- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
Na, kiderült, hogy az újabb LE alfa releasekbe már bele van építve a touchscreen driver.
- telepíteni kell valamelyik LE 7.90.x image-et.
- config.txt-ben be kell kapcsolni amit kell. Én ezeket adtam hozzá. Nekem ilyen 5''-os LCD-m van.# LCD panel configuration
hdmi_group=2
hdmi_mode=1
hdmi_mode=87
hdmi_cvt 800 480 60 6 0 0 0
dtparam=spi=on
dtoverlay=ads7846,penirq=25,speed=10000,penirq_pull=2,xohms=150
start_file=start.elf
fixup_file=fixup.dat
- a libreelec reprositoryból fel kell tenni a touchscreen addon-t
- a Userdata\addon_data\service.touchscreen\ mappában át kell másolni két fájlt ts.conf-generic -> ts.conf, illetve ts_env.sh-sample -> ts_env.sh
- SSH-n le kell futtatni az evtest parancsot, és a kiírt eszközlistából a touchscreen-re utaló nevet be kell írni a ts_end.sh fájlban a TOUCHSCREEN_NAME= definícióba. Nálam pl az evtest kimenet:No device specified, trying to scan all of /dev/input/event*
Available devices:
/dev/input/event0: HID 1220:0008
/dev/input/event1: HID 1220:0008
/dev/input/event2: ADS7846 Touchscreen
/dev/input/event3: tslib to uinput daemon
Select the device event number [0-3]: ^C
LibreELEC:~ #Így én a ts_end.sh fájlban így módosítottam a sort TOUCHSCREEN_NAME="ADS7846 Touchscreen"
Ezek után restart majd az addon elindításával kalibrálni kell a képernyőt.
Nem tudom mennyire szükséges az összes lépés, de nekem így megy,
-
Celtis
veterán
Egyrészt váltsál Libreelecre. Másrészt ha CEC-en kapcsolódik a TV-hez, akkor azon keresztül átállhat a régió.
Én sem hittem volna, amíg nem látom saját szememmel. Új TV-re dugtam a HTPC-t és átváltott angolra. A CEC beállításokban van is egy pont, hogy a TV nyelvi beállításainak használata. -
Celtis
veterán
Sikerült, de a Raspbian engem nem érdekel. Libreelec alatt működött.
Itt van egy módosított LE.
Ennek a posztnak pedig a 7.1 pontjától van leírva a beállítás.Sajnos saját LE-t kell buildelni. Ebbe én nem vágtam bele, és amit más megcsinált abból 7.0.1 az utolsó.
Közben inkább a hardveres gombokkal való kezelhetőség irányában mozdultam el. Lehet a touchscreenre nem is lesz szükségem egyáltalán. -
Celtis
veterán
válasz
schferenc77 #23335 üzenetére
Kodiból a "Raspberry Pi tools" addon segítségével. Ez tartalmazza az RPI.GPIO kiegészítőt, amivel egyszerűen lehet a GPIO-kat kezelni. Az RPI.GPIO használatára sok leírás van a neten.
Itt van tőlem egy példa script egy kimenet bekapcsolására:
#!/usr/bin/python
import sys
sys.path.append('/storage/.kodi/addons/virtual.rpi-tools/lib')
import RPi.GPIO as GPIO
GPIO.setmode(GPIO.BOARD)
BLPin = 7 # board pin 7
GPIO.setup(BLPin, GPIO.OUT)
GPIO.output(BLPin, GPIO.HIGH)Ezt Kodiban a 'RunScript("/path/to/script.py")' paranccsal lehet meghívni. Ilyen parancsot kell a gombnyomáshoz rendelni.
-
Celtis
veterán
válasz
schferenc77 #23243 üzenetére
Sehol sincs szükség iso-hoz licenszre.
MPEG2 és VC-1 hardveres gyorsításhoz kell licensz, de az meg oprendszertől függetlenül. -
Celtis
veterán
válasz
Flowtation #23183 üzenetére
Nem okoz gondot. Fő release váltás így is csak kézzel megy. A Kodi a Libreelec szerves része, csak együtt frissül.
-
Celtis
veterán
válasz
RaPiDsHaRe #23162 üzenetére
Valamit válassz és tedd fel. Média lejátszásra a Libreelec a minimum. Az Openelec megszűnt. Az OSMC olyat is tud, amire nem biztos hogy szükséged lesz.
Nem néztem végig a félórás videót, úgyhogy fogalmam sincs miket tettél fel, de az alap, hogy azt tedd fel, amire szükséged van, és ne azt amit csak találsz. Az alap Kodi (amit kapsz pl a LE-vel) mindent tartalmaz, ami ahhoz kell, hogy elkezdj filmet nézni. -
Celtis
veterán
válasz
erikke17 #23134 üzenetére
Az lehet, hogy nem kompatibilis a skin az adott Kodi verzióval.
Ezt még próbáld ki, ha a Linux ennyire problémás.
A "Configfiles" nevű hálózati megosztásban van egy "samba.conf.sample" nevű fálj. Ezt nevezd át "samba.conf"-ra. Ezután nyisd meg szerkesztésre és add hozzá a legvégéhze ezeket a sorokat:
[Addons]
path = /storage/.kodi/addons
available = yes
browsable = yes
public = yes
writable = yes
root preexec = mkdir -p /storage/.kodi/addonsMentsd el, indítsd újra a Pi-t és láss csodát a hálózati megosztásban látni fogod az addons foldert is, így kézzel be tudod másolni a skint. De ha nem kompatibilis a skin, akkor nem fog működni.
Szerintem nézz utána, hogy milyen Kodi verzió való hozzá és azt telepítsd. -
Celtis
veterán
válasz
erikke17 #23123 üzenetére
Milyen addont kell ssh-n telepíteni?
Egyáltalán milyen skin ez? Általában ha olyan addont akar felrakni az ember, ami nincs benn a hivatalos repoban, akkor
- vagy telepít egy repot, amiben benne van a kívánt addon
- vagy a github-on megkeresi az addont (skint) és zip-fájlként letölti, majd telepti lokális zip fájlból. -
-
-
Celtis
veterán
válasz
MaCS_70 #23096 üzenetére
Akkor azon nincs. 50e forintos Samsungokon és LG-ken már van. Én két éve vettem, azon is volt.
A kérdező amúgy is HDMI ARC-ról beszélt, tehát amit ő kinézett azon legalább egy HDMI csatlakozó van, de szerintem lesz azon kettő is.Inkább az lehet a gond, ha nem támogat minden videó formátumot. Nálam is ez a helyzet, de szerencsére ott a HDMI-ARC.
-
Celtis
veterán
válasz
MaCS_70 #23090 üzenetére
Egy hangprojektornak illik, hogy legyen HDMI-in és HDMI-out portja is. ARC esetén csak az utóbbi csatlakozó használt, de ARC hiányában egyszerűen be kell fűzni a hangprojektort a Pi és a TV közé.
Csak arra kell figyelni, hogy képes legyen a kívánt felbontás/képfrissítés továbbítására a hangprojektor. -
Celtis
veterán
válasz
schferenc77 #23086 üzenetére
Tök mindegy, hogy mivel vezérled. A Kodi-ban a gombnyomáshoz kell egy action-t vagy scriptet rendelned. Aztán, hogy CEC, IR vagy androidos remote-on nyomod a gombot, már nem számít.
-
Celtis
veterán
válasz
Mana86 #23080 üzenetére
Először rendszerszinten kéne kitalálni az egészet, lebontani funkcionális blokkokra és azok együttműködésére. Amit leírtál az már első nekifutásra is túl komplex, hogy egyben átlásd és megvalósítsd, és csak bonyolódni fog.
Mindenképpen javaslom létező rendszerek felkutatását és megértését. Minek olyat kitalálni amit más már kitalált és főleg belemenni olyan zsákutcába, amit más már kiderített, hogy nem járható.
Én egyébkén úgy képzelném el, hogy egyszerű, autonóm, és megbízható eszközök látnak el részfeladatokat. Például a redőny kezelését vagy a fűtés vezérlését egy megadott hőmérsékletre. Ezek felett állna egy központi vezérlő, amelyik a részegységeket vezérli, illetve adatok gyűjt tőlük és intelligens döntéseket hoz, továbbá távoli beavatkozás lehetőségét kínálja és logol.
Abban is biztos vagyok, hogy ha egy létező megoldást (lehet az nyílt forrású) választasz, akkor tized annyi munkával egy sokkal megbízhatóbb, könnyebben kezelhető és leginkább bővíthető rendszer lesz a végeredmény, mintha magad rakod össze az egészet.
-
Celtis
veterán
válasz
schferenc77 #23081 üzenetére
Nem tudom hogy kell a GPIO-s IR vevőt életre kelteni.
GPIO ki/bemenetek kezelése viszont KODI alatt megy az RPI.GPIO addon használatával. Kicsit guglizni kell, de van sok minta nyomógombok meg relék vezérléséhez.
-
Celtis
veterán
válasz
Mana86 #23065 üzenetére
Hát, baromi hosszú út előtt állsz, ha ezt a nulláról magad akarod összehozni.
Én először is gugliznék és olvasnék sokat, hogy milyen kész megoldások és nyílt projektek vannak. Mik ezeknek a tulajdonságai, hogyan lehet belőlük teljes rendszert kialakítani. Ne várd, hogy itt bárki megteszi ezt helyetted és leírja a szád ízének megfelelő receptet.
-
Celtis
veterán
válasz
cinemazealot #23052 üzenetére
Biztos be lehet valamit tölteni a RAM-ba és futtatni, de egy újraindítást nem ér meg. A legkisebb esélyt arra látom, hogy pont egy tűzfal mögötti OE rendszert hekkeljen meg valaki.
-
Celtis
veterán
válasz
schferenc77 #23053 üzenetére
Tudom, hogy nem küld a back gombot jelet, hiszen erről beszélünk itt egy ideje, az xml fájl javaslatot is ez alapján írtam. Amúgy nincs másik gomb a távirányítón, amit lehetne használni? Színes gombok, etc...
A másik kérdésedre is adtam választ. MCE remote az olcsó out of box IR táv és vevő. Kb. USB-s egér-billentyűzet kombóként viselkedik. Konfigurálás nélkül is működik.
-
Celtis
veterán
válasz
cinemazealot #23045 üzenetére
Az Openelec-et nem lehet szétbarmolni. Ha a fejed tetejére állsz, akkor sem tudsz belenyúlni, mert csak olvasható fájlrendszeren van a rendszer. Max addonokat lehet telepítgetni.
Ha nem vagy biztos benne, hogy mik vannak telepítve, az openelec settingsben kell egy reszet-et kérni. Más nem kell.
-
Celtis
veterán
válasz
schferenc77 #23042 üzenetére
Ennyit tud az addon. Valami keycode-ot ismer fel, nem tudja, hogy mi a szöveges neve. Végülis tök mindegy. Az addon lényege, hogy gombnyomogatással konfiguráld amit szeretnél.
Az irw az infra vevő, te meg CEC-en küldöd be a parancsokat. Semmi közük. Bármilyen olcsó MCE távirányító megteszi, de a CEC a leginkább elegáns.
-
Celtis
veterán
válasz
schferenc77 #23038 üzenetére
Nincs szükség ekkora fájlra. Csak azokat kell beletenni, amit módosítasz.
Általában a STOP-ot back-ként kell kezelni, kivéve video lejátszás közben, mert ott továbbra is STOP.<keymap>
<global>
<remote>
<stop>Back</stop>
</remote>
</global>
<FullscreenVideo>
<remote>
<stop>Stop</stop>
</remote>
</FullscreenVideo>
</keymap>Ez a teljes fájl, amit be kell raknod. Viszont a keymap editort szedd le előtte, mert össze fognak akadni. (egyébként abban is meg tudnád ezt csinálni.)
-
Celtis
veterán
válasz
robi1979 #22970 üzenetére
Átment a kártyád read only módba. Kuka.
A múlt héten dobtam ki egy 16GB-os Samsung SD kártyát. Ugyanezt csinálta. Látszólag lehetett írni, formázni, de valójában ugyanaz maradt rajta. Talán itt kérdeztem is, hogy ha kiírom rá az OSMC-t, akkor miért a Libreelec jön be. Aztán lassan összeállt a kép.
-
Celtis
veterán
Libreelec. Mentést a beépített Libreelecconfig alkalmazással tudsz. Előnye, hogy így csak a rendszer beállításait mented és nem a teljes képfájlt, ami jóval kisebb fájlt eredményez.
Nagy különbség egyébként nincs az OSMC és az LE között, főleg ha csak médialejátszás a cél. Az LE fejlesztése talán most előrébb tart. Már elérhető a Kodi Kryptonnal. -
Celtis
veterán
válasz
schferenc77 #22918 üzenetére
Hogyan jön ide a Pi? Főleg a centiméterek miatt kérdezem.
Amúgy szerintem vegyél egy olcsóbb távirányítós tolókapu vezérlőt, és akkor már csak a mechanikával kell játszanod.
-
Celtis
veterán
válasz
retesz147 #22831 üzenetére
Tápnak fix kábeles kifejezett RPi tápot javaslok pl. a malnapc.hu-tól. Az USB töltőkkel az a gond, hogy nehéz olyan kábelt találni hozzá, ami nem fog szivárványt okozni. Ha nem akasztasz rá külső HDD-t, akkor elég szerintem az 1.2A-es is.
SD kátyának pedig csakis Sandisk Extreme (nem pro)
-
Celtis
veterán
válasz
petya220 #22792 üzenetére
Egy sorban több kimenetet is tudsz kapcsolni. Példa:
chan_list = [11,12] # also works with tuples
GPIO.output(chan_list, GPIO.LOW) # sets all to GPIO.LOW
GPIO.output(chan_list, (GPIO.HIGH, GPIO.LOW)) # sets first HIGH and second LOWMásrészt a karakterkódokat előre kéne definiálni és utána csak behivatkozni.
Harmadrészt meg google. 1 perc se volt ennek az oldalnak a megtalálása. Kulcsszavak: raspberry pi gpio 7 segment
-
Celtis
veterán
válasz
BB9360 #22641 üzenetére
Az elsőre nem tudom hogyan áll a hivatalos release-ekben a BD3D támogatás. A másodikra sem tudok konkrét megoldást azon kívül, hogy google. Ahogy nézem kicsit barkácsolni kell hozzá.
A harmadikra viszont tudok válaszolni. Egyszerűen ne állítsd le a rendszert, és hagyd bedugva a Pi-t. Kb havi 50 forint áramot fogyaszt.
-
Celtis
veterán
válasz
BB9360 #22634 üzenetére
Mert particionálva van, de ennek semmi jelentősége, mert úgyis felülvágod az egészet.
1. Ha le akarod menteni a jelenlegi beállításaidat, akkor indítsd el az Openelecet, Programok/Openelec settings -> backup.
Azt is megteheted, hogy egy hálózati mappába készíted a backup-ot, így a 2. lépés kihagyható.
2. A hálózaton betallózod a "Backup" mappát és a backup fájlt lemented valahova a saját gépedre.3. Letöltöd a Libreelec new install fájlt, kicsomagolod és win32diskimager programmal kiírod az SD kártyára.
Az SD kártya korábbi tartalma ezzel elvész. Ne ijedj meg, ezután más csak 512megásnak fog látszódni a kártya.4. Elindítod és belakod az új rendszert. A korábbi backup fájlt hasonló módon visszaállíthatod, mint ahogy lementetted. Mivel az Openelec régebbi, az inkompatibilis addonok nem lesznek telepítve. Mondjuk jobban jársz, ha inkább mindent újraraksz.
-
Celtis
veterán
válasz
BB9360 #22629 üzenetére
Ha eddig Openelecet használtál, akkor válts Libreelec-re a többire pedig nincs szükség. Mivel ilyen kombinált noobs kártyád van, upgrade helyett csinálj egy friss telepítést.
Az Openelec/Libreelec tud teljes mentést/visszaállítás, Készíts az OE alatt egy backup fájlt, telepítsd egy szűz Libreelec-et és töltsd be a backupot. -
Celtis
veterán
-
Celtis
veterán
válasz
alvarezlopez #22558 üzenetére
Továbbá hasonlítsd össze a Kodi szénné szkinezhető felhasználói felületét és a médiatár funkciót borítóképekkel és tartalommal meg a TV beépített spártai kezelhetőségű fájlkezelőjét.
-
Celtis
veterán
válasz
MasterDeeJay #22485 üzenetére
Lassab, mint a Pi2, de használható. Kb a sima Pi sebességének felel meg.
Segítettem?Egyébként egy jó gyors SD kártya csodákat tesz. Sandisk Extreme (nem pro) bevált.
-
Celtis
veterán
Én valami ilyesmire lövök, csak modernebb formában.
Ez nagyon profi kivitelezés. -
Celtis
veterán
válasz
Kicsirics77 #22460 üzenetére
És milyen rádió alkalmazást használsz ehhez?
-
Celtis
veterán
válasz
Kicsirics77 #22458 üzenetére
Ez a link már jó.
Nekem Kodi-n kell a touch funkció. Azért köszi. -
Celtis
veterán
válasz
Kicsirics77 #22455 üzenetére
Köszi, de nem jó a link. A dropboxban nyomd meg a share gombot, ott kapsz megosztható linket.
Egyébként ha ezen a Raspbianon telepítek egy Kodi-t akkor megy a touchscreen azon is?
-
Celtis
veterán
Ez a kezelő felület dolog egyre problémásabbnak tűnik a zene lejátszóhoz.
Van valami bevált app RPi-ra internetes rádiók hallgatásához? Olyan amit egy kicsi touch LCD-n is könnyű kezelni. -
Celtis
veterán
válasz
kocsisdavid5 #22349 üzenetére
Openwrt-t futtató routerek tudják ezt. Én is névvel hivatkozom az itthoni eszközökre.
Statikusan megoldható, hogy az otthoni gépek host fájljába felveszed ezt a nevet.
Talán valamelyik dinamikus DNS szolgáltató is tud statikusan beállított IP címet visszaadni. Utóbbi két megoldás hátránya, hogy ha változik a Pi IP címe, akkor kézzel kell módosítani a névfeloldást. -
Celtis
veterán
válasz
Kicsirics77 #22341 üzenetére
OK, alig várom.
Közben azért találtam valami reménysugarat, hogy Libreelec alatt is életre keltsem.
-
Celtis
veterán
válasz
Kicsirics77 #22336 üzenetére
Előre is köszönöm!
Raspbian alatt nekem is életre kelt az érintő képernyő, de ott még nem próbáltam a Kodit.
Érdekes, hogy OSMC/Libreelec alatt is történik valami, ha hozzáérek a képernyőhöz.Eltűnik az aktuális menülem kiválasztása, mintha valahova egy semleges helyre kattintottam volna, de semmi több. Mintha csak a kalibrálás hiányozna. -
Celtis
veterán
válasz
Kicsirics77 #22331 üzenetére
Na ez érdekel, mert most úgy néz ki, hogy Openelec/Libreelec/OSMC alatt nem megoldott a touchscreen kezelése.
Neked mi fut a Pin? Én is netes rádiót szeretnék csinálni. -
Celtis
veterán
válasz
Celtis #22326 üzenetére
Beírom ide a varázsigéket, amitől működik a cucc (HDMI-LCD, SPI-touchscreen). Hátha valakinek jól jön még. A config-txt végére kell beszúrni.
hdmi_group=2
hdmi_mode=1
hdmi_mode=87
hdmi_cvt 800 480 60 6 0 0 0
dtparam=spi=on
dtoverlay=ads7846,penirq=25,speed=10000,penirq_pull=2,xohms=150A hdmi_force_hotplug=1 sem árt bekapcsolni.
-
Celtis
veterán
válasz
Celtis #22189 üzenetére
Használ valaki ilyesmi touch screent?
Eddig azt gondoltam, hogy csak Openelec alatt nem megy az érintés érzékelés, de tegnap kipróbáltam Raspbian alatt és ott sem megy, pedig mindent beállítottam a konfig fájlban a user manual szerint.
Most már szeretnék meggyőződni róla, hogy egyáltalán működőképes-e.
-
Celtis
veterán
Gondoltam megint adok egy esélyt az OSMC-nek a múltkori csúfos kudarc után. Letöltöttem az OSMC oldaláról a legfrissebb image fájlt, és kiírtam egy SD kártyára.
Beraktam a Pi-be és elindult....a Libreelec! Mondom ez meg mi. Letöröltem a kártyát és újra kiírtam. Megint a Librelec jön be, ráadásul végtelen boot loopban. Mi ez? Vagy én vagyok béna? -
Celtis
veterán
válasz
azbest #22309 üzenetére
Polifuse van kombinálva túlfeszültség védelemmel (transil). Tehát elvileg megvédheti az áramkört.
Akár egész magas feszültséget is elbír tartósan. Van is szerencsés kimenetelű gyakorlati tapasztalatom, de nem dicsekednék vele.Félek, viszont, hogy a kérdéses Pi kukás. Legközelebb jobban kell figyelni.
-
Celtis
veterán
válasz
Adama69 #22218 üzenetére
Valamit nagyon bonyolultan csinálsz. Ha van windows-os géped, akkor töltsde le a Pi2/Pi3 képfájlt. Csomagold ki, és Win32diskimager -rel írd ki az SD kártyára. Utána csak bedugod a Pi-be és megy. Nem kell itt parancssorból varázsolni semmit.
-
-
Celtis
veterán
Általánosan a wunderground használható helyi időjárás információk kinyerésére.
Kicsit nehezen kezelhető az oldal, de van API-ja programozott adatkinyeréshez. Az Opensprinkler is ezt használja. -
Celtis
veterán
válasz
Xray-1 #22110 üzenetére
Én is sokallottam a panel árát, ezért magam legyártottam. Mondjuk több lett kicsit, 10 darab, de elkapkodták.
Ha visszakeresel még képet is tettem be róla. Egyébként tervezem, hogy ha nagyobb darabszámban is lehet Pi Zerot venni, akkor áttervezem a panelt, és gyártok mini locsolásvezérlőt.
Az opensprinkler nyílt forráskódú szoftver. A legjobban jársz, ha átalakítod közvetlen GPIO vezérlésre, mert most egy shift regiszteren keresztül vezérli a triakokat. Ez azért van, mert ugey 48 csatornáig bővíthető.
Ha pedig csak annyi kell, hogy legyen offline öntözésvezérlőd, akkor meg vegyél egy hagyományosat. Az idő is pénz, és nem keveset beleölhetsz mire úgy fog működni, ahogy szeretnéd. Egy egyszerű szoftver hiba pedig igen sokba kerülhet, ha mondjuk napokig folyik a víz, mert lefagyott a cucc vagy ilyesmi.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! GAMER PC: Intel Core Ultra 5 225F/245KF +RTX 3060Ti/3080/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Eladó Gamer Pc!!! RYZEN 7 5800X, RX6700XT, 32 DDR4 3600MHZ, 512Gb SSD 1TBHDD
- GAMER PC: Intel Core Ultra 5 225F/245K +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070/XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070/XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: RYZEN 9 7900/9900X +RTX 5050/5060/5060Ti/5070/Ti +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Xeon 5650X / GTX 1650 / 24GB DDR3 / 250SSD+500HDD
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i7 9700 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2070 Super 8GB NZXT H510 ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest