Hirdetés
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Új belépő a Honornál
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Íme az új Android Auto!
- Fotók, videók mobillal
- Microsoft Rewards
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
válasz
Antibazsi
üzenetére
Én a biztonságot azzal növeltem hogy kímélem a vinyókat (2*2 TB). A beszerzés két kisebb vinyóra történik, a tárolókra már feldolgozás után a nekem tetsző formában kerülnek az adatok. Az asztali géphez van egy eSATA dokkoló, a HTPC-ben meg egy belső hot swap rekesz, a nagy vinyók így csak akkor mennek ha valóban kell nekik. Ennél olcsóbbról nem tudok.
-
brd
nagyúr
válasz
Antibazsi
üzenetére
Én nem tudok ilyen keretből biztonságos megoldást. A legolcsóbb, biztonságos talán az lenne, ha 2 csomag, fizikailag különböző helyen tárolt HDD-ken tárolnád az adatokat, viszont egy 3TB-os HDD is 33-35k HUF körül van (kiskerár), így nem fér bele a keretbe ez sem. Ha valaki olcsóbbat tud, az engem is érdekelne.
-
brd
nagyúr
válasz
Antibazsi
üzenetére
Arról fél perc alatt nem találni ilyen infót, valószínűleg azért, mert Intel (tovább nem keresgélek, ilyenkor elkönyvelem, hogy na', ilyet sem fogok használni/javasolni senkinek, mert a szint alatt van). A RAID5 nem tárolni van (nem csak otthon, sehol sem), mert mindössze 2 előnye van: megfelelő vezérlővel on-line bővíthető a mérete, ill. 1 db HDD kiesése esetén leállítás nélkül cserélhető a hibás HDD. A fő probléma a RAID5-tel, hogy ha a vezérlő nem tud/csinál időszakosan ún. patrol read-et (háttérben/kisebb igénybevételű időszakokban futtatott felületteszt), akkor könnyen előfordulhat, hogy 1 HDD kiesésekor/cseréjekor derül ki, hogy másik HDD-n is hiba van. Ilyenkor általában ugrott a tömb épsége, és lehet kézzel bogarászni az adatokat (esetenként nem kevés szakismeret szükséges), vagy szakemberhez vinni, hogy mentse a menthetőt.
-
kem
addikt
válasz
Antibazsi
üzenetére
A sáv bal vége a lemez eleje. 0. szektortól kezdődik, a kör közepéről. Én Acronis Disk Director Suite-ot ajánlom mindenkinek, az a legjobb partíciókezelő amit ismertek. Egyébként a win telepítő is a lemez elejére teszi ha az egész vinyót formázod, vagy üres partíciónál létrehozol egy kisebbet mint a teljes lemezterület.
-
kem
addikt
válasz
Antibazsi
üzenetére
Ki kell próbálni,h neked megéri-e. RAID-ben mindegyik vinyót 750-esnek használná, de sokat dolgozna a vezérló(alaplapinál a CPU). Én a leggyorsabbat vinyót használnám rendszernek, a többit RAID Mirrorban. Kísérletezgetni kell, úgy találhatod meg a neked megfelelőt.
Pár hsz-el lejjebb van egy 3 részes cikk, azt érdemes elolvasnod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Sorozatok
- Linux haladóknak
- Saját hszek?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- foobar2000
- További aktív témák...
- 2.5" SATA SSD Bazár! 120GB, 128GB, 250GB, 256GB, 480GB
- Hitachi Travelstar 500 GB SATA II 2,5 Notebook HDD
- BESZÁMÍTÁS! 4TB WD RED WD40EFAX HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Szinte új! - Intel SSD D3-S4510 Series 240GB 100% 0 - 2 nap közötti futásidő (5db)
- Micron 5200 ECO 480 gb 100/100 (2db) - Professzionális SSD akár otthonra is
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.Skill Trident Z Neo RGB 3600Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Honor 200 Pro / 12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- DDR5 8GB / 16GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3235
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest