Új hozzászólás Aktív témák
-
Moddingboy
Modder
Hát úgy látom nem sokan neveztünk innen PH!-ról, de mindenesetre én arra kérnélek Benneteket, hogy ha van egy kis időtök, akkor támogassatok egy szavazattal!
Itt tudtok szavazni (Gmail-ról ha van rá mód) a VOTE-ra kattintva. Az adatok megadása után egy voks megerősítő linket fogtok kapni az e-mail címetekre és majd a szavazás végeztével köztetek szavazók közt is sorsolnak limitált Cooler Master ajándékokat.
Előre is köszönöm Mindenkinek aki szavazatával támogatja a munkámat!
-
Moddingboy
Modder
Üdv Mindenkinek!
A nevezési határidő (ápr. 15) lejárt. Arra lennék kíváncsi, hogy (rajtam kívül) van aki még nevezett erre a versenyre? Ha van, akkor sok sikert kívánok!
Az én munkanaplóm itt található.
-
capulet75
addikt
válasz
GumisPeter #84 üzenetére
Lesz egy évem h szépen kényelmesen megcsináljam amit kitaláltam. Az biztos h ebben a mezőnyben ami most van, dobogós lenne de már egyszerűen nincs rá idő. Elmeséltem egy-két ismerősömnek a koncepcíót, mindenki azt mondta h remek az ötlet csak nagyon igényesen kell kivitelezni. Jövőre a verseny elött két-három hónappal kellene egy totyikot csinálni annak a pár embernek aki nevez, meg mindenki másnak. Lehet egymásnak segíteni a megvalósításban, akár csak ötletekkel. Oszt kisöpörni a nyereményraktárat.
-
GumisPeter
senior tag
válasz
capulet75 #83 üzenetére
Személyes tapasztalat alapján árulom el, a legtöbb ismert német modder nem a saját pénzéből épít.
Az ottani számtech nagykerek, boltok a reklám erejét látják ebben a sportban és gyakorlatilag amit kérnek, azt kapnak.Szponzormak is nevezhetnénk, de mégsem az.
Ellenben leleményesebbek vagyunk, szóval hajrá magyarok! -
capulet75
addikt
Jövöre nevezek én is, megvan már a concept. Ám azért fájdalmas nézni hogy vannak versenyzők akik laza 1 millió forint körüli összeggel állnak neki. Ezeket kell majd legyőzni ötletességgel mel kreativitással.
-
JoeYi
őstag
na megjött az első behubesza típusú versenyző: [link]
Ez már ágyúval lövés verébre, majdhogynem unfair cnczni
-
beteg
őstag
bár már megkaptam itt lejjebb, hogy remélhetőleg ne az ilyen gyökerek nyerjenek, azért bedobom ide a linket, talán sikerül valami szépet összeraknom:
-
GumisPeter
senior tag
A hűtő mester sem gyárt ezerféle tápot.Van a normál táp és vannak a mini tápok.
Illetve van néhány extrém táp, de gondolom nem 50ezres tápban gondolkozol...
A legtöbb gyártó oldaláról le tudod tölteni a manualt, abban benne van a külső méret is általában...Az enyém ami szabvány:
[link] -
Kephamos
addikt
válasz
GumisPeter #75 üzenetére
Nyilván az érdekel, amiket a boltban lehet kapni.
Nem árt, ha tudja az ember, hogy mekkora hely is kell egy tápnak, hacsak nem akarja kettéfelexelni a legvégén, mert az nem fér be. -
Ez remek kezdeményezés,moddolók mos megmutathatják mit tudnak.Kíváncsi leszek a végeredményre
-
Kephamos
addikt
Azt amúgy lehet tudni, hogy a szabávnyos akalatrészek (táp, hdd, dvd olvasó stb) mekkorák? Jó volna tudni néhány alapvető dolgot, hogy az ember belekezdjen a tervezésbe.
-
infakt
csendes tag
Ez nagyon ütős lett
Szerintem ez benne lesz az első háromban
oh látom előttem már belinkelték . akkor sorry
-
GumisPeter
senior tag
-
Carl97
csendes tag
Lehet én is nevezek, nem vesztek vele...
-
veector
senior tag
Ez egy tök jó ötlet.
-
Cleinor
tag
És így jobban átlátható?
Oldalanként 9darab lamellából fog állni, amik egymáshoz lesznek erősítve. Mindkét oldal felhajtható lesz.
Hátul van két darab 20centis ventilátor, egyfajta hajtóművet szimbolizálva. Ezek a lamellás részhez lesznek erősítve így ahogy azok felnyílnak úgy mozog velük a két venti.Belül üreges, egy konfig nagy alaplappal és egy hyper tx3-al kényelmesen elfér, de lehet hogy annyi helyet hagyok hogy akár egy mugen is kényelmesen berakható legyen.
Most be van szerkesztve egy konfiguráció vázlatos viszont méretarányos modellje.
Ami nincs beszerkeszve az a táp és a vinyó, de ők is kényelmesen el fognak férni a másik oldalt.Remélem sikerült érthetően leírni a tervem
-
RC9
tag
Kiváncsi leszek a kész házadra, mert így elég nehéz elképzelni.
Én nem tervezek annyira extreme ido oda kanyarodó ezt meg azt. Én az egyszerűségre, komolyságra és a modern technika jellemzésére megyek rá. Szerintem jelenleg ez a divat. Erős élek, matt színek megtőrve metál szinel. -
Moddingboy
Modder
Én is neveztem erre a versenyre a tavalyi BGS-re épített házammal
Igaz nem sikerült befejezni, de erre a versenyre már a 100%-os állapotú házzal jelentkezem.
[KÉP]
Kíváncsi leszek, hogy milyen fogadtatásban fog részesülni... Ezzel a házzal leginkább azt szeretném bebizonyítani, hogy nem feltétlenül kell az embernek horribilis összegeket költenie ha valami egyedit akar készíteni.Lesz ami lesz... a részvétel a fontos és azt hiszem már az is nagy megtiszteltetés ha az ember egy ilyen versenyen részt vehet.
Sok sikert kívánok minden Magyar indulónak!
-
Cleinor
tag
Pontosan!
Én is úgy fogom csinálni ha megjön a fizu hogy meglesz a ház építve, aztán ha sikerül eladni a laptopom akkor lesz benne config is amúgy pedig csak fel lesz készítve egy konfig befogadására és egy táp rá rakva hogy működtesse a ventiket amik fontos elemei lesznek a desingnak. (2db 20centis cooler master
)
-
-
r-chee
őstag
Remélem, olyasvalaki nyer, aki nem egy 80-100E -res házat vagdos meg, meg belerak 500E+ értékű hardver cuccost, hanem olyasvalaki, aki szerényebb hardverelemekből álló gépet moddol össze, s viszonylag olcsón összehoz vmi bámulatos külsőt/belsőt.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
GumisPeter #53 üzenetére
szerintem is jók ezek. nekik reklám a fórumnak, nekünk meg jó, mert néha baromi jó ötleteket/megvalósításokat láthat az ember.
-
tome.jr
addikt
válasz
GumisPeter #48 üzenetére
Látva a mostani projekteket elég esélytelenül indul az ember a fődíjért. Csak az a 3 utas viezezett SLI rendszer minden modding nélkül cirka 1 milla. A bitspower csatlakozók csak 100-200 ezer forintba kerülnek. Remélem azért nem csak a befektetett lóvét díjazzák.
-
GumisPeter
senior tag
válasz
Depression #52 üzenetére
Ezek a versenyek reklám céllal kerülnek megrendezésre.Nem hinném, hogy bárkit is igazán érdekelne, hogy ki mennyiből, milyen háttérrel érte el a végeredményt.
Ahogy az Asus versenyén, itt is az lesz, ki hogy tudja reklámozni a leghatékonyabban a saját munkáját.
Minél több helyen likeolják, annál nagyobb eséllyel kerül ki gyöztesként.
Ugyanakkor ez iszonyat reklám a CoolerMasternak és gyakorlatilag annyiba sem kerül, mint egy 10sec tv reklám.
Nekünk viszont azért jó egy ilyen, mert ha nem is nyerünk, egy "néző" még láthat fantáziát munkánkban, és esetleg egy felkérés is születhet a későbbiekben. -
Depression
veterán
válasz
BioNiCMaN #45 üzenetére
Amerikában minden jelentősen olcsóbb, akkor ők nagyobb eséllyel induljanak?
Akkor már azt is meglehetne határozni, hogy milyen szerszámokkal készülhet, mert akinek van otthon műhelye élhajlítóval, cnc maróval, festő műhelye, vagy akármi, az is csalónak számíthat.Fogadni mernék, hogy nem a legdrágább lesz a nyertes.
-
GumisPeter
senior tag
Ez olyan összeg, amivel mi nemigen rendelkezünk, de tény, komoly munka.
Ezt egy számtech cég, esetleg a PH, akik sponzoroktól avagy saját zsebből össze tudna rántani egy ilyet, de szerencsére nem csak azt nézik ezeken a versenyeken, hogy mi van a gépben, hanem a kivitelezést is.
Itt a fő probléma, hogy sokmindent készen vett a user, ez inkább csak egy összeépítés, kevés saját munka....
Nem degradálom, mert szép, de sok hazai modder tudja ugyanezt, feltéve ha van rá zsé....Én is vizes gépben gondolkozom, bár sose csináltam még vizes gépet, eddig csak levegősek voltak...
Bár a költségvetés miatt még lehet maradok a levegőnél, mivel az ugye lényegesen olcsóbb és látványra is erős lehet.... -
atus7377
aktív tag
válasz
Day 'n' Nite #18 üzenetére
Volt már!Ott is egy olyan arc nyert akinek apu összevásárolta az összes csilli-villi gyári szart,és tíz perc alatt összedobta.Mikor megkérdeztem,hogy ebben mi is a mod az volt a válasz,hogy én nem tudnám ezeket megvenni Magyarországon.
GRATULÁLOK!!!
-
tome.jr
addikt
Azt hiszem erre benevezek.
-
GumisPeter
senior tag
válasz
BioNiCMaN #45 üzenetére
Kivitelezhetetlen....sokan olyan anyagokkal dolgoznak, amiket nem lehet olcsóval helyettesíteni...akkor amiket alkotnának max olcsó lenne, de nem szép.
Én pl el sem indulnék ilyen szabályok mellett.
Egy olyat el tudnék képzelni, hogy adott anyagok felhasználásával, mindenkinek azonos feltételekkel, de a stilus és a kivitelezés szabadon választott.
Persze itt jön az idő is mint fontos tényező, tehát x hónap alatt okés, de egy live moddingba ezt sem lehet betenni, mivel sok olyan megmunkálási folyamat lehet, amit csak célgépekkel lehet elvégezni. -
BioNiCMaN
addikt
Szerintem érdekesebb lenne, ha egy adott összegből kellene megoldani a moddingot, persze ez újabb problémákat vetne fel...
-
ch003067
addikt
Nahh, tök jó, hogy már ilyen is van
-
DMG
senior tag
De úgy építsd, he bele férjen a nyeremény is.
Nekem is kéne egy egyedi házat építenem az Optiplex-es alaplaphoz, mert nem szabványos, ebbe meg nem fér csak félmagas VGA meg hangkártya, bár az egyedi házzal max az alaplap és a proci árát spórolom meg, mert csak azok nem emelhetők át máshoza, vagyis csak a lap, de ha már lapot veszek, akkor újabb pocival.
-
Cleinor
tag
válasz
BioNiCMaN #40 üzenetére
Majd ha látom hogy meg tud valósulni akkor úgyis felteszem a cooler master oldalára.
Amúgy egy nulláról épített számítógépház aluminiumlemezekből.
Két oldala felhajtható lesz.
Alatta fog figyelni az új konfigom, ami bár nem lesz atombrutál mert arra magyar embernek nincs pénze, de rendkívül jól lehet fele autocad-elni majd (phenom x4) -
Arena87
aktív tag
Én nekem mindig az a ház tettszik a legjobban ami kint volt 2010-es QuakeCon-on.
De AMD-s jó pofa lesz ha jól csinálja meg a srác. -
PH-User
addikt
Úgy van ez, hogy belenyomsz kb. annyi pénzt, aminek az árán már vehetsz magadnak egy dolgot a nyeremények közül. Ez az én véleményem erről a "mod"-ról.
-
proci985
MODERÁTOR
ja, látom vizezel. mindenesetre köszi az infot a szigetelésről, képeken nem igazábn látszott.
aztán rem lesz logoutban bejegyzés is, elég radikálisan hangzik az ötlet ahhoz, hogy működjön.
ja igen, a fogantyúk. hazavittem és pár óra múlva tökéletesen értettem, hogy az azévi egyik legnagyobb számítógépes kiállításon miért demoztak olyan sokan a Cosmossal. eszméletlen ergonómikusak.
-
beteg
őstag
válasz
GumisPeter #28 üzenetére
-
GumisPeter
senior tag
Erre asszem én is benevezek, ha már amúgy is építek.
-
beteg
őstag
Igazából azért vettem, mert a mostani nem elég praktikus. Ennek meg van fent két „fogója”
csak felkapom és szaladok vele Ügyfelekhez demózni. Persze ehhez kell sok tárhely, úgyhogy ki fogok szerelni egy hatos qnap nas-t a saját házából és beteszem a házba a vinyók helyére. Ami még biztos, hogy a lapot el fogom benne forgatni 90 fokkal jobbra, az nagyon bejön a Ravennél is.
Amint kész lesz a Ravenom, még kb. 2 hét és elkészülnek a fotók, költözöm át a Cosmosba vizestöl.
A szivacsok megvannak az oldallapokon, de nem lesz rá szükségem -
beteg
őstag
beneveztem.
a héten vettem egy [Cosmos RC-1000K-KKN2-GP ]-t. Ma akartam szétflexelni, de még jó, hogy inkább a fürdőszobát festettem ki. Tudom majd fényképezni. -
D.Orion
veterán
No asszem megy majd az az ötletlopkodás meg az anyázás. Köszönhetően a nyilvános munkanaplóknak.
-
- = Zk = -
félisten
kecsektető dijak
lehet, benevezem a Delux BMW-s házamat. csak még azt nem tudom, hogyan. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
azért a hogy is néznek ki/minimalmoddingos topikban vannak szép gépek. extreme modra kevesen vállalkoznak mondjuk, ez tény.
igazából ez tényleg idő, pénz meg alapanyag.
-
sNORh
addikt
válasz
itthon nincs pénz ilyenekre, csak ha megadóztatják a hirdetéseket vagy hasonló..
-
S*Tom*
aktív tag
válasz
antikomcsi #17 üzenetére
Szerintem azt meg sem venné, mert az nincs 90k-sem, ezen a szinte az már kommersz, a minimum beugró egy GTX580, vagy egy EVGA lap +[4-way sli].
-
sNORh
addikt
válasz
antikomcsi #17 üzenetére
egyébként azok a burzsuly németek akik csak megvettek bele vagy 400k-ért ilyen olyan blokkot, és öszerakták 10perc alatt, igaz durván néz ki, de nem is engedném az ilyet versenybe, semmi munka nincs benne..
viszont az a csávó aki a kardot csinálja agyagból v miből az gecibetegxd na az munka lesz a végére.., vagy mint a tavalyi nyertesek közül a District 9-es az is nagyon kemyé és sok munka van benne, alacsony költségvetésen.
-
Day 'n' Nite
tag
válasz
antikomcsi #17 üzenetére
Hát, ez a nagybüdös helyzet...
Gondolkozom persze én is, mekkora jó dolog, de visszatévedve a realitások mezejére persze látom, hogy nem nekem találták ki.
Lehetne egy ilyen verseny PH!-s keretek közt... -
antikomcsi
veterán
Aláírom, kicsit savanyú a szőlő, de ez egy olyan verseny, ahol azok indulnak eséllyel, akiknek van a jó cuccokra pénze, és ideje bütykölni. Megnézném, milyet moddingolna, valahol Szabolcsban, 10-12 óra munka után, havi 80K-ból. A nyeremény pedig jelképes tulajdonképpen, mert szerintem nem jelentene gondot megvenni egyik ráérős aranyifjúnak sem például egy 6970-et az összes többivel együtt.
-
sNORh
addikt
tuti építek vmit, meddig lehet?
-
Boxi88
őstag
Nemsemmi díjjak vannak!
-
kiiso
tag
Ez durva.
-
mghltm
addikt
nem kis kihivas lesz megfelelo beltartalommal megtolteni
en egy oriasi cpu hutore es meretes tapra szavazok, quad cf-fel, szamos hdd/ssd es optikai meghajto tarsasagaban
(#12) kiiso valoban az
nem szoktam moddingolni, de olyan erzesem van, hogy az atalakitas kb annyiba kerult mint maga a gep
-
JoeYi
őstag
talán ez az egyetlen említésre méltó, jelenleg
-
Day 'n' Nite
tag
Én szívesen részt vennék benne, van egy ősrégi CM ventilátor, végül is megfelel a kritériumoknak („Scratch Build”)
Bár a cikk olvasása közben tartottam tőle, hog ez is olyan facebook-os lájkgyűjtő marhaság, de szerencsér nem -
fi:zi'k
nagyúr
Remélem jövőre is lesz ilyen.
A terv már meg van, talán nyáron el is készül. -
Sicilian
addikt
Új házakat várok már..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Home server / házi szerver építése
- Windows 11
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OLED monitor topik
- Már az Apple AI-igazgatóját is elcsábította a Meta
- Állítólag megérte kitiltani az okostelefonokat az iskolákból
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Yettel topik
- További aktív témák...
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - DDR5 - i5-12400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - DDR5 - i5-12400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - Ryzen 7 5700 - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - i5-14400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- Eszpresszóképes kávéfőző 15 bar nyomással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- több EIZO EV2456 FlexScan 24" 1920x1200 16:10 IPS fekete több jelenlegi ár: 170.000.-!!!
- OLCSÓBB!!! Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest