- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kronos3000
senior tag
Akkor most már kívánom ,a ddr5 èrkezèsèig elleszek a 3-al.Mezei user-kènt èszre se vennèm a különbsèget.
-
LionW
tag
Kiváncsi vagyok hogy a kapacitás növelése pontosan mit fog jelenteni, mennyivel lesz olcsóbb egy 8 gigás modul mint most.
A 4 gigás modulok meg fognak szűnni, és a 8 gigások átveszik a szerepüket, hasonló árral mint most egy 4 gigás kerül? Vagy nem lesz ekkora ugrás? -
törölt tag
válasz
ufocsalad #28 üzenetére
Olyan helyzet kell, ahol a memória képességei folyamatosan limitálnak, pl.: első generációs ryzen a két CCX közötti kommunikációra is használja, itt mind az órajel, mind a késleltetés számít abban hogy mennyire tud egyenletes lenni a gép reakció ideje.
Minden helyzetben nem található igazolás a gyorsabb memória hasznának, de csak ezzel együtt tud komplexebb helyzetben elég rövid idő alatt végezni a CPU adott jelenet kiszámításával, ami alapkövetelmény a beton stabil min. fps eléréséhez, de csak azon a részén ami a CPU-n műlik. Mert a GPU magától is dob el framet, amíg meg kell állnia órajel váltás idejére, de ez megfelelő minőségű hűtéssel ez nem túl gyakori.
Nekem volt OC-s Ivy-b. DDR3 2000-el cl10... szép volt, jó volt de nincs már értelme ragaszkodni hozzá.
-
ufocsalad
tag
Hiába jönnek ezek az új szabványok én nem érzek átütő sebesség változást a generációk között
pedig most DDR3 ramom van és minden lépcsőt megjártam.
Lehet az időzítéseken múlik? hiába pörög gyorsabb órajelen a RAM az időzítések miatt csak ritkán jutnak szóhoz?
Parasztvakítás az egész? -
exedoc
senior tag
Hát egy darabig még nem is kell váltanod. Mire ebből szabvány, és normális kihozatali aránnyal felfutott gyártás lesz, és persze nem arany áron az még jópár év. Plusz még hozzávéve a processzor, és alaplap gyártókat. Azért mondjuk az időzítésen még dolgozni kell, mert nagyon gyatra. Kísérleti gyártásnak persze jó, meg tesztkörnyezetben futtatni/tesztelni. A fesz az rendben.
-
Apollyon
Korrektor
Jöjjön csak a DDR5, tanulva a DDR4-ből, megjelenéskor veszek belőle néhány TB-nyit a jövőre gondolva.
-
Tidus
addikt
Na, kezdődik megint.
A foglalatok folyamatosan, jön a DDR5, ez hozza magával a PCIe 4.-et,
VGA-nál GDDR5. De ez szerintem csak NV. szinten. -
Szipó
tag
Next generációs Intel processzorok confirmed
-
Dtomka
veterán
-
TeeJay
félisten
válasz
Carlos Padre #12 üzenetére
DDR400-as 2-2-2-5-ön pengének számított
DDR2 800-as 4-4-4-10-en
DDR3 1600-as 8-8-8-24?
DDR4 3200-on nem tudom mit tud legjobb esetben
akkor a DDR5 6400 még odébb lesz normális időzítések mellett -
törölt tag
válasz
hát az jó régen lehetett mert a pc133 sdram is jó ha tudja a cl2-t
-
awexco
őstag
válasz
LOL .. de igaz
-
Carlos Padre
veterán
CL42
Emlékszem még mikor a CL2-es ramokat úgy dobáltuk ki a gépből, mintha szarba nyújtunk volna, mert lassú -
Lacika112
aktív tag
nem tudom ki hogy van vele de amíg ilyen elfogadhatatlanul pofátlan kartelbe vannak a memgyártók én nem váltok mert nevetséges az árazás.
ddr1-2-3-4 mind olyan méregdrága hogy 5 éve a ram árából kb konfigot építettél!! (jó jó nem ultragémer giga oc gépet)
-
Lehet, rosszul emlékszek de a DDR4 debütálásakor (Broadwell-EP, Skylake) pont, hogy pofátlanul olcsó volt a ram, mintegy "beetetésképpen" - igaz, akkor még alig volt teljesítménybeli különbség a tuning DDR3-asoktól. Talán itt is ez lesz majd.
-
cheatergs
senior tag
Engem majd akk ébresszenek föl, ha a DDR400-DDR2 800-DDR3 1600-DDR4 3200 vonalon haladva a DDR5 6400 elérhető áron lesz kapható a boltokban.
-
Giii
senior tag
Cl42 😮 Az időzítésen mennyit tudnak faragni?Vagy nagyjából tudják már mi a vége?Most nézem a ddr3 2007-ben debütált.Kapott 7 évet.Kiváncsi leszek a ddr4 meddig húzza.Én még mindig ddr3-mal vagyok.Amire kelett elég volt.Ősszel váltok Ryzenre.Sokáig nem kell élvezzem a ddr4-et.
-
Dtomka
veterán
Jó hír, újabb váltás előtt állunk.
A DDR4 -ről pár évig még nem váltok. Eleinte gondolom aranyáron lesz mint mindig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS TUF GAMING X670E-PLUS
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest