- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Boyrob
csendes tag
válasz
Arolotifar #16341 üzenetére
Hello, igen köszönöm a segítséged ismét
Bár egyszerűbb lett volna leírnod hogy a .tv -t kell átírni .eu -ra, de pár perc keresgélés után megtaláltam a linkelt fórumon és így tényleg megy is nagyon pipecGondolom úgy voltál vele dolgozzak meg érte.
Ahogy látom ugyanazokat a kiszolgáló oldalakat használja mint amikről böngészőben szoktam nézni (pl:vidto.me) csak itt nem kell a felugró ablakokat reklámokat végig várni, nagyon tetszik.
-
Boyrob
csendes tag
Feltelepítettem a MovieSharkot ahogy javasoltátok de sajnos filmet nem sikerült néznem vele.
Csatolok pár képet, telepítés után belépek és mondjuk a filmeket választva beadja a listát de ha rá kattintok valamelyikre hogy játssza le akkor az alábbi hibaüzenet fogad! Következő belépéskor már a filmek listáját sem látom csak a hibaüzenetet kapom már mikor a filmek vagy a sorozatok mappára klikkelek -
Boyrob
csendes tag
válasz
Arolotifar #16326 üzenetére
Közben olvasgatok a témában és nem véletlen az OMXPlayerrel megy csak rendesen a video mert úgy tűnik az az egyetlen ami támogatja a Raspberry Pi GPU-t így azzal szépen hardveresen játssza a videókat, ellenben más lejátszókat. Nem véletlen az OpenElec is ezzel tudja szépen akadásmentesen játszani ezek szerint a videokat. Szóval Desktop Linux alatt is ez lesz az egyetlen alternatíva úgy tűnik.
-
Boyrob
csendes tag
Értem, akkor ezen felesleges gondolkodnom ezek szerint, köszönöm a tapasztalatok megosztását.
-
Boyrob
csendes tag
válasz
Arolotifar #16322 üzenetére
Igen ezzel tisztában vagyok és azzal is hogy gépenként más a kód a processzor sorozatszáma alapján, ezért is írtam az árát és hogy ennyit megérne ha megoldaná a problémámat.
[Én itt magyar oldalon is találtam, talán egyszerűbb ide utalni a pénzt...]
Csak nem tudom hogy konkrétan hogy működne, ez nem gondolnám hogy csak MPEG2 hardveres gyorsítás hanem azt írják HD filmekhez elengedhetetlen, így gondolom átfogó hardveres video gyorsítást kapnék a kód megvásárlásával. Csak jó lenne olyannal beszélni akinek van kódja hogy mik a tapasztalatok ezért kérdeztem meg itt! Gondolom valaki csak van a fórumon aki megvette
-
Boyrob
csendes tag
Rendben, még ma kipróbálom, köszönöm a segítséget!
Ez is megfelel ha sikerül beüzemelnem
Hardveres gyorsításhoz egyébként van kódja valakinek, mert 2690Ft ahogy néztem tehát nem egy vészes összeg és ha azzal mondjuk Desktop Linuxokon is menne rendesen akkor érne ennyit.
-
Boyrob
csendes tag
Sziasztok.
Pár napja vettem egy Raspberry Pi 2 gépet házzal-hütőbordával-2A táppal-16GB Sandisc MicroSD.
Az eladó Ubuntu MATE oprendszert rakott rá kérésemre, ment is bár eléggé röcögve, ablakok lenyitására várni kellett stb. de ezt betudtam a kis gépnek, előtte sose volt még személyes tapaszatlatom RPI2-vel.
A fő problémám az hogy a videokat iszonyat lassan szaggatva játsza le Youtubon is ott ugye Flash Playert vagy HTML5-öt használ, de MPV vagy VLC player is ugyanez, egyedül az OMXPlayerben megy rendesen akadásmentesen ahogy kell.
Probáltam Firefoxban is Chromiumban is meg mondom több Playerrel is.Aztán felraktam a Raspbiant próbára, na az sokkal gyorsabb volt, ablakok nyíltak rendesen stb. kicsit fapados de jó!
Viszont a videókkal ugyanaz a helyzet ebben is!
Végül feltettem egy OpenElec-et ami viszont rettenetesen jól tolja, Youtube videonál 720p (Wifi) alig van processzor terhelés. Most tanácstalan vagyok hogy akkor más op rendszerben mi a nem jó?
http://kepfeltoltes.hu/view/151216/screenshot020_www.kepfeltoltes.hu_.png
http://kepfeltoltes.hu/view/151216/screenshot008_www.kepfeltoltes.hu_.pngMert ahogy olvastam csak MPEG2 kód megvásárlásával használja a hardveres gyorsítást, akkor OpenElec is szoftveresen játsza ilyen könnyedén?
A lényeg amiért szenvednék a desktop környezettel hogy online sorozatokat szeretnék nézni magyar oldalról és magyar hanggal ezt pedi nem tudom OpenElec-ben mivel nincs alatta böngésző
Teljesen kezdő RPI2 felhasználóként nem tudom, valaki tapasztaltabb esetleg tudna tippet adni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Android játékok topikja
- További aktív témák...
- Apple M4 Mac Mini 256GG, 16GB Eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteDesk 705 G3 MT AMD PRO A10-8770/8GB RAM/120 GB SSD/250 GB HDD
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged