- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
azopi74
addikt
Amúgy Toshiba szerintem pont azért törölte a windows RT-s tabletjét, mert szerencsétlennek a TI jutott, a hulladék PowerVR driver-támogatással együtt, ők nem feltétlenül csak a Surface miatt rágtak be.
Mondjuk az is egy hülye húzás volt a MS részéről, hogy a SoC-gyártók választhattak OEM-et és nem fordítva...
Miért a nyúl viszi a puskát? Ebből a szempontból csak a Lenovo és az ASUS volt szerencsés, mert az nV őket választotta, márpedig Windows alatt megkérdőjelezhetetlen az IMR előnye.
Előzetes hírek szerint ACER-nek is a TI jutott volna...
Samu nem tudom kihozza-e végül időben a ATIV Tab-ot, ők ugyan Qualcomm partnerek, nem tudom, hogy áll az Adreno a Windows driver-rel, az nem jó hír mindenesetre, hogy a másik Qualcommos OEM, a Dell szintén visszavonulót fújt, és a második körben várt HP is jegelte WinRT-s terveit, akik szintén qualcomm partnerek lettek volna.
Kezd olyan érzésem lenni, hogy a WinRT végül nvidia exkluzív platform lesz ( ha nem egyenesen MS Surface only
Kérdés, mi lesz a jövőben a platform-integrációs tervek fényében, bonyolítja a dolgot, hogy Windows Phone meg Qualcomm exkluzív platform jelenleg. -
azopi74
addikt
Ott a pont, ULP-t nem használnak x86-os rendszerben, mert az csak a Tegra-kban van, ami meg ugy ARM-os
De Windows-os rendszerben használnak (Microsoft Surface és ha esetleg az OEM-ek az újabb hírek ellenére mégis bemerészkednének a Windows RT piacra, akkor azok is)
Acer és Nokia ugyan kiesett, de még ott az ASUS és a Lenovo, mindkettő fajsúlyos WinRT-s Tegra partner. Remélem, ők azért nem hátrálnak vissza, főleg a VIVO Tab RT-t várom, bá sajnos Microsoft maga alatt vágja a fát a fostalicska Surface-el és a gagyi querty megoldásal.
Egy kulturált Transformer féle billentyűzet-dokkoló nekem akár +100 USD-t is megér a Surface-szel szemben. -
azopi74
addikt
Amúgy az ARM-nak sem jósolok fényes jövőt sem GPU, sem CPU piacon. Tény, hogy jó chipeket terveznek, de egyre erősebb a tendencia, ami szerint a legnagyobb SoC gyártók saját CPU-t és saját GPU-t fejlesztenek. Márpedig csak a nagyok maradnak fent hosszú távon az ARM piacon is. Az ARM-nak szvsz az ARM v8-as Cortex A5* sorozat lesz utolsó dobása CPU fronton, a T6x meg GPU fronton.
Már várom a hírt, ami szerint az "ARM kiszorult az ARM piacról ".... -
azopi74
addikt
"androidon meg tokeletes az sgx, a legelterjedtebb gpu a piacon."
Ez azért ebben a formában nem igaz...
iOs-en igaz, de androidon nem feltétlenül.
Adreno-k, Mali-k és GeForce ULP-k szerintem mind elterjedtebbek (utóbbi főleg tablet fronton)...
Ha az Apple a CPU után elkezd saját GPU-t is fejleszteni a SoC-jába (csak idő kérdése), az imgtec lehúzhatja a rolót... Hiszen a másik legnagyobb vevőjéről a TI-ről is lassan múlt időben lehet beszélni... Intel is szerintem előbb-utóbb kénytelen lesz dobni őket, különösen a zéró windows támogatás miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Az új vezér szerint már nincs a legjobb tíz chipgyártó között az Intel
- Google Pixel topik
- Formula-1
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Akciókamerák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- HBO Max
- Androidos tablet topic
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest