- Beárazták az projektoros Ulefone-t
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Netfone
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rosejbli
senior tag
Nagyon kontár vagyok elektronikából, így erre rákérdezek hátha tudsz kis értelmet verni belém.
A hangszórónál valószínűleg a földhurok miatt alakul ki a zavart jel, ez okozhat gondot a pi-ben is. Gondolom azért a pi-ben komolyabb a vezérlés ilyen téren, mint egy random li-ion töltőelektronikában. -
sztoja
csendes tag
Ahogy írtam, nem vagyok szakértő. Utána néztem a neten, és több helyen is a "hivatalos" raspberry Pi táp mint 5,1 voltos, 2,5 amperes van hirdetve, tehát igaz kell hogy legyen az 5,1 voltos táp is. Nézz utána nyugodtan. Persze sok más helyen meg 5V 3A szerepel, tehát mindkettő igaz lehet.
A másik, egy 10-12 ezer forintos géphez nem tudom elképzelni, hogy alapból egy mercedes kategóriájú tápokat konstruálnának. Talán nem egy zaporozsec, de egy opel színvonalú táp elég kell, hogy legyen. Az általam belinkelt darab nem éppen filléres vacak, az ottani árakat tekintve. Az itt kapható darabok pedig ugyanazok a "filléres kacatok", azokat is ugyanonnan hozzák be, csak itt aztán dupla áron (vagy még drágábban) árulják. Már évek óta rendelek elég sok mindent onnan, és egyáltalán nem volt több probléma az ott rendeltekkel, mint az itt vásárolt dolgokkal.
Végezetül, az általad belinkelt táp ára majdnem 90 EUR, vagyis 12-13-szor annyi, mint a hivatalos Raspi táp ára. Nem érzed, hogy nem volt tisztességes ez az összehasonlítás? Nekem úgy hangzott, mintha csak le akarnád járatni a kinti beszerzést, és ösztönöznéd az itteni, túlárazott termékek vásárlását.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elado szamitogep (gephaz nelkul)
- Ryzen 7 5800X / RX 7700 XT Nitro+ / B550M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB M.2 SSD / 750W
- HP Prodesk 600G4 SFF - i5-8500, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, ATI R5 430 2GB eladó!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest