- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- Légies iPhone halvány színei
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
"OK, nem tudom, Mac-re mennyi vírus akad, de ami Windows-on fut, az elindulhat wine-n. És nem csak a net felől jöhet, elég, ha van egy megosztás a gépeden."
Nem igazán. Én csak Linuxon használom, de az SMB szerver az továbbra is saját linuxos lesz, ahogy többnyire a Wine nem arra kell, hogy a hálózatra megnyitott cuccokat futtass vele. Mondjuk gondolkoztam egy jó kis ransomware lehetőségein... mondjuk a home foldert azt esetleg le tudná titkosítani...
-
kushwavez
senior tag
Én azért szeretem a Wine-t használni kisebb régi játékokra és más egyszerű alkalmazásokra mert ha épp szünetet tartok egy hosszabb kódolás, vagy valami más munka után és szeretnék játszani 10-20 percet akkor nyílván jobb megoldás egy Bootcamp, vagy a VM (teljesítmény szempontjából), de egyszerűen nekem nincs kedvem rebootolni a gépet vagy várni a VM felállására csak negyed óra kikapcsolódásra (a Parallels, VB, Vmware nálam még ráadásul elég rossz teljesítményt produkált). Meg így könnyedén tudok mellette multitaskingolni, nem zabálja fel a rendszerem felét + igazából 1 kattintásra meg van, ha kicsit "expertebb" vagy és tudsz írni hozzá egy script-et, hogy automatikusan induljanak a dolgok (ne kelljen a Wineskin-en belül még szórakozni).
Jómagam annyira nem félek a vírusoktól, XP óta nem is használok semmilyen vírusirtót mert teljesen feleslegesnek találom. Figyelni kell mit töltesz le & indítasz el és nem lesz probléma (mind Wine-on mind Windows-on). Windows 10 óta a Defender is elég jól megoldja a dolgokat, Mac-en meg az életbe nem volt még ezekkel problémám.
Legtöbbször manapság az AD-kből van a probléma, elég sok oldal teli van okádva popup, Click ad és fake download ad-kkal amik elkezdik szedni a sok hülyeséget a gépre (haverom zsírúj gépéről próbáltam leszedni a csomó szemetet amik a hirdetésekkel jöttek le, vagy az alkalmazáson belül "Accept"-re ment a hirdetésen mert nem ért hozzá, hiába volt rajta Norton semmit nem ért, belenyúlt a rendszerfájlokba, telepíthettem újra), ezeket kell elkerülni, erre tökéletes valamilyen adblock amit ki tudsz kapcsolni az általad megbízhatónak talált oldalakon (mint pl. ez), és a többin automatikusan blokkolja az összes ad-t addig amíg te le nem állítod.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 7 5800X 8 mag / 16 szál / Beszámítás OK!
- Gigabyte B760M Gaming DDR4 / 30 hónap Alza.hu garancia / Beszámítás OK!
- Telefon szervízhez szükséges szerszámok
- hibás WerMamba Phantom roller +ajándékkal! (kivehető akkus, tárcsafékes)
- Lenovo Gamer Laptop: Ideapad Gaming 3 (i5 12500H, RTX3050, 32GB RAM)
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest