértelmű lenne.
Havernál láttam igazi Blu-Ray filmet és ég és föld egy 8 GBos 1080p-shez képest."El nem hiszem, hogy egy 40 ezres konzol annyit mutatna, mint egy 120 ezres pc..."
Gyakorlatilag ez a helyzet.
"Ha lehetne 30 ezres pc-vel 8 évig játszani, azt venné mindenki, ha meg lehetne 8 évig 40 ezres konzollal mindent csinálni mint a pc-n, azt venné mindenki..."
Hát most jár 7 évnél az Xbox és lehet vele filmet nézni, zenét hallgatni, játszani és hamarosan már internet böngésző is lesz rá.
-
TGWH
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
Akkor hajrá, mi a pc hátránya, és mi a konzol előnye?

Az a gond, hogy mindenki tudja, kb. mire jó a konzol, csak sokan túl sokan gondolnak ki belőle, pl. vegyél használt játékot, minek hdd bele, jó a grafika, erős a hardver... -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
MasterMark
üzenetére
Hát igen. Én esküszöm próbáltam kontrollerrel aknakeresőzni, de nem ment olyan jól, mint egérrel. Pasziánsz dettó...

-
TGWH
őstag
Meg kell nézni a grafikát pc-n és konzolon. Nem hinném, hogy egy és ugyan az.
Emellett a konzol oldal jött a grafikával...Nem értem mi a baj a vitával, az lenne a lényeg, hogy mások véleményét megismerhessed, és próbáld meggyőzni az érveiddel.
Kihoz a sodrodból, hát az a te bajod, úgy kéne hozzáállni, hogy ne hozzon ki, pl. mutass valami videjót vagy hasonló...
De ha egyszer az irányításával van gond, meg a grafikával, akkor miért ne lehetne leírni? Ennyi erővel a konzol oldal meg a csúcs pc árát ne hozza elő, hisz egy 60-80 ezres pc-n is lehet játszani...Őőő én is ezzel kezdtem, az volt a konzol oldal válasza, hogy egy-két játék van, ami nem jelenik meg egy-egy konzolra...
Miért lenne ez e-pénisz mutogatás? Ha lehetne 30 ezres pc-vel 8 évig játszani, azt venné mindenki, ha meg lehetne 8 évig 40 ezres konzollal mindent csinálni mint a pc-n, azt venné mindenki...
A konzol az ugye játékra lett kitalálva. Ennek ellenére pc-n jobban lehet játszani, ez is kijött a vitából... (egér)
Nem az a vita lényege, hogy felidegesítsen, hanem meggyőzd a vitapartnereket, hogy miért jobb választás egy konzol. Hogy ki mit vesz ezután, az tökmindegy.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
MasterMark
üzenetére
Mondod ezt nekem, aki Borderlands-el meg Adam's Venture-el játszik?

-
PHM
addikt
Még mindig nem érted, úgyhogy kicsit direktebben fogalmazok:
"A konzolok grafikája és irányítása szar."
- Ez mindamellett, hogy nem igaz, szimplán bunkóság.
"Nem szeretem a konzolos irányítást és szerintem a graf is gyengébb konzolon."
- Ez elfogadható magánvélemény. Szerintem.
Félve kérdem: érzed a különbséget?
Sikerült egy hír topikjában parázs PC-vs-konzol vitát indítanod,
amibe én is beszálltam, amit már bánok.
De ez az állandó sztereotip vagdalkozás az irányítással és a grafikával
mindig kihoz a sodromból.
Más:
Senkinek nem jutott még eszébe, hogy aki konzolon játszik, az azért ezt teszi,
mert azok a játékok tetszenek neki, amik az adott konzolra megjelentek?
Ugyanez igaz persze a PC vonatkozásában is, s most tekintsünk el attól,
hogy a PC mennyivel univerzálisabb-moddolhatóbb.
Tényleg az a fontos, hogy kinek a nagyobb az e-penis-e?
Nem mindegy, hogy ki mivel és hogyan játszik?
Miért nem lehet valaki egyaránt "gamer" PC-n és konzolon is?
(Tisztelet a kivételeknek persze.)
Ehh, csak felidegesítem magam, inkább megyek FFIV-ezni... -
MasterMark
titán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
A konzol saját képességeihez mérten számíthatna a grafika, de aki konzolt vesz annak nem elsődleges szempont ez.
más: Már nagyon unom ezt a grafika dolgot egyébként, ha nem ez lenne mindenkinek itt a legfontosabb akkor talán nem olyan játékokat csinálnának ami a grafikán kívül nem tud mást felmutatni.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
MasterMark
üzenetére
Igazad van, nem is ez volt a kérdés, hanem hogy mennyivel kell gyengébbnek lennie a grafikának és mihez képest, hogy számítson. A jelek szerint a konzol csúcs-pc-vel szembeni gyengesége nem számít, de a 60k-s gép konzolhoz viszonyuló gyengesége igen. Zavart érzek az erőben...
Amúgy meg minden gép gamer, amibe van led-es venti.

-
MasterMark
titán
Ezt most mire mondod?Én pc-n és konzolon is játszok. (Már amit az ősrégi P4-esem elbír.
)Ja rájöttem, a Mirror's Edge-re. Grafikán kívül nincs különbség, és XBOX-on is elfogadható a minőségű.
szerk.: A 40 ezres konzol meg a 120 ezres PC, grafikailag kb. egy kategória pedig...
-
TGWH
őstag
válasz
raziel01
üzenetére
Hát menj közelebb, tiszta pixeles az egész... kb. mint az oblivion. Mondom, nem vagy grafikabzi, de 2012-ben ilyet kiadni kissé gáz...
Meguntad igen, erre mondtam, hogy egyszerűsödnek a játékok, mert a grafikát nézi mindenki.Ja, első videó amit néztem, a főhős átrohan a függönyön XD
De gondolom mellette netezik. Pc-n vagy vagy. Jobban beosztod az idődet. Legalábbis ha én tudom, hogy 15 percem van, nem kapcsolom be játszani a gépet... ha meg már megy a pc, könnyebben ráveszed magad, hogy akkor kis játék.
Akkor meg, ennyi erővel xbox-om van 24"-es Dellel, akkor már rákötöm a pc-t, fordítva is igaz.
És a pc ezt el is bírja. Nem muszáj 50 ezres procit venni, semmivel sem leszel előbbre, mint egy 30 ezressel, mert ,,nem hajcsa ki''. Ellenben nem fog elfogyni a géped, ha sokkal szebb játék jelenik meg, míg egy konzolon fix hardverre van minden korlátozva. Van ott is elég játék, amit nem sikerült belőni a hardverre, és akad.
40k, kompromisszumokkal, ugyan úgy, mint pc-n, nem? Tehát fél éves játékokkal játszol? És ha - bocsánat a kifejezésért de - égne a pcsád az új játékok után, amit megjelenés után azonnal akarsz játszani? Ha már a pc-hez erős ,,ha'' szerkezeteket kötöttél, akkor ne kivételezz a konzollal és magaddal. Vedd alapul a kinectet mondjuk, mert azért még megérné megvenni, mennyi is egy olyan xbox, 90 ezer?
MasterMark, akkor játssz pc-n, teljesen más a két játék, mint ahogy a fifa meg a pes jobb konzolon.
TESCO-Zsömle, na igen, el kell viselni a trollokat is
szerencsére én olyan vagyok, hogy le bírok süllyedni egy bizonyos szintre, ha elég fáradt vagyok, és ilyenkor hatalmas mókának nézek elébe 
Ne röhögtess már, kétszeres áron nem fog jönni az androidos cucc. 20 ezret meg simán megér, max külföldről megrendelem. Simán olcsóbb pl. amerikai postával, mint hazaival...
Bluy-ray meg minek? 1080p bőven elég felbontás, hülye meg nem vagyok, hogy ennyi gb-ot pazaroljak amúgy is drága vinyókra...
Olcsóbb lesz ez, ez egy mini pc lesz, ami akkora előny a pc-seknek, hogy sokan meg fogják venni.szerk.: arra mondom, hogy meg lehet nézni, pc-n mennyivel jobb. Azért az ár nem mindig takar minőséget is. El nem hiszem, hogy egy 40 ezres konzol annyit mutatna, mint egy 120 ezres pc...
-
raziel01
veterán
Amit még nem értek, hogy sokan írják, hogy nem mindenki teheti meg, hogy Xboxot vegyen de azt írja, hogy ez az Ouya az kell neki.
Hát mire ideér 35-40k-ért semmivel nem lesz olcsóbb, mint egy Xbox 360 vagy PS3.
Ha érdekelnének a filmek én tuti PS3-at vennék a Blu-Ray olvasó miatt, mert alapból egy asztali blu-ray olvasó 25-30k, PS3 meg 45 és játszhatsz is vele. -
MasterMark
titán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Ez a kihajtás alatt azt kell érteni, hogy az a gép a példában VGA limit-es.
A 60k-s gémer gép grafikája még a konzoloknál is rosszabb, ha már itt tartunk csoda ha egyáltalán elindul rajta bármi. És nem mellesleg az a gémer gép fejlesztés nélkül nagyon hamar elavul. (És egy 60k-s gép nem gémer.)
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
MasterMark
üzenetére
A VGA a monitort tudja hajtani, mást nem.

TGWH: De kajak. Kérdezz körbe a VGA-val, procival vagy konfigokkal kapcsolatos topicokban. Mindenhol tudnak mondani 1-2 tagot, aki ettől ment a falnak és kapott hátulcsatolós mellényt...
MasterMark: (Hogy a grafika gyengébb, nem érdekel, tudjuk...)
Ha nemérdekel a gyengébb grafika, akkor le lehet szakadni TGWH 60k-s gamer gépének grafikájáról is...
Vagy ott már számít? Vagy hogy van ez? Mennyivel legyen gyengébb a graf és mihez képest, hogy számítson? -
MasterMark
titán
"nem a grafika a lényeg, máskor meg hogy milyen szép a konzol képe öt év után is..."
Ez nem üti egymást. Ha belegondolsz 6 éves hardverhez képest igenis szépnek számít, főleg annyi pénzért.
Most mi van a Mirror's Edge-el? Én XBOX-on játszottam végig. Mi benne a rossz? Nem vettem észre semmit ami rontana a játékélményen. (Hogy a grafika gyengébb, nem érdekel, tudjuk...)
-
raziel01
veterán
"Igen, én is így voltam, de olyan szinten butították le a Skyrimot, hogy muszáj lesz váltanom, moddolni... ráadásul az alap textúrák is rondák "
Semmi baj nem volt vele alapból sem. Teljesen élvezhetően néz ki. Bár nekem nem tetszett kb 10 órát játszottam vele aztán meguntam.
"A physix pl. iszonyat jó látványelem, csak nagyon eszi a gépet."
Parasztvakítás. Egyszerűen, hogy lebeg a függöny vagy ilyesmik azt Physix nélkül is meglehet csinálni. Lásd Warrior Withinben voltak ilyesmik.
"A gond az, hogy minél többet dolgozol, hogy vehess konzolt, annál kevesebb időd lesz játszani..."
De PC-re is ugyan annyi időd fog jutni. Aki vesz konzolt az hanyagolja a PC-t.
"És a 22"-es monitort adták a konzolhoz? Vagy bemegyek a boltba és ha azt mondom, hogy konzolom van, adnak egyet ingyen?"
PC-hez alapból kell egy monitor. Arra meg rálehet kötni a konzolt is.
22 colosnál kisebbet nem éri meg venni, mert a 19 colos szélesvásznú függőlegesen elég kicsi, a 4:3-as monitorokat meg aranyárban mérik."Ja, hát kérem szépen pc-n is rá van programozva..."
Nincs. Mivel ott ezerfajta különböző hardver van így kell egy fordító azaz a DirectX ami felesleges erőforrásokat zabál.
Ellenben konzolnál ismert a hardver és fix ezért nem kell fordító ergo 2005-ös Xboxon is úgy néznek ki a játékok mint PC-n. Van kivétel, például Battlefield 3 durva PC-n de durva gép is kell hozzá.De van olyan, hogy olcsó és jó.
Xbox 40k-ért vettem, a játékok szépen néznek ki rajta bár nem vagyok annyira grafika függő de az tény, hogy pl Assassin's Creed nem szebb PC-n.
Játékokat olcsón veszem 3k körül aztán eladom ha végigvittem.
Szóval nekem olcsó és jó az Xbox és hatalmas élvezet játszani például a legújabb Mortal Kombattal. -
TGWH
őstag
válasz
raziel01
üzenetére
Igen, én is így voltam, de olyan szinten butították le a Skyrimot, hogy muszáj lesz váltanom, moddolni... ráadásul az alap textúrák is rondák (egy erős gamer pc-n néztem), hiába mondom, hogy a grafika nem számít. Igen is, 2012-ben mutasson valami grafikát, ha már sztorit nem tudnak. Azaz tudnak, és minden gémer újság szerint jó is, bár én ezt kétlem, és szerencsére még sokan mások is.
Ja, 45 ezer forint 4 gb, legalapabb... van az 20 fps is, kipróbálni jó, majd új gépen magyarul játszom ki úgyis.
Azért hét év után nulla hardver fejlesztéssel nem hinném, hogy ugyan az lenne, mint pc-n. A physix pl. iszonyat jó látványelem, csak nagyon eszi a gépet.
Ferrari nem tudom hogy jön ide. A gond az, hogy minél többet dolgozol, hogy vehess konzolt, annál kevesebb időd lesz játszani...
Erről szó sincs, ha már azt ne nézzük, mi mást tud egy pc... miért úgy kell forgatni, hogy a konzol legyen előnyben?
De egy olcsó pc is viszi a játékokat. Ennyi erővel vedd használtan a pc-t, és kész.
Halo 4-et majd megnézzük.
Laptoppal nem lehet telefonálni... tehát ha valami neked nem előny, akkor csak a konzol lehet a jó? Ezt hívják elfogultságnak, és ettől szállhat egy vitapartner.
És a 22"-es monitort adták a konzolhoz? Vagy bemegyek a boltba és ha azt mondom, hogy konzolom van, adnak egyet ingyen?
Na ez az... 8 gb már bőven elfér, főleg ilyen nevetséges áron. Nem proci kell a mai játékokhoz, de igazából vga sem kell annyira. Nincs akkora fejlődés, így nem kell 100 ezer forintos vga a legújabb játékhoz, elég a 30 ezres is!
,,Physicx nem létezik konzolon meg Directx sem, egyszerűen rá van programozva a hardverre a játék meg a fizika meg minden.''
Ja, hát kérem szépen pc-n is rá van programozva...Vegyél akkor használt pc-t. Azért kissé túlzás, már a 17 ezres proci is viszi a játékokat, ha már itt tartunk, sőt alaplapból is van 11 ezer forintos...
Na ez a gond, hogy másik nem érdekelnek. Akinek nem futja erősebb pc-re, vesz használtan, vagy minimum konfiggal úgy 40-60 ezer környékén akár, és játszik ugyan úgy, mint xbox-szal, sőt mást is csinálhat.
Ennyi erővel pc-n is van multi, és csak 12 ezer a játék...
Ja hogy jön ide? Hát nem arról volt szó, hogy melyik a jobb választás? Játszani ugyan úgy x órád van egy héten, ha konzolod, ha pc-d van. Most akinek nem éri meg, mert kevés ideje van, miért vegyen konzolt (ha heti egyszer kapcsolja be pl. egy órára)?
Maxon megy, de milyen maxon... biztosan szebb, mint egy pc-n XD
Nem azért, de saját magatokat rúgjátok tökön, egyszer azt írjátok nem a grafika a lényeg, máskor meg hogy milyen szép a konzol képe öt év után is...
Döntsétek már el, hogy igazi gémernek jó a konzol, vagy pedig igenis számít, hogy pc-n jobb az egeres irányítás, mert a kettő üti egymást.Akárhogy nézzük, sz@rból nem lehet várat építeni... olyan nincs, hogy valami olcsó és jó... ha olcsó a konzol, akkor ez meglátszik az új játékok árán, az irányításon, és pl. a többi hátrányon.
szerk.: közben kapom az infót, hogy a konzolos Mirror's Edge rosszabb, mint a pc-s. Na akkor erre is írhatnátok valamit...
TESCO-Zsömle, ez rohadt nagy volt
kihajcsa a rétre XD ez odavágott.PHM, ezt én nem mondtam. Én azt mondtam, hogy a többségnek a grafika számít. Vagy tudsz más magyarázatot arra, hogy nulla sztorival, überszép grafikával miért landolnak első helyeken az eladási toplistákon a nem éppen jó játékok?
Nem savanyú a szőlő, mert nem érdekelnek a konzolos címek. Írtam is, játszottam konzollal, az irányítás sem jött be, az egér jobb. Most ezért miért irigyelném a konzolt? PES megy egyedül gamepaddal, mert azt arra találták ki...
-
MasterMark
titán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
A példádban a VGA nem hajtja ki a procit... XDDDD
-
PHM
addikt
"A játszani akaró userek a grafikát nézik."
34 éve játszom videó játékokkal és még nem unom.
Ez alapján beleférek a "játszani vágyó user" kalapba?
Szóval szerintem egy bizonyos szint felett a grafika másodlagos.
Hidd el, rengeteg olyan dolog van még, amivel agyon lehet csapni a játékélményt.
Grafika ide vagy oda...PC vs konzol téma:
Nem tudom, miért nem lehet felfogni, hogy akinek konzolja van,
zömében PC-vel is rendelkezik. A két dolog jól megfér egymás mellett.
A konzollal játszik, esetleg multimédiázik, míg a többit elintézi a PC-n.
De még ez sem teljesen igaz, hisz olyan is van, aki mindkét platformon játszik.
Mindez csupán annak függvénye, hogy ki milyen stílusú játékokat szeret,
és az mely platformon szimpatikusabb, illetve jelenik meg.A hozzászólásaid olvasva két dolog sejlik fel bennem veled kapcsolatban:
Az egyik, hogy valószínűleg nem sok tapasztalatod van a kurrensgen
konzolokkal kapcsolatban, míg a másik némi "savanyú a szőlő" effektus. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
raziel01
üzenetére
Erős proci kell ami kihajtja
Oszt hova? A rétre?

Ez a kihajtja-e az évszázad faxsága. Miért redukálja mindenki le a 3 ismeretlenes egyenletet 2-re? VGA, Processzor, Beállítások! Nem feltétlenül kell erősebb proci. Vegyünk egy példát. A procid adott felbontáson, adott graf beállítások mellett tud 60FPS-t. A VGA-d adott felbontáson, adott graf beállítások mellett tud 40-et. Logikusan következik, hogy te ebből játék közben 40-et fogsz látni.
Ha most veszel egy erősebb VGA-t, ami mondjuk tud 55-öt, akkor miért is kéne erősebb procit venned? Hmm? És ha netán olyan VGA-t veszel, ami adott beállításokon 80-at tud, csak annyi a dolgot, hogy emelsz kicsit a graf beállításokon és kész. (Mert hogy a felbontáson kívül nem sok olyan van, ami a CPU-t befolyásolja...)Ihaly, csáje! Kihajcsáje?
Bocs, de ettől mindig kiakadok. Nem az, hogy egy ilyen urban-faxság így terjed, hanem hogy olyan emberek, akik állítólag játszottak PC-n, nem tudnak a saját tapasztalataikra támaszkodni... Mert minden PC-játékos, aki legalább egyszer cserélt VGA-t, vagy csak tuningolt a gépben, megkapta a következtetés levonásához szükséges tapasztalatokat.
-
raziel01
veterán
Na akkor szépen sorban:
"Pc-n pl. ott a Skyrim. Nem moddolhatod konzolon, ez csak egy kitérő"
Én mindig úgy voltam PC-n, hogy úgy játszok ahogy a fejlesztő megálmodta. Szóval nem zavar, hogy konzolon nem lehet mókolni.
"de p4-es géppel játszom. Ember, bármi fut, csak lejjebb kell venni a grafikát... ha meg nem fut, vársz vele az új gépig, ami láss engem, lehet akár 8 évente is..."
Hát azért P4-es géppel már azért kell kompromisszum ha elindul egyáltalán. Mondjuk én inkább nem játszanék minthogy full minimumon játszak 15 FPS-el. Ezzel szemben box 45k és maxon visz mindent amit arra kiadnak még 7 év után is.
"Ettől függetlenül, aki nem engedheti meg magának, nem vesz konzolt." -->You don't say? Aki nem engedheti meg magának az nem vesz Ferrarit sem.
"Igen, a pc drágább."
Igen bizony.
"De vedd hozzá, hogy ezért sokszor annyi tárhelyet kapsz, modernebb, szebbek a játékok, amik ráadásul folyamatosan fejlődnek, nem csak pl. 8 évente kapsz egy új lépcsőfokot. "
Mihez kell a tárhely? A warez játékhoz meg a warez filmhez? Konzolon is lehet kapni 320 GB-os HDD-t amire 30 játék felfér.
A konzol játékok is fejlődnek. Attól még, hogy fix a hardver évről évre szebb minden. Halo 4 durva lesz nagyon pedig 2005-ös hardver."Ezen kívül megnézném hogy vágsz videót konzolon, hogy nyomtatsz."
Ki a fene akar nyomtatni meg videót vágni? Ne vegyek laptopot se, mert nem lehet vele telefonálni? lol
"De ha hozzáveszem a normális tv árát, akkor ugyan annyiért vettem a pc-t, mint a konzolt, és ugyan addig kitartott"
Nem muszáj TV-n játszani. Én 22 colos monitoron játszok.
"Hozzáteszem, MA IS vehetsz 60 ezerért pc-t, ami futtatja a legújabb játékokat. Lehet minimál grafikán, de futtatja. Veszel bele pár év múlva egy vga-t, és játszol tovább, úgymond magasabb szinten, mint egy konzolon (pl. megjelent a physicx idő közben, mikor épült az be a konzolokba, hány éve?)."
Attól még, hogy egy fos gépbe veszel egy jobb VGA-t nem igazán fog jobban menni. Erős proci kell ami kihajtja meg mondjuk 4 GB RAM. De még ha magasabb szinten is játszanál egy PC-vel akkor sincs rá csomó jó játék. Physicx nem létezik konzolon meg Directx sem, egyszerűen rá van programozva a hardverre a játék meg a fizika meg minden.
"raziel01. Most már egy 45 ezres vga-n is elfutnak a legújabb játékok."
Igen, 45 ezres VGA és akkor tedd hozzá, hogy normális alaplap 20-25k, 4 GB memória biztos 10k, meg proci is mondjuk 25-30k. És akkor nem említettem a DVD írót, merevlemezt.
"Itt nem mindenki csak sz&rja a pénzt. Igen, az is gond, ha hitelt vesz fel plazmatv-re."
Ez megint egyéni szociális probléma és nem ide tartozik. Kit érdekel ki hogy él?
"Miért is játsszon bárki is négy órát, 16 ezer forintot kidobva pl. az új cod-dal "
Lehet, hogy 16 ezer volt de több hónapig lekötötte az embert a multi.
"A másik meg, hogy nem mindenkinek van kedve és ereje játszani, van akinek be van osztva minden hétvégéje nyáron..."
Egyéni szociális probléma szintén. Hogy jön ez a konzol vs PC témához? Én is dolgozok van mikor este 10-ig, még sem rinyálok.
"Ezért jó a pc, állítgathatsz ini fájlokat. Konzolon erre esélyed sincs, most mondjam azt, hogy vérpistásabb?"
Minek akarna bárki is konzolon INI fájlt átírni mikor minden maxon megy?
-
freemanone
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
valóban... ezt kihagytam! jogos a két pont!

a konzol olcsóbb, ha jó helyről vesszük és nem a legújabb játékokat vásároljuk meg hozzá! -
PHM
addikt
"Egy kontroller sosem lesz képes olyan precíz és egyben gyors mozgásra mint egy egér."
Könyörgöm, ez nem sport, hanem szórakozás...kellene, hogy legyen.
Ott pedig szvsz nem kéne, hogy számítson az a néhány milliszekundum.
Nem azért van szerintem pár FPS konzolra, mert olyan hatékonyan lehet
joy-jal játszani, hanem mert vannak, akik megveszik.
Talán többen is, mint az aktuális PC-s epizódot...
"Egyszerűen a rosszabb minőségű játékok jobban fogynak konzolra."
Jelenleg tudtommal az a helyzet, hogy minden játék jobban fogy konzolra.
Meg lehet figyelni, hogy ha kijön egy igazán jó játék valamelyik konzolra,
akkor azt rengetegen megveszik. Érzed a különbséget?
PC-re általában olcsóbb ugyanaz a játék.
No nem azért, mert annyival olcsóbb a fejlesztés, hanem mert drágábban
talán a fele se fogyna. Ezért aztán nem is erőltetik magukat a fejlesztők.
Ez van, így alakult, nem én tehetek róla.
Na de igencsak elkanyarodtunk már a témától.(#203) freemanone: Sok igazságot érzek abban, amit mondasz.
-
MasterMark
titán
A konzol árából nem jön ki egy olyan PC ami a konzol szintjén futtatná a játékokat, ezt mondtam.
Nem érted a lényeget. A PC nyilván több mindent tud csinálni, de most itt nem ez a lényeg, hanem csak a játékok.freemanone: Akkor én valami extrém eset vagyok, mert értenék a PC-hez, de nem lenne annyi pénzem, hogy azt fejlesszem, ezért amim volt pénz azt inkább konzolba fektettem, és nem bántam meg.
A jó kis régi antik P4-emen meg ki tudom élni a karbantartási, és moddingolási vágyaimat is.
(Mondjuk az zavar kicsit, hogy az XBOX-omat nem szethetem szét, de ha majd lejár a garancia... Muhahaha
) -
freemanone
addikt
Alapvetően nem az irányítást kéne célba vennetek, mert ez ma már nem probléma.
Konzolra is van egér és billentyázet és PC-re is van kontroller.
Én pl PC-n játszok, mert nem érdekelnek a konzolos címek 99%-ban, de van egy xbox-os PC-hez való kontrollerem, mert pl autóversenyt sokkal jobb arról tolni, mint billzetről (persze kormánnyal mégjobb, de egy kontroller kompaktabb). Minden mást pedig (mivel FPS RPG RTS érdekel) bill+egér párossal játszok.
A konzol alapvetően azoknak jó akik nem akarnak érteni a technikához. Bemegy a boltba, vagy a warez portálra és megveszi/letölti amit akar és ha az van ráírva pl hogy xbox360,, akkor azon a vason tuti menni fog a játék élvezhető sebességgel. A másik réteg pedig akiket érdekelnek a konzolos címek. Van egy harmadik is.... de ők vért prüszkölve csaholnak, hogy az a gamer platform és semmi más.... de általában ezek egy kifejezett konzolt "támogatnak".
PC-nél figyelni kell a HW-re a driverekre, karbantartani a windows-t stb... ehez nem mindenki ért és sokan nem is akarnak.
Jó a PC és a konzol is, de szvsz a legfontosabb az, hogy kit milyen játékok érdekelnek.
-
TGWH
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
Akkor értsd már meg azt is, hogy pc-n más is létezik a játékon kívül...
Még hogy nem veszel? Nagyon sokan vannak, akik 60-100 körül vesznek kizárólag játékgépet. Elfut rajt, nem? Ahogy konzolon, akkor most mi is van? Vagy mennyit, hány ezret vonjuk le akkor mindenből, hogy csak a ,,játék a pc-n'' felállás maradjon?
Vagy mit tegyünk a konzol mellé, hogy tudjak minden mást csinálni, amit egy pc-n?Ez a 20-30 ezer forintos android lesz az, ami rávesz arra, hogy konzolt vegyek. Mondjuk ennyi erővel akkor már mini pc-nek is nevezhetem...
-
MasterMark
titán
A konzol csak játékra való értsd már meg. PC-n sokkal több mindent lehet csinálni, persze... De mi most a játék oldalát nézzük a dolognak.
"Igen, a pc drágább. De vedd hozzá, hogy ezért sokszor annyi tárhelyet kapsz"
WTF?
Ennek mi köze bármihez?A konzol játékok ugyanúgy folyamatosan fejlődnek, ha megnézel egy régi meg egy új játékot látszik a különbség. A fejlesztők rákényszerülnek, hogy kihasználják a hardvert a végletekig.
60 ezerért te nem veszel olyan PC-t ami egy konzol szintjén futtatná a játékokat...
Demo mindig is ingyen volt, soha nem kellet érte fizetni.
320 GB tárhely már bőven elég, bármire. És annyi játékkal senki nem játszik egyszerre, hogy esetleg ne maradjon helye. Ami már nem kell le lehet törölni, aztán ha mégis kell újra le lehet tölteni. De ez már extrém eset, nagyon ritka...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- LG monitorok
- Monitorkalibráló eszközök
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Keresünk iPhone 12/ 12 Mini/ 12 Pro/12 Pro Max
- HP EliteBook 830 G8 13,3" i7 -1185 G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- (TÖBB DARAB, KÉSZLETEN) AMD Ryzen 3 1200 4-Core 3.1GHz - AM4
- HP 150W töltők (19.5V x 7.7A) kis kék, kerek, 4.5 x 3.0 mm
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Konzolon ha valami szar, akkor legalább jobbára mindenkinek szar, tehát több esély van a javításra...

Ennek mi köze bármihez?