- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Milyen okostelefont vegyek?
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
válasz
ngabor2 #10435 üzenetére
Mégis
root@g510:/home/ngabor2# cat /proc/mdstat
Personalities : [linear] [multipath] [raid0] [raid1] [raid6] [raid5] [raid4] [raid10]
md1 : active (auto-read-only) raid1 sdb2[0]
5860021112 blocks super 1.2 [2/1] [U_]unused devices: <none>
root@g510:/home/ngabor2# mount /dev/md1 /mnt/raid
root@g510:/home/ngabor2#Köszi a linket!
-
zsopu
tag
-
dragon`
csendes tag
válasz
ngabor2 #4401 üzenetére
Szia!
A lehető legolcsóbb 1 terrás green power, de 5 darabbal számolva még így is 108780. Amúgy 5 merevlemezhez én is támogatom a green power editionoket, ilyen tételben már a havi számlán is spórolsz pár forintot.
Ha nem raid edition merevlemezeket veszel, akkor esetleges áramszünet nem tesz jót a dolgoknak. Pont az adatok biztonságát fogod kockáztatni. Áramszünetnél kieshet 1-1 merevlemez a raid kötegből, ami időkiesésen(rebuildelni a raidet ennyi adatnál eltart pár óráig, ha a rendszer nincs rajta, akkor 1 jobb kártya ezt megcsinálja a háttérben is) kívül nem okoz nagyobb problémát, feltéve ha nem teszed rá a rendszerpartíciót a raidre.
-
Jester01
veterán
válasz
ngabor2 #3936 üzenetére
Nálunk gépenként 2db 8 portos pci-x (nem pcie) sata kártya van, és software raid6.
De a software raid drivert már nem igazán érdekli mi van alatta, neki bármilyen blokkos eszköz jó. Szóval menni fog az gond nélkül. Leszámítva a bootolást.MOD: persze a linear írás/olvasás is gyorsul raid5-ben, hiszen párhuzamosan megy.
-
kem
addikt
válasz
ngabor2 #3940 üzenetére
most lehet, hogy hülyeséget kérdezek, da a RAID5-nek az elérési ideje is jobb nem? mert akkor érdemes meggondolni, hogy neked az elég-e, vagy a linear r/w is fontos. Milyen vinyókrol lenne szó amugy? Mert ha egyenként bírják a 90-110Mb/sec-os tempót(3200/6400AAKS), akkor nem kérdés
-
kem
addikt
válasz
ngabor2 #3933 üzenetére
Szia!
Csak 2 dolog amit érdemes figyelembe venni, ha tisztában vagy velük, akkor sorry
PCI-ben nem érdemes gondolkodni, mert 133 MB/s a maximális áteresztőképessége a 33.33 MHz miatt. Vannak 66MHz-es kártyák, de azok csak serverlapban működnek, mert a foglalatnak is támogatnia kell.
PCI-e 1x kell neked... most, hogy utánaolvastam, rájöttem,h 500 MB/s-ot enged át(azért kezdtem bele a hsz-be, mert ennek a felére emlékeztem). Én is elég sokáig kerestem ilyen kártyát, de arra jutottam, hogy csak 2db 2, vagy 3 portossal tudnám megoldani én is a RAID1+0 vagy RAID5-öt
Kérdés a többiekhez:
Ha van 2db 200-as vinyóm, amik RAID0-ban ugyanúgy teljesítenek mint a 640-esem, akkor ezt valahogy össze tudnám rakni RAID 0+1-be? 3db vinyót
[ Módosította: ngabor2 ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- A OnePlus ellen biztonsági aggályok miatt indítanának vizsgálatot az USA-ban
- HP notebook topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Egérpad topik
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Witcher topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- (50db) 250GB SATA Bazár (Samsung, Kingston, Crucial, Sandisk stb.)
- SSD-k / HDD-k ( 256gb, 500gb, 1TB-1.5 TB )
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- GARANCIÁLIS! Samsung 980 PRO 1TB M.2 Gen4 SSD!
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest