Új hozzászólás Aktív témák
-
LacziPeti
csendes újonc
Ez a billentyűzet undorító!
Az a piros gomb, mint valami rakéta indító -
jeni
félisten
A többiek megválaszolták a nem magyar piacra és nem európai készült billt.
Ha az a nagy piros gomb arra van, hogy a komornyiknak jelezzen, hogy hozhatja a behűtött sört akkor még is értem annak a szerepét.
Kis enter, nem magyar ékezet,nem világít, nem megfelelően felfestett felirattal ide hozni?
Minek ilyet tesztelni és tetszett plecsnit adni erre? -
tDr1v3r
veterán
válasz
Acélfarkas #27 üzenetére
Nem fogják, mert ez senkit sem érdekel pár emberen kívül.
Borzalmas ignorancia van ezen a téren a felhasználóknál, nem is tudnak arról hogy van jobb lehetőség is, ami nem csak fancybb hanem tényleg kényelmesebb, halkabb is.
Az hogy itt meg pár fórumon (r/mk, GH) párszázezer embert foglalkoztat nem fognak átállni a mainstream brandek a jobb kupak használatára.
-
Acélfarkas
őstag
-
nyunyu
félisten
válasz
Acélfarkas #25 üzenetére
ABSt könnyebb doubleshotolni, mint a PBTt, mert nem vetemedik hűlés közben az anyaga.
Tai-Hao gyárt elég költséghatékony doubleshot kupakokat bagóért (~30$?)
(Ők gyártották a legtöbb távolkeleti ócóbillzet kupakját a kilencvenes évek elején, nyilván nem doubleshot technikával.) -
Acélfarkas
őstag
Sajna teljesen igazad van. A magyar piac annyira kicsi, hogy a gyártók szemszögéből nézve nem releváns foglalkozni vele. A 23-as hozzászólásomat nem a magyar piacra értettem, hanem nagy általánosságban. Viszont ha tényleg drágább gyártani a doubleshot ABS-t, mint a PBT-t, akkor akár kukázhatnák is, amilyen ótvar mostanság. Hosszabb távon valszeg a verseny miatt ez lesz a sorsa.
-
nyunyu
félisten
válasz
Acélfarkas #23 üzenetére
Cherry '84-től kb. '01-ig használt doubleshot ABS kupakokat az MX kapcsolós billzetein, aztán '04-ben eladta a gyártósorát a GMKnak.
(Most 120-150€ egy új GMK kupakszett, aztán várhatsz rá egy-másfél évet, mert akkora sorbanállás van értük...)'91-ben bemutatott, ócóbb MY kapcsolós billzeteikre pár évig (-94-95?) dyesub PBTket vett a BSPtől, mert azokat jóval olcsóbb volt új nyelvekre adoptálni (pl. cseh, és kis szériában gyártatni. (Fun fact: volt magyar gumidómjuk is dyesub PBTvel.)
Utána átálltak a lézerezett PBTre, mert azt még olcsóbb volt tömeggyártani.
Doubleshot ABS (vagy PBT) csak akkor tud olcsó lenni, ha változtatás nélkül gyártasz belőle többtízezret.
Magyar piacon eladható 10-100db-nál horribilis ár jönne ki egy billzetre vetítve, így magyar doubleshotról kár álmodozni is. -
nyunyu
félisten
válasz
Acélfarkas #19 üzenetére
Még mindig gyártják az Cherry RS6000M-et, de már nincs belőle magyar kiosztás. (Képen láthatót 98-ban gyártották.)
-
Kolbi_30
őstag
Volt festett gombos billentyűzetem..amire végére értem a diplomamunkamnak, addigra vagy 6gomb lett átlátszó.. De minden más tekintetben jó volt. Kényelmes volt a leütés, a hangja. Még megvan valahol...
-
nyunyu
félisten
válasz
Acélfarkas #16 üzenetére
Kilencvenes évek elején a középső dyesub PBT volt az ócóbb alternatívája az alsó doubleshot ABSnek
Felül meg egy elég jó modern doubleshot PBT az 50€-s ligából.Vastagság:
~45$-os dyesub PBT vs 30 éves etalon dyesub PBT (első 2 képen a középső)
50€-s Ducky doubleshot PBT vs 30 éves dyesub PBT vs 25-30 éves doubleshot ABSek
Ali egyetlen magyar dyesub PBTje (~75-80$ az egész billzetnyi?) vs a 30 éves etalon
Razer vs Ducky doubleshot PBT
Erősen költségcsökkentett lézerezett PBT a 2000 utáni Cherry billzetekről
20 évvel korábbi elődei között
Gumidómos Cherryken még az előző "vastagságot" is kispórolják.
Első custom magyar kupakszett, felületén nyomtatott tejfölösdoboz. (2 hét után cseréltem is le valami vastag PBTre, annyira nem bírtam a hangját, meg ahogy össze-vissza nyeklik) -
-
törölt tag
válasz
Acélfarkas #14 üzenetére
Értem, köszi! Ez tényleg szarul hangzik, ilyennel én nem is találkoztam és a szemem se állt rá. Az rendszeres, hogy több hónap-év használat után fényesedik a kupak, gondolom, ezt tudja az ABS.
Amihez képest a PBT kupak, főleg a kétrétegű (double-shot) PBT pedig masszív és sokkal tartósabb, csak az ára miatt kerülik a gyártók mint ördög a szentelt vizet, ha a keresőnek lehet hinni.
-
Acélfarkas
őstag
válasz
#72042496 #13 üzenetére
A kupak anyagvastagsága is gyengus /alig vastagabb a tejfölös doboznál/ +festet. 1-2 hónap után nagyon gyakran már el kezd róla kopni a festék, felfedve a gomb valódi alapszínét. A túlzott igénybevételt is nehezebben bírják ezen kívül/játék, napi rendszeres munka/. Az ilyen billentyűzetek a tipikus ott spórolunk, ahol lehet kategória. Én hosszú évekre veszek perifériát, aminél szeretem ha évek után is rendesen nézz ki és jól működik.
Egyszer beruháztam kíváncsiságból a Roccat Isku billentyűzetbe, ami hasonló kupakos. Másfél hónap után már kopott le a festék. Ment vissza garanciába a pénz visszakérésével. -
törölt tag
válasz
Acélfarkas #12 üzenetére
Google szerint az ABS a puhább anyag, és ezzel az a gond, hogy erre föl nem anyagában színezett, hanem csak festett?
-
törölt tag
Azt hogyan veszitek észre pusztán képről, hogy ótvar a kupakszett? Én semmit nem látok rajta, számomra ugyanúgy néz ki, mint bármelyik másik.
Nem is vagyok nagy billentyűgourmand, nekem szuper lenne a gyári G915, csak a micro USB a nyűgöm vele.
-
Ez a termék nem az amiért rohannék a boltba, főleg az árát elnézve.
-
fatpingvin
addikt
maga a dizájn tetszik, ha az extra gombok valami értelmezhető keyboard eventet küldenek (ergo nem firmware-ből tol valami extra kombinációt amit csak vindózon lehet beállítani) akkor feleennyiért érdekes lenne...
-
Acélfarkas
őstag
"A billentyűzeten lévő gombok a cserekupakokhoz hasonlóan egyszerű, mártásos technikával feketére festett, ABS-ből készült darabok" és "nem spóroltak sem az anyaghasználaton,". Ez a 2 számomra durván üti egymást. Ez a billentyűzet még féláron se kéne.
#6 Thome: +1
-
Thome
veterán
A piros gomb lenyomása nem paraméterezhető?
Üvölt egy alt+f4 funkcióért -
LGG555
aktív tag
Az AZ5 gomb jól néz ki de ennyi, nem kellene.
-
MaNR
tag
Kritikán aluliak ezek a kupakok…
-
nyunyu
félisten
50k-t adni ezért a szemétért?
Kiég a szemem a kupakjai láttán:
- vékony tejfölösdoboz kakaóbevonattal (ami az ócóhitvány és/vagy magyar kiosztásos billzetek sajátja szokott lenni), első ragenél kettétörik, vagy ha nem, akkor 2-3 hónap alatt lekopik
- nem tudom, hogyan sikerült fejjel lefele feliratozniuk a backslash gombot.[szerk:]Hmm, sokadik nekifutásra feltűnt, hogy az összes írásjel gombon fel van cserélve a default, meg shift layer felirata.
Gondolom azért, hogy a default layert lássák el piláccsal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elkészült a Mafia: The Old Country
- Medence topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Opel topik
- E-roller topik
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest