- Egy óra, két rendszer
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Nem nyílnak a Foldok?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ocsy
aktív tag
válasz
pietrrr #4753 üzenetére
Wifis fájlmásolgatáshoz:
FTP szerver -
Ocsy
aktív tag
válasz
viperabácsi #4755 üzenetére
Én már rájöttem, hogy felesleges offline navikkal vacakolni. Waze, azt off.
Egyéni csengőhangot a névjegy beállításainál lehet beállítani (ahol a szerkesztés is van).
Csoportcsengőhangot gyárilag nem tudja az android, én ezzel oldottam meg:
Group Ringtones -
Ocsy
aktív tag
válasz
ezmivolt #4734 üzenetére
Sem a Nokia, sem a Tájfon nem igazán jó választás a próbához, mert előbbinek is volt tucatnyi különböző csatolófelületű tartozéka az elmúlt években, utóbbi meg jó, ha önmagával kompatibilis. Nekem egy sima 100 éves Sony walkman-fülessel tökéletesen működik a rádió és a zenelejátszó is. Nyilván telefonálni nem lehet vele.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
coolpet #4720 üzenetére
Köszi a visszajelzést. Nem tűnikez annyira rossznak. Tűl korai/késői utasítást az iGO (jogtiszta, nem warezről beszélek) is szokott adni, szívtam is már miatta. Házszámokat sem tud mindenhol, ahogy a Waze sem (utóbbinál szintén felvihető). Az útvonal szerkesztése, köztes pont megadása pedig az iGO Amigo-nál sincs meg, pont tegnap néztem. Szóval az árkülönbséghez képest ez nem néz ki olyan vészesnek, A sebességtúllépésre meg talán azért nem figyelmeztetett, mert az adatbázisban nem volt rögzítve sebességkorlát arra az útszakaszra. Akkor nem tud mihez viszonyítani.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
kovacsi57 #4709 üzenetére
Valdd be, hogy ennek keresésébe nem öltél túl nagy effortot.
A magyar Alca honlapon is fent van...
http://www.alcatelonetouch.com/hu/downloads/manual/onetouch-6030-6030d-user-manual-hungarian.pdf -
Ocsy
aktív tag
Ez sablonszöveg. Mondunk valamit úgy, hogy valójában nem mondunk semmit. A TLC-nek igazság szerint az égvilágon semmilyen érdeke nem fűződik ahhoz, hogy fejlesszen egy kifutott telefont. Ha van is erőforrása, amit erre tudna fordítani az év elején megkezdett modelloffenzíva közepette (két új telót tegnap mutattak be itt a Mobilaréna TV-ben), nem igazán térülne meg sosem (ha viszont nagyon akarták volna, megtehették volna az Idol piacra dobása után, mert arról átportolni a JB-t biztos három mozdulat lett volna nekik. Ellenben veszélyeztette volna az Idol eladásait). Azoknak a pénze, akik már megvették a 997D-t, a zsebükben van, hiába hőbörögnek, akinek meg nem létszükséglet a JB, de akar egy viszonylag erős kétkártyás telefont viszonylag olcsón, annak megfelel így is, ICS alapon. Akinek viszont nem, annak a hardver is öreg, inkább vesz valami Idol-t, hacsak nem talál mást a tavaly óta iszonyatosan felfutott dualsim piacon a drága Samuktól a tök ismeretlen szürkeimport kínai csodákig (amik között egyébként meglepően használhatók is vannak már gombokért). Reputációs veszteség? Annak a maroknyi 997D usernek, akik a "soha többet Alcatelt" rigmusokkal rázzák az öklüket, még a hangja sem hallatszik el Kínáig, ahol nem pár százan veszik ezeket a cuccokat, hanem több százEZREN, vagy millióan.
Nyugodtan el lehet felejteni azt, hogy a világ a vén Európáért van, igazából már senkit sem érdekel ez a magát igényesnek mondó, de valójában csak finnyás, ellenben az utóbbi években nulla vásárlóerőt produkáló piac (Ázsiához és Amerikához képest). Ez nem csak az elektronikai cikkek terén van így, elég megnézni pl. az autóipar és -kereskedelem helyzetét. Senki nem fejleszt már Európának, mert nem éri meg. Mi meg pár száz vásárlóról beszélünk, akikkel soha senki nem írt alá olyan szerződést, ami bármilyen szinten kötelezte volna a gyártót, hogy kiadja a JB frissítést. Úgy tűnik, a német piac volt a legnagyobb a 997D frontján, legalábbis Európában (a TLC S800-astól most vonatkoztassunk el, amit Ázsiában visztos többen vettek picivel, mint az itt Alcatel brand alatt forgalmazott ikertesót), így aztán dojcséknál az Alcatel (formálisan vagy informálisan) meghúzta ezt az ötletes, bár etikusnak éppenséggel nem nevezhető dolgot a "fake" FB profillal, ahol valaki naphosszat azzal volt elfoglalva, hogy etesse a jónépet, ezzel még néhány tucat eladásához segítve az importőrt. Ázsiában kicsit máshogy mennek a dolgok: hogy megint az autóipari párhuzamot cibáljam elő a kalapból, ők semmi kivetnivalót nem találnak a nálunk ipari kémkedésnek és szellemi tulajdon lopásának minősülő termékkoppintásban. Szokták mondani, hogy a jót nem bűn másolni (a kivitelezés minősége más kérdés). Szóval az ilyen milliárdos (tökmindegy, hogy euróról, dollárról vagy jüanról beszélünk) gyakorlatilag csalások mellett már egy kis csúsztatás egy nem létező szoftverfrissítésről igazán belefér...Aki kütyümániás, úgyis félévente lecseréli a telefont is. Aki meg nem, annak jó ez így is. Én átlagban kb. 4-5 évente szoktam új telefont venni, szóval még biztos jól elleszek vele, hacsak tönkre nem megy. Még kb. 1 hónap gari van rá...
-
Ocsy
aktív tag
válasz
imiadmin #4638 üzenetére
Kicsit utánakerestem tegnap este ennek a csatolmányos problémának. Amit sikerült kinyomoznom, az megerősített abban, hogy nem a készülék hibája okozza, ugyanis a jelenség már 2010-ben, a Froyo (Android 2.2) idején ismert volt. A Google foglalkozott is vele, de mivel túl kevés jelzés érkezett hozzájuk, nem minősítették igazán jelentős hibának, és így nem nagyon mentek utána. Többeknek megoldotta a Gmail kliens, illetve a letöltéskezelő cache-ének ürítése (ezt azzal magyaráztak, hogy egy sérült csatolmány akadhatott meg a torkán, és onnantól mást nem tudott letölteni, ami elég furán hangzik), illetve a kliens frissítése, amikor elérhetővé vált. Én is próbáltam pucolgatni, downgrade-elni/upgrade-elni, de nem működik továbbra sem. Marad a K9 kliens, azzal nincs ilyen gond.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
coolpet #4690 üzenetére
Nekem a Samsung ECS-K200 nagyon bevált (SIII-hoz való, de nagyobb méret is belefér). Le még nem esett, de nem árt néha levenni és újratapasztani, mint minden vákuumos rendszerűt. Ha meg elöregszik a szilikontalp, és elkezd engedni, akkor úgyis kuka.
Maga a tartó gömbcsuklóval állítható, így fokozat nélkül lehet álló vagy fekvő állásba tekerni. Minőségi kivitel, jól néz ki, elég masszív is, nem remeg. Viszont megkérik az árát.
Árgép Árukereső -
Ocsy
aktív tag
Nekem ilyen még nem volt. Egyetlen helyen tárolom a kontaktokat, az egyik gmail fiókomban (kettő van). Azzal szinkronizál. Se a telefon saját telefonkönyvében, se SIM-en nem tartok kontaktokat (a szolgáltatói számokon kívül). Ha az összes névjegyzéket választod a nézet beállításánál, akkor sem látszik?
Más: Van ugye ez a villogó kijelző probléma hívás közben, ha automata fényerőre van állítva. Kicsit kísérleteztem a Taskerrel, és nagyon úgy tűnik, hogy valójában nem a fényérzékelő, hanem a közelségérzékelő miatt van, illetve valamilyen módon a közelségérzékelőt zavarja meg a fényerő változtatása. Magyarán azért villan fel a kijelző, miközben a fülünkön van a telefon, mert a közelségérzékelő azt jelzi, hogy valójában nincs ott a fejünk (és fordítva, néha olyankor érzékel közeli objektumot, amikor valójában nincs ott semmi). De hogy miért, és ez miért csak akkor jön elő, ha automata fényerőn van, arról fogalmam sincs. Mondjuk nem értek hozzá, de egyébként ez a két érzékelő valójában nem egy...? Csak azért, mert az előlapon elvileg csak két luk van a fólián, az egyik alatt az előlapi kamera van, a másik alatt a szenzor(ok?). Vagy csak egymás mellet vannak?
No mindegy, majd a JB frissítés megoldja... -
Ocsy
aktív tag
válasz
grafnet #4586 üzenetére
A Chrome nálam is így működik, de a droid böngészőnél egy idő után a három pötty is eltűnik. Azaz csak eltűnne, mert nálam rögtön újra meg is jelenik a három soft gomb. Majd átvált három pöttyre, majd a pöttyök eltűnnek (ilyenkor full 800x480-ban játszik, illetve játszana), és rögtön megint vissza. Mintha bökdösném a képernyőt lejátszás közben, pedig hozzá sem érek. De ezt csak a beágyazott vidijóknál csinálja, ha a yt.com-ról nyitok meg valamit, ott rendben eltűnnek a gombok, és nem ugrálnak vissza.
-
Ocsy
aktív tag
Srácok, olyat Nálatok is csinál a weboldalra beágyazott youtube videók teljes képernyős landscape lejátszásakor Android böngésző alatt, hogy a soft gombok ki-be ugrálnak? Elindul a videó, kiteszem teljes képernyőre, elfordítom vízszintesbe, hogy tényleg teljes képernyőn fusson, azután eltűnik a videó lejátszásvezérlő alulról, majd pár mp után oldalról a soft gombok is. De amikor ezek teljesen eltűnnének a képernyőről, akkor rögtön visszaugranak, ilyenkor megjelenik a lejátszásvezérlő is alul. Majd ez ismétlődik újra és újra.
-
Ocsy
aktív tag
Kíváncsiságból tegnap én is feltettem a RR3-at, de nekem is ugyanilyen. Szaggat, csúszik, pattog a hang. NFS-eket nem próbáltam, drágák ahhoz képest, amilyen kommenteket olvasni róluk. Az Asphalt 6 demója gyárilag elő volt telepítve, az nekem bejött, úh. megvettem a 7-et, az szépen fut. A 6 viszont a Play szerint nem kompatibilis, a demó megfelelő menüpontja (Get Game vagy valami hasonló) sem működik (nem csinál semmit). Azért fura, hogy a demó megy, a fullt meg nem lehet telepíteni. Ja, az Asphalt 8 sem kompatibilis. Barón megy viszont a Carmageddon. ("Shit happens"
) Az egyetlen fícsör, ami a PC-s verzióhoz képest kimaradt, a nyitható ajtók. Pedig azzal milyen jó kis Extra Style Bonus-okat lehetett csinálni.
Egyébként egy az egyben hozza a PC-s hangulatot.
A hőbörgéssel kapcsolatban egyetértek, ahogy korábban is írtam már. Ha nem mondták volna, hogy lesz, senki nem morogna. Ennek ellenére kihozhatták volna, és akkor mindenki örült volna neki. Így meg hőbörgünk. Ostoba kommunikációs fail.
-
Ocsy
aktív tag
Ez is egy megoldás.
Nekem jó ez a 997D, nincs vele semmi bajom, szóval akkor sem fogok a Dunának menni, ha sosem készül hozzá JB. Csak ha már belengették, akkor ne csináljanak má' s*gget a szájukból. Egyszerűbb lett volna, ha sosem mondják azt, hogy lesz. Ha mégis felbukkan egyszercsak, akkor örültünk volna neki. Nem hiszem, hogy sokan vettek csak azért 997D-t, mert csőben volt hozzá a JB. De ha nem húzgálják ezt a mézesmadzagot (zseléscukrosmadzagot), akkor sem veszítették volna el az összes, mindenképpen JB-s dualsim Alcatelre vágyó vásárlót, mert azok vettek volna Idolt. Úgy lett volna valamivel több boldog idolos, meg valamivel kevesebb boldog 997D-s, most meg van annyi boldog idolos és 997D-s, amennyi, viszont emellett van egy csomó igen elégedetlen 997D-s is... Szóval termékmenedzsmentből 1-es, leülhetnek. -
Ocsy
aktív tag
válasz
imiadmin #4540 üzenetére
No jó, de a TLC egy kicsit komolyabb cég, mint a barkács ROM-szakácsok, vagymi. Nem hiszem el, hogy a programozóiknak ez tényleg ekkora problémát jelent, amikor már egy komplett generációnyi készülékre főztek 4.1-es droid firmware-eket, köztük több dualsim-est is, szóval még ez sem kéne, hogy gondot okozzon.
-
-
Ocsy
aktív tag
Tényleg nem kötözködésképpen, meg köszi az infót ismét, de szvsz 18e Ft-ért ne kelljen már összevissza hekkelni azért, hogy működjön. Ha a gyártó azt állítja, hogy nem kompatibilis, az biztos nem véletlen. Persze, ha valaki warezt használ (ha jól értem, a link is a warez verzióról szól), azt nem zavarja, ha még kell vele bűvészkedni, de ha valamiért fizet az ember, az működjön má' úgy, ahogy kell.
Egyébként ez a kompatibilitási dolog is egy érdekes történet. Az Asphalt 6 demo verziója gyárilag rajta volt a telefonon. Viszont sem a demóban lévő linken, sem a Play-en keresztül nem lehet hozzájutni a teljes verzióhoz. A link nem csinál semmit, a Play szerint nem kompatibilis a készülékkel, ezért nem engedi letölteni. Az Asphalt 7 gond nélkül lejön és fut. Az Asphalt 8 megint nem kompa. Hogy ezt ki érti...?
Nem mintha nagy gamer lennék, de néha jól jön unaloműzéshez az ilyesmi a telefonon. A két teljes verziós gyári játékot emiatt fenn is hagytam (Pinball és Bebbled), ezen kívül az Asphalt 7-et vettem meg, mert valami 225 Ft-ot sztem megér. A másik a Carmageddon (OK, az már kemény 450 Ft volt), mert azzal nagyon jól elvoltam anno PC-n is, és miután hozzászokott az ember az irányításhoz, nagyon szórakoztató tud lenni, csak az akksi bírja szuflával... -
Ocsy
aktív tag
A tárcsázót nem szabad bántani, csak összezavarod.
A vonal bontása után is képes másodpercekig tűnődni a világ dolgain, mire észbekap, hogy már semmi dolga. Ilyen. Lehetne próbálkozni másik tárcsázóval - ha létezne dual simhez. De nincs, állítólag azért, mert a jelenlegi Android SDK nem támogatja a dualt. Szóval elvileg minden kétsim-es telefonon a gyártó által hekkelt tárcsázó van. Egyébként szerintem jó ez, teszi a dolgát, csak mondjuk engem időnként zavar, hogy leteszem, és utána még hosszasan azt látom a kijelzőn, hogy "Hívás befejezése". Ezen lehet, hogy még lenne mit optimalizálni...
Ezen felül nyilván kell még egy kis idő a másik kártyának, hogy visszataláljon a hálózatra, hiszen az nem elérhető addig, amíg az egyiken beszélsz. -
Ocsy
aktív tag
válasz
coolpet #4496 üzenetére
Én már a helyedben az előző lépésnél is leírtam volna veszteségként a szállítási költséget, és addig mentem volna, míg pénz vissza, vagy vadiúj telefon zsebbe. Kéne a francnak egy összevissza hegesztett cucc ennyi pénzért, ami ráadásul továbbra sem működik. Kennnyék a hajukra.
-
Ocsy
aktív tag
A német fáce szerint kizárták a 4.2-t. Én teljesen elégedett lennék a biztosra ígért 4.1.x-el is. Sőt, nekem ez a 4.0.4 is megfelel, hogy őszinte legyek...
A német származású darabokon valóban elérhető egy plussz frissítés, a magyarokon a vB5Y az utolsó verzió, a németeken a vBF7. A ME korábban németeket árult, most nem tudom, honnan szerzik. Egyébként sokmindent nem tud a legfrissebb verzió, a legszembetűnőbb változás, hogy életet leheltek a korábban működésképtelen mágneses érzékelőbe, aminek érzékeltetéséhez dobtak fel egy nagyon vacak iránytű-appot is. Az ennél sokkal kellemetlenebb problémákat, mint a BT fagyása, meg az automatikus fényerőállítás bugja, nem orvosolja ez sem.
Ja, egyébként a frissítésért sztem ne a telefont nyomkodjátok, a német fácét szerintem egyszerűbb nyomon követni, az biztos gyorsan tele lesz a hírrel. Kicsit nagyobb a 997D tábor, mint nálunk...
De meglepődnék ha ebből a héten (hónapban...) lenne valami. -
Ocsy
aktív tag
Rendkívül egyszerű: mert kéznél van. Nekem is van egy régi PNA-m, de azt nem tartottam mindig a kocsiban (igazából semmilyen értéket nem hagyok soha a kocsiban). Amikor tudtam, hogy kell, nálam volt, de előfordult, hogy váratlanul kellett valahová mennem, akkor meg maradt a papírtérkép, vagy az előzetes netes útvonaltervezés. Manapság már a telefonokon futó szoftverek is hasonló tudással rendelkeznek, mint a navigációs eszközökön lévők, legalábbis az átlagos felhasználó számára. Nyilván egy hivatásos sofőrnek jobb egy színes-szagos 125"-os kijelzőjű PNA, de mindennapokra a telefon tökéletes, és mindig zsebben van. Ráadásul a Waze elég hasznos közlekedési infókat tud adni, szóval én gyakran akkor is felteszem a szélvédőre a telót, ha egyébként fejből is odatalálok a célhoz. Ja, egyébként a PNA-m kijelzője kisebb, mint a telefonomé...
Egyetlen komoly hátrányát tapasztaltam a nyáron a telós navinak: baromira melegedett az akku, és állandóan rinyált, ha töltőre raktam. Márpedig 10 órát nem igazán bír ki egy töltéssel folyamatos navinál. Ráadásul úgy vettem észre, hogy egy bizonyos hőmérséklet felett már nem csak figyelmeztetéseket dobál, hanem a töltést sem veszi fel. Ami érthető az akksi kímélése érdekében, csak ezt mindig a lehető legrosszabb helyeken tudja előadni, amikor pont kéne a navi, és pont nincs egy cseppnyi szufla sem az akksiban. -
Ocsy
aktív tag
válasz
zizidor #4469 üzenetére
Nem tudom, nekem ez asszem' májusban volt a 7 napos próbaverzióval, lehet, hogy csak annak a nyűgje, vagy kijavították azóta, nem tudom. Én azért töltöttem le a próbát, mert szándékomban állt megvenni, aztán mentem vele vagy 500 km-t városban és azon kívül is, és ezeket tapasztaltam. Sőt, olyan is előfordult, hogy 3 km-rel a cél előtt közölte, hogy megérkeztünk.
Innentől nekem nem ért pénzt, ennyi.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
coolpet #4466 üzenetére
Ehhez nem kell privi: semmilyet.
A Sygic net nélkül is elvan (azért a térképeket le kell hozzá tölteni wifin, a frissességükről nem tudok nyilatkozni), de az én tapasztalataim szerint botrányos a működése. Időnként 2-3 sarokkal el van maradva, máskor simán lefagy, utána meg onnan folytatja, ahol abbahagyta, hiába mentem közben 3 km-t. Ehhez képest drága.
A hárombetűs illegális, és nem friss, mivel offline. Ha legális lenne, a most átadott M0 szakaszok akkor is csak talán év végére kerülnének bele.
Nálam a Waze van most használatban, egész jó. Jártam vele külföldön is, ott is megállta a helyét. Igaz, online, de amúgy is kellett a net, ezért vettem heti adatroaming-csomagot, szóval a költsége is elviselhető volt. Mondjuk úgy látom, az új M0 még ezen csincs feloldva (a pályarajz megvan, csak oda van írva mellé, hogy építés alatt), de ez csak idő kérdése.
Online ezen kívül van a Google navigáció, de szerintem a Waze jobb. Meg itthonra az Egérút, aminél egyelőre a a Waze szintén többet tud, bár ígérgetnek hozzá mindenféle csillivilli fejlesztéseket.Nagyjából ennyi a teljes választék.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
krozsolt #4454 üzenetére
Hát, a szavaknak külön-külön nagyjából ez a jelentése, de maga az információ igazából az, hogy jelenleg nekik (Alca DE) is az az egyetlen infójuk a kérdésben, amit már többször leírtak, hogy a frissítésnek szeptember első hetére kelleNE elkészülnie. És a hangsúly a feltételes módon van.
Nézegettem más OT997D fórumokat is, azokon is általános a szkepszis. Sokan gondolják úgy a folyamatos határidő tologatások alapján, hogy jó, ha ebből decemberre lesz valami. Meglátjuk. -
Ocsy
aktív tag
válasz
GuruZone #4393 üzenetére
Én megkérdeztem tőlük email-ben, hogy elfogadják-e a német számlát, azt írták, igen. Az email-t jól eltettem, ha esetleg javíttatni kellene, akkor majd lobogtatom, ha ilyennel próbálkoznak. Bár az enyém is jóképű első szériás, novemberben lejár a vállalt 1 év gari (az már csak 3 hónap, rohan az idő...), utána meg már úgyis mind1. Remélem, azért nem lesz vele gond.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
coolpet #4373 üzenetére
Ez a legnagyobb szopás, amikor az ember vesz egy vadiúj cuccot, próbálna neki örülni, aztán a csereidőn túl bedobja a kulcsot. Onnantól pont annyi gond van vele, mint egy 10 évessel, leszámítva, hogy elvileg nem kerül semmibe a javítás. Ppedig de, mert utánajárás, idegeskedés, posta, mittomén, nem beszélve arról, hogy a javított készülék már nem mindig hozza azt, amit egy újtól várna az ember, mert elhagyják belőle a csavart, összekarcolják, összekoszolják, stb. Én egy autórádióval jártam így, amit megvettem jó akciósan hipermarketben, aztán nekiálltam magam beszerelni. Nem is lett volna ezzel baj, azon kívül, hogy erre már csak a vásárlás utáni 4. napon volt időm. Persze, hogy az előlap egyik gombja nem működött. Vittem vissza, mondták, hogy obi van, kenobi, lehet szépen menni a márkaszervizbe, 3 nap, az 3 nap. Ki is mentem Budaörsre (az nekem pont a falu másik vége, kocsival volt vagy egy óra), a központi szervizbe, ahol megnyugtattak, hogy ott hagyhatom nyugodtan, 1-2 hónap múlva lehet, hogy jelentkeznek. Anyátokat. Aztán addig keresgéltem a neten, amíg találtam egy szimpatikusnak tűnő autóhifist, akiknél volt garis javítás, hozzájuk bevittem. Mondták, hogy hagyjam ott az előlapot, meg a garijegyet, a többit szereljem vissza nyugodtan, nekik nem kell, és azon sem rugóztak, hogy magán beszerelésnél ugorhat a gari. 1 héten belül hívtak, hogy lehet menni, kicserélték a gombsor alatti gumi betétet, ami el volt szakadva, aláírták a garipapírt, aztán megköszönték a bizalmat.
Ezt csak azért írtam le, hogy azért lehet normális hozzáállású meg kritikán aluli szolgáltatót is találni ebben az országban. Csak utánamenni megint mindenkinek a saját felelőssége... Meg persze az Alcatelnél eléggé behatároltak a szervizlehetőségek, bár úgy tudom, a többi márkának sincs túl széles körű szervize. Talán a Samu és a Sony lehet kivétel, de ez csak tipp...Azért remélem, megoldódik a gondod.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
grafnet #4369 üzenetére
Én sem értek hozzá, de ha működne is ez az ide-oda telepítés, a 2 SIM kezelés ezt biztos megbonyolítja. Pl. én használok 3rd party sms appot, működik is, de a két kártyát nem kezeli. Mindkét kártya által küldött és fogadott sms-eket látja, de mindig a default sms kártyáról küldi. Szóval ez biztos nem ilyen egyszerű.
A felület megint más kérdés, mert a Samunak, HTC-nek pl. van, de ezen az alap droid van néhány extrával és a dualsimmel megtoldva. -
Ocsy
aktív tag
válasz
Samanbacsii #4311 üzenetére
antireflex=tükröződésmentes
-
Ocsy
aktív tag
válasz
realist #4309 üzenetére
Én asszem' ettől a cégtől rendeltem valami 3M-nek mondott fóliát, az nagyon gagyi volt. Nekem ez vált be, bár ez sem követi 100%-osan a kijelző formáját, viszont jól bírja, nem karcos, nem vált le. Egy csomagban adnak egy tiszta átlátszót és egy antireflex anyagút, ami elég hülye megoldás, mert az ember vagy az egyiket részesíti előnyben, vagy a másikat, és ritkán cserélgeti őket naponta...
-
Ocsy
aktív tag
válasz
realist #4300 üzenetére
Az alap ICS Launcher ezt nem tudja? Elég régen nem használom már, a fene se emléxik...
Mindenesetre nekem a Nova Launcher Prime a TeslaUnread Plugin-nel kiegészítve mutatja a nem fogadott hívásokat, olvasatlan SMS-eket és e-mail-eket is (K-9-et használok, de a Gmail klienst is kezeli).
-
Ocsy
aktív tag
Próbaképpen én is feltettem a Sygic-ot (7 napos próba). A felülete rengeteget fejlődött, mióta utoljára használtam PNA-n, de azért csinál fura dolgokat. Pl. előfordult, hogy még km-ekre voltam a céltól, erre benyögte, hogy megérkeztem. Időnként szimplán késik néhány 10 m-t, máskor meg teljesen megáll, aztán, amikor magához tér, attól a pozíciótól folytatja, ahol megfagyott, miközben én már km-ekre vagyok onnan. Ez így nekem nem ér pénzt. Már vagy 4 különböző navi alkalmazást próbáltam ezen a telón, de a pozicionálással egyiknek sem volt még gondja.
-
Ocsy
aktív tag
-
Ocsy
aktív tag
válasz
coolpet #4252 üzenetére
A Sygic offline, de fizetős. Én nem próbáltam. 7 napos próbaverziója van, ha tetszik, Közép-EU térképet lehet kapni most akciósan 25 EUR-ért, EU-t 35-ért, de a teljes világtérkép is csak 63 EUR. Utána ingyenes frissítések.
A Waze ingyenes, de online. Sőt, a lényege a közösségi kommunikáció a dugók elkerüléséhez és a térképek frissen tartásához. Én ezt használom. Én nem vagyok közösségi portálokon élő ember, a facebookot és társait öncélú hülyeségnek tartom, de ennek tényleg van haszna, nagy ötlet (és természetesen össze lehet kapcsolni a fb-kal, így az ismerősöket is lehet látni a térképen, ha ők is használják a Waze-t).
A másik online ingyenes a magyar fejlesztésű Egérút. Meg persze ott van a Google Maps alapú Navigáció. -
-
Ocsy
aktív tag
válasz
Samanbacsii #4238 üzenetére
Pedig ennél jobb nemigen van... De az Android működéséből adódik, hogy általában az összevissza killekkel inkább rontani lehet a teljesítményen, mint javítani. Inkább a szükségtelen appokat kell kerülni. Nálam pl. olyan 50 körüli lehet azon programok száma, amik nem kellenek feltétlenül a telefon alapvető működéséhez, mégis talán a Google Play Zene az egyetlen, ami automatikusan indul, és nem használom. A többit, amit kézzel indítok, és a háttérben marad, azt meg elmenedzselgeti a Droid: ha kell az erőforrás, amit használ, csak kilövi... Akkuhasználatban gyakorlatilag nem mérhető, amit ezek fogyasztanak, az általam vagy a telefon funkciói által ténylegesen használt, kézzel vagy automatikusan indított alkalmazások viszik az akku nagyjából 95-99%-át.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
Samanbacsii #4236 üzenetére
A procit root esetén a Takerrel pl. lehet kaparászni, de az enyém nem rootolt, nem tudom, milyen mélységig működik.
Task killer pl. az Advanced Task Manager. -
Ocsy
aktív tag
válasz
coolpet #4228 üzenetére
Létezik már IMAK flip-tok 997D-hez, csak valamiért a célközönségből kihagyták a hetero férfiakat...
Fura, mert az Idolhoz van pl. egyszínű fekete is.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
Fire_Vire #4203 üzenetére
Én is telepítettem olyat, de egyszerűen beállítottam 735-ös magasságra, és ment gond nélkül. Ennek ellenére elcseszett egy konstrukció ez a soft gombsor, az égvilágon semmi értelme. Azért emiatt nem fogom rootolni a telefont, bár kétségkívül ez az első használható dolog, amiért már elgondolkodnék rajta... De aztán a JB frissítés lehet, hogy kinyírja, akkor meg lehet kezdeni elölről az egészet. Már ha tényleg lesz belőle valami...
-
-
Ocsy
aktív tag
Az általában mindenféle akksira igaz, hogy ha hosszabb ideig nem használják, akkor érdemes teljesen feltölteni, aztán kivenni a készülékből, és úgy tárolni lehetőleg száraz, nem túl meleg (hideg) helyen. Persze előbb-utóbb így is elveszítik a töltést, amit a Li akksik nagyon nem komálnak, szóval időnként nem árt rátölteni.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
Fire_Vire #4103 üzenetére
Nem tudom, van-e vészleállítás, de mindenesetre a figyelmeztető üzenet kicsit paranoidnak tűnik. Sztem túl alacsony értékre van állítva. Vagy ha ez a 35 fok körüli hőmérséklet már árt az akkunak, akkor elég vacak technológia. A kézikönyvben egyébként -10 és +55 C fok közötti "javasolt" környezeti működési hőmérsékletet adnak meg, a használt akkura max 60 fokos tárolást. Ami azt jelenti, hogy 50 fok alatt semmiképpen nem kéne károsodást szenvednie, akkor meg mi a francnak kezd el szirénázni 35-nél...?
-
Ocsy
aktív tag
válasz
Fire_Vire #4093 üzenetére
Múlt pénteken, amikor még nyár volt, beültem a napon álló kocsiba, amiben elég meleg volt ugye, bekapcsoltam a navit, majd letettem magam mellé (direkt nem a szélvédőre, és töltés sem volt), és fél perc múlva már visított is. Tényleg valahol 35 fok körül lehet a határ, de nem hiszem el, hogy ennyit nem bír ki. Engem már nem izgatott, ráböktem az elvetés gombra, aztán gyí... Én rá tudom irányítani a tartóra a klímát, ha muszáj, de amikor csak a városban csalinkázok, nem szívesen kapcsolom be, csak akkor, ha már tényleg a nyelvem lóg a hőségtől. Egyszerűen nem szeretem, inkább leeresztem az ablakot. Csak akkor persze a telefont sincs, ami hűtse.
Majd veszek egy jó nagy proci hűtőbordát, aztán ráhegesztem a telefon hátuljára. Jobbat nem tudok... -
-
Ocsy
aktív tag
Azért nem írt senki róla, mert BT-vel képeket másolgatni, hát, az nem kúl. Lassú is, meg bizonytalan is nagy mennyiségű adat átvitelére. Ajánlott az USB, SD, WiFi helyette.
Hogy milyen zenelejátszó miért hova rak háttérképet, azt a lejátszó beállításai között kéne megnézni. Ha zenefájlok között van a kép, akkot talán albumképnek (=lemezborító) gondolja. -
Ocsy
aktív tag
Fritzen' folyamatosan izélgetik az Alcatel Németországot miatta. Utoljára júni 20-án, azaz 4 napja jött egy semmitmondó válasz a kérdésben:
ALCATEL ONE TOUCH DEUTSCHLAND Hallo! Wir werden hier an dieser Stelle Bescheid sagen, sobald das Update zur Verfügung steht. Bitte noch etwas Geduld. = Kb. "Itt [fácebúk] fogunk értesíteni, amikor a frissítés kijön. Még egy kis türelmet." -
Ocsy
aktív tag
Az általad emlegetett mindhárom készüléknél komolyabb a 997D. Az egyetlen kérdés, hogy a tablet mellé kell-e neked egy ilyen tudású és ekkora méretű telefon.
Más:
Feltettem a Samsung autós tartót. Az CL-nal szemben előnye, hogy jobban néz ki, fokozatmentesen állítható (a CL-nél csak függőleges és vízszintes állás van), karmos (kicsit visszahajló) kiképzésű az alsó része, így akkor sem esik ki belőle a telefon (álló helyzetben, persze), ha nincs ráhúzva a két oldalsó tartókar, így egy kézzel kezelhető. A rövid kar stabil, nem remeg menet közben. Hátránya, hogy nem csillapított az oldalsó tartók nyitása (a CL szépen lassan nyílik, a Samu gombnyomásra szétpattan). OK, ez csak egy extra, de ha már ilyen igényesen kidolgozták a dizájnt, ez sokat dobott volna még rajta. A rövid kar hátránya, hogy elhelyezéstől függően nyújtózkodni kell utána, és meredek szélvédőnél gond lehet, hogy korlátozott a döntési lehetősége a tartónak (nálam még éppen jó, de teljesen felfelé van nyomva).
Nálam marad a Samu. Ennyi pénzért kifejezetten jó vétel volt, tekintve, hogy van, ahol még mindig 2x ennyibe (9-10e Ft) kerül. Viszont az iPonnál tegnap óta nem kapható, úgyhogy lehet, hogy én még pont belenyúltam az olcsóba. 6-7e Ft-ért máshol még van. -
Ocsy
aktív tag
No jó, csak az a fura, hogy valójában nem esik annyit, amennyit mutat, mert ki-bekapcs után visszaáll annyira, amennyi reálisan kéne, hogy legyen. Most megint ment egy órát készenlétben, és csak 2%-ot esett. Olyan, mintha kéne egy off-on ahhoz, hogy helyesen érzékelje a töltöttséget. Ha éjszakára teszem töltőre, amikor amúgy is kikapcsol automatikusan, akkor nem csinálja ezt, csak amikor bekapcsolt állapotban rátöltök.
-
Ocsy
aktív tag
Nna, tartó-fronton még nincs újabb fejlemény, mert megvettem ugyan a Samut, de még nem volt időm foglalkozni vele. Viszont az akksi (?) érdekes dolgokat csinál, és ezt már másodszor veszem észre. Feldobom töltőre, 100%-nál lehúzom. Kb. fél óra múlva már csak 91%, úgy, hogy nem csinált semmit, csak készenlét. Telefonálok 5 percet, már csak 86%. Kikapcsolom-bekapcsolom, 95%. WTF?
-
Ocsy
aktív tag
Ja, én is gondoltam rá, hogy megtartom mindkettőt, hátha jó lesz valamire. Csak gondoltam, felajánlom, ha kell.
Nem tudom, ez a túlmelegedés egyébként milyen problémát okozhat. Az biztos, hogy az akksi teljesítményének és élettartamának nem tesz jót. De hogy ezen kívül okozhat-e galibát, az passz. -
Ocsy
aktív tag
válasz
FreeMan60 #4039 üzenetére
Egy életem, egy halálom, én is rendeltem egy ilyet. Úgyhogy hamarosan vagy egy ilyenem lesz eladó, vagy egy CL Koala/Big Crab (hosszú karú), ha valakit érdekel.
Amikor én kerestem, semmilyet nem találtam, ami normális minőségűnek tűnt, és belefért volna a 997D, csak a Koalát. De ez nekem is jobban tetszik. Kíváncsi vagyok... Mindenesetre kösz a tippet.
BTW, az Iponnál is vannak CL termékek. -
Ocsy
aktív tag
válasz
Logansmg #4035 üzenetére
Ha újratétel alatt a factory resetet érted, az nem nyúl a firmware-hez, csak a telepített programokat törli, illetve állítja alaphelyzetbe. Tehát attól, hogy resetelsz, a firmware marad a legutóbbi frissítés szerinti. A 4.0.4 pedig nem a firmware verziója, hanem az Androidé (ICS). Az nem is fog változni, amíg ki nem jön a JB frissítés, ha ugyan lesz ilyen.
A legfrissebb firmware magyar készülékekhez a vB5Y, német importokhoz vBF7. Ha ez van fent, akkor nincs mit frissíteni. -
Ocsy
aktív tag
Felettébb rossz tapasztalataid lehetnek a webshopokkal...
Ez a jobbik fajta. Ha megnyitod a kiválasztrott termék linkjét, akkor megmutatja a készletinfót is. Én anno az utolsó készleten lévő CL Koalát foglaltam be, és nemhogy 0-ra váltott volna a készlet, hanem az egész tétel eltűnt a terméklistáról. Értsd: ami nincs készleten, az egyáltalán nem kereshető, nem látszik. Szóval ne tévesszen meg a nem túl dizájnos külső, ez egy egész jó kis ws, az eladó is korrekt volt.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
grafnet #4017 üzenetére
Ugyanez a kliens, legújabb német firmware, nálam sem megy, legalábbis mobilneten. Sőt, pár percre sikerült teljesen kiakasztanom vele a telót, de aztán szerencsére egy "A Gmail alkalmazás nem válaszol" üzenet után ki tudtam lőni a francba. Még szerencse, hogy én már korábban rájöttem, hogy a Gmail kliens nem ér egy kalap szilvamagot, úgyhogy nem használom. K9, és kész. Szerintem egyébként klienshiba, majd valamelyik újabb verzió megoldja.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
19_OsY_81 #3952 üzenetére
Attól függ, mennyire sürgős. A Samut lebegtetik még, talán július közepén fog megjelenni. A HTC-nek már van kitűzött megjelenése, elvileg júniusban már kapható. A Samu állítólag dual 1,6, a HTC quad 1,2. A Samu állítólag 4,3" AMOLED, a HTC 4,5" SLCD2. Külsőre a Samu nekem jobban bejönne.
Az Idol már kicsit lejjebb játszik ezeknél a maga dual 1 GHz-ével... -
Ocsy
aktív tag
válasz
Bferibörs #3927 üzenetére
A BT és a GPS nem csoda, hogy horpadtra szívja az akksit. A BT-nek ráadásul az sem kell, hogy használatban legyen, elég, ha be van kapcsolva (ellentétben a GPS-szel, ami tényleg csak akkor zabál, ha kommunikál is). Ha a BT-t bekapcsolod, és semmit nem csinálsz, akkor a két készenléti üzem (telefon és hálózat) és a BT kb. 1/3-1/3-1/3 arányban használja az energiát. Ezért álltam neki a Taskerrel bíbelődni, hogy kapcsolgassa a BT-t, mert egyszerűen túl sok power megy pocsékba, ha folyamatosan megy. Érdekes, mert a régi vacak Nokiával nem volt ilyen gond, ott is állandóra volt kapcsolva, de egyáltalán nem volt érezhető hatással az akku merülésére.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
Bferibörs #3923 üzenetére
A telefon A2DP profil segítségével tud stream-elni. Az eszköznek is kezelnie kell ezt, amire a hangot át akarod irányítani. Pl. léteznek olyan BT adapterek, amik tudnak párosodni a BT telefonnal/médialejátszóval, és normál hangszórókat lehet rájuk kötni. Vagy mostanában a legtöbb BT kihangosító, headset is tudja mindezt, így lehet rajtuk a telefonon tárolt zenéket hallgatni.
Vannak BT appok, amikkel a BT-n átadott hangot tudod állítgatni, de mindenképpen kell egy A2DP-képes eszköz hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VR topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elektromos autók - motorok
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Egy óra, két rendszer
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Samsung Galaxy S22 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Google Pixel 7pro gyári független 100% hibátlan
- IPhone 14 Pro 256GB gyári független szép állapotú
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest