- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
Mobilarena
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikk2000
őstag
A bios helyes, 4 magos felismeréséhez másik frissítés kellene?
Ez egy önellentmondás. Mivel ha a bios helyes lenne, 4 magosnak látná. Mint írtam fentebb, a lap manuálja szerint 1066 FSB-t támogat a lap hivatalosan, tehát lehet abban valami, hogy az 1333 eléréséhez tuningolni kell, ilyenkor persze a ramra is figyelni kell, a lényeget speed leírta, de egy tuning nem fér bele egy hozzászólásba, esetleg a lap topikja?Azt is meg tudom erősíteni, hogy teljesen hülyeséget mutat hőmérsékletre xeonoknál még a coretemp is, ami pedig tulajdonképpen semmi másra nem jó csak a cpu-k hőmérsékletének mutatására. Tehát a kapott hőfok magasabb lesz mint a valós, másrészt egy láthatóan rossz bios által szolgáltatott hőfok adattal pláne nem kéne foglalkozni.
Én a xeonosítást magamnak csináltam meg, ráadásul nem is az itteni leírás alapján, mert az gigabyte-nál nem működött. Xeonosítás után kiolvastam megvan-e a megfelelő mikrokód az elkészült bios fájlban, és megvolt. Javaslom te is kérdezd le, miután megtudtad minek kéne benne lenni, mert ott valami nem lesz tiszta szerintem. Vagy kutatsz a neten újabb verziót, vagy megcsinálod magadnak lépésenként ellenőrizve, itt szerintem mindenki segít majd ha elakadsz valahol. A jelenlegi működő proci kódja is maradjon meg... ha helyhiány miatt törölni kellene
A lap pontos típusára és revíziójára nagyon kell ügyelni! Ha a bios nagyon el van rontva, vagy nem megfelelő, akkor nem fog indulni a lap egyáltalán és újra kell íratnod valakivel jópénzért + utaztatás.
-
Speed®
titán
Másik felhasználó ;p
Viccet félretéve, ott nem stimmel a BIOS valószínűleg, ill. ha mégis, NB/MCH feszt adj neki, mert a QC/1333MHz nem lesz stabil alapon.
Forrasztott procit meg ne akarj delidelni..megfelelő progival, ami ismeri az eltérő TjMax értékét, már jobb hőmérsékletet fogsz látni. -
mikk2000
őstag
A "bios flashelés eredménytelen" illetve az "újraindulás után marad a régi bios" nekem kettő különböző dolognak tűnik.
A bios flashelés akkor eredménytelen, ha kiírja flashalésnél, hogy az eljárás sikertelen, ez elég gáz szokott lenni. Ha abból gondolod hogy maradt az eredeti bios, hogy a proci továbbra sem működik, az megint egy másik dolog, lehet a proci is rossz. DOS alól, vagy magából a biosból frissíted a biost ügye?
Továbbá... az x5472 1600Mhz FSB-vel megy alapból. A p5b manuáljába meg 1066-ot látok csak, a cpu listában meg max 1333-at. Tehát nem kifejezetten ehhez a laphoz való ez a cpu.
A 120W TDP-n is elgondolkodnék bírná-e a lap egyáltalán.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Energiaital topic
- DUNE médialejátszók topicja
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Formula-1
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Steam Deck
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- További aktív témák...
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti OC 12GB GDDR6X 192bit Videokártya
- RX570-es, RX580-as és RX5500XT eladó videó-kártyák - Garancia
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- Iphone 14 Pro fehér-ezüst 128GB nagyon szép
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest