- Magisk
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
válasz
Antibazsi #8369 üzenetére
Én a biztonságot azzal növeltem hogy kímélem a vinyókat (2*2 TB). A beszerzés két kisebb vinyóra történik, a tárolókra már feldolgozás után a nekem tetsző formában kerülnek az adatok. Az asztali géphez van egy eSATA dokkoló, a HTPC-ben meg egy belső hot swap rekesz, a nagy vinyók így csak akkor mennek ha valóban kell nekik. Ennél olcsóbbról nem tudok.
-
brd
nagyúr
válasz
Antibazsi #8369 üzenetére
Én nem tudok ilyen keretből biztonságos megoldást. A legolcsóbb, biztonságos talán az lenne, ha 2 csomag, fizikailag különböző helyen tárolt HDD-ken tárolnád az adatokat, viszont egy 3TB-os HDD is 33-35k HUF körül van (kiskerár), így nem fér bele a keretbe ez sem. Ha valaki olcsóbbat tud, az engem is érdekelne.
-
brd
nagyúr
válasz
Antibazsi #8363 üzenetére
Arról fél perc alatt nem találni ilyen infót, valószínűleg azért, mert Intel (tovább nem keresgélek, ilyenkor elkönyvelem, hogy na', ilyet sem fogok használni/javasolni senkinek, mert a szint alatt van). A RAID5 nem tárolni van (nem csak otthon, sehol sem), mert mindössze 2 előnye van: megfelelő vezérlővel on-line bővíthető a mérete, ill. 1 db HDD kiesése esetén leállítás nélkül cserélhető a hibás HDD. A fő probléma a RAID5-tel, hogy ha a vezérlő nem tud/csinál időszakosan ún. patrol read-et (háttérben/kisebb igénybevételű időszakokban futtatott felületteszt), akkor könnyen előfordulhat, hogy 1 HDD kiesésekor/cseréjekor derül ki, hogy másik HDD-n is hiba van. Ilyenkor általában ugrott a tömb épsége, és lehet kézzel bogarászni az adatokat (esetenként nem kevés szakismeret szükséges), vagy szakemberhez vinni, hogy mentse a menthetőt.
-
kem
addikt
válasz
Antibazsi #4216 üzenetére
A sáv bal vége a lemez eleje. 0. szektortól kezdődik, a kör közepéről. Én Acronis Disk Director Suite-ot ajánlom mindenkinek, az a legjobb partíciókezelő amit ismertek. Egyébként a win telepítő is a lemez elejére teszi ha az egész vinyót formázod, vagy üres partíciónál létrehozol egy kisebbet mint a teljes lemezterület.
-
kem
addikt
válasz
Antibazsi #4202 üzenetére
Ki kell próbálni,h neked megéri-e. RAID-ben mindegyik vinyót 750-esnek használná, de sokat dolgozna a vezérló(alaplapinál a CPU). Én a leggyorsabbat vinyót használnám rendszernek, a többit RAID Mirrorban. Kísérletezgetni kell, úgy találhatod meg a neked megfelelőt.
Pár hsz-el lejjebb van egy 3 részes cikk, azt érdemes elolvasnod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mini-ITX
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen autót vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Milyen routert?
- Synology NAS
- Vezetékes FEJhallgatók
- Több mint 1 milliárd dollárnyi részvényüket adták el az NVIDIA belsős emberei
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest