Hirdetés
- Samsung Galaxy A52 5G - nem csak egy G-vel több
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Nem nagyon maradt titok a Poco X7 Pro kapcsán
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladislav
tag
Megérkezett a 2. gen. Apple Pencil -em, és a papír hatású fóliám is. A fóliát még nem tettem fel a kijelzőre, a ceruzát viszont kipróbáltam. Most úgy látom nem fogom tudni kihasználni a benne rejlő lehetőségeket és egyre jobban az az érzésem, hogy nagyon túl van árazva. A mágneses csatlakoztatási lehetőség viszont valóban nagyon praktikus, esztétikus.
Jó lenne egy olyan naptár, melybe a tollal is lehetne bejegyzéseket írni, továbbá melyben közvetlenül hangjegyzeteket is fel lehetne mondani.
Üdv: Vlad
-
Vladislav
tag
A kikapcsolási funkció nekem sem lett volna egyértelmű, ha először a tablethez mellékelt rövid leírást nem futom át.
Az appokkal kapcsolatos problémát én is tapasztaltam, és valóban bosszantó, hogy nem mindegyik kezeli a teljes kijelzőt. Kérdéses számomra, hogy valóban Apple hibázott-e, vagy csak egyszerűen az app elkészítője androidra optimalizálta eredetileg a programot.
A tablet hátlapja egyébként mennyire ellenálló a karcosodásnak? Vannak telefonok, melyek botrányosan e tekintetben. Tok vásárlásán gondolkodok, de elsősorban neopren vagy bőr anyagú táska jellegű tokban és nem műanyag vagy műbőr jellegű kemény fedeles mappában. De elvetem ez irányú tervem, ha nagyon sérülékeny az unibody ház.
-
Vladislav
tag
Ez az első tabletem, melyet jegyzetelésre is szeretnék használni, így nincs tapasztalatom még arról, hogy a tollak mennyire karcolják a képernyőt. Mindenesetre elég gáz, ha a tollat és/vagy a kijelzőt, úgy gyártották le, hogy egymásnak sérülést okozhatnak. Én abból indultam ki, hogy az apple pencil olyan speciális tulajdonságokkal rendelkezik (nyomás érzékelése stb), hogy a működését befolyásolhatja, ha a kijelző és a toll között fólia van. De nincs pecilem, így erről sincs tapasztalatom.
A papír hatású fóliáról még nem hallottam, de jó ötletnek tűnik, így szerintem kipróbálom.
-
Vladislav
tag
Megérkezett a mini-m. :-)
Szeretnék rendelni hozzá apple pencil-t.
Szerintetek a pencil működését befolyásolja, ha védőfóliát teszek a kijelzőre? Érdemes-e védőfóliával ellátni? (Nyilván nem olyan használatban van, mint egy telefon, elviekben kisebb az esély a karcosodásra.)
-
Vladislav
tag
Köszi az infót! Bementem ma este egy szaküzletbe, ahol megnéztem az air-t és a mini-t is, Nekem a mini jobban kézre áll, egy értekezleten, megbeszélésen sem olyan ,,feltűnő".
Ettől függetlenül én is úgy gondolom, hogy mégis jobb az air 4 értékaránya - ha megvélelmezem, hogy egyformán erős mind a két gép. (Az árukeresőn található adatokból indultam ki: a mini: 194.890 Ft, míg az air4: 210.505 Ft. a legolcsóbb üzletben.)
Sokak szerint a mini ,,telefonnak nagy, számítógépnek kicsi". De szerintem számítógépnek ott van a laptopom.
[ Szerkesztve ]
-
Vladislav
tag
válasz thomas77 #100 üzenetére
Csak (magyar) számlával tudom megvenni, így külföldi beszerzésre nincs lehetőségem. A Gravírozás nekem sem szempont, esetleg hosszabb időtartamú jótállásra, extra szoftveres támogatásra, kedvezményes tartozékvásárlásra stb. gondoltam egy apple.com-os rendelés esetén, de erről nincs semmilyen infó a gyártó oldalán, így valószínűleg nincs ilyen extra kedvezmény. (Megjegyzem, hogy androidos cuccaim vannak, így az apple eladói politikájával nem vagyok képben.)
Elsősorban a mini-t szeretném megvenni a hordozhatóság miatt, de úgy látom, hogy 210 k körül az air 4 is elérhető. Nyilván azt tudom, hogy annak jóval nagyobb a kijelzője, és 1-2 apróságban pl a kamera felbontásban eltér a mini-től, de egyébként teljesítményben, anyaghasználatban van lényegesebb különbség? Magyarul - ha nem lenne szempont a hordozhatóság - ár-értékarányban az air jobb vétel lenne? Természetesen összehasonlítottam a két készülék adatait, de nekem az például semmit nem mond, hogy az egyikben Apple A15 Bionic, míg a másikban Apple A14 Bionic proceszor van.
[ Szerkesztve ]
-
Vladislav
tag
Köszönöm a válaszokat!
Természetesen nem az a célom, hogy telefonáljak a készülékkel, de nem árt, ha fennáll az elvi lehetősége, emellett az sms fogadási képessége sem lett volna rossz.
Összegezve: ha jól értem hívásfogadásra, sms váltásra nem alkalmas a cellulár változat (sem). Van benne GPS modul, ami bár hasznos, de másodlagos funkció számomra. A sim foglalat pedig csak adatra van, a 4G, 5G modem a mobilnetre lenne jó. Elsősorban a mobilnetre van akkor kihegyezve a cellular.
Szerintem az alapmodell fogom választani. A 256-os változatot is el tudom engedni, mivel én sem akarok sok adatot tárolni a gépen. Főleg jegyzetelésre használnám a munkahelyemen, továbbá netezésre, a legfontosabb szempont számomra a könnyű hordozhatóság és tartósság. Az nem lenne rossz, ha elférne zsebben (kabátzsebben, zakózsebben).
-
Vladislav
tag
Sziasztok!
Ipad mini vásárlásán gondolkodok, de nem tudom, hogy ténylegesen, gyakorlati szempontból megéri-e a cellular változatra ráfizetni 50.000 Ft-ot vagy helyette jobb opció lenne-e, ha ennek a felárnak megfizetéséből inkább a 256 GB változat vásárolnám meg?
A cellular változatban van SIM kártya foglalat. Magyarul telefonálásra és mobilnetre is használhatnám a készüléket akár egy új előfizetéssel vagy a jelenlegi előfizetésemmel, e-sim kártya igénybe vételével?
Amennyiben internetet akarok az Ipad mini-re és nem a cellular-t választom, a wifi mellett van más lehetőség? Feltételezem, hogy a telefonomon lévő mobilnetet megtudnám osztani az ipad-dal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- OLED TV topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 9. nap: Hot Wheels Unleashed
- Ukrajnai háború
- Már nem okoz teljesítményvesztést az új NVIDIA App
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Samsung Galaxy A52 5G - nem csak egy G-vel több
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- Akció Új IPAD MINI 6 64GB WI-Fi VAGY 5G LTE , Minden Színben BONTATLAN AZONNAL ÁTVEHETŐ DEÁK TÉRNÉL
- ÚJ aktiválatlan Apple iPad Air 11col WiFi 128GB M2 chip ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Apple iPad mini 7th Gen. (2024) 8.3" WIFI 128GB Purple, Bontatlan, Új, 1 Év Apple Garancia
- iPad Pro 13 M4 13", Wi-Fi+5G CELLULAR 256GB Makulátlan szép állapot 2025.05.15 Deák térnél Átvehető.
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest