Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
cousin333
addikt
Szia!
Nincs ilyen eszközöm, se tapasztalatom az Adafruit driverekkel.
A Python 3 egyik komoly újítása a teljes körű Unicode támogatás volt, emiatt sokkal jobban kezeli az ékezetes karaktereket, nyilván ezért megy jobban.
Ha a 3-as kikapcsolja a kijelzőt, és nincs hibaüzenet, akkor szerintem ez valami konfigurációs beállítás lehet, amit máshogy paramétereztek a 3-as verzióban (pl. energiatakarékosság miatt). Nincs a driverben valami ilyen beállítás? Mérd meg pontosan a kikapcsolási időt, többször is. Ha nagyon egyforma az idő, akkor szerintem ez lesz az ok.
-
cousin333
addikt
Sejtettem, hogy az int lesz a hiba, de látom már megtaláltad. Az említett hibakezeléssel kapcsolatban egy javaslat: fájl megnyitásához használd a kontextus-kezelőt (context-manager) a with kulcsszóval. Ez egy már beépített funkcionalitás, ami egyszerűbbé teszi a fájlok kezelését. A beolvasás így nézne ki vele:
with open('file.txt', 'r') as f:
lines = f.readlines()
a = raw_input ("Kerlek add meg a sor szamat: ")A with blokk megnyitja a fájlt, és a benne lévő kód feldolgozza. A blokk (behúzás) végén a fájl automatikusan bezárásra kerül. with és with
ui: Tudom, hogy ez vita forrása, de ha most ismerkednék a Pythonnal, én a 3-as verzióval kezdenék...
-
sonar
addikt
Azért annyit még hozzátennék ha megengeded, hogy ebben a progi részletben zéró hibakezelés van.
Ha nagyobb számot üt be, mint amennyi sor van hibára fut...
ha csak szöveget üt be akkor is problematika van...
Érdemes lenne ezen kicsit elgondolkodni. Még ha csak gyakorolsz is. (akkor jó agytorna) -
sonar
addikt
szia,
két megoldást tudok javasolni.
import os
...
loop = loop + 1
os.system('cls' if os.name == 'nt' else 'clear') # ha az os linux alapú akkor clear ha win akkor cls#2 saját terminállal. curses modullal. Erre most nem térnék ki, sokat nem használtam én sem. De itt a dokumentáció: [link] illetve a neten sok sok minta példát találsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- nVidia tulajok OFF topikja
- Azonnali fotós kérdések órája
- Gran Turismo
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- További aktív témák...
- Üvegfólia,hidrogél fólia: iPhone ,Honor,Google Pixel,,Nothing Phone,Motorola, Samsung telefonokhoz
- 2TB HDD 100/100 - Több darab!
- Gigabyte AORUS 16X - Core i9 14900HX - 32gb ram - RTX 4090 (175W) 1TB SSD + 2027 januárig gyári gar
- SEAGATE ST500DM002 SATA III 500 GB 3,5 HDD
- HP Z2 G4 Workstation 500W táp - üresen - alaplap+ház+táp+CPU hűtő - ram, ssd és cpu nélkül - 2db van
- AKCIÓ! 10TB WD Purple Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 228 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4533
- HP Victus Gaming Laptop RTX 4070 / i7-13700H 16GB DDR5 1TB SSD Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest