Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• justmemory
    senior tag

Az a 12 karakteres behúzás csak engem zavar? Már a 8-at is sokallom, a 2 meg kevés, én a 4-re szavazok. Természetesen szóközzel, nem tabulátorral.

"A fájl mentését én valószínűleg gtk-val oldanám meg"

Amit írsz, az igaz, de egy szkriptnyelvnél a GUI szerintem minimum a második lépés, vagy még későbbi. Akkor is inkább a tk-t próbálnám ilyen egyszerű feladatra, mert az része az alap Python telepítésnek.

"Tennék bele egy olyan apróságot is, hogy az "i" és "n""

Meg a zárójelezés is teljesen felesleges az == után. Kivéve talán ezt az esetet:

if kerdes in ('i', 'n'):

"#!/usr/bin/python - nem feltétlenül szükséges, csak könnyebb futtatni;"

Windows alatt is? :)

"#-*- coding:Utf-8 -*-; nem tudom, hogy ez utóbbi feltétlenül kell-e"

Python 3 alatt nem kell, az már tudtommal full Unicode, ékezettel, meg amit akarsz.

Még a fájlkezelésnél használnék context managert. Szerintem szebb, elegánsabb, és minden körülmények között automatikusan bezárja a fájlt:

with open(fajlnev, 'w') as f:
    f.write(akarmi)

Nem csak téged zavar :) Mondjuk ezeket már nem is néztem (zárójel, szóközök, stb.).
    Én korábban 2 szóközzel írtam a scripteket, aztán egy programozó cimborám mondta, hogy 4-el kellene. Viszont mivel vim-et használok, a tabulátort állítottam át 4 szóköznyire alapértelmezetten... Ebből esetleg lehet gond a behúzások érzékelésekor, főleg, ha utólag módosítok a korábbi scripteken... :) Nem tudom mi legyen, Tab-ot nyomni könnyebb, mint 4 szóközt :)

A GUI-val kapcsolatosan igazad lehet; mondjuk nekem a tk csak minimálisan "jött be", hamar elkezdtem a gtk-t használni inkább. Azért gondoltam csak a GUI-ra, mert ha valódi program lesz a scriptből, szerintem a user-ek számára egyszerűbb így használni, mint gépelni, hogy pl. /home/Desktop/akármi/akármimimimimi/valami.txt.

Windows alatt... jah, jogos :) Annyira alapvetés már számomra a Linux, hogy a Windows-ról hajlamos vagyok megfeledkezni, ami ilyenformán nyilván nem jó :)

Igen, a with is hasznos, valóban :)

Új hozzászólás Aktív témák