Új hozzászólás Aktív témák
-
cousin333
addikt
Szia!
Nincs ilyen eszközöm, se tapasztalatom az Adafruit driverekkel.
A Python 3 egyik komoly újítása a teljes körű Unicode támogatás volt, emiatt sokkal jobban kezeli az ékezetes karaktereket, nyilván ezért megy jobban.
Ha a 3-as kikapcsolja a kijelzőt, és nincs hibaüzenet, akkor szerintem ez valami konfigurációs beállítás lehet, amit máshogy paramétereztek a 3-as verzióban (pl. energiatakarékosság miatt). Nincs a driverben valami ilyen beállítás? Mérd meg pontosan a kikapcsolási időt, többször is. Ha nagyon egyforma az idő, akkor szerintem ez lesz az ok.
-
cousin333
addikt
Sejtettem, hogy az int lesz a hiba, de látom már megtaláltad. Az említett hibakezeléssel kapcsolatban egy javaslat: fájl megnyitásához használd a kontextus-kezelőt (context-manager) a with kulcsszóval. Ez egy már beépített funkcionalitás, ami egyszerűbbé teszi a fájlok kezelését. A beolvasás így nézne ki vele:
with open('file.txt', 'r') as f:
lines = f.readlines()
a = raw_input ("Kerlek add meg a sor szamat: ")A with blokk megnyitja a fájlt, és a benne lévő kód feldolgozza. A blokk (behúzás) végén a fájl automatikusan bezárásra kerül. with és with
ui: Tudom, hogy ez vita forrása, de ha most ismerkednék a Pythonnal, én a 3-as verzióval kezdenék...
-
sonar
addikt
Azért annyit még hozzátennék ha megengeded, hogy ebben a progi részletben zéró hibakezelés van.
Ha nagyobb számot üt be, mint amennyi sor van hibára fut...
ha csak szöveget üt be akkor is problematika van...
Érdemes lenne ezen kicsit elgondolkodni. Még ha csak gyakorolsz is. (akkor jó agytorna) -
sonar
addikt
szia,
két megoldást tudok javasolni.
import os
...
loop = loop + 1
os.system('cls' if os.name == 'nt' else 'clear') # ha az os linux alapú akkor clear ha win akkor cls#2 saját terminállal. curses modullal. Erre most nem térnék ki, sokat nem használtam én sem. De itt a dokumentáció: [link] illetve a neten sok sok minta példát találsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung 990 EVO Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Acer Predator GM7000 4 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6700 MBs - Eladó!
- P14s Gen2a 14" FHD IPS Ryzen 7 PRO 5850U 16GB 512GB magyarított (lézerezett) vbill ujjlolv gar
- P15s Gen2i 15.6" FHD IPS i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest