Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• stevve

veterán

válasz Pikari #28 üzenetére

hát... ne haragudj, de ennek nagy részét nem tudom értelmezni...

"A probléma szerintem nem ezeknek a technológiáknak, inkább az egész GPU alapú filmgyorsításnak a létjogosultságát kérdőjelezi meg. Tényleg szűkség van rá, és tényleg működik a gyakorlatban?"

A VGA alapú dekódolásnak nem az a lényege, hogy kikerüljük vagy csökkentsük a memóriaírást (azt végképp nem értem, a te elképzelésedben hol szerepel a memória, ha már az első mondatban azon akadtál meg, hogy oda kerül a megjelenítendő anyag), hanem az, hogy az iDCT és a MoComp, deblock vagyis az alapvető műveletek ne egy általános egység kezében legyenek (CPU), hanem egy erre dedikált eszköznél, ami ezáltal hatékonyabban végzi el ezeket a számításokat. Az off-host folyamatoknak nem a megváltás a célja, hanem például a fogyasztás vagy gyengébb hardver esetében optimálisabb hardverkihasználás.

"A probléma ezzel az, hogy minden egyes videótömörítésre külön meg kell ezt csinálni. 2 hét múlva kijött egy új verzió? Hát szar ügy, mehet vissza a 100ezres videókártya a dobozba, meg a tervezőasztalra, hogy kicseréljenek benne 100 tranyót. Tényleg szűkséges ezeket a GPU-ba integrálni? Vagy a CPU-ba? Nem az."

Itt most akkor mi a konkrét javaslatod, ha nem az, hogy hardveres dekódolás legyen megvalósítva? Tudom, szoftveres, ezt már kifejtetted, de amióta van UVD, azon inkrementális fejlesztéseket végeznek (és nem azért, mert a H.264 gyökeresen megváltozott). Nem tartom életszerűnek, amit leírtál. Jól működő rendszerekről van szó. (bár ha a VPD-t vesszük alapul, akkor a szoftveres igényeid is ki vannak elégítve ;) )

""Egy számítógép esetében ennek nincs létjogosultsága. Hisz ilyen technológiák léteznek már 10 éve. Azóta se használja őket senki. Meg ezután sem fogja. Persze az ipar nem először gondolkodik, aztán cselekszik.""

"Hát gyorsítsunk vele videódekódolást. Azt már most mondom, hogy nem fogsz. Ugyanis vagy tranyó szinten beteszik az adott videóformátum dekódolását, és akkor fogsz. Azt az egyet. Vagy egy grafikus kártyára épített streaming műveletekre kihegyezett egységre épített általános célú végrehajtó egységekre épített általános célú interfészemuláción keresztül leprogramozótt dekóderrel fogsz egy papíron x000 gigaflops teljesítményű valamivel dekódolni egy framet - a gyakorlatban, mint láthatjuk, max olyan sebességgel, mint egy Pentium2-n alulról, vagy olyan kinézettel mint egy 15 éves mpeg dekódoló kártyán."

Innen átmentem read-only mdba, mert meggyőződést érzek csak, de szakmai érveket nem a kommentben. Plusz tárgyi tévedésekkel is tele van tűzdelve. Nekem valamiféle rizsának tűnik az egész minden konkrétumot nélkülözve. Ne haragudj, vagy nem tudod elmondani, amit akarsz vagy nem tudom.

Új hozzászólás Aktív témák