- Google Pixel topik
- iOS alkalmazások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Egy óra, két rendszer
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
Aktív témák
-
klumbik
tag
na valahogy így keletkeztek a népmesék is :)
tehát az quadro2 volt 250 mhz-en, a másik voszont fire gl2 (a fire gl 1000 az a jó öreg 3dlabs permededia 2 chipre épül, kb a riva 128 alatt van gyorsaságban) 120 mhz-en a rasterizer és 190-en a geometria
tényleg lenyomta a gl, azt tényleg arra szánták (10 bites dac, 2x annyi fényforrás mint a geforcék pl.), sokkal kiegyensúlyozottabb (256 bites memóriabusz pl.)
a kettes a legjobban eltalált fgl
azért aztán firegl téren is voltak disznóságok, azt hiszem már az ati-s érában:
fire gl3 = fire gl2 + megvalósított dualhead + még 64 mega ram
fire gl4 :) -
utax
aktív tag
szerintem meg aki profi 3d rajzoló, eszébe sem jut, hogy nvidiát használjon
egyszer olvastam egy quadro vs diamond firegl 1000 összehasonlítást, a fillrate-en kívül minden teszben lenyomta a 200 MHz-es firegl passzív hűtéssel a 4 processzoros quadrot. ettől lesz profi valaki, nem a marketingtől. -
Power
senior tag
Porhintés ez az 500-as.
Sehol nincs az 1000-es és 2000-eshez képest.
Egy Radeon 9700-as FireGL driverekkel simán lenyomja és még jóval olcsóbb is. -
Cefa
senior tag
Erre csak azt tudom mondani hogy amikor az kijött az új nv driver azt mondták hogy 50 %-kkal gyorsabb lesz tőle ugyanaz a kártya. Ok de csak egyetlen hülye tesztben egyetlen beállításnál. Az összes többiben amit használ is az ember ott meg csak 2-3 százalékot gyorsult. Na ezért írtam amit írtam.
Mert írják oda hogy sokkal gyorsabb, vayg jelentős teljesítménytöbbletet eredményez. De amikor 20% van irva az azt jelenti hogy 20 % csak kisebb a különbség minden tesztben és lehet hogy van olyan eset ahol egyáltalán nem gyorsabb.
Üdv. -
marcee
addikt
-
xuldar
addikt
Tiggr, csak egyetlen szőrszálhasogatás. A professzionálist dupla sz-szel írják. Ha javítottad, törölheted a hozzászólásomat...:)
-
Cefa
senior tag
20 % jajaj
szerintem erről jó lenne már leszokni. Minden hír amiben százalékokról beszélnek kezd nevetségessé válni. -
theend
csendes tag
Miért lehet az, hogy a két Tamáshardweres tesztben, ugyanazokban a tesztekben
a 970-es egyszer jó másfélszer gyorsabb a 900/750XGL Quadroknál (régebbi teszt (2.5Ghz)), egyszer pedig fele olyan lassú(Újabb teszt(3GHz)).
A tesztek amit néztem a Viewperf light-05, proe-01, ugs-01.
Szerintem érdekes. Csak a proci lenne a magyarázat. :-) -
klumbik
tag
na megkerestem:
van ahol fej-fej melett, van ahol 2x gyorsbb az fx a 970-esnél
[L]http://www17.tomshardware.com/graphic/20030321/firegl-03.html#test_setup[/L] -
e-biza
őstag
-
e-biza
őstag
valoszinüleg a quadro a nyerö. söt amennyiben hihetünk a teszteknek, az egy szériával korábbi, Quadro 4 és nem tudom melyik FireGL közül bizony a quadro volt a gyorsabb és szebb képet adott. Amennyiben hihetöek a képek amiket mutattak több hardveroldalon. A Wildcat nem OpenGL vagy DXre van kihegyezve mint a Quadro vagy a FireGL, sokkal inkább a CAD-re és a 2d-s részére. Sokkal inkább fejlesztök kártyái mint a VisualFX-ekkel foglalkozoké.
-
klumbik
tag
találhatsz ilyesmi teszteket, nem pont ilyet természetesen
valszeg fx legyűri -
The Thing
tag
Mondjuk kiváncsi lennék egy összehasonlitásra e között a kártya között meg egy Wildcat VP990 Pro között. Elég eltérő cuccok de mindkettő professzionális.
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nintendo Switch 2
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Trollok komolyan
- Motoros topic
- Lassan tálalható a hardverpecsenye
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
- iPhone 16 Plus 128GB dobozos 12 hónap garanciával
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4050 -1,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest