- Az átlagnál kisebbek ugyan, de bírják a strapát
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel 9a rapidteszt
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mogcaa
aktív tag
Van esetleg valaki akinek van eladó S60ja?
-
Atilla001
senior tag
van még itt valaki aki S60 tulaj és okos a flir szoftver téren? thx
-
lomposfarkas
tag
Nemrég hozzájutottam egyhez, gyengén muzsikált az akku, cseréltem. Utána jött a felismerés, hogy ezen milyen egy ótvartos fos szoftver van. Ha bekapcsolás után nem nyúlok semmihez, se wifi, se gsm, és csak messziről nézegetem, simán elkocog 2 hetet. Ha bármit elindítok (és akárhogy lövöm is ki a folyamatot), különösen a hőkamerát, akkor nyeletlen fejszeként merül. Biztosan fennakad benne valami, mert ilyenkor néha hallani a hőkamera kattanását. Na mindegy, csak kiírtam a magamból a bánatom...
-
backup1
csendes tag
5.4v-os kinai szivargyujtos csodatöltő tenkretette.a tőtésit. csak kikapcsolt állapotban tőt, van h úgyse, és van hogy mégis tőt bekapcsolva. reselteltem IS.
a hőfokok dúrván eltérnek, KB -4fokkal lejjebb, és ott +-2fok.
iránytű összevissza forog állandóan, igy pl pano készitése sem lehetséges -
38iteP
újonc
Sziasztok!
Ha valakit érdekelne :
https://www.jofogas.hu/vas/Cat_S60_hokameras_mobiltelefon_102817235.htm#xtor=EPR-9373 -
szerzol
senior tag
Sziasztok!
MMS-ben kapott fényképet nem nyitja meg, azt írja ki, hogy nem infrakép.
találkozott már valaki ezzel? -
w.miki
veterán
Cat S60 gombok feletti hangszóró rácsot honnan lehetne rendelni?
kép Az arany pöcöktől balra lévő csík.
Megint kiesettAzt se tudom, milyen néven keressek rá.
-
Alays
újonc
Meg van mi nyírja ki negyedszerre is a felső hangszórót! Gondol egyet és azt használja az alsó helyett.!! Azt vettem észre hogy halkan csörög majd egy videónál a fülemhez emeltem és bizony onnan zenélt és tádám. újra recseg!!!
Valaki hasonló? -
anyecs81
friss újonc
Sziasztok!
Probléma a telefonnal. Beszélgetés közben lezár ugye a kijelző. De amikor befejeződik a hívás, nem minden esetben tér észhez. Sok esetben egyik gomb megnyomására sem reagál. Szoftver bibi, vagy android hiba, vagy az egész mehet a kukába? 1 hetes a telefon. Nincs úsztatva és egyéb csodák sem. Általános használat! Ötletek?
Köszi előre is!
-
sarkanyolo2
őstag
Sziasztok! Szegeden nincs véletlen valakinek CAT S60 vagy S61 hőérzékelős telója?
-
38iteP
újonc
Nálam landolt... Alaplap csere, talán jó is lesz, de nem vagyok olyan nyugodt... Wifi ki van kapcsolva, mégis azt írja akku fagyasztás 34% wifi...
De ami kib@zta a biztosítékot az az, hogy a döglött alaplapos telefonom hogyan-hagysem bekapcsolt... Szóval asszem egy év száradás jót tett neki... Bár ahogy figyelgetem fogja magát és újra indulgat, nem stabil... -
gti16v
őstag
Sziasztok,a jó fogáson van egy cat S60,ha gondoljátok.(Alkatrészek.. stb)
-
Alays
újonc
Hali. 3 db s60 asom ázott be. Rendre a szervíz cserélte. A garancia levelet egyszer sem töltötték ki. A 4.-ik telefonomat már bontatlan dobozba kaptam az előzőeket borítékban. A garanciám attól a naptól újra indult. Meg is nyugodtam, csak hogy eltelt 2 hónap és a beszéd hangszoró úgy recsegett, hogy semmit nem hallottam. Ismét szervíz. Levélben kértem a típus cserét, de kijavítva visszakaptam. Most legalább már ki töltötték a gari levelet. Vajon meddig fogja bírni ez a szutyok fos. Bánom, hogy 225 000 ft ot dobtam ki a semmire. A hátlapon fent van 2 pici lyuk ami ha kilukad szuszogni fog a telefon, ha benyomod a hátulját!!! Kíváncs vagyok nektek szuszog e???
-
khenrik
újonc
Cat s60- ban hogyan lehet letiltani vagy kitörölni az App Toolbox nevű alkalmazást?
Mert ha rendszeresen leállítom akár két három napot is bír a teló, ha meg megy akkor egy nap alatt leszívja az akksit.De hiába állítom le időnként újraindul ezért naponta többször is le kell állítani. Tök jó teló lenne, nem értem hogy egy ilyen hibás app miatt kell szívni és nem javítják a hibát egy frissítéssel. -
gti16v
őstag
válasz
Thunderzolee #211 üzenetére
ezt nem tudom elhinni:-(
-
-
38iteP
újonc
Szia!
Akkut azt nem tudom...
Igazából annyi segítsèget kaptam hogy vigyem el egy mediamarktba, onnan eljuttatják a szervízbe, ahonnan majd kapok árajánlatot... :/
Esetleg facebookon vedd fel velük a kapcsolatot, hátha tudnak infót adni! https://www.facebook.com/Catmobiltelefonok/ -
38iteP
újonc
Sziasztok!
Elsősorban alaplapot keresnék s60-hoz... Ugyanis beázott a drágaság, és már nem tudom meddig bírok várni mire találok valahol... Egyszer sikerült ugyan, de azzal a panellal megsem nyikkanik...
Hadd meséljem el a történetét:
Csupán vizes kézzel taperáltam, mondván ennek aztán úgysem eshet ennyi kis víztől semmi baja... Hát esett, indokolatlanul kezdte felkapcsolni a vakut, majd az alsó gombsor sem azt csinálta ami a dolga lett volna, így radiátorra került száradni. Fél nap elteltével még mindig rosszalkodott, így megnéztem a papírjait és mivel a garanciája letelt gondoltam szétkapom had száradjon ki. Kikapcsoltam, és szétszedtem, és meglepődve tapasztaltam hogy bizony víz van benne, az alsó panelon el is szineződött a kis jelző pötty pirosra. Azonban tovább vizslatva kiderült hogy a jack dugó egy teljesen nyitott szerkezetű csatlakozó, amit csak az ajtó véd a beázástól! Úgy gondolom egy ilyen telefonnál ez nagyon nagy baklövés, nem hiszem el hogy egy zárt és leszigetelt dugaljat nem tudtak beleépíteni, hasonlóan az usb csatijához, mert az "O" gyűrűvel tömítve és csavarozva van a belső kerethez, a csatlakozók belülre eső lábai is bevannak öntve, + az ajtó is védi! Valamint van 2 lyuk a hátlapon amin valami membrán féle van belűlről rásütve, na ezek nekem át voltak lyukadva vagy lyukasztva, innen ázhatott be... Pedig újonnan vettem, igaz nem médiában vagy hasonló üzletben, csupán netes telefonos oldalról(magyar). Lehet ez volt a baj, és már ott kibökték vagy nem tudom, de utána néztem az üzletnek, persze hogy eljárás van ellenük es hasonló finomságok, tehát onnan nem remélhetek semilyen megoldást :/
Szóval kipucoltam a vizet, hagytam megszáradni. Összerakást követően azonban csak a logo kijelzéséig jutott, és rajta egy piros "simple test mode" feliratig. Telefon szervízben megállapították hogy nem tudja betölteni az androidot, memória sérült, és csak alaplapcsere oldaná meg a dolgot. Na ez március óta zajlik, azóta nem találok itthon megfizethető és működő alaplapot.... Szóval ha volna valakimek, és nem aranyáron adná az jelezzen!
Köszönöm -
etymon
újonc
Szerintem az S60 Androidja a fos! Egy fostalicska! Most már lassan egy éve küzdök vele - reménytelenül. Például wifi: ki van kapcsolva, le van tiltva a háttéradatok használata is és mégis, egy feltöltési ciklus (kb. 24 óra) 34% Wifi használatot mutat az akkumulátor-használat menüben.
Nomármost, vagy ez a programrész van szarul megírva és nem jól méri, amit figyelnie kell, vagy az egész S60-ra fejlesztett Android úgy szar, ahogy van! Szerintem ebben a készülékben a háttérben állandóan dolgozik valami/valamik és nem lehet beavatkozni (vagy csak nekem nem sikerült)
Szerintem egy ilyen termék nem piacképes, a készüléket száműzni kell - minden érdekessége ellenére.
-
betegphiu
senior tag
válasz
Thunderzolee #205 üzenetére
-
-
betegphiu
senior tag
válasz
Thunderzolee #201 üzenetére
Köszönöm. mennyit ér egy S40 manapság? kb. használtan..
-
válasz
betegphiu #200 üzenetére
Magyarországon szerintem sehol.
Ha mégis adna Google neked olyan találatot, amit én nem vettem észre, akkor azok is külföldről szerzik be, Ebayről pl.
Jobban jársz, ha onnét rendelsz hozzá, akkor felár nélkül megkapod. -
betegphiu
senior tag
Sziasztok.
S40-hez hol lehet akkumulátort kapni Magyarországon ?
Köszönöm. -
gti16v
őstag
szerintetek erre sosem lesz frissebb android?
-
gtopi
újonc
Kicsit több, mint egy hónapja van ez a telefonom, és engedjétek meg, hogy a kezdeti lelkesedésem után én is megosszam a tapasztalataimat!
- akku problémák és melegedés. Igen, én is első naptól tapasztalom, de úgy érzem, kezelhető. A frissítések kikapcsolása és a feleslegesen futó appok lelövése sokat segített. Készenlétben, WiFi nélkül kibír egy hetet is, minimális használattal. Amúgy meglepő, hogy a WiFi miért használ ennyi energiát?!?
- hőkamera. Na igen, nem titkolom, hogy a dual-SIM és a masszív kivitel mellett ez volt a fő szempont, amiért vettem! És nem csalódtam, mert mondjuk nem is vártam profi készüléket és csoda felbontást! A nagy fogyasztás és melegedés itt kifejezetten érezhető!
- strapabíróság és vízállóság. Ezt direktbe nem teszteltem, és noha nem búvártelefonnak vettem, a kis ajtócskák tartóssága és vízállósága kétségeket ébreszt bennem...
- appok ép OP-rendszer. Na igen, a 6-os Android nem a csúcs így 2018 második felében, és a S61 megjelenésével gondolom nem is várható, hogy ez változni fog... A gyári appok nagy részét feleslegesnek tartottam, de egyelőre elférnek, hely van...
- szenzorok. Na ez egy nagy csalódás, az iránytű vízszintes helyzetben néha eltalálja, nagyjából merre van észak. A giroszkóp belövi a vízszintest, az jó. A fénymérő nagyságrendileg jó értékeket mutat, még nem volt alkalmam kalibrálni, de a pontos értéktől biztos messze van. GPS jó, de ez sokkal gyengébb készülékekben is elvárható már egy ideje. A többi szenzor felesleges, vagy használhatatlan! Jaj annak, aki eltéved és ezek alapján próbál tájékozódni! Műszerként való használatról nem is beszélek...
- külső, kivitel. Az alu keret igencsak karakteres jelleget ad a gépnek, de a hátlap szerintem gagyira sikerült! Ugyanez a véleményem a vízállóságot garantálni szánt atócskákról, de erről már írtam.
-ár/érték. Így 120-130e körül már elérhetőnek tűnt nekem is, eddig egy olyan telefonról beszélek, ami számomra megérte. Remélem később sem okoz csalódást.
Az eddigieket összefoglalva (és a többi véleményt olvasva) a leggyengébb pontnak az akkut és az aránytalan fogyasztást látom. Hiába a 3800 mAh, ha dupla fogyasztás is jár hozzá, még olyan alap szolgáltatásoknál is, mint a wifi. Majd meglátjuk, azért nem csak egy évet bír?!?
-
gti16v
őstag
válasz
Thunderzolee #195 üzenetére
kiderült,mögötte az érintkező az a szenzorja ,hogy víz érte...és azáltal indul el a szárítás
-
Az a rács nekem is lejött.
Nem tudom az valóban a panel-e, én nem szoktam vízbe tenni, fél éve a rács nélkül használtam.Ez mondjuk a másik, ami szintén irritált, más fórumban is láttam a rácstól megszabadult készülékeket, iszonyú sz×r tervezés lehet, ha ez le tud esni csak úgy.
-
LTE, és WiFi folyton legyen lekapcsolva?
Ne haragudj, de ez szánalmas, pont ez a két dolog ami folyton aktív a telefonomon.A Caterpillar szxrja össze magát, h nem volt képes egy olyan készüléket letenni az asztalra, ami jól működik. 2016-ban ez már nem tartozott a különleges kérések közé.
Aki ilyen telefont vesz, az nem feltétlenül fogja egy év után kukázni, és másikat venni "divatból", és ha más belépő kategóriás telefonoknál nincs akksi probléma, akkor ennél a ~200ezresnél se volna szabad lennie.
Az meg a minimum lenne, h a gyártó beismeri a hibát, és hibajavítást ad hozzá (amennyiben lehetséges), és nem fórumokon kell összekukázni az információ morzsákat, h hogyan tehetnénk használhatóbbá a készüléket. Legalább lehetne hozzá akksit venni, már az is segítene, de hogy még akksi sincs hozzá... -
nahajv
csendes tag
Sziasztok! Nekem is az aksi volt probléma. 1,5 napot se bírt készenléti időben 2,5 óránként kb. 13-17% merülés. reggelre feltölt estére lemerít kb 10% ra. Kb 8-10 órás töltés 2A nem gyári töltővel 2 nap és beállt az aksi. 39 órája megy és még 50% felett van. Volt benne wifi, videónézés, facebook, beszélgetés. Az előző telefonomnál is ilyen volt csak ott 3 nap alatt állt be az aksi, itt meg 5. Az első napokban a gyári töltővel töltöttem. Bár az is 2A gyorstöltő. Vagy az aksinak kelett ennyi idő vagy a gyári töltője nem szuperál valami fényesen. Eddig elégedett vagyok vele. Fotózásnál sötétebb helyen a flash vaku elégnek bizonyult.
-
backup1
csendes tag
COMPASS ISSUE!! nálatok is remeg a compass?
mezőn lekalibrálom, 8-as módra, nemjó.
lekalibrálom 3round x3axis x5sec. nemjó.
leteszem vizszintesen.
ugrál 5-10fokokat, aztán ha bekapcsolom a wifit vagy gpst, na akkor még rádob és 30fokokat ugribugri!(facebook 360panorama készitése/nézése pl lehetetlen, de egyéb térképes appok is megsinylik, főleg ha forognak)
[amúgy aksiproblémásoknak: root és greenify(a fizetős durvább), és automagic szerü timescheduler ami éjszaka automatán airplane módba vált majd vissza. +(snoozy charger). LTE, wifit kizárólag ha nagyon muszály de rögtön ki is lőni] igy nekem hetekig elmegy ha leteszem valahova. nálam csak a screen fogyasztja le.
-
orangez
csendes tag
válasz
Breuer0911 #189 üzenetére
Nekem is volt rendszeresen hangja, de az akkuidővel nem volt bajom.
(A BT hangminőséggel és a hulladék kamerával annál inkább) -
Breuer0911
újonc
Az S60 rövid akksi üzem ideje engem már az őrületbe kerget.Már mindent el állítottam amit csak lehet.A fél internetet már feltúrtam de egyenlőre semmi hasznos. Több factory reseten is túl vagyok de egyenlőre ugyanott tartok mint ahol eddig.Reggeltől számítva egy 100% akksival nem bírja ki másnap reggelig ha nem nyomkodom.Töltő nélkül már sehova se merek elindulni.Eddig arra gyanakodtam hogy valami gps,wifi,bluetooth,vagy applikáció probléma van.Viszont az elmúlt időszakba észrevettem hogy valami kattog a telefonba, pl mint amikor a hőkamerával fókuszál az ember. Csakis kizárólag csendes szobába szoktam hallani kb 3-5 percenként. Ezt a cicergést csak akkor hallani ha ott van karnyújtásnyira a telefon tőlem vagy éppen telefonálok és nincs felhangosítva. Ébren lenne a nyavajás hőkamera vagy a sima? van még valami a telefonba aminek a működése hanggal jár ?.Más is tapasztalt már ilyet?
-
válasz
VogelJosef #186 üzenetére
Az utóbbi hetekben/hónapokban nem használtam a telót, de most megint aktivizáltam, erre egyből volt egy frissítésem, két-három napig szenvedett vele a telefon.
(Nem vettem észre, h frissít, ezért nem dugtam töltőre, aztán mindig lemerült, mire befejezte volna.) -
Üdv!
Hová vigyem a telefont akksi cserére?
Használtan vettem (2016 decemberi), gondolom az eladó is ezért adta el, mert hamar lemerül (persze ezt nem mondta), ha egy akksi csere megoldja, akkor benne lennék, csak nem tudom hol van szakszervize?
Valami aluljáróban le ő GSM pultba inkább nem adnám be.Vagy rendelnék pl. Ebayről is, csak ott is ezer féle hirdető lehet, melyik az, amelyik nem kamu akksit árul?
-
VogelJosef
újonc
Üdv! Milyen sűrűn jönnek rá a Google havi biztonsági frissítései?
-
Kolbi_30
őstag
Üdv.
1 hónapja vettem .ég innen phrol egy készüléket
BT headsettel használom semmi baj nincs a hangminoseggel. Az akku is bír kb 2 napot. De művészi képet nem ezzel kell készíteni, M4 aqua szebbet csinalt -
válasz
Kolbi_30 #182 üzenetére
Ha melóstelefont keresel akkor nyugodtan ajánlom az S60-ast. Én is munkagépeket szerelek, már többszörösen visszakereste az árát, sohasem gondoltam volna, egy hőkamera mekkora segítség! Még azt is megmutatja, melyik lányon van melltartó a póló alatt, melyiken nincsen:
A felbontása nem az igazi, de nagyon kicsi, 0.5-1 fokos különbség mérésére is kalibrálható. Nyáron a vízállóság jött jól, végig kameráztam vele az összes élményfürdőt ahol voltunk, kibírt mindent: csúszdázást, ugrálást. Tegnap beleejtettem a hígítós hordóba. Ez nem tett túl jót neki, ma reggelre lepöndörödött a kijelző alatt porszűrő. De más baja nem lett, majd rendelek az e-Bay-ről, vagy vágok oda valami műanyag rácsot.
Vigyázni kell még azzal, hogy az USB-t takaró ajtócska könnyen leszakad. Sokan feszegetik körömmel, és amikor kinyílik akkor meghúzzák a kis gumifület is. Ez csak arra szolgál, hogy ne vesszen el a fedél. Kinyitni úgy kell, hogy a készülék aljához közelebbi végét a fedélnek, be kell nyomni és ekkor kicuppan a helyéről:
-
Kolbi_30
őstag
Sziasztok!
Telefonváltáson gondolkodom, a jelenlegi készülékem Sony M4 Aqua, de kezd lehalni.
Jelenleg bányát vezetek ahol relative sok a por a környezet sem ideális a legtobb készüléknek..leesés meg miannyi mas dolog miatt. A hokamera segithet ha munkagepnel kellene megneznem hol melegszik esetleg tul..alkalmas e erre ez a telefon. A masik jeloltem Sony XA Premium.. -
Szia! Mondanám, hogy döbbenettel olvasom, de én is hallottam már sok rémtörténetet az S60-ról.
Mielőtt megvettem a mostani S60-asom elmentem megnézni egy másikat. A sima kamerája egy hulladék volt; homályos, mintha interpolált képet adott volna. A hőkamerája is furcsán működött; mintha a tárgyak kontrasztja alapján rajzolta volna meg a hőképet. Az összeszerelése is furcsa volt, mert sokan dicsérték, hogy nagyon masszívan van összerakva a telefon. Én arra gyanakszom, hogy hamisítvány lehetett.
A mostani S60-asom sem szolgáltatótól van, hanem szürkeimportos, de a borzasztó Bluetooth hangminőségen kívül nincsen vele gond. Azt mondhatom, hogy már visszakereste az árát, mert kétszer kegyetlenül odavágtam és sikerült a medencébe is beleejtenem.
Szerintem vidd vissza a fenébe és mondd meg az eladónak, hogy használja végbélkúpnak a telót, ha ilyen komoly problémái vannak... -
csiktor
tag
Sziasztok!
Két hét használat után azt kell mondjam, hogy ez a telefon egy kalap szar!
Egyrészt a hátlapon lévő CAT logónak leesett a fele, elengedett a ragasztás. Két hét, irodai használat. Strapa telefon. 150-200e Ft. No comment.
Az akku merülés probléma továbbra is fennáll. Kipróbáltam az összes neten lelelhető megoldást, alkalmazást, hekkelést, de egyik sem oldotta meg. Ráadásul teljesen össze-vissza az egész: ugyanolyan használat mellett az egyik töltés után kibír a telefon 2-3 napot, másik töltés után estére 1 nap alatt lemerül. Teljesen bizonytalan, hogy el tudok-e menni valahova 1 napra töltő nélkül, vagy sem. Egy 3800 mAh-s akkuval...
Újabb problémaként előjött, hogy ha a telefon készenléti állapotban van (lezáró gombbal lezárva és letéve az asztalra), akkor nem lehet felhívni. Olyan, mintha ki lenne kapcsolva. Ha él a képernyő, akkor működik, tudok hívást fogadni, de lezárt telefonnal nem, átdobja a bejövő hívást a hangpostára. Itt is feltúrtam már a teljes netet, kipróbáltam mindent, de semmi nem oldotta meg. Igen, factory reset is volt már csomószor, az sem segített egyik problémán sem.
Csak az enyém ilyen szar? Nem csináltam vele semmi extrát, nincsenek hekkelt alkalmazásaim (minden a playből telepítve), nem használok semmi extra programot. Másnál nem jelentkeznek ezek a problémák?
-
Nekem teljesen össze-vissza csinálja a stand-by merülést.
Valamikor csak pár százalékot merül, valamikor nekem is 20-25%-ot.
Nekem be van kapcsolva minden (BT, WiFi, GPS, stb...)Szerintem a kommunikációs eszközöktől független a merülés, mert ha valami APP a "fejébe veszi" hogy ő most frissül, akkor gondolom, halálra b@sztatja a rendszert, hogy kommunikálni tudjon; felébreszti a telefont, meg próbálkozik...
Amire vigyázz a készüléknél; ha forró vagy meleg akkor ne rakd vízbe, mert bepárásodik belülről a kamerája!!!
Ha strandolni viszed akkor ne a napról dobd be a hideg medencébe, hanem vizes kézzel hűtsd le, mielőtt merülni küldöd! -
csiktor
tag
Sziasztok! Nem rég beszereztem egy ilyen készüléket és én is belefutottam abba a problémába, hogy gyorsan merül az akku. Éjszaka 100% töltöttségen tettem le, reggelre ez lement 75%-ra. Wifi (és minden más is) ki volt kapcsolva, nem futott semmi, csak készenlét.
Olvasgattam sok helyen, végigpróbáltam már mindent, de így is eszi a wifi az akksit.
-Wifi, BT, NFS, mobilnet ki van kapcsolva
-Wifi automatikus bekapcsolás/keresés ki van kapcsolva
-Helymeghatározás és hely naplózás ki van kapcsolva
-Helymeghatározás pontosítása (wifi, BT) kikapcsolva
-Biztonsági mentés kikapcsolvaMi lehet még a gond?
Andoid 6.0.1, első bekapcsoláskor lefrissítve.
-
Ott lehet "búvár üzemmódba" kapcsolni a hangszórókat: azaz teljesen bezárja a nyílásukat és nem meg a rácsozat mögé a víz és nem kell utána pánsípoznod amíg kifújod a vizet a hangszórókból.
Mondjuk sok értelmét nem látom, mert nagyon sokat panaszkodnak a kinti fórumokon, hogy már 1-2 méter mélyen simán beázott az S60-asuk
Itthon is olvasni pár helyen róla. És ami a vicc, hogy ez nem garanciális probléma; a szerviz simán lepattint, hogy nyitva hagytad valamelyik ajtót a telefonon.
Nagyon szeretnék egy ilyen telefont, de a T-komos ügyfélszolgálatos úgy beszélt le róla, mintha ezért külön pénzt kapna. Mondta, hogy kb 15 ilyen készüléket adott el eddig és majdnem mindegyiket már cserélték valami más készülékre az ügyfeleknek, mert a szervizük nincsen a helyzet magaslatán. A legtöbb telefonban a mikropon megy tönkre, a hívott fél nem hallja amit mondanak. Sok telefonnal az a probléma, ha van WiFi kapcsolat akkor a bluetooth-on a hang "szétesik". Kezdek kétségbe esni...
-
atikó
őstag
akinek van ilyen az árulja már el nekem legyen szíves, hogy az alján meg a tetején a szeleinél mi az a kis kapcsoló, sehol nem találtam róla semmit.
-
Sziasztok! Most agyalok egy ilyen telefon beszerzésén, mert elektrotechnikai javításoknál jól jönne a hőkamerája. (szerencsésebb mint hólyagosra égetni az ujjam egy zárlatos FET-en
)
Mire érdemes odafigyelnem a vásárláskor ha használt készüléket veszek?
Esetleg van itt valaki aki eladná a telefonját?
Segítségeteket előre is köszönöm -
orangez
csendes tag
Igen, ez így van nálam is és még egyet tudok. Szóval általános
-
Thorus
aktív tag
Nekem jelenleg olyan problémám van a telefonnal, hogy a kijelző érzékenysége túl nagy vagy valami hasonló mert még meg sem érintem de már érzékeli az ujjamat úgy 3-4mm távolról.
-
orangez
csendes tag
Valakinek van problémája a BT headsetes telefonhívások minőségével?
Ha kapcsolódva van a wifi akkor robot szerű hangok jönnek néha,
de ami a nagyobb probléma hogy engem úgy hallanak mintha túl lenne vezérelve a mirofon (wifitől függetlenűl).
Próbáltam több féle sztereó és mono headsettel is. -
tuzifa
újonc
egy álom összetört ...
2 hétig sem volt használható mert beázott a nagy CAT.
külön átálitottam rajta az 5 m mélységig bíró vizállóságot egy 1,7m méjségü csatornában való használatra. Viz alatti felvétel készítésére amit eddig egy polaroid 3m.ig vizálló készülékkel tettem. Az első használatkor olyan szintenm beázott hogy folyt ki belőle a viz a sim foglalatnál kinyitás után. Persze mielőtt vízbe került mindent jól bezártam de szerintem ha valaki vízállóságnak az érdekébe szeretné megvenni NE TEGYE a mobil szolgáltatók főleg ahol kapni 30-as előhívószámmal nem cserélik, nem javítják és a válasz - csak 1,5m ig lehet használni max 30 percig. közben gyárilag más a leírása de ezt a 1,5M-sem bírja 30 percig . A tesztelgetők meg csak egy kis akváriumba teszik . Kiprobáltam a régi nem szines kijelzős nokiát ami már inkább kézifegyver mint telefon. az is birja az akváriumban és utánna még telefonálni is lehet róla. 1 szóval nem mérvadók a tesztelgetős honlapok leírása ezt vegyétek figyelemmel mikor ezeket a csatornákat nézitek ! -
Hondo
csendes tag
Hali!
Abban tud valaki segíteni, hogy hol lehet kikapcsolni benne a predektív szövegbevitelt?
Sehol nem találom, és utálom ezt a funkciót! -
kulu22
aktív tag
válasz
eztskubizd #160 üzenetére
Ráadásul elég valószínűtlen, hogy bármilyen custom rom készül majd rá, bár azokat egyébként sem szeretem. Nem beszélve arról, hogy még garanciális, addig meg úgysincs buhera. Fontolgatom is, hogy megtartsam-e.
-
kulu22
aktív tag
válasz
eztskubizd #158 üzenetére
Szomorú. Nagy fájdalmam, hogy a fogyasztása nagyban függ a bekapcsolt Wifi-től (és a hálózatkereséstől), de méginkább a bluetooth zabálja nálam az akkut érthetetlen módon. Reméltem, hogy ezt majd valahogy orvosolják egy későbbi sw-el, de ezek szerint ilyesmire nem nagyon kell számítani.
-
orangez
csendes tag
A kamera tud egész jó képeket, és nagyon furcsa színeket is produkálni
Pl:Az egyetlen hívásrögzítő alkalmazás amit eddig találtam és működik is a Call recorder ACR
-
orangez
csendes tag
Jött frissítés tegnap, kettő is egymás után. Most Security patch level 2017 Jan 5.
De maradt 6.0.1-es az android. -
tween
őstag
Srácok! Az oké, hogy az egyik nano sim hova megy, de hova megy a második?
-
-
bz69
csendes tag
Újabban azt tapasztalom, hogy időnként minden különösebb ok nélkül felforrósodik a telo. Nem beszélek rajta, nem használom a netet, nincs bekapcsolva alkalmazás, egyszer csak érzem, hogy forró a zsebem.... Remélem, nem fog kipurcanni a túlmelegedéstől, vagy ha igen, akkor gari időn belül....
-
tothjani81
senior tag
válasz
tothjani81 #147 üzenetére
A fő oka a telefon kényelmetlensége volt. Aki ilyet készül venni vegye figyelembe a telefon dimenzióit főleg a vastagságát, a nem lekerekített vonalait meg a kezének a méretét. Kis kézben borzaztó kényelmetlen szinte egykézzel használhatatlan.
-
akosos
csendes tag
válasz
tothjani81 #145 üzenetére
Nálam minden működik pedig rendesen, nem tudom mi lehet nálad a gubanc.....
-
akosos
csendes tag
válasz
tothjani81 #143 üzenetére
Szerintem valamit nem jól néztél.....
A beállításokban a hang és értesítésben a villogó fény kapcsolót kapcaold be, alatta pedig lehet finomhangolni. -
tothjani81
senior tag
válasz
sityupityu #142 üzenetére
Üdv. Hát ennél ez mint nagy nagynehezen rájöttem nem olyan egyértelmű, ugyanis vagy led értesítés van és képi megjelenítés nincs pl nem fogadott hívás,sms vagy fordítva. vagy ez vagy az amúgy tög gáz.
ha van led akkor felébresztem a képernyőt és csak akkor tudom meg ki hívott ha lehúzom a taskbárt vagy belemegyek a hívásnaplóba -
válasz
tothjani81 #141 üzenetére
Nekem nincs ilyen telefonom, de ezeket a dolgokat általában külön be lehet állítani. A beállításoknál aktiválva vannak?
-
tothjani81
senior tag
Üdv. Sikeresen vettem egyet de felagyal mert az èrteîtèsi LED vagy nem mükszik vagy bèna volt. Nem jelzi a nem fogadott hîvàst, smst. Ez normàlis szerintetek?
-
tothjani81
senior tag
válasz
eztskubizd #138 üzenetére
Köszi a választ!
-
eztskubizd
tag
válasz
sityupityu #137 üzenetére
Tovabbra se akarod felfogni, hogy a "legtobb esetben"-t nem cafolja az 1 db felhozott ellenpeldad, es nyilvan inkabb elkezdesz szemelyeskedni, ervek hianyaban.
De ne aggodj, ezzel en is befejeztem a temat. -
eztskubizd
tag
válasz
tothjani81 #136 üzenetére
Szia, szerintem a kamera siman hozza az elvartakat. [Itt] leirtam a tapasztalataimat a ledfenyrol is. (Lampanak amugy okes)
Ja es igen, jar hozza alap vedofolia. -
válasz
eztskubizd #135 üzenetére
Azt írta, hogy "a legtöbb eseteben helyettesíteni tudja"!!! Én csak erre reagáltam, hogy ez nem egészen így van. Ő nyugtázta is reakciómat, én szintén befejezettnek tekintettem ezt az egészet.
Erre te itt jössz a hülyeségeiddel, hasonlataiddal, meg hogy a saját csapdámba estem, nem sikerül belátnom dolgokat.....ne zsibbasszál már légyszíves a fáradt szövegeddel. Köszi.
"irsz is a temarol egy rovid ertekezest, hogy csillogtasd a tajekozottsagodat a temaban."
Most olvasom ezt a marhaságodat is. Ha ennyire unatkozol szerintem menjél máshova, vannak topic-ok kifejezetten fáradt témáknak, ott kiélheted magad a részletekben.
Nyugodtan írogathatsz bármit, nem fogok válaszolni rá, mert csak egy meddő és felesleges vita a veled folytatott diskurzus aminek soha sem lenne vége. Én nem offolok tovább itt. Na minden jót. -
tothjani81
senior tag
Üdv mindenki. Ilyet készülök venni éppen szeretnék pár dolgot megtudni olyanoktól akik használják A kamera tényleg gagyi vagy csak túl van lihegve? Mekkora a fényereje a villanónak ha lámpának használom? Van e a csomagban gyárilag kijelzővédő fólia? Előre is köszönöm
-
eztskubizd
tag
válasz
sityupityu #134 üzenetére
Hat pedig egyszeru ez:
Ha ez nem egy telefon, hanem mondjuk egy bicska topicja lenne es phosphate ugyanilyen alaposan felsorolna, hogy miben rosszabb, mint egy profi sefek altal hasznalt konyhakes, aztan a vegere odairna,
hogy azert szerinte a legtobb konyhai feladat soran ez a bicska helyettesitheti a pro kest.Erre te azt irod, hogy ovatosabban jelentgesse ezt ki, mert pl az ember hentes, akkor 1 disznot azert nem tudna ezzel a bicskaval kicsontozni es feldarabolni.
(Ezzel 2 ervelesi hibaba is belefutottal, mert phosphate nem azt irta, hogy mindenre, hanem hogy a legtobb esetben alkalmas, erre te felhozol mindossze 1 db extrem, semmikep sem bicskaspecifikusellenpeldat).
Itt jovok be a kepbe en, es leirom hogy a bicska elonye a zsebrevaghato praktikussag es hogy szerintem a hentesek altalaban barddal daraboljak a disznot, mert hogy feladathoz az eszkozt.
Erre azzal valaszolsz, hogy a bard az nem bicska, es irsz is a temarol egy rovid ertekezest, hogy csillogtasd a tajekozottsagodat a temaban.
Azt nem sikerult belatnod, hogy lenyegtelen, hogy mire reagaltad, nem volt szerencses a peldad.
-
válasz
eztskubizd #133 üzenetére
Elbeszélünk egymás mellett , mindegy.
-
eztskubizd
tag
válasz
sityupityu #132 üzenetére
Ha mar szovegertelmezes, akkor en hol irtam olyat, hogy az ejjellato es a hokamera az ugyanaz, mikozben pont amellett erveltem, hogy profi eredmenyhez megfelelo celeszkozoket erdemes valasztani?
Volt mar aki, azt hozta fel az s60-hoz, hogy "miert nem lat at a falon mint a kek villamban?" meg hogy a "predator nezese nem is ilyen"
Az egesz hozzaszolasom lenyege csupan annyi volt, hogy ne akarjon senki tobbet elvarni a cucctol, mint amire ki lett talalva.
-
válasz
eztskubizd #131 üzenetére
Ez így van ahogy mondod, ezzel nem is vitatkozok.
De figyu, az olvasás és értelmezés azért remélem megy, én csak erre a kijelentésre reagáltam:
"A valódi hőkamerákat is a legtöbb esetben kellően helyettesíteni tudja szerintem"Az éjjellátó távcső és a hőkamera az egyébként nem ugyanaz. Mind a kettővel lehet az éjjeli természetet figyelni csak teljesen másképp, és más árfekvésben is van a kettő. 200 ezer felett már egész jó éjjellátókat lehet venni (persze itt sem mindegy az, hogy digitális vagy hagyományos-e), normális hőkamerát viszont fél milla alatt semmit nem kapsz.
-
eztskubizd
tag
válasz
sityupityu #127 üzenetére
Hat ez most olyan, hogy a legjobb optikai zoomos kameras telefonok se rugnak labdaba egy komolyabb fenykepezogep mellett, viszont a mobil mindig az ember keze ugyeben van, es atlagos felhasznalasra mar regota hozzak az elfogadhato szintet. A profi fotosok meg ugyis vesznek maguknak valami tukorreflexes nikont.
Ugyanigy, aki allatokat akar nezegetni ejjel az erdoben, az ejjellato tavcsovet vesz, mert az ipari hokamera nem arra valo. -
-
phosphate
csendes tag
válasz
sityupityu #127 üzenetére
Megóvatosodva.
-
-
phosphate
csendes tag
Kicsit utánakeresgéltem a hőkamerájának, ha gondolja a cikkíró akkor a hibaszázalékra vonatkozó dolgot be is emelhetné a cikkbe, mert tényleg említésre érdemes a készüléknek a fícsöre, csakhát...
Innen vettem az adatot: [link]Ahogy fentebb is írtátok, egy értelmesebb hőkamera már 120x160 pixel (cserébe 300k-tól indul). Ez is nevetségesen kevésnek tűnhet első hallásra, de hőkameráknál ez normális (elsőre nekem is hihetetlenül hangzott). Az viszont tény, hogy ez is már négyszer(!) akkora részletesség a CAT-éhez képest (nem csak dupla). A CAT ugyanakkor összedolgozik a normál kamerával és 640x480-as képet állít elő. A felbontás -még ha konverzióval is éri el- önmagában még nem adna okot arra, hogy készüléket csupán poénkodásra használja az ember.
A nagyobb gond az, hogy míg egy alap hőkamera is kb. 0,1 Kelvinen (és Celsius) belüli pontosságú, addig a CAT már 2-3 Fahrenheitet is tévedhet (ld. fenti link) és ez már több esetben valószínűleg nem elfogadható! A Fahrenheit egy "retard unit" mint tudjuk, 1°F=0.556 °C, így a 2-3 Fahrenheit kb. 1,1-1,7°C, szemben egy hőkamera 0,1°C alatti pontosságával.
Összefoglalva: szigetelés vizsgálatra, de akár orvosok/állatorvosok részére még így is használható adattal szolgálhat. A valódi hőkamerákat is a legtöbb esetben kellően helyettesíteni tudja szerintem, de hivatalos mérésekre szinte biztosan nem használható, gondolom ott egy hitelesített készülék elengedhetetlen.
-
Kuni0169
csendes tag
Sziasztok, ma jelzi a telefon, hogy frissítés érkezett rá, ez most az android 7 lehet vagy más, tud valaki erröl valamit? (csak én kaptam hozzá gyorstöltőt?)
-
AHA181
tag
válasz
eztskubizd #123 üzenetére
-
-
-
szodia
csendes tag
válasz
sityupityu #120 üzenetére
Akkor biztos ami biztos, azért ne vacakoljak más töltővel ha nem muszáj. Nem ér annyit az a +0,3 amper. Csak úgy gondoltam ha már a Quickcharge nagyobb áramerősséggel dolgozik, mint 1,3 A akkor nem lehet gond. Köszönöm szépen!
-
A biztonság miatt azt szokták mondani, hogy a mindig a gyárilag hozzáadott vagy az azzal megegyező tulajdonságokkal rendelkező töltővel töltsük az ilyen cuccokat. Ugye ha kisebb amperes töltővel töltöd azzal nem lehet semmi baj, csak hosszabb ideig fog tartani a töltés.
Elméletileg viszont kétszer akkora amper-al töltő cuccot is rárakhatsz, mert ezek az akkuk nem fognak nagyobb áramot felvenni ugyanannyi idő alatt mint amire gyárilag meg vannak határozva. Tehát ha egy akku max 1 amper töltőáramot képes felvenni akkor hiába töltöd két amperes töltővel nem fog két ampert felvenni. Elméletileg, legalább is én így tudom. -
szodia
csendes tag
Lehet hogy már nem is olvassátok itt a hozzászólásokat? Vagy rossz helyre írtam?
-
szodia
csendes tag
Hosszú vacillálás, után nekem is sikerült szert tennem egy ilyen kis formás készülékre. De valami nagyon izgatja a gondolataimat, lehet hogy nektek alapból triviális, úgyhogy a legjobb helyen vagyok hogy ezt megkérdezzem: Van egy moduláris 1.3 amperes Nokia töltőm és gondoltam, hogy azt használnám. Okoz-e az gondot bármilyen módon az aksijának ha a gyári 1 amperes helyett ezt használom úgy hogy amúgy quick charge 2.0-ra is képes a készülék? Nem használodik el gyorsabban, nem csökken az élettartama? Előre is köszönöm szépen!
-
CrAzY88
aktív tag
Sziasztok!
Megkérnék egy topictársat aki rendelkezik ezzel a csodával hogy, írja le a legsúlyosabb problémáját a telefonnal kapcsolatban. Illetve lőjön egy szürkületes, esti, és világos fotót.
Így nagyobb tapasztalattal mennyire van megelégedve?
Nagyon gondolkodom hogy januárban kihozok egyet.
Köszi -
herdsman83
tag
Sikerült kipróbálni, összekötöttük tisztességgel, de se kép, se hang, szóval usb->hdmi mhl kábellel kilőve.
Marad a chromecast, dlna - bár utóbbinak nem tudom, hogy szintén van-e olyan hardveres követelménye, hogy a telefonnak is támogatni kell és nem elég hogy android+wifi...
Ezzel együtt még mindig nagyon inogok rajta, a hdmi fölött még szemet hunynék.
A kamera este hozza legalább egy iPhone 5 szintjét szerintetek?
Akksicsere, vagy teszem azt, usb vagy jack fedél cseréje... gondolom van legalább egy egész szerviz az országban, aki ehhez hajlandó hozzányúlni (alkatrészt raktáron mennyit tartanál?), ami ha 1-2 év múlva nem lesz (murphy+hungary), akkor már izgalmasabb... Most ezek paranoid kérdések, de egy olyan szerkezetről beszélünk, aminek az lenne a dolga, hogy mindig, minden körülmények között...
Ismétlem, a szerkezet továbbra is vágy tárgya és úgy teszem fel ezeket a kérdéseket, hogy nem lehúzni akarom hanem mindezek ellenére megvenni... -
AHA181
tag
válasz
herdsman83 #113 üzenetére
Nem nagyon tolonganak a válaszokkal.
Én most lettem S60 tulaj, de úgy látom eléggé kihalt ez a topik. Bár egy jó telóról nincs mit szövegelni.
Egyelőre k..vára tetszik !
-
herdsman83
tag
Sziasztok!
Az érdekelne, hogy van-e bárminemű mód arra, hogy HDMI-n keresztül a telefon képét továbbítsam?
Más port híján egy microUSB->HDMI adapterre gondolok, csak hogy sehol, semmilyen leírásban nem találok utalást rá, hogy egy megfelelő, létező adapterrel a varázslat működni is fog. Vagy nem működik, vagy ez túl evidens... 1000 éves alsókategóriás gépek tudják, csak nem felejtették ki belőle (remélem csak a leírásaiból)... Segítségeteket előre is megköszönve, üdvözlettel! -
AHA181
tag
Üdv Mindenkinek !
Tervezem egy ilyen telefon vásárlását. Az érdekelne, hogy a 147.9 mm-es magasságban benne van e a flir púpja, vagy anélkül értendő ? -
bz69
csendes tag
válasz
eztskubizd #107 üzenetére
A gumifedél maradt a helyén, de a műanyag kemény fedél úgy látom, csak valami ótvar ragasztóval volt a gumira aplikálva. Ez alapján csak az a kérdés, mikor engedi el a többit is.....
-
bz69
csendes tag
válasz
eztskubizd #77 üzenetére
Hát, bennem most dőlt meg az "elpusztíthatatlan strapatelefon" mítosz!!
Nem tettem ki semmi extrém terhelésnek, nem dugtam víz alá, nem vertem földhöz.Egyszerűen, csak örültem, hogy van egy megbízható telóm,ami adott esetben sokat kibír.
A mai napon elővettem a zsebemből ezt a gyönyörűséget és döbbenten vettem észre, hogy a vészhívó gomb műanyag fedele leesett. A zsebemben!!!!!
Egyetlen egyszer néztem be a fedél alá, hetekkel ezelőtt, azóta nem nyúltam hozzá, nem használtam ezt a funkciót, tehát nem nyitogattam a fedelet. De, ha nyitogattam volna, akkor sem eshetne le magától, a zsebemben pár hét után!!!! -
Sca
csendes tag
-
válasz
eztskubizd #102 üzenetére
Semmilyenbe sem.
Max talán egy olyan mobilba, ami képes 4K-s videókat készíteni. -
eztskubizd
tag
válasz
sityupityu #101 üzenetére
Latod, nekem egyelore nem letszukseglet.
Viszont akkor adja magat a kerdes, hogy szerinted milyen mobilba kell 128 gigas, ha ebbe nem? -
Már csak azt mondjátok meg, hogy minek 128 gigás kártya nektek egy ilyen mobilba?
Új hozzászólás Aktív témák
ma A világ első, beépített, hőkamerával rendelkező telefonját dobta piacra a CAT. Emellett persze a szokásos robusztusság és a speciális funkciók miatti magas árszint jellemző rá.
- Dell notebook topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Horgász topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Az átlagnál kisebbek ugyan, de bírják a strapát
- Óra topik
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Kingdom Come: Deliverance I-II.
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 3600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest